Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, April 28, 2010

SEDONDON WITH DADDY GIVEAWAY


menariknya...sedondon with daddy giveaway...Click Disini NurShahFamily  
cepat2...tarikh tutupnya pada 16 Mei 2010.



Bercerita pasal baju sedondon ni...my lil' son...Zaquan ade 3 pasang baju sedondon wif papa ..., 2 pasang baju melayu...(1 colour ungu ..masa zaquan kenduri cukur jambul dan sepasang lg colour coklat...baju raya thn pertama kami bertiga...) satu lg adalah t-shirt hush puppies pemberian Acik Eiya Zaquan..baju raya thn lepas....acik zaquan belikan sbb acik zaquan tau papa ade baju yg sama...mmg diorg saje nak bg sedondon...♥♥♥

see..ini adalah gmbr2 zaquan sedondon wif papa dia...

1) Sedondon wif papa semasa kenduri cukur jambul pada 5.07.2008 - masa ni zaquan genap 1  bulan.


2) Sedondon wif papa semasa hari raya pertama kami bertiga tahun 2008. Zaquan sudah 4 bulan.


3) Sedondon wif papa -t-shirt hush puppies pemberian acik zaquan..


Friday, April 23, 2010

FACE EXPRESSIONS CONTEST


FACE EXPRESSIONS CONTEST
(HAPPY / ANGRY / SAD / FUNNY / CUTE)

 tarikh tutup 05/05/  2010.

Click WELCOME TO MAMANAZASHOP  ye kpd sesapa yg berminat

Create your own banner at mybannermaker.com!

ini adalah gmbr yg sweet mama pertaruhkan...gambar my lil' son..zaquan Happy n look so cute for me...!! zaquan happy....gelak smpai terangkat2 kaki dan tertutup mata dia...

happy nyer anak mama...gelak tawa zaquan penawar hati mama...

Nama : Muhammad Khair Zaquan Bin Muhammad Khairi
T.Lahir : 06.06.2008 (1 Tahun 10 Bulan)
Nama Ibu : Siti Khadijah Md zin@Sweet mama
e-mail :sempoi_aje80@yahoo.com

'CONTEST BABY COMOT MAMAM'

hai...salam jumaat...hari ni mood nak masuk contest....terjah punyer terjah..terjupe la plak ini contest....




ini adalah gmbar yang sweet mama pertaruhkan...
pic zaquan masa sambut b'day nenek dia yg ke-50  pada 19 Januari 2010.... hehhee...
actually ..zaquan ni mmg sgt suka mkn kek...dan dia sgt excited untuk potong kek w/pun bkn harijadi dia...

amboi2...comotnye anak mama ni mamam....

Nama Anak : Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
D.O.B : 06.06.2008 (1 tahun 10 bulan)
Nama Ibu : Siti Khadijah binti Md. Zin
Nama Bapa : Muhammad Khairi bin Mazlan

Wednesday, April 21, 2010

Check-up ZaQuaN

Slmt petang....

aduss bz nye...x smpt pun nak update blog...almaklum la...sweet mama this week g audit from 20 - 23rd April 2010. actualy..today ..monthly check-up zaquan (21.4.2010)...so mmg xdpt nak dielakkan...kena la papa zaquan yg bw...dh la papa kena hntar sweet mama masuk opis dulu b4 g klinik...hehehe...sblm n selama2 ni pun mmg la papa zaquan yg bw..tp sweet mama msti ade..hari ni plak xdpt nak temankan my lil' son...alhamdullillah...ok sumernyer....:D

Monday, April 19, 2010

Had Fun@Kuala Gandah, Pahang

Hai....Salam hari Isnin....hari ni sweet mama nak citer pasal aktiviti bersama gajah kat Kuala Gandah yg kami sertai pada hari Sabtu (17.4.2010)...actually lawatan ke Kuala Gandah ni adalah aktiviti kelab opis sweet mama...rasanya kalau nak g sndri x tau la thn bila br smpai..joint aktiviti kelab seronok gak..ramai yg joint...pastu bayar cuma RM18.00 seorg lgkap dgn package makan , pengangkutan+insurans dan aktiviti bersama gajah disana. Kuala Gandah ni terletak di Temerloh Pahang...2 jam sahaja perjalanan dr Putrajaya ke kuala Gandah.... we all naik bas...nasib baik zaquan x meragam sgt masa naik bas...ini merupakan 1st time bw zaquan naik bas...heheh..zaquan pun sgt excited nak naik bas...kalau x b4 this...asalkan nmpak bas jerk...dia akan melambai2 dkt bas tu...hehehe....
mula2 naik bas...rilex jerk dia...pastu mkn roti...x lama lepas tu apalagi...tido....
 yeay...kami dh smpai @ Kuala Gandah...
bersama all the warga BPAD yg joint ke Kuala gandah

So bermulanya aktiviti bersama gajah...aktiviti pertama...melawat gajah dan dan bagi makan gajah...hehehe..mcm kelakar jerk kan...mcm aktiviti budak sekolah..tp seronok pe...konunnya sweet mama nk bg pendedahan pd zaquan ttg binatang..tp zaquan takut la plak...so mama zaquan yg over excited...huhu...
sampai2..kita akan diberi sticker untuk masuk...sticker merah untuk melawat gajah sahaja...sticker hijau untuk  aktiviti menunggung gajah. see..zaquan pun sibuk nak tmpal sticker kat baju papa. kanak2 bwh 5 thn x dibenarkan menunggang gajah...so zaquan n papa zaquan pakai sticker merah ek...sbb papa kena jaga zaquan..sweet mama nye kaler hijau..heheh...
huh..zaquan sgt takut & geli dgn gajah...ini baby elephent...br tau baby elephent ni berbulu la...



aktiviti - bagi makan gajah & menunggang gajah :D


bersama sebahagian officemate.....belakang tu mak2 gajah....dimaklumkan gajah semua adalah gajah betina...


Selepas selesai aktiviti bagi makan gajah ,bermain, dan menungggang gajah...aktiviti seterusnya adalah .... lunch dulu ...tgk arr my lil' son makan smbil x berbaju..dia sudah tumpahkan air sirapnye atas baju...errmm..sweet mama sempat mandikan zaquan yg dh comot mkn...kemudian baru la ke destinasi seterusnya iaitu ke mini zoo..DEERLAND....srnok gak...binatang kat sini..friendly sume..jinak2...dkt sini pun kami bole bermain, bergambar dan bagi makan binatang....




bagi makan rusa...zaquan tetap takut...


aktiviti bermain n bergmbr bersama ular..see my bos..our TP..pun sporting pegang ular...
zaquan..ngan atok( panggilan hj shadzali) br dia berani..siap pegang2 lg ...b4 that ngan mama sikit nyer geli..hehehe..tgk ni..
see..dgn bear pun kita bleh bergmbo tau..kalo g zoo negara pun x bleh nak wat camne...kesimpulannya srnok la..DEERLAND ni...
ptgnya kol 2.00 ptg...selepas solat zohor...ialah aktiviti mandi bersama gajah plak...kalau ikutkan aktiviti mandi bersama gajah ni..kita akan naik atas seekor gajar besar...dan nnti gajah tu akan jatuhkan kita...tp sweet mama x wat yg itu...sbb sweet mama nak bw zaquan mndi ngan gajah...so sweet mama joint aktiviti mandi bersama baby elephant...just terjun terus ke dlm sg. dan  mandi bersama2 gajah ..hehe..

selepas memuas kan hati my son bermain air dengan gajah...tamat sudah arr aktiviti bersama gajah...bersiap utk pulang...
gudbye..kuala gandah..ready going back to Putrajaya...4.30ptg
on the way back...zaquan terlena...lama jgk...hmpir 1 jam stgh zaquan tido...adakah dia tgh bermimpikan gajah..???hehehhe...akhirnya tersedar apabila bas berhenti disebabkan jln jem kat MRR2...huhu..kami smapai putrajaya dh kol 7.30 mlm...sampai bangi dh kol 8.00 mlm...sempat lg layan 1st haft Man U lwn Man City kat Impian Maju (pekena teh tarik la...)..pastu balik umah....kepenatan...dan terlelap awal...

Kesimpulannye...mmg berbaloi2 la...had fun@ Kuala Gandah...
So...my dear friend..Welcome 2 Kuala Gandah, Temerloh, Pahang.

Sunday, April 18, 2010

Achik Spin Maut Kemalangan Jalan Raya!!!

Salam hari minggu,

Al-fatihah untuk arwah achik spin..yg telah meninggal dunia lewat petang semalam (17.4.2010) akibat kemalangan jalan raya di highway Lekas....semoga ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...(Amin)...Achik Spin yg sgt sinonim dgn pasangan duet nya Siti Nordiana...layan gak lagu2 Achik Spin ni....Sweet Mama terpernjat jgk bila buka blog n fb pagi ni...ramai yg update...sweet mama jerk yg ketinggalan sikit....iye la semalam seharian ke kuala gandah, mlm br smpai umah...pastu terus terlelap...paper hari ni pun muka depan citer pasal kemalangan yg membawa maut kepada Achik Spin....mmg sgt2 terperanjat..kesian dkt isteri dan anak2 dia yg masih kecik....jodoh, pertemuan ajal dan maut adalah ketentuan Allah S.W.T...sama2 la kita insafi diri....

Friday, April 16, 2010

Murahnye Rezeki.....

Salam Jumaat...,dh ptg br sweet mama ade masa nak post entry....bknnyer ape terbz la plak..belajo wat reben untuk hamper....hehehe...tp citer pasal hamper sweet mama x citer sepenuhnya lg ek..nnti la ek..sbb hampernye pun x siap lg....huhu....ape yg menarik ari ni ek...ermmm
Alhamdullillah...pg td ade bacaan Yasin kat opis ni...dan bersempena dengan bacaan Yasin pg td...murah rezeki our bos kt sini...kerana telah bersedekah untuk minum pagi....dan secara x lgsung menambah rezeki my MIL...sbb pg td Nasi Lemak Telor Mata + Mihoon Goreng....order drpd my MIL...sweet mama pun xde amik untung pun...mmg just nak tolong My Mil yg mmg ade company catering ...Meriah betol menu pagi we all hari ni...tengok dan lihatlah disini .....
@
@
@
@
@
@

ini dia menu nasi lemak (50pax) + meehon goreng (50pax)

kuih talam ..bos sndri yg bw...

kuih lagi...3 jenis..mewah2...
Apa yg penting kerjasama.....

waktu bekerja hari jumaat mmg terasa singkat...lepas selesai bacaan Yasin.....perjumpaan untuk aktiviti kelab BPAD ke Kuala Gandah la plok ...(yeay esok nak p bw zaquan ke Kuala Gandah...nak g mandikan gajah, bg makan gajah n melawat mini zoo kat sane...). Sedar x sedar dh kol 10.30 pg dh..pastu dok belek2 keje sikit...akhirnya siap gak keje sweet mama yg byk this week....kol 12.15 dah rehat....hari ni waktu lunch..sweet mama sempat g potong rambut kat kedai Nyonya Nona..Kajang tu...sweet mama potong rambut selalunye kat kedai nyonya tu la...selesa jerk...hehehe...pastu waktu rehat abis kol 2.45...sembahyang...pastu mula la aktiviti belajar membuat reben ..,ala reben ni la...
^
^
^
^
^
^
^
^
Ini hasil tangan tasha....asalnye nak belajar wat satu jerk from K,Ika, tp wat2 x jdk..akhirnya hmpir siap sweet mamanye reben  8/10 tu...thnk my friend...k.ika,  tasha, dan k.ani.
Okla dh nak kol 7.00 dh ni...actually sweet mama kat opis lg ni..menanti papa zaquan jemput...huhu....mlm ni nak siapkan pakaian zaquan untuk aktiviti besok...Kuala Gandah here we come...!!!!

p/s : harus lg 2 reben sweet mama siapkan mlm ni jgk...♥

Wednesday, April 14, 2010

Unik Nye Nama Dia

Salam Tgh...dh makan ke ?...sweet mama hari ni  x lunch pun...huhu...xpe arr...waktu tgh sweet mama hari ini diisi dengan g Hospital Putarajaya....melawat offimate yg telah selamat melahirkan baby boy comel pagi semalam...,hari ni kebetulan ade mmber yg sudi tumpangkan...iyela kalau nak harap sweet mama g...camner...sweet mama bknnye pandai memamdu...huhu...lesen ade...tp x berani nak drive...

Bila tgk baby td...teringin plak nak mengandung lg...tp tu arr..rilex dulu...sbb masa bersalinkan zaquan dulu scissors.....papahal pun next year punyer planning la kot.....insyaallah...berbalik pada baby my friend td...(x smpat nak amik gmbr baby...smpat pegang2 skjp..nurse plak dtg amik nak check-up b4 kuar)...nak tau ape nama baby dia... ...jarang dgr maybe org jarang letak kot...Muhammad Uwais Al-Qarni...wahh..mcm nama Arab la...yg penting maksudnye kan....uwais tu maksudnye Nama Wali Allah,Pemberian...,mmg betul anak adalah pemberian Allah yg x ternilai...

p/s : sgt2 menghargai anak...,xphm ape la perasaan org yg mmbuang bayi tu kan...

Tuesday, April 13, 2010

Menu Tengahari Saya...

busannyer hari ni...keje byk tp kenapa malas sangat ni...huhu...
nak makan ape ek tgh ni...nak makan ape pun xtau...nak makan pun busan..eh iye ke...busan...???
tp knape berat x turun2 ni...hehhehe..
ohhh..lupe la...ari ni ade pasar tani...mcm biasa arr tgh selasa ngan tgh jumaat...tukar selera sikit...cr mkn kat pasar tani ler...setelah difikir2kan akhirnya ini la pilihan  mknan tgh sweet mama :D
^
^
^
^
^
Bubur Jagung Cacar...cedap...

p/s - pagi td dh mkn nasi goreng ikan masin + spegethi goreng...tgh x bleh la nak mamam nasi lg kan...

"BABY WITH BEAR/BALL GIVEAWAY"

Hai..mood hari ni nak joint contest jerk...hehehehe..ni dia contest ""Baby With Bear/Ball Giveaway" . Sila2 masuk ini contest - CLICK DISINI


Ini dia gmbar yg sweet mama pertaruhkan - gambar zaquan sedang menendang bola. wah2...ini dia bakal Zaqaun Adha...Impian papa zaquan yg mgharapkan anaknye suatu masa nnti bakal pemain bolasepak yg berjaya dan terkenal like Zaquan Adha...(berangan jerk lebih...semoga impian mnjdk kenyataan)


Gambar ini diambil masa hari Raya Tahun lepas - Raya 2009 di Kg. Jenderam hilir. Kami smpai di kg waktu petang...bila dia lihat sepupu dan pakcik2 nye main bola...dia pun sibuk nak main bola mcm org besar...tgk arr bola x padan dgn orgnye yg kecik...Masa ni Zaquan berumur 1 tahun 4 bulan. budak baru dapat kaki..sangat aktif...heheheh.....

Nama Anak : Muhammad Khair Zaquan Bin Muhammad Khairi
Umur Anak : 1 Tahun 10 bulan

Nama Ibu : Siti Khadijah Binti Md. Zin (Sweet Mama)
E-mail - sempoi_aje80@yahoo.com

BABY IN BLUE CONTEST

hai...selamat pagi selasa....

Hari ni sweet mama nak joint 'baby in blue contest' . Sesiapa yg ade picture yg menarik...jnji mengikut syarat2 dan kelayakan yg telah ditetapkan oleh MAMA ADHA boleh la joint. just CLICK DISINI


Ini adalah gambar baby in blue yg sweet mama pertaruhkan. serba biru my lil' son masa ni dr atas smpai ke bawah...hehehe...



hehhehe..gmbar zaquan tgh sedap menggigit bateri..masa ni zaquan berumur 11 bulan...budak baru nak tumbuh gigi..tu yg sedap menggigit benda keras tu...gambar ini juga diambil semasa kami bercuti-cuti Malaysia  di Freser Hill's pada 1-3 Mei 2009.

Nama Anak: Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur : 1 tahun 10 bulan
Kategori : B
Nama Ibu : Siti Khadijah binti Md. Zin (sweet mama)
e-mail : sempoi_aje80@yahoo.com

Monday, April 12, 2010

Keje...keje...keje....!!!

Salam...aduss..minggu ni terasa bz nye...sbb next week dh kena kuar audit...kalau dulu sweet mama rasa mcm xder keje jerk..iye la..kalau x kuar audit..xde la byk keje..tp skrg thn 2010 dh lain...dh pakai sistem ACL.... so keje pun kena la sistematik...hahahah...skrg seminggu sebelum kuar audit bz untuk menyiapkan data-data sampel yg dipilih...byknye daftar nak kena wat...ermmm...ade pro n cont la wat sistem ACL ni...yg bagusnye..dh dpt tau masalah PTJ sebelum kita masuk audit...yg x bestnya...byk kijeww....huahua....tinggalkan citer pasal sistem ACL...ni...dh la sweet mama kena g audit next week...this week jgk turn sweet mama siapkan Laporan Suku Tahun Pertama...tu yg terasa mcm bz sgt ni....hehehehe...

okla...nak smbung wat keje yg berlambak itu...huhu...

Nasi Lemak oh Nasi Lemak





Favorite food sweet mama mmg nasi lemak...hehhe...sbb tu body sweet mama skrg ni..bleh tahan berlemak...huhu...azam thn ni nak kurus mcm x menjadik jerk...ni citer semalam sbnrnye...smlm my mom mcm biasa arr..kalau hari cuti dia akan masak special..lebih2 lg kalo sume anak dia ade..kebetulan sweet mama balik..adik sweet mama yg belajar di Manjong Perak pun balik....dan lebih2 lg ade tetamu special..tunang adik sweet mama yg request teringin nak mkn nasi lemak my mom yg sedap...hehhehe....



Zaquan pun suka mamam nasi lemak..

p/s : kelmarin nasi lemak, semalam nasi...hari2 nasi lemak...huhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails