Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, July 31, 2010

My Mom Pulak Tak Sihat.

Salam hari sabtu n selamat petang sume..

hari ni sweetmama br balik dr joint family day Mak Yang Zaquan...n3nya nnti sweetmama update..ade cite menarik..hehe..

akceli sweetmama nak story yg my mom x berapa sihat kebelakangan ni..kerap demam n muntah2..dlm bulan ni jerk ade lebih 3 kali my mum demam n muntah2..tp my mum xnak g hospital..bila dh kerap demam dlm sebulan mestilah kami sume risau..iye la takut denggi ke..w/pun kadang 2 dia x demam pun cuma badan rasa x sihat n muntah2 jerk.  My mum mula2 suspek salah makan jerk..sbb 1st time dia kena demam+muntah2 selepas makan durian lebih sgt..2nd time pun sbb mkn durian w/pun cuma 2 ulas..tp kali ni x tau knpe ..tetiba jerk x demam tp kepala rasa berat n pusing2. Mlm khamis sweetmama balik my mom house tu tetiba my mom jatuh sakit...so keesokkannya hari jumaat tu at lastnya my sis yg EL..sbb diapun yg beria2 nak jg zaquan.

Alhamdullillah hari ni my mum dh sihat sikit..dh boleh berjalan n makan nasi..kalau x semalam angkat kepala jerk muntah...tp still x nak g hospital..camner ek...susah jgk nak ckp lebih2 ngan org tua ni..nnti dia terasa..alasannya dia x bole nak berjln sgt..tp kami kata bole jerk panggil ambulans..emergency kan..so x pyh la susah2 dia nak berjalan..pastu my mom dpt rasakan kali ni dia x sihat maybe sbb jantung kot sbb bila dia check bp dia rendah..58 jerk..mau x risau kami kat sini mndgrnya..if x ok jgk esok..harus paksa jgk pegi hosp.

Aduhai..hopefully my mom cepat sembuh...sweetmama n papa zaquan dh planning baik punye next week nak bw my family pulak bercuti..w/pun g Genting Highland jerk..tp sekurang2nya bg dia rehat kat hotel..lebih2 lg bila kami bgtau nak tak kami bw ke GH & my Mum ye2 nak sgt ikut...nmpknya tak kesampaian la nak bw ummi n abah g bercuti..bilik pun kami dh booking..xpe la yg penting my mom cepat sembuh. Nmpknya Mak Yang Zaquan jerk la nnti yg joint kami bercuti ke GH.

"Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim..Engkau Berikan lah kesihatan yang baik buat kedua ibu & bapaku..kau limpahi mereka deengan limpah rahmat mu dan lindungi la mereka dr perkara2 yang tidak elok..AMIN"

Thursday, July 29, 2010

Malam Ni Nak Balik Umah Wan Ummi Zaquan

salam sume..

now..sweetmama still di opis sambil menunggu papa zaquan jmput balik. Balik jerk nak kena terus packing2 brg nak balik umah my mom..haaa.knape plak tetiba mlm ni jgk kena balik..kena jgk balik w/pun last week sweetmama mmg dh balik umah my mom sebabnya :-
  • esok (Jumaat - 30.7.2010)  my mil ade check-up bulanan kat HUKM - so xde org jaga zaquan
  • Sabtu (31.7.2010) sweetmama joint family day opis Mak Yang Zaquan kat Pullman , Putrajaya jerk.
  • Ateh Cu Zaquan dh pesan suh balik jgk minggu ni sbb dia dh windu kat zaquan..Ateh Cu Zaquan skrg dh keje kat JB..dia br jerk abis belajar...so ape2 tawaran w/pun jauh kena la accept..kata nak experiance..(alamak terlebih sudahh) see permintaan Ateh Cu Zaquan thru FB sweetmama.

MAMALYNA'S GIVEAWAY : " KETUK-KETUK RAMADHAN"


Contest anjuran MamaLyna
Giveaway bersempena nak menyambut ramadhan pada bulan depan.
Jom sama2 joint..Nak joint...CLICK HERE
Tarikh tutupnya pada 10 Ogos 2010.

"Cutiest Stripe n Line Contest"

Hai salam kenal mama rifQy, comelnya rifQy berbaju belang kaler purple..sweetmama nak joint jgk...
sesiapa yg berminat click HERE
Tarikh tutup contest : 15 Ogos 2010.

ini pic yg sweetmama pertaruhkan


my lil' son bergaya ngan speckmata hitam dia..hehee..
ini pic raya thn 2009.  otw nak g berjln raya sbb tu bergaya sakan..^_^ . masa ni zaquan br berusia 1 tahun 4 bulan.

Nama Anak : Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur : 2 tahun 1 bulan

Tuesday, July 27, 2010

Contest Hitam Itu Menawan


Contest Hitam Itu Menawan anjuran miss yani . 
Due Date : 31 Julai 2010
Sweetmama di tag oleh Momma Mia. Tenkiu Momma Mia

ini pic hitam yg menawan sweetmama pertaruhkan.
 sweetmama suka pic ni sbb ni pic close up my face masa hari bersejarah sweetmama iaitu pada hari akad nikah 30 Jun 2007 - sudah 3 tahun berlalu..tp kekal menjd sweetmoment. Sudah tentu arr sweetmama suka pic ni sbb masa ni sweetmama nmpk sweet jerk (perasan la plak..sndiri puji la..org lain xkn puji nye..hik3..) 

Yang pasti sweetmama mmg setuju hitam itu mmg menawan.

5 kwn sweetmama tag

nak joint .. CLICK HERE

Monday, July 26, 2010

Rezeki Makan Lagi

Alhamdulilillah..lepas kenyang lunch... penerima2 APC belanja tgh ni..tgh td jgk Pn. Pengarah belanja kek utk semua staf dia..sempena b'day dia ari ni la...yg ini kek untuk pulau kami..hik3..


wah ikhlas dr ♥ Pn. Nik a.k.a our Pn. Pengarah..akceli Pn. Pengarah kami ni br masuk..ade la sebulan..tp nmpaknya jenis yg bermurah hati..sebelum ni belanja murtabak untuk setiap seksyen..hopefully mmg okey la...ehem2..citer2 yg x sedap x nak citer la..ngeh3..


yeay2..sweetmama dapat rembat strawberry dia..yummy2..mmg sedap..

P/s : Syukur Alhamdulillah..kenyang n kenyang..^_^.


Rezeki Lunch Hari Ini.

Alhamdullilah..lunch ari ni di sponser  oleh penerima2 APC thn 2009@ My Opis. Kalau x silap seramai 9 orang penerima APC di bahagian kami ni.
ini menunya..nasi lauk ayam masak merah+ikan masin+sayur & sambal belacan. Siap ade pencuci mulut..Mango Puding.
Semoga kalian sentiasa dilimpahi rezeki n terus cemerlang..!

P/s : alhamdullillah..kenyang.

Pulut Kuning & Rendang ~Eppy B'day Pn. Pengarah~

Salam hari Isnin..alhamdullillah hari ni selepas maghrib mulanya malam Nisfu Sya'ban..semoga sama2 kita dapat tingkatkan amalan kita  kerana ganjarannya amat la lumayan lebih2 lagi hari ini merupakan buku catatan amalan lama kita yang selama setahun yg lepas diangkat ke Langit dan diganti dengan buku catatan amalan yang baru.

Actually..nak story yg hari ni b'day My Bos@Pn. Pengarah...so ari ni My Tim. Pengarah wat surpise for b'day Pn. Pengarah dimana diorg order Pulut Kuning n Rendang Daging dr My MIL. Semoga Pn. Pengarah dipanjangkan usia dan dilimpahi rahmat oleh -Nya..untungnya b'day beliau kali ni disambut pada hari dan bulan yg sgt baik..hari ni bersamaan dengan 14 Sya'ban 1431H dan mlmnya bermulanya malam nisfu sya'ban.

ini dia pulut kuning n rendang daging my MIL. Pulut kuning tu My Mil pesan nnti tolong hiaskan la ape yg patut..my MIL siap bg extra pulut kuning utk wat hiasan...tp sib baik x hias sbbnya my opis order utk meeting pagi + for surprise b'day pn pengarah..tp td opismate kata..diaorg akan potong siap2 utk 20 org makan. ermm ..x kisah la ape pun..yg pasti tertunai hajat TP nak wat surprise..hik3..n tenkiu sbb order dr My MIL..i cuma tolong bw kan jerk..xde untung pape pun..just nak tolong my MIL jerk..ini pun my MIL kira RM2.50 satu kepala..murahkan..


Sunday, July 25, 2010

Lake Valley, Main Layang2, Fun Fair n Pak Hailam Kopitiam

Salam sume...camne weekend uols..? sweetmama nye weekend terisi spt mane tajuk n3 tu..panjangnye plak tajuk n3 kali ni..hik3..

This week.sweetmama kat Bt. 10, Cheras..my mom house..ari Jumaat mlm dh balik..sbbnya mcm yg sweetmama story sblm ni..Papa Zaquan bz terlibat dgn Futsal seharian pd 24 Julai 2010(Sabtu)..pagi smpai ke mlm..x larat sweetmama nak jg zaquan sesorang kat umah..balik umah my mom..ade acik2 zaquan nak jaga zaquan..huk3..errm..ptg td br papa zaquan amik sweetmama..pastu g lepak minum kat Impian..iye la kan ujan2 ptg ni..pekena teh tarik..sedap.... sambil tu papa zaquan cite la yg team futsal diorg berjaya jgk smpai ke suku akhir..tp lps tu kalah..kira ok la tu kan..

Sabtu (24 Julai 2010)

Plan asal kununnya ade hati nak ajak Mak Yang Zaquan g tgk konsert Suria fm kat Putrajaya..lg pun ade tapak jualan sekali ..bleh cuci2 mata..pastu pk2 balik susah plak kalo kami bertiga jerk pegi tmpat yg sesak org ni..conform x larat nak dukong zaquan..kalo ade papa zaquan or pakcik2 zaquan..bleh tahan gak la...at lastnya...my Mak Yang Zaquan ajak g lepak Lake Valley jerk..bg ikan makan. okey la jgk dr x g kemane lgsung..sampai2 zaquan dh menyalak nak layang2..sblm2 ni kami pegi dia nak tp kami wat x layan jerk..kali ni Mak Yang Zaquan kata okey amik la ..Mak Yang belikan...yeay2 ..terlonjak2 la dia..suka dapat layang2 Ben10 ni..
hahahaa..xkira..zaquan nak terbangkan jgk layang2 ni..

ini la Mak Yang Zaquan n Zaquan yg sedang berusaha untuk menaikkan layang2. Yg pasti masa kami sampai..spt biasa kat Lake Valley ni tersgt la ramainya org..so space nak main layang pun jdk terhad..tp akhirnya berjaya jgk layang2 zaquan ni terbang tinggi hasil usaha Mak Yang Zaquan la..tp skjp jerk kami dpt main..sbbnya tumpuan zaquan selepas itu adalah bg mkn ikan..pastu terus berlari ke playground.
sweetmama sibuk nak bergambr jgk..hik3...
time ni nak balik dh..itupun susah nak pujuk zaquan balik..dia still nak main kat playground..tp dkt lake valley ni kol 7 jerk wisel dh berbunyi..means ade had masa nye..kol 7 dh kena halau la dgn security yg jaga lake valley ni...kami pun umpan la zaquan kata nak g minum teh tarik ni..jom balik..hahaha..Akceli Mak Yang Zaquan mmg plan nak g lepak kat Pak Hailam Kopitiam@Carrefour BTHO. Tp sungguh x disangka..masuk2 jerk jln nak ke Carrefour..Zaquan dh jerit..Fun Fair..serius..dgn perasaan teruja dia menyebut fun fair...mmg my son ni gile fun fair..masuk ni dh kali ke-empat kot dia g fun fair..so mmg langkah kanan la kami ke Carrefour ni..niat nak makan Pak Hailam terus tergendala skjp..sbb terus bw zaquan main fun fair dulu..(kiranya Fun Fair ni mmg dalam kaw. Carrefour BTHO).
bole dikatakan sume mainan zaquan main..smpaikan mainan org besa pun dia nak main..tp x lepas..hik3..

kol 8.30 mlm br kami lepak kat Pak Hailam Kopitiam ni.


ini menu kami..serius Asam Laksa ngan Apple Juice dia mmg dijamin sedap. siap bungkus untuk org kat umah Wan Ummi Zaquan - Mee Hailam n Mak Ngah Cbah Zaquan - Char Keow Tiaw. See Zaquan pun suka Asam Laksa tu...siap bodek Mak Yang lg..heee..Dinner ini dibayar/dibelanja oleh Mak Yang Zaquan. Tenkiu Mak Yang/my younger sista.

Akhir sekali..sblm balik...si kecik yg x puas main fun fair ni nak main kereta plak..okey la..turutkan jerk la..lgpun RM2.00 jerk.
sedar x sedar kol 10 mlm br kami sampai umah..penat tp puashati dpt bw zaquan jln2..^_^

25 Julai 2010 (Ahad)

Hari ni sweetmama x kemana..igtkan papa zaquan jemput pagi..bole gak ajak dia jln2 shopping JJ. JJ skrg kan megasales smpai 31 Ogos 2010..ermm...sekali papa zaquan wat aktiviti tido jerk kat umah, tu yg ptg td br dia amik kami. So ari ni sweetmama n Zaquan lepak umah my mom smbil menikmati masakan my mom.

ini menu b/fast hari ini..special rendang n nasi impit my mom masak.
Pengat Pisang..pencuci mulut...sedap..my mom wat atas permintaan abg dia..My Pak Ngah..Pak Ngah dok depan umah jerk..diapun br kehilangan Mak Ngah.
ini plak menu tgh my mom..

Sekian, citer hujung minggu sweetmama..

Friday, July 23, 2010

Cukur Jambul Dania Alisha & Adam Zharif

Salam sume.., 

ermm..ni n3 peram sbnrnya..majlis cukur jambul Dania Alisha a.k.a sepupu Zaquan n semstinya my niece dan Adam Zharif  dh pun berlalu hampir 2 minggu..majlisnya telah berlangsung pada 10 Julai 2010 (Sabtu)..dimana esoknya tarikh my b'day..hehe..ianya telah diadakan di West Country Seksyen 5, B.B.B (umah mertuaku). Tema majlis for Dania - Hijau n Purple for Adam. Majlis berlangsung dengan meriahnya..sbb buat utk 2 baby sekali + dengan majlis tahlil n bacaan yassin (kongsi 7 family). Dkt taman my family in law ni mmg sepakat btol..xde masalah nak masak sendiri + beramai2..x payah susah2 catering..Meriahnye sampai tetamu begitu ramai..dh mcm kenduri kawin rasenya..makanan smpai x cukup la...tuan umah smpai x sempat nak makan..xpe la yg pnting tetamu yg hadir dpt mkn cukup..pnjg plak mukadimahnya.

okey la kita layan pic2 menarik  spjg majlis cukur jambul anak buah sweetmama ni..

ini buai berendoi rotan for Dania Alisha.
decorationnya hasil usaha me n my sis in law (acik cha  zaquan n dania)
ianya disewa dgn RM150 siap decoration nye sekali sbnrnya..n pic kat bwh ini decoration asalnya
pic dania mlm sblm majlis..
ini souvenir utama tuan rumah a.k.a mummy dania kepada kumpulan marhaban.
Uncang Hijau ni isi dlmnya adalah face towel n cookies yg diatasnya ada huruf D = Dania. Dilekatkan jgk bunga sabun kaler ijau berisi gula2 pd uncang berkenaan..so nice.
yg ini plak bunga telor n cawan mini bunga english rose untuk tetamu jmputan.
Tomeynya my niece..Dania Alisha..berbaju kurung ngan hairband..
ini la dia Mummy Dania Alisha ..sedondon wif Doter..
semasa marhaban n cukur jambul

Yang ini pulak buaian for Adam Zharif..Akceli buaian yg digunakan adalah buaian zaquan..decorationnya pun recycle jerk blk brg masa cukur jambul zaquan dulu. kebetulan cukur jambul zaquan dulu temanya sama purple.
Ini la Adam Zharif n Ibunya (jiran My MIL)
ini bunga telor n souvenir dr family Adam zharif

yg ini aksi zaquan ..amboi bkn main lg dia posing wif abg zahid..(Zahid ni abg kpd Adam Zharif), Zaquan sepupu Alisha..itu yg masing2 bergaya dgn baju melayu. Ini la kwn gaduh n sepermainan zaquan.
hahaha..yg x thn tu..zaquan ni pantang jupe air...ni kunun nye nak mmbantu basuh cawan..tp main air jerk lebih..bila ditegah..start la dia wat perangai..lps tu mmg x senang duduk la sweetmama n papa zaquan kena layan kerenah dia plak.


x ketinggalan sweetmama snap pic adik beradik yg comey ni ..moon n fatimah..
pic zaquan wif atok n unyang.
muahhhh..muahhh..pada mlm berkenaan papa zaquan jdk fotografer skjp..but camera DSLR tu bkn kami punya..tp kepunyaan Daddy Dania..(bila la impian sweetmama nak memiliki DSLR tercapai)

Oh iye br perasan..sweetmama n papa zaquan sibuk dok amik pic time majlis..pic kami bertiga wif Dania Alisha n family x smpat pun amik..sweetmama time tu pun bz melayan my abah n my sis yg turut sama hadir memeriahkan majlis ditambah plak lebih2 lg time diorg bz bergmbr ..zaquan wat hal..sweetmama smpai lepak dlm kereta kjp..kunun nak tidokan zaquan..sbb dia suka tido dlm kereta+sejuk econ kereta ...tp x tido2 pun.

p/s : Sweetmama ternanti2 pic cukur jambul dania dr camera DSLR ni/hasil tgn papa zaquan..tp Mummy n  Daddy Dania bz masih x berkesempatan upload..so sweetmama pun nak x nak upload jerk la guna hasil my camera..kalo x lg peram n3 ni nnti..hik3..

 Alhamdullillah  majlisnya berjalan dgn lancar w/pun My Mil br jerk kuar hospt. sehari sblm majlis.


Dinner Kelmarin dan Semalam..

Salam sume...
22.07.2010
semalam org gomen dh gaji kan..selalunya kami time gaji msti selera beso sikit (bkn hari2 ke selera sweetmama ni tinggi jerk..:P) tp semalam kami dok makan ini jerk..Roti Nan Cheese kongsi 3 org kat Mamak Impian Maju ler..mane lg....hehhee..sbbnye kan smlm papa zaquan bz..dok terkejar2 nak g uruskan pemain2 futsal opis dia...

eh2...potato chips ni pun masuk dlm menu dinner gak ke..hehe...n3 ni bknnye ape khas wat my bestfriend kat opis ni..aunty hai yg dok bg kat zaquan ..siap pesan..ini utk zaquan ..jgn papa n mama zaquan plak yg makan..so ini bukti..zaquan siap pose mkn potato chip yg aunty hai bg ni tau...my friend ni sejak sweetmama bgtau zaquan dia cuma suka mkn jajan ubi kentang saje like pringles, mister potato, potato chips n yg seangkatan dgnnya la..yg lain dia kureng suka n xmkn pun..bila dia terigt kat zaquan ..dia msti beli punye..terharu jgk tau..kalo perasan n3 sblm ni masa zaquan dtg kat opis kami..dia siap bekalkan..lgpun slh satu puncanya jgk ..kat opis kami ni ade My Shoppe..so meransang ekonomi club la kiranye..hik3...anyway tenkiu..

21.07.2010
yang ini plak menu kelmarin..lg best plak dr menu hari gaji...ntah knape tetiba papa zaquan nak belanja makan kat D'VillageView Jalan Reko ni..w/pun sbnrnya mlm tu pun papa zaquan ade latihan futsal..maybe dia sedar kot yg dia asik bz jerk..sweetmama x pyh susah2 masak..nnti dia x smpat nak makan pun ...lgpun papa zaquan yg selalu kena kerja lebih masa blk lwt..smpai umah pun mmg dh mlm selalunya...tp tetiba time tekak tu nak makan kat umah...lwt2 pun sweetmama masak..cuma akhir2 ni mmg sweetmama akui dh jarang masak..kerap plak kami makan kat luar..huhu..

Pengurus Pasukan Futsal

Hallu..selamat pagi..,

Pengurus Pasukan Futsal..? wah..sweetmama pengurus pasukan futsal..iye ke..mcm x percaye jerk...,oh..no..no..not me.., me nak jdk pengurus futsal, main futsal pun x  pandai..hik3... 

Sweetmama nak story yg sweetmama n zaquan  bulan ni kerap ditinggalkn  berdua mlm2 ..sbbnya papa zaquan bz dok main futsal mlm n skrg ni dia dh pegang jawatan pengurus pasukan futsal club opis dia...lebih2 lagi hujung minggu ni diorg ade tournament futsal..besar2an..under JPM..tounamentnya berlangsung pada 24 Julai 2010 (Sabtu) di Gelanggang Futsal Presint 18...kena tinggal lg la ni nnti..huk3..

Skrg ni pun papa zaquan masih belum blk lg..msti tgh melepak ngan kwn2 lepas abis main futsal...sblm dia g kol 8.30 mlm td..sweetmama sempat snap pic pengurus pasukan yg sgt bznye ni...hehhehe
amacam ade gaya pengurus x..?
papa zaquan siap tunjuk bukti yg dia bz sbb jdk pengurus pasukan futsal n conform dia main futsal bkn sbb nak g melepak2 x tentu pasal..

Iye la tu..Chaiyok2..semoga pasukan papa dpt menang..w/pun saingannye sengit 60 pasukan under JPM akan bertarung...hehehe..
semangat dr isteri ni..

p/s: encem la papa ari ni sbb dok pakai bj MU n sluar levi baru..(sape lg nak puji kalo x isteri sndiri..kihkih)


Thursday, July 22, 2010

Whitey Mommy's Give Away

Semestinya sweetmama nak joint GA dr whitey mommy . Lebih2 lagi hadiahnya adalah watermark & Syarat-syaratnya pun mudah.

Syarat-Syarat Giveaway

1. Buatkan satu entri... hanya letakkan Gambar anda, keluarga ataupun baby anda yang sedang menunjukkan wajah paling gembira... dan ceritakan sedikit sebanyak tentang gambar tersebut.

2. Copy& Pastekan badge contest diatas di dalam entri anda...

3. Tag 3 orang kawan anda...

Ini gambar yang sweetmama pertaruhkan. 
gambar ini diambil semasa percutian kami  ke Cameron Higland pada Desember 2009
(sila abaikan gmbr org ramai yg berada disekeling berkenaan..heheh)

Gambar my son Zaquan berbunga2 riang..sebab atok bw mandi sungai..sejuk pun sejuk la..jnji dapat main air..hehee..see..atok pun tersenyum riang bila tgk cucu dia happy n dapat tunaikan jnji pd zaquan..iye la kat rumah peranginan persekutuan CH xde swimming pool..cucu dia suka mandi pool..On The Way Back kami singgah kat Lata Iskandar. Zaquan jerk yg dpt mandi..kami cuma sesi rendam2 kaki..yg penting my son zaquan happy.

Sweetmama Tag:

Wednesday, July 21, 2010

Jualan Biskut Raya


Salam sume...,


terasa bz la plak sweetmama ari ni..hehehe..bknnye ape hari ni dh start amik order utk jualan biskut raya kat my office ni...so..td sweetmama pun sibuk la dok mengupdate blog http://lailycookieshomemade.blogspot.com/ yg dh bersawang tu..huhu..

haa...pada yg x tau sweetmama adalah ejen jualan bg laily cookies..homemade cookies by My MIL..yup btol My MIL adalah salah seorang pengusaha biskut raya yg berjaya..sweetmama mmg berbangga btol ngan My MIL sbb dpt wat biskut raya lebih dr 30 jenis..ini adalah family bizness..dan mmg yg watnye adalah my MIL anak beranak. Tahun ni sweetmama sedih sbb still x dpt nak bantu my MIL wat biskut raya...masuk ni dh 2 thn la sweetmama x dpt bantu wat biskut raya...btol2 thn pertama menjadi mrs khairi a.k.a papa zaquan jerk sweetmama dpt tolong my MIL fulltime wat biskut raya...n tolong , siap dpt upah tau..bole la dpt side income...ehehee..

ermmm..tp sweetmama x dpt tolong my MIL wat biskut raya pun..dpt tolong jual/jdk ejen jualan pun okey jgk..lgpun laily cookies ni mmg dh ade pelanggan nye tersendiri..bkn kat my opis ni jerk..dkt tempat opis lama sweetmama pun still ade permintaaan. Tapi kami xde la nak kaut untung sgt..jgn x percaye..harganye mmg berpatutan..utk tahun 2010 ni harganya mmg la dh naik sikit dr tahun lepas..tp still amat murah berbanding pesaing2 cookies sedia ada kat my opis ni..just RM40.00 dan kebawah / 100 pcs. 

Untuk maklumat lanjut...kwn2 bole la layari My Blogshop Homemade Cookies . 

saje nak bg korang cuci mata dgn biskut baru my mil ni..Coklat Berry..conform Sedap...

Bhan2 biskut nya adalah : Tepung, Conrnflakes, kacang, Badam, Hazelnut.


Monday, July 19, 2010

"Miakididdles Giveaway"

Salam..Sweetmama nak joint Giveaway lagi..kali ni GA anjuran "Miakididdles Conway" . 
GA bermula dari 14 Julai - 14 Ogos 2010 . 
GA bersempena dengan ulang tahun kelahiran Damia ke-2thn  pada 14 Ogos 2010. 
Happy Becoming B'day to Damia.

Pendapat Sweetmama:
Memandangkan sweetmama pun br lg dlm dunia blogging..pada pendapat sweetmama blog Miakididdles dh okey sangat...tdk terlalu heavy n Momma Mia pun mmg  telah asingkan blog personal Momma Mia dgn Blog khas untuk Momma Mia joint contest iaitu "Miakididdles Conway". Dr segi Info pun..Blog Miakididdles best untuk dilayan especially info breasfeeding n citer ttg anak2 momma mia. Header Miakididdles pun dh sweet...truly..sweetmama selalu blogwalking kat blog "Miakididdles"...(bukan bodek ek..)

Sweetmama Tag
Fazilzura

Sesapa nak joint..Klick Sini
http://alinalancontest.blogspot.com/

Mama Zharfan 1st GA : ole2 from UK

Salam..sweetmama nak sertai GA dr  Mama Zharfan . GA bermula dari 13 July hingga 27 July 2010. Jom sama2 kita joint GA ni..Click sini http://suzie284.blogspot.com/2010/07/mama-zharfan-1st-ga-ole2-from-uk.html.
hadiahnya mmg sgt best..ole2 from UK.



my sweet slogan
"I follow Miles of Smile kerana 
saya sangat berminat untuk mengetahui cerita2 dr Sis Suzie@Mama Zharfan tentang hidup di negara orang...yg pastinya cerita2 dr Mama Zharfan sgt' intresting' terasa mcm alangkah syoknye berada disane..+ seronok tgk pic2 yg menarik kat UK...Sejujurnya saya rasa bangga dengan Mama Zharfan sbb berjaya membahagikan masa diantara tugas isteri, ibu kepada dua org lil' son yg sgt comey dan sebagai pelajar  ..dan sejujur2nya saya sangat2 kagum melihat Mama Zharfan menyertai dan memenangi byk contest2...bertuahnya badan...

p/s : hopefully ade luck la..hehehee..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails