Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, June 30, 2010

Happy 3rd Anniversary To Me

Salam sume dan selamat pagi Rabu..Hari ni 30 Jun 2010 genap usia perkahwinan sweetmama yg ke-3 tahun. Syukur  Alhamdullillah..semoga perkahwinan yg dibina ini berkekalan hingga ke akhir hayat dan bahagia selamanya. Tarikh anniversary kami sama dengan tarikh anniversary ummi n abah..ingat lagi selepas majlis akad nikah kami pada 30.06.2007...ptgnye sesi potong pulut kuning oleh ummi n abah sempena anniversary mereka yg ke 28 tahun..dan skrg usia perkahwinan mereka dh 31 tahun

Dari segi sambutan anniversary, kami x pernah pun meraikannya secara formal or jdkannya acara wajib...yg penting ucapan happy anniversary sebagai tanda ingatan dan selalunya kami akan keluar makan berdua..skrg ni dh bertiga..ehem2x.., kalo ader rezeki lebih baru la kami bertukar2 hadiah..hehehe...Tapi wat pertama kalinya..anniversary ke-3 ni n papa zaquan akan bw kami bercuti ke MELAKA pada 3 -4 Julai 2010 bg meraikan anniversary kami..sume perbelanjaan hotel & makan papa zaquan taggung...happy sangat okey...walaupun percutian kami ke Melaka nnti disertai oleh rakan2 opis papa zaquan...tp ni kira family trip + konvoi opismate papa zaquan...yg penting sesi meraikan anniversary kami berdua tetap ade..muahhaaahha...

So hari ni kami akan ade special dinner utk celeb. anniversary ke-3 kami. errmmm tp tempat makannye x tau lg..bole gitew..x kisah kat mane pun..sweetmama yg akan belanja ikut la papa zaquan nak makan ape...hehhe..

saje nak imbas pic my ummi n abah time celeb. anniversary dia on my big day.
sesi potong pulut kuning n sesi suap menyuap..malu2 gitew..:))

p/s : 29/6 ~ en. suami tgh lepak kat mamak layan bola Jepun vs Paraguay, 
       sweetmama n zaquan tido kat umah,
       tepat kol 12mlm dpt sms dr en.suami "Happy Anniversary Ke-3, Love u SYG" 
       sgt happy okey...love u to ..ummmaaaahhh.. 

nasib baik okey

Salam sume, nasib baik okey..dapur gas sweetmama tukar petang semalam..tp nak ok punyer pasal kena la tambah kos lg amik yg elok sikit..tp still jenama yg sama..kalo la x okey jgk...ermmm..x tau la camner..msti kena cr tempat lain plak...rasanyer skrg ni dh survey 2 -3 kedai yg dekat2 seksyen 4 tamb ni jgk x byk pilihan la..btol2 ade 3 jenama jerk..kenape ek..maybe sbb org skrg byk dh pakai dapur gas yg built-in kot.haaa yg itu mmg byk pilihan. nak x nak ini la pilihan dapur gas kami semalam.

mlm semalam sempat lagi sweetmama pekena burger Otai..tambah sndiri cheese kat umah..sedapppp..hhehe.

Tuesday, June 29, 2010

AWARD FROM MUMMY'S ANGEL a.k.a MUMMY YU'XAN LEE


Tenkiu bebanyak la kpd Mummy's Angel sbb tag sweetmama sbg penerima award ni...sweetmama pun sama la mcm Mummy's Angel 1st time dapat award..suka2...heehehe..n mmg peminat kaler pink pun ♥♥♥

1. Link kepada orang yang bagi award ni :


2. Nyatakan sebab musabab anda minat kaler PINK :
Kaler pink ni soft, cool n sweet...hehe

3. Sejak bila suka kaler PINK :
ntahla ek...sejak dh pandai pilih kaler kot..sejak dh sekolah...bila tgk kaler pink jerk mmg cantik n sweet.

4. nyatakan 5 barang yang anda paling sayang yang kaler nya pink : 

1. semua baju2 kaler pink sweetmama especially baju tunang still dlm simpanan.
2. sume tudung n shawl kaler pink sweetmama
3. teddy bear hello kitty simpan nak bg kat bb girls plak kalo ade rezeki..kihkih..
4. beg silang kaler pink..masa ni zaman belajar kat poly..tgh trend beg kait yg kecik n bole disilangkan.
5. sume brg2 yg kaler pink sumenye sweetmama syg k..heehhee..

5. Snap gambar anda dengan salah satu barang kaler PINK :

 fresh pic - segar dr opis..hehee...ari ni sweetmama pakai bj kaler pink..so terus snap jerk la..

Selingan pic. 

pic di hari pertunangan09.09.06tema pink kaler

ini botol air sweetmama..ini pun nak snap ke...???kihkih..xpe arr la kan...sbb kaler pink..

6. Tag 5 kawan anda yang minat kaler PINK :

sweetmama x pasti samada kwn2 sweetmama ni minat kaler pink ke x...or dh pernah kena tag ngan friend yg lain..tp sudila kiranya terima award ni ek...

Monday, June 28, 2010

Dapur Gas Rosak, Yang Baru Pun Rosak Lagi.

Salam sume, ade sihat ke..?sweetmama sihat aje cuma agak tensen sikit sbb dapur gas rosak semalam....al-maklumla dapur gas biasa2 jerk..itupun org hadiah..hadiah kawin 3 tahun lepas..hehe..umah sweetmama ni mmg x lngkap pun lg..masih lg serba kekurangan, masa pindah umah ni..xde wat pape renovation pun..kitchen kabinet pun xde..harapkan separa kitchen kabinet jerk iye la kabinet atas xde..tempt memasak pun sweetmama masak kat luar..lgpun dapur sempit..apadaa ...sweetmama dh termelalut la plak....dh lari tajuk...huhu..

okey..disebabkan dapur gas sweetmama rosak semalam..so arini kami pun nak x nak kena la beli yg br..iye x..?disbbkan malas nak pk n susah2 g shopping kompleks...kami beli kat Seng Heng jerk balik dr keje ptg td...Seng Heng dekat area Seksyen 4 Tamb. ni jgk...tp ntah pe malang btol..dh beli yg baru sekali test x ok..apinye jenis yg menyambar dr bawah..pastu en. suami pun g tukar balik..sekali stok dh abis..dia suruh try yg display...try punya try..x ok jgk..so en.suami kata mungkin sbb kepala gas kot sbb kali ni..x menyala api la plak. tp bila dh tukar kepala gas pun x ok maknenya x ok la tu kan..kali ni kami g sama2 nak tukar je yg lain...ermmm..x sempat Seng Heng dh tutup kol 10 mlm...huhu...alamtnya esok jerkla g tukar lg yg baru...ini la dia dapur gas yg kami beli td tp rosak
 ermm..patut arr ptg td tergerak hati nak beli jug kettle ni supaya senang nak masak air panas zaquan...rupenye sbb dapur gas nak rosak lg..yup btol umah sweetmama xde water filter lg..nak beli dr sehari ke sehari ..tunggu jerk la..huahua...

Ari ni sweetmama posa sbnrnya..so td g buka posa kat Impian jerk..menunya: Nasi putih+Sup Ekor+Telor Dadar. Sib baik ari ni Zaquan ikut atok n nenek g KLIA jmput Acik Eiya Zaquan balik dr bercuti kat Tawau..kalo x, x senang jgk dibuatnya dgn dapur rosak smpai 3x kena patah balik patah balik. ade hikmahnye la dia ikot atok nya..ni zaquan br jerk  smpai umah kol 11.20mlm..dan dh tertido pun. Dua2 hero ni dh pun tido depan tv..Papa Zaquan kunun2nya nak tgk Bola Holland lwn Solvakia tp tv yg tgk dia...hehhee.
ok la..gudnite..sweetmama pun nak joint diorg tido...

p/s: Holland dh 2 berbalas 0 Solvakia. (2-0) ketika ini..^_0

IBU KAISYA GIVEAWAY


Giveaway ini bersempena dengan ulang-bulan Alia Kaiyisah ke-6, juga pembukaan Kedai Ibu Kaisya yang  akan mula beroperasi pada 1 Julai 2010. Tahniah Ibu Kaisya. Sesapa yang berminat utk joint giveaway ni sila la ke SINI . Tarikh tutupnya pada 30 June 2010.

Saturday, June 26, 2010

Lake Valley Lagi!

Petang td seperti yg Mak Ngah Cbah Zaquan jnji kat Zaquan tuk bw g LakeValley ditunaikan juga. Zaquan sedar dr tido kol 5 lebih...lepas selesai solat asar kol 5.45ptg kami pun bertolak. kali ni siap bw bekal roti utk bg ikan makan. pagi td x puas bg ikan mkn dgn 2 kpg roti jerk...hehe.

wah smpai2 jerk...rupa2nya suasana ptg kat sane sgt meriah ...dipenuhi dgn ramai pengunjung...ptg2 kat situ jd tmpat org main layang2. Zaquan pun pndai minta tuk beli layang2..tp sweetmama wat x layan jerk...terus bw kat tasik ..bila dia tgk ikan..terus lupa layang2.


see..seronok tgk layang2 byk berterbangan di awan. cumanya mmg org terlalu ramai ..sume ceruk dipenuhi org..kat playground especially.
hehe..srnok btol my son zaquan...pg td dpt main..ptg smbung lagi..leka btol dia tgk ade org main motobot control kat dlm tasik nun..pastu bg mkn ikan...yg kelakarnya..lepas puas bg mkn ikan..dia plak yg mkn roti tu..lapar agaknye..bgn2 tido terus ke sini. Puas ek anak mama ni kan...lepas puas bermain..kami singgah minum ptg kat sini...
kat mamak H.Maiden..dkt depan sek men perimbun..sek sweetmama dulu...huh zaquan mamam sgt comot..tenkiu Mak Ngah Cbah bw kami jln2 n belanja minum petang..zaquan suka makan otak2 rupenye.

Aktiviti Riadah Pagi Tadi

muahaahaaa..pagi td kami dpt tunaikan jnji kat zaquan tuk bw dia main playground n bg ikan makan kat sini>>>>>>
@
@
@
@
@
@
@
@
@

Lake Valley @ BTHO...skrg ini adlh kaw riadah penduduk setempat area Hussien Onn, Cheras Perdana, Tmn Kota Cheras n Kg. Bt. 10 laa...luas gak kaw. dia ade playground utk kanak2, tempat berjalan kaki n berjongging n tasik dia penuh ngan ikan2..bole bg ikan makan.
yeay kami dh sampai..ini 1st time sweetmama dtg sini, tp zaquan dh selalu..sbb Mak Ngah Cbah dia selalu bw jln2 petang kat sini. Zaquan siap tunjuk jalan kat kami...hehehe..
sampai2 terus main playground dulu.
actually sweetmama ngan zaquan dtg lwt sikit ngan Mak Yang Zaquan, Wan Ummi ngan mak Ngah Bah Zaquan dh dtg dulu..diorg jongging dulu kuar lps subuh..kami kol 8.30pg br smpai..hehhee.
ini sesi kami bg mkn ikan..waaa byk sungguh ikan kat lake valley ni..thx kpd amoi kat sblh yg pakai bj itam tu sbb bg zaquan 2 kpg roti utk dibagi kpd ikan..so si kecik ni apalg sgt excited laa...smpai susah nak diajak balik..x bole dilupakan..zaquan smpai terjatuh dlm tasik sib baik tasik x dlm..tgk arr basah suar ngan kasut dia...aktiviti seterusnya adalah breakfast la ape lg...masing2 dh kelaparan dh time ni sbnrnya...kami pekena nasi lemak RM1 ngan cucur udang kat tepi Jalan Taman Kota Cheras..sgt sedap okey...bye...
anak mama mamam nasi lemak n teh ais tanpa suar sbnrnye ni..hanya berpempers jerk...ini la padahnye nakal sgt.

p/s: my son zaquan sedang lena tido dr kol 2ptg td..kepenatan agaknye. kalo diikutkan ptg ni Mak Ngah Bah dia jnji nak bw g Lake valley lg nak bw bekal roti utk bg ikan makan..hehehehe..

Makan2 Wif My Family


Salam hujung minggu, minggu ni sweetmama berada di umah my mom..without papa zaquan..smpai ke saat ini..papa zaquan sedang sibuk dgn aktiviti sukan opis dia...ni saje nak masukkan n3 Mak Yang Zaquan belanja kami makan Satay semalam (jumaat-25/6/10) .....dekat depan area umah ni jerk..kat D'Penghulu...sbb Pak Uda Zaquan punyer permintaan nak makan satay...lgpun br lagi hari gaji kelmarin kan...Mak Yang Zaquan pun x keberatan utk belanja kami sume makan mlm...actually sweetmama ngan mak yang Zaquan dh mamam Kueytiow goreng kerang beli kat pasar tani Putrajaya..iye la kami kan balik sama..sbb sweetmama tumpang dia balik ari jumaat tu..sampai jerk kat tempat makan, yg x syoknye my son Zaquan meragam la plak. X senang  makan dibuatnye kami. Kalo tgk pada gmbr kat bwh ni mmg nmpak mcm happy jerk..tp dak kecik zaquan ni ok skjp jerk..pastu asik nak kita dgr arahan dia jerk..hahaha..sudahnya zaquan x smpat pun mkn mknan kegemaran dia udang goreng tepung n teh ais..kena kurung dlm kereta oleh Wan Ummi yg dh tahan dgr zaquan dok terjerit2....hehehe...Sebenarnye Zaquan tension..dia igt kitaorg nak bw dia g jln2.sekali g mkn dkt jerk..dia rasa x puas dok jln2 naik kereta..itu yg dia wat perangai.
ramai gak rupenye yg g mkn kat D'Penghulu ni...or maybe sbb hari gaji sume kedai mkn mmg penuh..hehehe.kelihatan disitu menu utama Satay dan My sis yg tukang belanja dan my bro yg request nak mkn satay.
tgk arr menu udang goreng tepung tu order khas utk zaquan..tp dia sibuk dok nak mkn nasi goreng ikan masin Pak Uda dia punye...yg lain2 tu masing2 dh tensen tgk zaquan wat perangai..huhu..

Anyway tenkiu la diucapkan kpd My Sis yg belanja kami sume..w/pun pun suasananye agak tensen disbbkan my son zaquan. To Zaquan : jgn arr nakal2 tau...nnti sume org xnk bw g jln2 lg tau.


Friday, June 25, 2010

Unbakes Cheese Cake Sy X Jadi ! :(

Sangat sedih ok....Unbaked Cheese Cake sy x jadi...minggu lepas excited sgt g beli brg2 nak wat unbaked cheese cake ...igt nak wat cuti hujung minggu lepas la..sekali ade jerk brg yg x lengkap...siap paksa en. suami g tesco utk dptkan brg yg x lengkap tu...bila dtg opis ari Isnin..my opismate yg dh try wat..dok cite berjaya wat...sedappp sama mcm yg tuan punyer resipe wat...ini yg wat bertambah2 excited sweetmama nak try wat. So mlm Isnin(21/6/2010) tu jgk sweetmama pun mulakan la operasi nak wat unbaked cheese cake ni...ini 1st time tau sbnrnya nak try wat cake..n 1st time la rasmikan mixer yg dihadiahkan oleh opis ni jgk...agaknye mmg xde bakat utk wat cake..sbb tu x jd...huhu. ciannye kat sweetmama kan...


Tp sweetmama sgt berminat nak wat memandangkan ianya sgt senang..xperlu bakar or kukus...just kacau bhn2 sehingga sebati dan sejukkan dlm fridge sahaja sbb tu namanye unbaked cheese cake. lgpun opismate yg dok perkenalkan unbaked cheese cake ni dh 2 kali dok bg sweetmama rasa..siap bekalkan tu..sgt sedap okey..tu yg kunun2 nak wat sendiri.. Resipi asalnya opismate amik kat SINI. so sesiapa yg berminat nak try bole la try plak....tp nnti sweetmama nak try lg sekali smpai jdk...cuma masa & ketikanya x tau lg...hehehe..sib baik time sweetmama wat unbaked cheese cake ni ditemani oleh zaquan..see zaquan org sibuk kat dapur dia pun sibuk gak smpai abis baju kotor ditumpahkan air cokelat kat baju...huhu..
masa ni kalo nak tau kol 1 pagi tau br selesai wat cheese cake ni..actually senang n sekejap jerk...tp sweetmama saje jerk wat mlm..xsgka plak si kecik ni bgn time sweetmama br mula nak wat operasi..at lastnye tu yg wat cake ni sama2 ngan dia smpai tgh malam..bkn mlm lg daa..pagi...

Exam dan dapat tgk wayang.

Salam Jumaat sume,

ini story pasal semalam, ape yg bestnye pasal semalam..ermm..xde arr story best sgt..cume akhirnya planning semalam tuk tgk wayang berjaya, berjaya utk pujuk papa zaquan tgk wayang cite LBS ..spt mane sebelum ni sweetmama kata dlm n3 kat sini....hehe. itu yg bestnye la..yg x bestnye plak..filem LBS ni xde la sebest Novel LBS...sweetmama mula2 tgk bosan jerk..bila masuk part Que Haidar br rasa best sikit..n dh last2 nye bru la feel sikit...rasa2nye 2 setengah bintang dr 5 bintang jerk yg bleh sweetmama bg..huhu..cume kelebihan pada filem LBS ni ialah lagu nye n view yg mmg cantik...xpe arr yg pnting keinginan nak tgk wayang setelah sekian lama x berkesempatan tuk tgk wayang tercapai..hehee...

dan yg x bestnye lg tgk wayang kat Alamanda x besh arr..bole plak time kitaorg tgk smlm..skrin dia x ok..kepala org nmpak separuh jerk..pastu bila ade org ngadu..dia btulkan la skrinnye..tp still x ok..cume ok skit dr yg mula2..aiyaa..xkn setting skrin pun x reti..! pastu berbau la tempat dia..nak jimat aircond kot..smpai bau nye kurang menyenangkan...actually ni 1st time kitaorg tgk wayang kat Alamanda..selalunya tgk kat Mid Valley jerk.

semalam juga sweetmama amik exam PTK...sekali tgk soalan...susah daa...susah sbb x study sungguh2..itu salah sndri la kan..kihkih...Papa Zaquan pun amik exam gak..tp dia amik 1 paper jerk.. kol 10 dh abis, sweetmama amik 2 paper..abis exam kol  1.40 ptg..tp sweetmama kuar 20 minit awal..huahua..disebabkan exam separuh hari ni la..kami mmg planning nak tgk wayang..sbb kalo saje2 nak cuti g tgk wayang jgn harapla dapat..iye la nak bg alasan ape nak tinggalkan zaquan kat ummi/my MIL..diorg mmg pantang tingggalkan anak sbb mak bapaknye nak g besuka2..

tp kesimpulannya ok la...dpt dating berdua ngan papa zaquan,. Zaquan kami tinggalkan ngan wan ummi..oh iye..mula dr semalam (Rabu-Sabtu) papa zaquan dh start sukan opis..ehem2..diakan pengurus bola..so bz..urusetia sukan lg..sukannya wat kat Niosh, Bangi..siap kena bermalam kat Niosh..so kami..sweetmama n zaquan ditinggalkan kat umah my mom..so hari ni sweetmama g keje ngan adik...sib baik adik pun keje kat Putrajaya gak..huhu..

sweetmama tinggalkan ngan gmbr happy time smlm...nak balik dh ni..happy time wif kinder bueno, tp papa zaquan happy wif asap dia...ngeh3..

p/s : tgh ni ade org nak belanja makan la..

Monday, June 21, 2010

Sesi Buka Hadiah B'day Boy

hehehe..alhamdullillah skrg ni br ok line internet kat opis ni...bole la up-date blog dgn senang hati..igtkan dh kena blok dh td...rupenye ade isu teknikal...hhehee..

ok..berbalik pada n3 sebelum ni..spt yg dijnjikan sesi bukak hadiah b'day boy adalah pd keesokkan hari nya iaitu pada 7.06.2010. memandangkan slps majlis harijadi zaquan, zaquan ikut atok n nenek balik kg jenderam dan smpai umah kol 10mlm..dia dh tertido smpai la keesokkannya...

yg pasti b'day boy sgt excited nak bukak hadiah yg diterima...sume hadiah yg diterima sgt kami hargai & sume nya zaquan suka..haaa.ni antara hadiahnye & aksi zaquan buka n main hadiah yg diterima...Sgt suka okey..
hadiah motor ni la paling ditunggu2 oleh zaquan...lgpun sblm majlis..pak ucu apit zaquan asik ckp nnti b'day zaquan pak ucu hadiah motor..sekali mmg btol pak ucu bw hadiah motor...suka la dia..., beskal yg dihadiahkan oleh wan ummi n mak ngah bah zaquan pun dia suka sbb itu hadiah pertama yg sampai pada majlis harijadi dia..papa smpai kena rendahkan seat beskal supaya zaquan dpt main...hadiah yg diterima drpd kwn2 sweetmama pun sumenye dia suka..iye la budak2 kan...perasaan nak main tu lebih..kereta control tu awal2 dia dh buka ..org lain sibuk makan dia dh sibuk nak main 


rumah ni skrg mmg jd tempat kegemaran zaquan..dia main kereta pun dlm rumah dia..skrg zaquan dh pandai sikit..sume kerete2 dia dia,akan simpan dlm rumah ni..pastu pagi2 b4 kami nak g keje..dia akan bg salam dlm umah dia ni la kat mama ngan papa.
garaj ni abis zaquan kerjakan..huhu..

B'day Party ZaQuan ♥ 06.06.2010 ♥

Hallu...setelah 2 minggu berlalu...ari ni baru ade masa untuk upload pic 2nd b'day my prince...Alhamdulillah..majlis berjalan dgn lancar..sweetmama cuma  wat b'day party secara sederhana jerk..just jemput my family +my family in-law+ jiran sebelah umah+saudara mara terapat dan kenalan yg terdekat shj..mmg kali ni x mcm 1st b'day zaquan..1st b'day zaquan meriah sikit sbb jmput ramai org...n wat waktu malam..kebetulan masa tu sweetmama pun br pindah umah..so sekali wat housewarming la..

menu nya masak sendri ..hhee..ala sweetmama just wat spegetthi , goreng bihun singapore n goreng naugget (my sis in-law(eiya yg tolong gorengkan nugget ni..tenkiu) + menu yg my mom n my MIL sponser..my mom sponser bihun goreng, sandwish n bubur jagung sementara My MIL sponser Roti Jala...so bila dicampur2..mmg byk jdnye smpai terlebih2 makanan...

Waktunya kol 2.00 ptg hari ahad (06.06.2010) - disebabkan sweetmama wat waktu siang dan kebetulan 06.06.2010 tarikhnye cntikkan..so mmg byk kenduri kawin time ni..dan jemputan ramai yg datang kol 3-5ptg...cian my son yg dh excited nak potong kek n papa zaquan decide utk potong jerk kek mengikut waktunya..so..masa sesi potong kek..hanya kami bertiga sahaja yg potong...kwn2 seangkatan zaquan x smpai lg...tp xpe arr lps tu bila dia dh dpt hadiah beskal ngan moto n kwn2 dia pun dh smpai..bkn main syok lg dia..main smpai x hengat....yg penting majlis berjalan dgn lancar..iye x...maybe next time..kami nak sambut bertiga jerk pulak...penat la wat mkn2 kat umah ni..;p
Happy b'day sayang..


cup cake order dr my friend..Alin @ http://sw33ttooth.blogspot.com/
 see..zaquan like cuppies..
antara menunya 
 all the kids yg comey2
 
Dan disini juga sweetmama nak ucapkan trima kasih kepada sume yg membantu especially my family, my family in -law n semua yg hadir..bg sama2 menyambut hari kelahiran zaquan yg kedua tahun..
My Ummi n My MIL a.k.a Wan ummi n nenek zaquan
 unyang zaquan, atok long, atok ngah n tok cu pun hadir..
my sis in law a.k.a acik eiya zaquan yg tlh membantu dr siang smpai ke mlm..makacih acik..
n also tenkiu to my friend

pic selingan..pic smbutan hari lahir zaquan yg pertama..06.06.2009

terasa meriahnye..masa ni ramai kids sama 2 nyanyi lagu eppy b'day .


cite pasal hadiah b'day boy - to be cont. next n3.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails