Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, August 31, 2010

SALAM MERDEKA

1 Malaysia Menjana Transformasi

Salam Kemerdekaan ke 53 dari kami buat seluruh rakyat Malaysia. 
Bila tibanya detik 31 Ogos..maka kelihatan percikan bunga api dan kedengaran dentuman bunga api menandakan bahawa betapa gembiranya rakyat Malaysia setelah mencapai kemerdekaan..ianya juga selalunya disambut dgn menanti detik 31 Ogos dgn konsert2 hiburan..Alhamdullillah detik 31 Ogos 2010 bersamaan dengan 21 Ramadhan 1431H..makanya majlis2 hiburan rasanya xde kot..sweetmama pun setakat ni mmg x pernah pun smbut merdeka..cumanya seingat sweetmama papa zaquan prnah bw sweetmama tgk pesta bunga api di putrajaya masa tahun pertama berkahwin..zaman bercinta mmg x pernah la.., disaat dan ketika ini..masih kedengaran bunyi bunga api diluar rumah..huhu..hanya mampu dgr jerk la..


Dikesempatan ini..diharap kita sama2 berdoa agar negara kita kekal aman damai, maju dan sejahtera. 

Majlis perarakan dan perbarisan sempena sambutan kemerdekaan ke 53 tahun akan disambut di Stadium Putra, Bukit Jalil pada  31 Ogos 2010 jam 7.00 a.m -9.30a.m. 

Ermmm..agaknya esok papa zaquan nak ke bw kami berjalan2 sempena cuti umum..hehee..


sumber n info lanjut bole la ke sini http://www.malaysiamerdeka.gov.my/


P/s : slownya berukband ni..tergendala n3 merdeka ni publish tapat kol 12mlm.

Monday, August 30, 2010

Contest Senyuman@Happy Birthday Farisyah

Salam 20 Ramadhan,

sweetmama nak joint contest anjuran Jue-Anna-Fauzie
ConTest PertAma Dari “Jue-Anna FauziE”semPeNa BirThday Farisyah Yang Ke 4

Due Date : 08.09.2010

ini gambar senyuman paling cun my son zaquan yg sweetmama pertaruhkan
hehehe..sweetmama suka tgk zaquan tersenyum happy..time ni umur zaquan br 6 bulan..dia tersenyum riang sbb 1st time dpt duduk kat 'baby chair' ...^_^...

Nama Anak : Muhammad khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur : 2 Tahun 2  bulan

To Bezday Girl Adik Farisyah

Semoga menjadi anak yang solehah..yang dapat membahagiakan kedua ibu dan bapa..AMIN 

Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya

Salam 20 ramadhan.., 
sweetmama nak joint GA anjuran  Zila@Ka-Ching PreLoved
Hadiahnya sangat menarik - kalau bertuah dapat la Duit Raya..hehee..

Due Date : 05 September 2010
Pemenang GiveAway akan diumumkan Sehari Sebelum Raye Yey!!~~

Jom sama2 joint. CLICK HERE

Sunday, August 29, 2010

ZaQuaN & Bunga Api

Salam 19 Ramadhan..,,

Alhamdullillah 19 ramadhan dh..sekejap jerk masa berlalu..lebih kurang 11 hari jerk lg kita berpuasa..biskut raya pun sweetmama dh siap edar, kerepek dh beli, shopping baju raya pun sudah, duit raya pun dh tukar cumanya brg2/perhiasan rumah mmg xde bertambah or berganti..langsir rumah pun pakai yg tahun lepas jerk..huk3..lagsir 2 thn sekali br tukar ok kot..

Haaa..nak story..yg Bunga Api pun dh beli..Papa Zaquan yg beli..siap dia beli 2 kotak bunga api utk Zaquan.. pulak tu Mak Yang Zaquan pun belikan bunga api utk Zaquan..sume org excited..zaquan dh besar..dh pandai pegang bunga api..tu yg sakan papa n makyang belikan bunga api tu..At Lastnya 15 Ramadhan lepas..Zaquan dh start main bunga api dgn pemantauan papa zaquan ye...Mercun2 xde ye..Bunga api ni pun nak main kena pastikan ade kawalan dr Ibu Bapa/org tua ye kawan2...

Yang pasti Zaquan tersgt la suka main bunga api..smpai kami pulak yg x larat nak layan..sbbnya selagi x abis bunga api depan mata dia..selagi tu dia nak main...the moral of story..kena kuarkan sikit jerk bunga api depan dia ...huhu..

mama..papa..srnoknya zaquan dpt main bunga api..!

Si Kecik Bersahur..

Salam 19 Ramadhan..,

Pagi td..akceli plan nak sahur kat luar (Impian)...tp zaquan sedang lena ..nak kuar kol 4.30pg td..mcm kesian kat zaquan..at lastnya kami bersahur ala kadar jerk kat umah ni..ala kadar means minum air n mamam lebih KFC zaquan semalam..huk3..iye la brg2 basah xde stok..hari2 kerja seminggu dok umah my mom..ujung minggu br balik umah sndiri..minggu2 sblm ni pun ujung minggu mmg berbuka kat umah my mil..so mmg xde perasaan la nak beli brg dapur utk umah....igt nnti bila balik raya kat umah br nak beli stok brg dapur..

tp yg masalahnya my son zaquan skrg ni sgt kuat makan..dh la favourite nya nasi berlaukkan telur ngan kicap..bgn pagi jerk minta nasi n telur..tp pagi td sib baik dia x terigt nasi..dia teringat bahulu..hehehe..Jumaat ari tu sweetmama dh start membeli kerepek n bahulu utk raya dan utk diagihkan kpd my mom n my mil..blom sempat nak simpan utk raya..zaquan dh minta..bahulu pun favourite zaquan..so pagi td zaquan bersahur ngan Kuih Bahulu ngan Air Kotak Milo nya..(time :6.45 pg)

18 Ramadhan - Mid Valley n Berbuka Puasa

Salam 19 Ramadhan..,


Petang semalam kami berbuka puasa di luar lagi..still wif my family in-law...my mil yg belanja kat Restoran Singgalang Indah-restoran makanan padang...syoknya minggu ni mkn free jerk..hik3., kalo ikutkan plan mmg ptg semalam nak g berbuka puasa kat luar bertiga....sbb semalam kan kami ke KL antar biskut raya uk my x bos kat Jalan Kuching..smpai KL kol 12 tgh..time ni jln ok lg la..x sesak sgt pun..papa zaquan pun terus bw kami ke Mid Valley.. 

@Mid Valley

  • wah..mcm2 ade..sib baik dh shopping awal..kalo x terpengaruh gak nak beli..kami pun just nak window shopping jerk..zaquan pulak yg dh semakin aktif..susahnya nak kawal dia bila bw shopping complex..x bole lepa sikit..hilang la dia..mmg xdpt nak memilih la kami..
  • puas kan hati zaquan bw dia main kat pusat hiburan sekelurga dlm JJ@Mid Valley tu..dkt sini pun x bleh lepa..dia dh pandai kuar dr tepat permainan ke luar sesuka hati dia la nak rayau mane.
  • Dh puas main..zaquan minta nasi..adoi..bulan posa ni..nak x nak bw la dia g makan KFC yg ade set nasi..tu..sedapnyaa tgk zaquan mkn ...
  • jln2 lagi..zaquan dh wat perangai..nak sweetmama pulak dukong..serius..sweetmama mmg x larat nak dokong dia time berjln2..mau patah pinggang di watnya..
  • dh kol 3ptg time ni..Time ni dh terasa mcm penat n ngantok...rasa mcm lamanya waktu nak berbuka..igt nak berbuka kat Mid Valley jerk..tp memandangkan zaquan wat perangai ..jdkan masa kami terasa lama nak menunggu ..kami pun terus la wat keputusan..xpe arr kita balik umah jerk la..kol 6 nnti br nak cr tempat berbuka puasa kat area Bangi jerk.
@Home
  • Akhirnya Sampai umah kol 4ptg...mmg ngantok sangat..time to sleep..hehhe..yg kelakarnya..sweetmama n papa zaquan yg tido beria2..si kecik zaquan x tido..ntah pape keje di buatnya...
  • kol 6ptg..papa zaquan terima panggilan dr ayah..ajak berbuka puasa sama2..kami onn jerk..
@Restoran Singgalang Indah, Jalan Reko.
  • Tepat azan berbunyi..br kami sampai..biasala sebelah taman jerk kan..kuar umah pun dh kol 7.05 mlm
  • menunya nasi paprik ngan tomyam..sedap gak..tomyam dia pedas giless..
  • adoihai..zaquan wat perangai lg..duduk2 jerk..dia dh tertumpahkan air..abis basah seluar dia.., baru makan sikit..sibuk nak basuh tgn..sbnrnya nak main air..kebetulan tmpat mkn kami mengadap sinki air  basuh tangan..nak x nak biar jerk la dia main..drpd dgr dia terjerit2 n nangis..huhu..semu org dh selesai mkn baru la dia sibuk nak mamam...see..time ni zaquan sibuk dok nak sweetmama suapkan diam makan..dlm masa yg sama dia dok suruh sweetmama pagang dania..kalo bole dia yg nak dukung dania..huk3..

sudah kenyang sume..tenkiu to my mil..^_^

p/s : hari ni nak berbuka puasa kat mane plak ye..kat umah ni mmg xde brg nak masak..kat luar lg la ye..hik3..

Saturday, August 28, 2010

Celebrate B'day Adik2 Ipar n Berbuka Puasa 17 Ramadhan With My Family In Law@Sala Thai

Salam 18 Ramadhan sume,


sweetmama baru balik dr celebrate b'day my adik2 Ipar yg lahir bulan Ogos..Depa celebrate sekali..celebrate kat Impian la...tempat melepak kami sefamily..hehhe...akceli my adik ipar yg bongsu Acik Cha Zaquan pnye b'day today 28.08.2010 celebrate sekali ngan kakaknya ..sape lagi..acik uyun zaquan a.k.a Cute MuM yg b'day nya minggu pertama ramadhan 13 Ogos 2010...Happy b'day to uols berdua..!
B'day Girl..Senyum...cheese..!
sesi tiup lilin..kalo zaquan x tido..msti dia yg paling excited nak tiup lilin n mamam cake ni..tp elok gak dia tido..xde la org yg dok ngacau..
yeay..kek selamat dipotong n sedia utk dimamam..hik3..
see..my son zaquan..sudah lena..n dania jgk terlena dipangkuan atoknya..my son terus lena n lena smpai la ke rumah..n dania pulak skjp jerk lena nya n terjaga bila beralih tempat...lps celebrate td..diorg terus ke downtown Bangi..kami terus balik umah la..zaquan pun lena sgt...

Oh ye..before that..petangnya kami berbuka puasa bersama2..all my family in law @ Sala Thai..My Father In Law belanja..berbuka special kami ptg td..Kerabu Mangga, Ikan Siakap Kukus, Ikan Siakap Masak 3 Rasa,Kailan Ikan Masin n Telur Bungkus.. Sweetmama x sempat nak take pic..sbbnya sepanjang perjalanan  my son dh wat hal..xnak ikut kami berbuka..nak berkepit jerk ngan Mak Ngah Cbah dia...bayang kan dia boleh menangis sepanjang perjalanan yg wat kan mood kami spoil skjp..huhu..tp sib baik jgk la depan Sala thai ni ade padang mainan..smpai papa kena bw dia g main buaian dkt padang..baru wat dia diam...n bila waktu berbuka..terus santap..hheee..

So..today mmg kenyang la..time celebrate b'day td..pekena jgk roti nan cheese ngan teh tarik..kiranya terus bersahur la utk hari ni..18 Ramadhan...heheheh..:))

p/s : esok pagi planning nak g KL..antar biskut raya kat my ex-bos....smbil terus window shopping kat Mid Valley..^_^

Friday, August 27, 2010

Biskut Raya Sudah Siap Di Edar

Salam Jumaat dan Salam 17 Ramadhan..,

Alhamdullillah..proses pengedaran biskut raya telah berjalan dengan lancar..hari ni pun pg td br  hantar biskut raya kat KPT. Di opis sweetmama pulak..semalam seharian sweetmama clear kan..rasa mcm sikit..tp byk jgk..4 kotak..see this my order utk diedarkan kpd customer tetap@opis sweetmama..alhamdullillah..pasaran memberangsangkan..


My Best Seller..PARMESAN CHEESE..1600pcs for order from my opis jerk

n alhamdullillah jgk..ada permintaan lg utk tambah order n for edaran kelab opis pulak..^_^

p/s : tgh td g cari kerepek pulak..!

Sahur 16 Ramadhan @McD

Salam 17 Ramadhan..,

wat pertama kalinya semalam kami bersahur kat Mc'D..tetiba jerk papa zaquan boleh belok ke simpang BTHO pulak masa OTW nak balik cheras. Akceli semalam lepas berbuka kami ke west country umah my mil amik order2 biskut raya yg dh siap utk edaran kat opis...balik dr umah my mil pun dh kol 12.30 mlm..almaklumla order byk.. :P..hik3..(n3 biskut raya akan menyusul..sgt bz siang td..wat proses pengedaran..smpai xde masa lgsung nak update n3..tgh2 mlm ni pulak..mood rajin dtg)

My son Zaquan dh lena tido dlm kereta...mmg sweetmama xde minta2 pun nak lepak Mc'D..cuma ade niat la nak lepak mamak pekena teh tarik..tp x terckp pulak kat papa zaquan bila pikirkan zaquan dh tido..tup2 papa zaquan yg terus parking kat Mc'd..me..ikut jerk la kan...lgpun papa zaquan yg nak belanja..hehhee..anyway tenkiu ye papa.

So pagi semalam bole plak kami melepak kat Mc'd smbil papa zaquan layan bola n zaquan tido dgn lenanya..
menu kami


Zaquan lena tido..Papa makan smbil layan bola..

p/s : ok nak zzzz..dulu..kol 5 nak bgn sahur pulak..esok jerk la n3 biskut raya..hehehe.

Yeah..Cute Teddy Bears Sudah Diterima!

Salam 17 Ramadhan,

Cute Teddy Bears sudah pun sweetmama terima drpd Cute MuM...by hand lagi pada 25 Ogos 2010. Tenkiu ye Cute MuM.. mmg sgt Cute 
@
@
@
@
@
@
@
@
Kotaknya pun sgt cantik n cute.. i lioke..!
@

@
@
@
@
@
@
@
@

Tadda...My Cute Teddy Bears

To Cute MuM
Makacih sbb memilih me one of the lucky winner..n terima kasih diatas hadiah cute teddy bears ni yg sememangnya cute bebenor...Zaquan pun suka..yg kelakarnya mlm td..dia siap curik cute teddy bears ni n bw tido..cute sgt...hik3..Sweetmama doakan Semoga Cute MuM terus Suksess!

Wednesday, August 25, 2010

Berita Gembira lagi.."Duit raya" RM500 untuk kakitangan awam, pesara.

Syukur Alahmdullillah..hari ni kiranya dapat dua berita gembira..

1.) Masalah berhubung Almond London borong dh selesai..dapat jgk la sweetmama komisen sikit n bertambah rezeki my mil..

2) Dapat jgk Bantuan Khas Kewangan RM500..drpd xde kan...


sumber mutakhir dr BERITA HARIAN

"Duit raya" RM500 untuk kakitangan awam, pesara


2010/08/25

KUALA LUMPUR: Kerajaan bersetuju membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada kakitangan awam dalam Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan. 

Bayaran akan dibuat sebelum 1 Syawal. - BERNAMA



Alhamdullillah..Selesai Masalah Borong Almond London!

Salam 15 Ramadhan...,

Alhamdullillah selesai jgk masalah sweetmama berhubung dengan masalah pemborong Almond London yg tetiba kata x jdk nak amik 500 balang tp nak amik separuh...tp kan sweetmama dh maklumkan pd dia..nak x nak dia kena byr atas ape yg kami dh siapkan..iaitu bkn separuh tp 408 balan/17 kotak dh siap..Dan seperti yang dijanjikan hari ni my friend selesaikan baki wang order borong almond london berkenaan...duitnya dh ade pun ditgn sweetmama skrg ni..syukur alhamdullillah..

Biskut Almond London pun my friend dh amik tgh td..sib baik tgh td papa zaquan free n diorg pergi berdua n dua kereta amik biskut raya Almond London tu kat umah my mil...bakinya ade 3 kotak lg x amik sbb x muat kereta..hehehe..n sib baik jgk mlm ni my friend bole g amik sndiri kat umah my mil...w/pun mlm ni mmg sweetmama akan balik umah my mil utk amik order2 biskut raya utk jualan kwn2 opis..huhu..iyo la kan hari ni 25hb  dh gaji kakitgn awam..mmg sgt bersesuaian la nak edar biskut raya utk esok..

So now..sweetmama sgt2 lega n happy..^_^

Tuesday, August 24, 2010

CONTEST MaMa3H: Si Comel Manis Berbaju Kurung / Berbaju Melayu

Salam 14 Ramadhan...sweetmama nak joint Contest Anjuran Mama3H
Due Date : 30 Ogos 2010

Contest ini bersempena dengan MaMa3H 8th Anniversary pada 7 September nanti...

To MaMa3H:
Happy 8th Anniversary to u, Semoga ikatan perkahwinan yang dibina Kekal Bahagia Selamanya..AMIN

Ini Gambar Si Comel My Son Berbaju Melayu
Nama : Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur : 2 thn 2 bln

Megahasz Giveaway #3/2010

Salam 14 Ramadhan,
swetmama nak joint GA anjuran Aishah Megahasz
Due Date : 31 Ogos 2010


Saya nak menang buku Wardina: Mama Saya Lapar di http://megahasz.blogspot.com

Monday, August 23, 2010

Aduiihai...Serba Salah..!

Salam 13 Ramadhan,

Ermmmm..tgh ni dpt khabar berita x okey..yg mmbuatkan diri ni serba salah...aduii..susahnya jdk org tgh ni ek..bkn ape..apa la nasib badan..org yg dh jnji nak amik order biskut raya Almond London  borong 500 balang (25,000 pcs) dr Laily Cookies tetiba ari ni bgtau x jdk nak amik 500 balang...nak amik separuh jerk..(250 balang)...terus sms Laily Cookies (my mil) camne ni..n my mil bgtau nak x nak dia kena byr ape yg dh siap..msti la kena bertanggungjawab kan..yg kesiannya family my mil dh bertungkus lumus nak menyiapkan order..smpai nak termuntah2 diorg menggentel tepung..n mencelup coklat...sweetmama okey la xde menolong sgt..sweetmama ejen jualan jerk...huk3..yg bekerja ngan my mil n my family yg bersusah2 wat tu..wat sweetmama rasa sgt bersalah...n kesian kat my friend tu jgk..sbb bkn dia yg order..dia pun  org tengah utk kwn dia yg kununnya nak amik borong Almond London ni...sib baik dia bg deposit RM2,500..kalo ikut mula2 dulu dia minta nak bg deposit RM500...tp kami tetap nak deposit separuh..akhirnya dia bg jgk RM2,500.00 ..tp x sangka pulak begini kesudahannya..Dugaan betol..Keputusannya sweetmama dh bgtau dia yg ade 17 kotak dh siap packing..maknanya ade 408 balang (20,400 pcs) yg dh siap..n tiada kompromi dr pihak kami utk dia tdk bertanggungjawab atas ape yg dia dh order..MUKTAMAD!

p/s : sgt lega bila dh bgtau kedua2 pihak (My Mil N My Friend)  & berharap pihak berkenaan dpt membayar spt yg diminta.

Salam 13 Ramadhan & Apa Citer Anda Pagi Ni..?

Salam 13 Ramadhan n Selamat pagi Isnin sume,

Ape citer anda pagi ni...? Alhamdullillah ..pagi ni ..perjalanan sweetmama ke opis berjalan ngan lancar..smpai opis pun awal..kol 7.45 dh smpai..selalunya sampai ngam2 jerk..lg 2 minit nak kol 8 br smpai opis...hehehe..cumenya pagi td nak kuar umah..my son zaquan sgt sedih..nangis2 nak ikut..sebelum ni dia nangis nak ikut gak..tp pg td teruk sgt dia nangis smpai OTW nak g opis my mom call...dia nak ckp ngan Mama dia..adoi..sedih la plak sweetmama pagi2 ni bila terigtkan dia..dh cakap dlm tel 'i luv u' br dia ok sikit..., dlm tel dia sibuk nak Mak Ngah Cbah, pastu bgtau Mak Ngah Cbah g work..nnti tgh Mak Ngah Cbah balik.., pastu dia ckp nak Mak Yang..Mak Yang.., Mak Yang pun work la syg..pastu dia ckp nak Mama..Mama.., ok mama pun work..ptg nnti mama balik ye..ok..zaquan tinggal ngan atok n wan ummi ye..i luv u...ok..letak tel dulu..bye..n kedengaran suara zaquan nangis tersedu2..huhu..

B4 this sweetmama ade citer kan yg my mom x berapa sihat masa 1st Ramadhan smpaikan 2 hari zaquan perlu lepak opis papa n mama...at lastnya my mil sedia utk tolong jaga zaquan utk minggu lepas...so minggu lepas kami seminggu kembali ke dok umah sndiri tp seminggu tu dok buka posa kat umah my mil..senangnya hidup sweetmama ni ek...hikk3..n Alhamdullillah..my mom dh sihat n minggu ni kami bermalam kat cheras la..hhehe..itu yg hari ni kira mcm pertama kali zaquan kena tinggal..itu yg dia nangis smpai x hengat..huhu..

Hopefully zaquan okey la..to zaquan..jgn susah2kan atok n wan ummi ye..

Sunday, August 22, 2010

Alya 1st bday giveaway

Salam 12 Ramadhan, sweetmama nak joint GA anjuran umialya.

To Alya :
Selamat Ulangtahun Kelahiran Pertama pada 24 Ogos 2010
Semoga menjadi anak yg solehah dan membahagiakan kedua ibu dan bapa!

Due Date : 30 Sept 2010@11.59malam
Jom Joint.. CLICK HERE

Ummi Faris Haikal Giveaway

Salam 12 Ramadhan..
sweetmama nak joint GA anjuran Ummi sempena birthday ummi yang ke-26thn pada 24/08/10 ni.

To Ummi :
 Happy B'day..Semoga Dipanjangkan Usia, Dilimpahi Rezeki & Berbahagia Disamping Keluarga Tercinta.

Due Date : 24 Ogos 2010 (12 Malam)
Jom Joint...Click HERE

Saturday, August 21, 2010

Sambutan B'day Anis AfiQah ~20.08.2010/10 Ramadhan 1431H~

20 Ogos 2010 bersamaan dgn 10 Ramadhan 1431H...Happy 1st  B'day Anis AfiQah binti Mahmood
allalaala..tomeynya b'day girl..ngan gaun princessnya...ini la dia anak kpd sepupu sweetmama..maknanya anis ngan zaquan..dua pupu la ye...anis ni kwn main n gaduh zaquan bila balik umah my mom..hehehe

Jadiknya ramadhan ke 10..kami berbuka disini sempena b'day anis..n rupanya anis berkongsi tarikh b'day ngan Tok Man(My Uncle-Pak Ngah..Suleiman ...abg my mom)
sempat lg suruh tok man bergambar ngan cucu2 saudaranya..
sweetmama pun sibuk nak bergmbar ngan b'day girl..time ni org dok sibuk nak buka posa..papa tgh membasahkan tekak lg..

comel x...yg ini anak jiran depan umah my mom..mmg comel..namanya zaquan jgk..tp Azfar Zaquan..eiii..geram sgt tgk dia..

Ini Menu Berbuka kami
ermmm...kenyang mcm2 ade..n sedapp..
Menunya : Mee Hailam, Soto, Bubur Cacar, Kuih Tepung Pelita n Agar2 serta Buah Tembikai .

Lepas kenyang Makan...Terus ke sesi Potong Kek
Cantik n Sedapp Kek B'day Girl
b'day girl dh tukar baju..rimas yea pakai gaun..n yeah sukanya sweetmama sbb anis suka main mainan yg sweetmama hadiahkan...hadiah yg x seberapa itu..huhu
tgk arr budak2 berebut hadiah mainan yg anis dapat..zaquan time ni la sibuk nak main mainan org..kalo mainan dia org lain sentuh..sikit punye marah..

Sebelum balik sempat suruh Zaquan posing ngan kakak Tasha (anak sepupu jgk). Dulu Tasha ni anak saudara yg sweetmama syg masa kecik2..iye la masa zaman anak dara..blom kawin..dok geram ngan anak org jerk la..hehehe..


To Anis Afiqah : Selamat Ulangtahun Kelahiran yang Pertama..Semoga menjadi anak yg baik kpd Mama N Papa yea..dan menjadi insan yg berguna dimasa akan dtg...jgn nangis jerit2 lagi yea..hik3..

Sempat Lagi Sebelum Berbuka ke Sini ~Lake Valley~

Salam 11 Ramadhan n selamat pagi sume,

Semalam sempat lagi sebelum berbuka kami kesini..>>>.>.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
^
^
^
^
^

iye la..kesini ye..LAKE VALLEY 
Ini 1st time papa zaquan lepak sini..sweetmama n zaquan dh selalu sbbnya bila balik umah my mom..acik2 zaquan msti bw pagi2 bg ikan makan n main playground kat sini..kadang2 dh g pagi smbung plak trip utk petang..hehehe

Ape yg membuatkan kami bleh terjah kesini ??
Sbbnya semalam (jumaat - 20.08.2010) kami dapat jemputan smbutan hari lahir Anis Afiqah (anak sepupu sweetmama)..so dr opis terus la ke destinasi..memandangkan perjalanan berjalan dgn lancar..kurang jem (+)  cuaca pun baik punya..kalo x ujan jerk kan..so kol 6.15 dh sampai area cheras..n semasa OTW..my son mmg dh tau jln ni nak g ke jusco n carrefour n dia ingat ade fun fair lg dkt carrefour..tp sbntnya dh abis.. bila kami wat x tahu..dia pun menyalak la...n bila dh lps jln carrefour tu my son ni tersgt la cerdiknya dia igt jalan nak ke Lake Valley..n dok ckp ikan..ikan. (nak bg mkn ikan)..n ntah camner mood papa zaquan pun sgt baik terus belok ke Lake Valley..maka sampai la kami kesini..lepak smpai kol 7 utk memuaskan hati zaquan..huhu..

dh puas tgk ikan..mcm biasa berlari ke playground..kali ni puas zaquan main..sbb bulan puasa org xramai lepak kat sini..kalo bkn bulan posa..especially hujung minggu..penuh org ..mcm pesta...
tenkiu papa..bw kami jln2 sini...

sweetmama : cepat2 ..jom balik..nak berbuka dh..kita nak smbut b'day Anis ni tau zaquan..^-^

see @ next n3 .. smbutan b'day anis afiqah

Friday, August 20, 2010

Had Fun @ Genting Highland - Part 2 -Masa Untuk In-Door Games! (1)

Salam 10 Ramadhan sume, 

Okey smbungan n3 Part 1...hari ni kita citer pasal 'Masa Untuk In-Door Games!'...ahhaha..mcm tajuk citer doraemon plak..Saat yg dinanti2 kan..yg paling happy mestila si kecik my son..ZaQuaN..nmpk mainan jerk terus dia ckp pair..pair..(fun fair).

Papa check peta mainan dulu ek..tgk mainan ape yg zaquan boleh main..hehhee

Sebelum main..ukur tinggi dulu

mainan pertama diterjah..' Ride De Paris' ...mlahan mainan kereta feberet zaquan..rasanya dia naik berulang2 kali..huhu..
Naik kuda pulak..


Pastu kami stop makan tgh ye...mkn KFC je..yg paling senang n murah..hehehe..
ini menu kami

Lepas makan..smbung lg aktiviti main..papa zaquan g jenguk lobby..mane tau dh smpai no giliran..kami dok main ini pulak..naik gondola..
tp zaquan sgt takut la plak... tgk arr dia peluk Mak Ngah Cbah xnak lepas..sbbnya dia nmpak gmbr patung yg dok mengayuh gondola ni mcm seram jerk kot..
akceli zaquan ni mmg takut sikit ngan patung2/maskot2..igt x n3 sblm ni sweetmama ade story yg dia bole takut ngan x-men..


pastu papa smpai..bgtau no giliran tu masih panjang lg..jom kita abiskan main..hehee


naik rusa pulak..
ini pun zaquan takut..peluk papa kuat2 sbbnya bila kita atas kat atas landasan tu kan bole nmpak mcm2 patung dr atas..


haaaaa..yg ini zaquan suka..sbb kat funfair pun mmg wajib naik yg ini..dia siap berani berdiri2 lagi..


alamak byk pulak citer n pic  pasal in-door games ni..nnti kita sambung ye..next n3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails