Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, October 29, 2010

Pengalaman yang Mencemaskan Kami Satu Family di Padang

Alhamdulllillah..percutian kami satu family berjalan dengan lancar n seronok rasanye dpt bercuti satu family...10 orang sumenye termasuk si kecik my son zaquan n my niece..dania alisha yg br berusia 5 bulan..

Seperti yg sweetmama maklumkan sebelum ni..kami bercuti selama 6 hari..iaitu 4 hari 3 malam di Bukit Tinggi dan 2 hari 1 malam di Padang. 

Sehari sebelum kami pulang ke Malaysia..iaitu 1 mlm di Padang..pada 25hb Oktober 2010 berlaku gegaran gunung Merapi di Mentawai Island iaitu di Sumatera Barat, Indonesia..oleh kerana Padang termasuk di dalam daerah Sumatera Barat..gegaran berkenaan sgt terasa di Padang dan ianya sgt mencemaskan kami semua.

Sweetmama sendiri sgt merasai gegaran yg berlaku pada ketika itu..kejadian belaku pada jam lebih kurang pukul 9 lebih..beberapa minit sebelum kejadian ..kami satu family berkumpul di lobby utk aktiviti makan malam..kebetulan 2 hari kami dipadang makan tidak termasuk dlm package travel agent ..so mlm berkenaan kami kena la cari makan sendiri..kebetulan pulak cuaca time tu hujan x berhenti2..so kami pun tunggu jgk la..lepak depan lobby smbil tgk tv...mmg keluar pun berita mengenai gunung merapi yg pada bila2 masa akan memuntahkan laharnya dan mengikut kajian dijangka gunung merapi akan meletus sekitar 18 -21hb.

At lastnye..kami semua sepakat..x jdk keluar mkn malam..disebabkan hujan yg x berhenti2..so semua pun pakat masuk bilik..masuk bilik igt nak terus tido jerk la..kebetulan my son meragam..sbb x jdk kuar..dlm hati dia mmg pk nak jalan jerk..tetiba x jdk..mengamuk la dia..bila masuk bilik..dlm nangis2 tu my son minta nak tgk upin-ipin..sbb kat sane..upin ipin mmg terkenal n siaran dia setiap petang ade..tp iye la dh malam..mane ade lg siaran upin-ipin..sweetmama pun pujuk dia nak tido kan dia atas katil n papa zaquan tolong bancuhkan susu zaquan..rasanye ade la lebih kurang 5 minit masuk bilik n duduk atas katil..tetiba sweetmama rasa katil bergoyang..sweetmama terus melompat turun dr katil n inform papa zaquan..mama rasa mcm gegeran tp takkan la zaquan menangis atas katil ni katil terasa bergoyang sgt..papa yg sedang membancuh susu pun terus berdiri tagak & ckp ngan sweetmama..haah confirm bergoyang n bergegar bilik hotel ni...


Sweetmama pun apalagi mula la kalut n cemas..n ckp ngan papa kita kena kuar ni..x sampai beberapa saat lepas gegaran..mmg dh terdengar bunyi bising n masing2 dh kalut keluar dr bilik hotel..kami pun sama...nasib baik la sweetmama mmg tido pakai seluar track n t-shirt terus bw zaquan keluar..papa zaquan sempat la siapkan susu zaquan tp dengan berkain sarung terus keluar bilik..time ni mcm2 ragam ade..ade yg keluar dgn kaki ayam..dgn baju tido..bawa suruh yasin sekali..iye la mmg cemas..so kami semua sekali lagi menunggu di ruang lobby dan lebih mencemaskan lagi bukan saja gegaran yg kami rasa tapi amaran tnunami dh pun dikeluarkan di kaca TV..


cuma yg lawaknye dlm keadaan cemas tu kami satu family sempat lagi makan kacang smpai abis la smbil tgk berita di tv ..iye la lapar kan x mkn malam...tp dalam hati masing2 mmg berdebar la.. n berdoa jerk kami ni tinggal 1 malam jerk lagi..harap2 selamat la sumenye..

Mengikut info di kaca tv pada mlm tu kejadian gempa bumi telah berlaku di kepulauan mentawai yang mengakibatkan gegaran dirasai sekitar sumatera barat iaitu berukuran 7.2 skala rikter dan ekoran dr gegaran itu juga amaran tnunami telah dikeluarkan. Yang agak melegakan sikit bila pemberita memaklumkan bahawa gegaran yg mungkin berlaku selepasnya adalah kurang dr gegaran sebelumnya.

lebih kurang jam 11  kami pun masuk semula ke bilik ...dan sweetmama pun cuba jgk la lelapkan mata w/pun sebenarnya mmg tido x lena dibuatnya..asik tersedar2 jerk..Papa Zaquan pun lewat tido mlm tu..smpai la papa zaquan maklumkan pd sweetmama yg amaran tsunami tlh pun ditarik..br la sweetmama dpt tido lena sikit..itu pun kepala pening sbb terasa gegaran kecil pada pagi berkenaan..


Alhamdullillah kami selamat balik ke M'sia pada 26hb jam 5.25 ptg...sbbnya 26hb petang tu khabarnya berlaku tnunami  yang mengakibatkan sehingga kini  lebih dari 140 orang telah terkorban.


Ini la antara pengalaman yg mungkin sweetmama takkan lupakan..selama ni tgk kat tv jerk org berlari menyelamatkan diri..tp kali ni merasainya sendiri..mmg pengalaman yg mendebarkan dan mencemaskan.







Thursday, October 28, 2010

Alhamdullillah dah selamat sampai dari Padang

Salam semua..

Alhamdullillah sweetmama n family dh selamat sampai disini dr Padang pada 26 Oktober 2010 (Selasa)  jam 5.20 petang..penerbangan balik kami selamat mendarat di LCCT awal 25 minit dr waktu sepatutnya tiba..Syukur sangat2..sbbnya kami mengalami detik cemas sehari sebelum kami pulang...detik cemas..?nnti sweetmama story kat n3 yg lain..huhu..

tunggu masa untuk check-in
selamat dh check-in - kalo ikut kat boarding pass..time arrivel to LCCT 17.45 tp kami sampai 17.25..Org2 kat dlm flight siap bertepuk tangan bila ketua pramugari maklumkan info ni..huhu
Goodbye minangkabau...zaquan dok tunjuk kapalterbang kita dh sampai...alhamdullillah x delay lagi...dan masuk2 dlm flight jerk..terus jalan..xde berlegar2 pun kat airport..sbb tu smpai awal agaknye..sbb kalo diikutkan info dr ketua penerbangan..cuaca x elok..mmg terasa bergoyang naik fligt kali ni....

Selamat sampai dh di LCCT

W/pun sampai LCCT jam 5.30 ptg..tp my sis sampai kol 6.30 ptg untuk jemput kami..sib baik la zaquan x meragam sangat..xpe la yg penting..selamat pegi dan balik..

p/s : hehee..story holiday sweetmama kali ni terbalik ye..selalunya story day 1 ke last day..tp kali ni story last day dulu ye...huhu..


Wednesday, October 20, 2010

Hadiah Dari Blogger Cha

Cerita pasal hadiah lagi..kali ni bukan hadiah sweetmama menang Contest/ GA...tp hadiah ni sbb sweetmama terpilih sebagai salah seorang Jejakan Terbanyak September di Blog Cha - It's Umi Journal.

Jejakan terbanyak tu dalam erti kata lain..pengomen tegar utk bulan itu ye..hehehe..wah..bestnye bila Cha inform kat sweetmama nak bg hadiah..x sangka terpilih sebagai salah seorang yang rajin komen kat blog cha..bestkan kalo kita ni ikhlas berkawan..terima kasih ye Cha

Semalam sampai umah my mil..tgk ade surat istemewa buat eija..confius jgk ..rasanye sume hadiah menang contest/GA dh diterima..n kalo ikut perbincangan sweetmama ngan cha dalam e-mail pun..hadiahnye sweetmama minta hantar selepas kami pulang bercuti..tp dh selamat sampai pun semalam..



ini hadiahnye..sweetmama mmg suka sangat..Handphone Strap by ejdee craft..
Ada tulisan  nama EIJA. ade rose n fish pink..mmg suka sangat..sweetmama gantung kat partition ni utk amik pic..yg pasti eija akan gunakannya n letak kat handphone eija ye..


 Terima kasih sekali lagi wat  Cha..nantikan souveniar  Eija dari Padang pulak ye..^_^.

Hadiah Menang Contest "Ada Apa Dengan Nama' sudah diterima.

Hadiah sweetmama menang contest ' Ada Apa Dengan Nama' sudahpun diterima dari Cik Cleoputri.N3 ni dh lama sweetmama nak up-date..tp baru skrg dapat up-date..sorry ye Cik Cleoputri. hadiahnya sweetmama terima pada 8 Oktober 2010..lama betul n3 ni terperam..sbbnya gambar hadiah sweetmama snap pakai h/p papa zaquan..pastu try nak transfer kat pc ni x berjaya + mmg bulan ni sweetmama bz..so tertangguh2 la nak wat n3 ttg hadiah ni..

n3 kemenangan sweetmama - KLIK SINI.

tak sangka dapat hadiah banyak..kalo ikut hadiah yg sweetmama pilih ari tu..satu jerk..' Beads Bracelet'. makacih ye Cik Cleoputri..sweetmama suka jerk..

jom layan hadiah yg sweetmama dapat..hadiah ni dibuat sndiri oleh Cik Cleoputri..tau..so kalau kwn2 nak tgk..bole la cuci mata kat blogshop cik cleoputri ni...http://cintakraf.blogspot.com/


 1. mutiara kata dr cik cleoputri : 'Better to light a candle than to curse the darkness' - bole dijadikan penanda buku ni.
 2. Frame - Frame Lovey Dovey Gold..cantik2..nnti sweetmama letak gambar my son..ZaQuaN.
3&4 : Beads Bracelet dan String Neklace - Purple..tp string Necklace tu sweetmama wat rantai tangan..hehe..

1st Time ZaQuaN Naik Flight

Hai...sweetmama nak kongsi pengalaman my son..ZaQuaN 1st time naik flight.
tetiba sweetmama teringat kisah zaquan masa memula naik kapalterbang ni sbbnye :-
 esok ..kali kedua zaquan naik flight...kami akan berangkat seawal jam 4 pagi perlu berada di LCCT dan holiday ke Padang, Indonesia dari 21 Okt - 26 Okt 2010.

kalo ikut pengalaman lepas..1st time Zaquan naik flight...kami g holiday ke Tawau, Sabah pada 4 Nov - 8 Nov 2009 .

kalo nak tau zaquan masa ni baru 1 tahun 5 bulan..faham2 jerkla kan budak baru nak aktif..baru dapat kaki..mmg x senang dibuatnye..kiranyanya pengalaman pertama zaquan naik flight mmg dia meragam..dengan nangisnya n nak berjalan kedepan ke belakang..tp kami masih beruntung sbbnya steward n stewardess tu sgt peramah n nak melayan zaquan..zaquan mmg dpt layanan 1st class la..



Bukan main seronok lagi dia bila steward n stewardess bw dia berjalan sambil bersalam dengan penumpang2 lain dlm kapalterbang..dr depan sampai ke belakang tau..glamer skjp my son..hahahahaa..(mama dia mmg suka perasan)

Yang paling best..see zaquan siap dpt rasa duduk kat seat steward ni..



 jgn jeles ek..siap dpt main tel lagi..

ini sume pic masa  dlm flight nak pergi..masa flight balik..zaquan still meragam..tp kami balik dh malam..so 15 minit pertama mmg dia nangis la..lgpun xde sape nak layan..sume dh kepenatan..n x lama lepas tu mmg kami sume tertido..sedar2 kapalterbang dh nak mendarat..alhamdullillah selamat pergi & balik.

anyway sweetmama mmg nak ucapkan terima kasih bebanyak la kat steward n stewardess yg mmg sudi melayan zaquan...bole dikatakan sepanjang perjalanan dia didukung..cumanya sweetmama nak minta maaf sesangat sweetmama x dpt nak e-mailkan pun gmbr pd steward yg mmg suka melayan zaquan ni..dia ade bg alamat e-mail..tp alamat e-mail nye ntah mane sweetmama letak ..dh missplace..

now..zaquan dah 2 tahun 4 bulan..hopefully dia x meragam la naik flight kali ni...tp dia ni jenis yg mesti nak nasi..especially bgn pagi jerk nak nasi..kali ni flight mmg awal btol ..kol 7.10 pagi n kena berada sekurangnya 2 jam sebelum waktu berlepas n kena kuar umah seawal jam 4.00 pagi..msti dia kelaparan punye..mmg kena bw bekal la..huhu..

Rindunya : 4 hari x berblog..

Salam sume..

aduhai..baru 4 hari x dapat nak up-date blog n berblogwalking..dh rindu..hhee..korang rindu x..??? huhu..

mcm biasa la..sabtu & ahad mmg x dpt la nak  up-date skrg ni..laptop dh xde kat rumah..laptop sndiri pun dok terperap kat rumah..rosak ..x repair2 pun lagi..

Isnin n Selasa..sweetmama di sini..

Persidangan Penolong Akauntan Sektor Awam Kali ke-9
di Shah Alam Convention Centre.


petang semalam pun balik sempat la tgk skjp my blog ni..tp tgk jerk la..x sempat nak up-date pape pun..ari ni la pun last day untuk update blog..lepas tu cuti lagi..SEMINGGU . Seminggu la bersawang my blog..kami g Cuti2 Indonesia..kalo sempat..wat auto publish n3..sempatla..kalo tak...sorry la ye kawan2 ..sunyi la blog sweetmama ni..

p/s : akceli sweetmama nak tepek gmbr masa persidangan tp kabel USB camera lupa bw..nnti2 la edit blk n3 ni kan..

Friday, October 15, 2010

Anugerah Buatmu Blogger : Anugerah Blog Ibu Mithali


Award lagi..kali ni diterima daripada Mama Najlaa

Terima kasih ye Mama Najlaa

Rasanye sweetmama ni tak layak lagi jdk Ibu Mithali..baru jerk bergelar Ibu untuk tempoh 2 tahun 4 bulan...byk lagi ilmu yang perlu dipelajari untuk menjadi seorang ibu yang mitahali..tp rasanye sume orang msti nak jdk ibu yang terbaik wat anak2 kan..mesti nak tgk anak membesar sebagai orang yang berjaya dunia & akhirat..hopefully suatu ari nnti sweetmama berjaya la jdk Ibu yang mitahali..hehehee..

Anugerah ini perlu disampaikan kpd 15 rakan blogger..

okey sweetmama tujukan anugerah ini wat sume ibu2 ye..sudi2kan la amik ye..Anda sume adalah ibu yang terbaik utk anak2 anda..



AWARD DARI AYU-CITARASA RINDUAN

1. Sila link orang yang bagi award kepada kamu :-
CITARASA RINDUAN...Terima kasih ye Ayu sudi bagi Award Pink ni.. 

Akceli Eija dh terima award yg sama dari Mummy' Angel
N3 nye - KLIK SINI

Tapi disebabkan ayu dh bagi eija Award ni..eija terima dgn happynya..mcm mane la eija bole x perasan yang ayu tag eija dh lama..n3 ayu tu 20 Jun 2010..jgn mara ye ayu..

2. Nyatakan sebab2 Anda suka Kaler Pink:-
Sbb kaler pink ni soft n sweet..mmg sesuai ngan perempuan kan..

3. Sejak Bile anda suka kaler pink :-
hehe..mcm mane ye ayu bole perasan masa kat poly dulu eija suka kaler pink..mmg pun rasanye masa zaman2 remaja la kot eija suka kaler pink ni..

4. Nyatakan 5 barang paling kamu syg berkaler pink :-
sume brg2 yg kaler pink la..sbbnye skrg ni dh kurang barang kaler pink..yg bykpun baju la kot kaler pink..yg pasti baju tunang eiija dulu kaler pink n masih dlm simpanan eija w/pun dh x muat nak pakai ..huk3..

5. Snap Pic Kamu dengan barang kamu yang kaler pink tu :-
kamera eija kan dh rosak pagi syawal ari tu..n now masih lagi ade kat kedai repair..x siap2 pun lagi..so xde pic fresh from oven ye..

eija letak la pic eija pakai baju pink ni ye..pic yg sama kat header blog eija ni..
hehe..hadiah watermark free dr whitey mommy pun eija pilih kaler pink..hehe rose n butterfly pink..



Beautiful Blogger Award


Beautiful blogger award ni diterima sekali lagi dr Cute MuM . 

1. Thank the person who gave you the award and the link of the person
Million Thanks to Cute MuM.

2. Spread the award to 15 blogger who you like n you think their blogs are awesome : -
9. Cha
13. MaMa Mika

3. Tell 7 things about yourself :-
1. simple person..sempoi jerk..
2. pendiam..dan pemalu..ahakss..
3. dh berkawin..
4. ade seorang anak lelaki yg encem tp agak notty
5. skrg tgh pregnant baby ke -2..baru sgt lg..2 bulan lebih..
6. ♥ to eat....kuat makan..huhu..
7. Sensitif..awww...



Bantuan Kewangan RM500 Untuk Kakitangan Awam

Wah sempat lagi sebelum balik nak up-date jgk..lagi berita gembira ttg budget 2011...kalo nak tau full berita tttg budget 2011 kena la tgk berita mlm ni ye..

me up-date berita yg ade kena mengena dgn me jerk la ye..hak3..

kalo td berita gembira untuk ibu2 yg mengandung..biasala bila nak akhir2 budget br la diumumkan ttg bonus..tp bonus yang ditunggu2 xde la..yang ade adalah bantuan kewangan RM500 kesinambungan dr RM500 dapat untuk belanja raye ari tu ...untuk Gred 54 ke bawah..

knape x dpt bonus 2 bulan gaji ek..sweetmama dh berangan dh kalo la dpt bonus 2 bulan gaji..bole beli my dream..DSLR..ini nak gantikan digital camera sweetmama yg rosak pagi syawal ari tu pun x lepas...tp sweetmama bersyukur jugak ..ade gak bantuan drpd xde..at least ade extra money untuk bulan dec nnti..hehehe..

Cuti Bersalin 90 Hari

Hallu selamat petang...

punye la sweetmama malas nak update n3..kebelakangan ni..

skrg ni sweetmama still in the opis sambil dgr budget 2011 ..sorang jerk..

selalunya ade gak sorang my friend yg balik lewat..selalunya mmg kami berdua jerk..yg akan tinggal kat opis sbb tunggu asben masing2 jemput balik..

back to tajuk n3...oh yeah2...cuti bersalin 90 hari mulai tahun depan..x sia 2 la  sweetmama pragnant thn ni..kalo ikut due date nya 24.5.2011 ...wah tahun depan dpt cuti 3 bulan..hik3..


Thursday, October 14, 2010

Award Blog Hebat..! Mcm Tak Percaya Jerk..

Salam sume..

pagi ni sweetmama nak settle kan tag award yg diterima..ade 3 award yg perlu diselesaikan..

Award Blog Hebat..diterima daripada Cute MuM


Menurut Cute MuM, sweetmama adalah orang yg memberi inspirasi dia utk berblog...

hehee..iye ke..mcm x percaye jerk..sbbnye blog sweetmama ni pun blog suka2..blog untuk kenangan diri sendiri jerk..sweetmama pun terjebak berblog ni sbb kawan2 opismate yg paksa..tp tu la sekali berblog..mmg terus jatuh cinta untuk terus berblog...w/pun kadang2 mmg mood malas nak up-date tu datang..hik3..

Anyway makacih byk2 ye  Cute MuM sbb jdkkan sweetmama sbg inpirasi untuk berblog.. Blog Cute MuM pun dh semakin maju,  cantik..n tahniah dh byk menang contest..^_^

alamak..sekali terpanjang mukadimah sweetmama..
padahalnye soalan-soalan ini yg penting untuk dijawab :-

1. Namakan Blog Anda Buat Masa Ini
My personal Blog ialah Sweetmama - My Memories 
baru jerk wat satu lagi blog khas utk joint contest montest ni  iaitu Sweetmama ♥ Conway
My Blogshops - Baby Kid Apparel n Homemade Cookies (tp dh bersawang..huk3..)

2. Anda rasa blog anda hebat?
ohh..tidak sama sekali..masih lagi baru..blom setahun pun lagi..blog sweetmama ni mmg khas utk kenangan diri sendiri..tp sekiranya ade yg sudi memfollow n membaca my memories tu dh kira syukur sgt..ada gak yg sudi..terima kasih kpd sume my sweet follower..^_^..

3. Benda ape yg anda sayang?
sume benda yg berharga dan ade nilai sentimentel..hehee.

4. Anda tgk waktu dekat mane?
Jam tangan..kalo terlupe pakai rasa mcm ade yg x kena jerk..

5. Laman Web Sesawang Yang Anda Selalu Jenguk?
FB ngan Blog

6. Letakkan 3 hingga 5 blog yang anda rasa  ' Blog Hebat' ?

1. Blog Mama Zharfan - mmg wajib singgah blog mama zharfan ni..suka tgk family dia yg ceria n cerita mama zharfan kat UK  serta cerita kemenangan dia selalu bertuah..

2. Blog Fazilzura - ini blog my friend- x schoolmate..me x pernah rapat dgn dia pun masa school dulu..tp me rasa me baik ngan dia skrg pun sbb blog..dia pun rajin komen kat blog sweetmama ni..n dia pun dh lama berblog..hehe..

3. Blog Citarasa Rinduan - akceli ayu ni x poly psp..ini pun sama kes mcm my friend fazilzura..masa kat psp dulu sweetmama x kenal pun ayu ni..tp bila add fb n blog ayu ni sweetmama jdk suka friend ngan ayu..lg pun sweetmama suka baca blog ayu sbb ayu ni seorg wanita & ibu yg tabah pada mata sweetmama..iye la suami ayu x berapa sihat...tp ayu kuat semangat n tabah hadapi sumenya..mmg seorg yg berdikari..

4. Blog Momma Mia - suka tgk momma mia punye hasil bf..byk sungguh..

5. Dan semestinya la Blog Cute MuM - sbbnye u kan my adik ipar..hehhee..

dan rasanye sume my bloglist ade lah blog2 hebat n sweetmama suka baca sume..especially blog2 otai tu..sweetmama lebih suka jdk silent reader jerk..hehee

blog2 lain yg sweetmama mesti terjah - Mummy's AngelMama Najlaa,Firahadifa ChaAnn- Hati BerbungaHezesuze, dan sume la..byk sgt..hehee..


Tuesday, October 12, 2010

Off blogging for tomorrow

Halluuu..selamat petang..

n3 sebelum sweetmama bercuti..tp cuti rehat 1 hari jerk..esok off day n off blogging..

esok pagi me nak g wat pasport

 lepas tu nak g  klinik..

doakan me dpt berita gembira ye esok..ngeh2..sbbnya kalo ikut yg sweetmama sndiri check..keputusannya mmg 2 line..tp satu line lg tu x berapa clear..samar2 jerk..so tomorrow me nak g klinik for confirmation..n if confirm..nak terus buka buku merah..
result ni dh tau 4 syawal lagi..excited tu..w/pun br seminggu x dtg..sbb mmg rancang nak baby..

Yang merisaukan sweetmama skrg ni if confirm sweetmama preggy...minggu depannya sweetmama nak fly...

hopefully selamat la kan...

Masa untuk turunkan e-card raya yg diterima..

Salam sume..

hari ni dah 4 Zulkaedah 1431H pun..dh 4 hari syawal berlalu meninggalkan kita..so dikesempatan ini sweetmama pun turunkan e-card raya yg sweetmama gntung kat blog sweetmama ni..hehehe..

Anyway makacih kpd kwn2 yg sudi bg e-card raya hari tu..akceli ade yg x sempat sweetmama nak gntung pun..

E-Card Raya Dari Adianiez@Aida


E-Card Raya Dari Asmieyra


E-Card Raya From Wansteddy's Family



E-Card Raya Dari MommaMia/Miakididdles Family


Tahun depan jgn lupa bagi lagi ye..hehheee...


Friday, October 8, 2010

Sweetmama ♥ Conway

Hooohoooo..org lain dok wat..sweetmama pun sibuk gak nak wat..dlm sakit2 gigi..tetiba ari ni boleh tergerak hati nak wat Blog Conway

Ini semua disebabkan sweetmama pun dh gila bercontest montest ni ...x salah rasanye sweetmama amik idea  yg bernas blogger yg giler contest montest ni  utk asingkan blog peribadi ngan conway kan

Sudi2 kan la follow n terjah my conway blog ye 

@
@
@
@
@
@
@

@
@
@
@
@

@











Happy Conway semua..!!



Adehhh..Sakit nya Gigi

Pic sumber dr mr. google

Adehhh..sungguh serius ni..sakit betol gigi gusi sweetmama hari ni..
tetiba jerk bleh rasa sakit pulak gigi ni..rasa kebas dh pipi ni..
berdenyut2 pulak tu...
bosannye..kalo dh sakit gigi ni..dia punye tension tahap gaban....
iye la byk sgt urat2 yg berkaitan..bersangkut paut...hope gigiku cepat sembuh..

Nak tido sat la..ade masa 45 minit ni.
.tp sib baik jgk la sakit gigi ari ni x menjejaskan selera makan sweetmama..hak2..
kenyang baru lepas makan nasi kerabu..alhamdullillah..

Pic Pasport ZaQuaN

Salam 29 Syawal,

Hari ni hari terakhir syawal..sekejap betol rasanye masa berlalu.., Back to main story..akceli sweetmama nak tunjuk pic pasport zaquan..hehee..Chomel tak..


nmpak dh besar la anak mama ni..mmg dh besar pun..zaquan dh 2 tahun 4 bulan..pic pasport zaquan ni diambil pada 7.10.2010..semalam..dia ikut my family in-law g wat posport..kami belom wat lagi..next week..baru bleh cuti g wat pasport...

sbnrnya kalo x g wat pasport pun..mmg sweetmama nak amik pic ukuran pasport utk zaquan..masa zaquan umur setahun..sweetmama x sempat nak amik..ni kira pic pasport umur 2 thn...lepas ni sweetmama akan amik pic ukuran pasport dia setiap kali selepas b'day dia..sbb selalunya pic pasport ni lagi nmpk perubahan dia dr setahun ke setahun..kalo amik pic yg selalu kita amik tu mcm2 gaya..hehehe

So semalam sweetmama balik nak amik zaquan, my mil pun ngadu la tentang perangai zaquan yg semakin notty ni..pening kepala my mil nak jaga dia skrg.., semalam dia melalak nak amik pic jgk bila dia tgk sepupu dia Dania Alisha amik gambar..tu yg wat hati dia bergelora gak amik gmbar..huk2..nak tak nak..diorg pun bg jgk la zaquan amik gmbr sama..

huh..mcm2 peel betol la my son ni..to my son zaquan..lain kali jgn nakal2 tau.. cian kat nenek..nnti nenek xnak jaga zaquan lg..payah tu..mama n papa yg pening kepala nak antar zaquan kat taska pulak..papehal luv u bebe...

hahaha.. yg kelakar nye tu..my sil bgtau..bila photographer tu nak amik gmbr zaquan n suruh dia senyum..mula la zaquan wat aksi posing dia..senyum smbil melentok2 kan badan dia tu..kena la bgtau x payah senyum..baru la dpt gmbr dia ni..tu yg nampak ala2 serius jerk muka anak mama ni..


Thursday, October 7, 2010

Jamuan Raya Di Penghujung Syawal

Salam 28 Syawal,

Minggu terakhir syawal..byk betul opis2 yg dok wat jamuan hari raya..

jamuan raya opis sweetmama semalam..sedey arr semalam xdapat nak joint jamuan raye kat opis ni..sbbnye kan sweetmama g audit kat KL..iye la..kalo tgk menu yg disediakan ngan hasil decorate nye mmg nmpk cam meriah jerk ....menunya pulak tu mcm2 ade...Antaranya :-
Nasi Dagang (pengarah Sponser)
Nasi Hujan Panas
Lemang, Lontong, Rendang
Roti Jala (order dr my mil...nak gak promote..hik3..)
Puding n Agar2 (menu sponser dr unit kami..tp bkn sweetmama la yg masak..hak3..)

tp makacih kpd my friend yg tolong tapaukan ..xde la kempunan..hik3..

Hari ni pulak rezeki kami team audit dpt joint mkn jamuan raya kat PWTC..iye2 Pengarah KPDNKK tu ajak jgk kami joint jamuan raya dr MyIpo (Perbadanan Harta Intelek Malaysia) kat PWTC.  

hari ni exit meeting awal kol 9.30 pg..pastu kol 10.30 dh abis..kol 11 tu majlis raya MyIpo tu start..dh arr sarapan pagi dijamu ngan nasi lemak..pastu tgh nye jamuan raya..mmg kenyang sungguh..best la jamuan raya kat PWTC td..siap ade artis jemputan untuk memeriahkan suasana..ingatkan ade Dafi td..almaklumla majlis nya dirasmikan oleh Menteri KPDNKK.. Tan Sri Ismail Sabri...hehee..tp xde pun..artisnya kumpulan Sofaz, Roslan Shah ngan Ibnor Riza. tapi kami x tunggu smpai selesai majlis pun.. kol 1.00 tgh terus cabut..driver dh tunggu lama..yg penting perut sgt kenyang..

Kalo diikutkan ari ni jamuan raya kat Kementerian Kewangan..tp sweetmama x g la td..sbbnya dh kenyang mkn kat jamuan raya PWTC..ohh..esok dh last day Syawal..tp ari Sabtu masih lagi ade undangan for open house ..nmpknya minggu ni sesi menambahkan berat badan lagi la..

p/s : sampai2 opis td..terus selesaikan surat nak ke luar negara tu..asik kena kuiri jerk..ermm..kalo ikut kan lg 13 hari jerk lg nak g..mmg dh terlewat dh ni...adehh..kalo x lulus...pegi tetap pegi..huhu..hope x jdk pape la nnti..


Monday, October 4, 2010

Bulan Oktober Yg BZ..huk3..

Salam 25 Syawal,

Sweetmama rasa bulan Oktober adalah bulan yg bz utk sweetmama....maksud sweetmama bulan ni sweetmama msti x sempat nak berblogwalking sangat kat blog kawan2 & jugak up-date my blog..huhu..

Antara sbb musababnya :-

Laptop mmg xde kat kami minggu ni..tuan punye badan dh amik..so mmg sgt2 xberpeluang utk berblogwalking n update blog...tapi if ade pun..sweetmama mmg dh jarang online mlm..sbbnye berukband pun slow...sweetmama lebih suka online siang...lgpun nature of work sweetmama yg x teruk sgt..mmg ade masa la utk berblog...hehehe..

hari ni 4-7 hb Oktober 2010 - Kerja - Audit di KPDNKK KL ..dkt The Mall K.L ..., selalunya waktu opis hour time free2 tu arr sweetmama blogwalking..

8 - 12 Oktober 2010 - Siapkan Report Audit

13 Oktober 2010 - Cuti Rehat ..baru nak g wat pasport daa..n nak g klinik..

14 -15 Oktober 2010 - time ni la ade masa free sikit kot  nak blogwalking blog kawan2..

16 Oktober 2010 - Besday Papa ZaQuaN..Happy Becoming B'day Papa..camner ni..mama x de planning pape pun lg 4 b'day papa ni..

18- 19 Oktober 2010 - Persidangan Penolong Akauntan @ SACC Mall, Shah Alam.

21 - 26 Oktober 2010 - Yahooo..Holiday to Padang Indonesia..

27 Oktober 2010 - Me Cuti Rehat ...msti penat berjalan kan..hik3..

28-29 Oktober 2010 - keje cam biasa...time ni kalo free..ade la masa kot nak berblogwalking..n msti sibuk nak upload gmbr holiday..hik3..

30 Oktober 2010 - Family Day BPAD @ Pedas, N.S

Penuh kan Schedule sweetmama..tp yg pasti if ade masa terluang..sweetmama pasti terjah blog kwn2 punye..^_^

~Mari Joint Contest PnStoberi!

Sweetmama joint contest anjuran PnStoberi
(Sticky Mode sampai 4 Oktober 2010... Scroll Down untuk N3 Terbaru..)

Ini pic yang sweetmama pertaruhkan:

Pic Hari Raya Aidilfitri Thn 2008 ..Sedondon COKLAT
Ini tahun pertama kami beraya bertiga..so mmg excited nak pakai sedondon..walaupun masa ni my son zaquan br berumur 4 bulan..me tetap excited nak tempah baju melayu dia sedondon ngan papa zaquan..

Yang Ini pulak Pic Hari Raya Aidilfitri  Tahun ini..Tahun 2010/ Syawal 1431H.
Pic 1 syawal 1431H.
Tahun ni kami sedondon PINK PURPLE..dan baju sedondon ni jgk akan kami pakai pada majlis persandingan adik sweetmama pada bulan November thn ni..

Dan juga if sweetmama berhari raya 1 syawal  di umah my mom..msti sedondon wif my sibling..see..mereka pun 1 syawal tahun ni pakai PINK PURPLE..

Jom Joint..KLIK SINI
Due Date : 04 Oktober 2010

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails