Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, November 30, 2010

Here We Come -Melaka Wonderland Theme Park & Resort

Salam sume..

Alhamdullillah..planning sweetmama nak g bw zaquan ke Melaka Wonderland Theme Park & Resort tercapai jgk..spt yg sweetmama citer sblm ni yg kami nye planning ni last minute..

Selepas selesai majlis kahwin sebelah lelaki di Simpang Empat Melaka pada 20 Nov 2010..kami terus terjah Ayer Keroh..kalo diikutkan kami dh try booking hotel online tp penuh...ohh rupenye kat melaka mmg byk event..salah satunya adalah Sukan Paralimpid..patutla byk hotel penuh..at lastnya kami sepakat redah jerk..n akhirnya bermalam di PUTERI RESORT.

Kita mulakan dengan pengalaman kami ke tempat yg sangat2 ingin dituju ini dulu ye ..nnti br smbung n3 tentang penginapan n makan..hehehe..

Here We Come : MELAKA WONDERLAND THEME PARK & RESORT
Tarikh : 21 Nov 2010


sampai2 jerk terus nak posing ..hehee..sweetmama yg over expose:p
see time ni mood zaquan x berapa ok..dia dok teringat kat swimming pool hotel..iye la x nmpk air lg time ni..

ala..masyam nye muka anak mama ni

 Dirasmikan pada 19 Mei 2010
 Jom intai harga tiket :-
Dewasa - RM30.00 (weekends) / RM26.00 (weekdays)
Kanak   - RM25.00 (weekends)/RM20.00 (weekdays)
Kanak2 bawah 90cm - percuma

oh yeah..tinggi zaquan masih kurang 90cm..so zaquan masuk free
 giliran kami...2 ticket dewasa ye..:))
 menuju ke destinasi..hehee..nmpk mcm jauh jerk nak kena menapak..tp cde la jauh sgt pun..naik jerk tangga nun..terus jupe tempat nak tukar baju..mmg selesa tempat dia..
 bersedia sudah..
 turun jerk dr tempat tukar baju..dh nmpk pantai ombak ni..
 tp sebelum tu kita kena terus ke atas untuk sewa pelampung ni..
haaa..dh dpt pelampung n dh nmpak air..tgk la muka ceria zaquan..

byk sgt pic..kita smbung next n3..time to mandi manda..hehehee


Friday, November 26, 2010

Part 4 - majlis Kenduri 20.11.2010 ~ Sebelah Lelaki~

Majlis bertandang ke rumah pihak lelaki/menyambut menantu diadakan pada minggu berikutnya :-

Tarikh : 20.11.2010 (Sabtu)
Masa : 12.30 - 4.30 p.m
Tempat : Kendong, Simpang Empat, Melaka
Tema : Biru Turqoise

Rombongan pengantin perempuan iaitu my mom n father berkonvoi dr sg kantan ke Melaka..ramai gak yg joint lebih kurang 10 family.., sweetmama n family gerak sndiri n kami smpai kol 12.45 tgh  sedang elok la sbbnya mempelai nak berarak dlm pukul 1.15 tgh lepas zohor..sempat la kami sume sembahyang zohor dulu..

 Bunga Pahar Dari Pihak Kami
 Pasangan Mempelai Serba Biru
 Jdknye ..sweetmama n family bg sokongan turut datang dengan kaler tema..biru..hehehe
 yang menariknya..masa majlis menepung tawar ni..bapak pengantin lelaki siap bersilat..wow..
 Gift diterima drpd pihak lelaki
 sebelum balik..sempat snap pic pengantin ngan zaquan
 lagi satu yg menarik..siap dpt bekal magkuk tingkat dr family pengantin lelaki
hehehe..sian anak dara ni..my adik..kena angkat mangkuk tingkat..iye la adik beradik lelaki sweetmama sorang pun x dpt hadirkan diri..sbb x dpt cuti..

okey..smpai sini jerk..lepas ni kita citer pasal MELAKA WONDERLAND pulak ye..

P/s : minggu ni x de uti2 m'sia lg..minggu ni penuh dengan kenduri kawin..hehehe..

Thursday, November 25, 2010

Gelagat Zaquan Naik Pelamin

Salam sume..

saje nak share..gelagat my son zaquan bila dpt naik pelamin..amboi bkn main lagi si kecik ni..

ini lah gelagat zaquan naik pelamin ngan dua pupu dia..Nadiah..
ini pic lepas majlis akad nikah di masjid..balik rumah terus tukarkan dia baju..pastu apa lg sesi bermain2..

 Zaquan wif Nadiah..ini la senyumannya bila diminta senyum..
 ewah2..pengantin kecik..
 main kipas..
 pastu main cak2..
akhirnya terlelap..tp still nak lelap dlm bilik pengantin..xkan nak kasi tido atas katil pengantin..kena la bentang toto kat bwh nak puaskan hati si pengantin kecik..hak3..

Wednesday, November 24, 2010

Part 3 - Majlis Kenduri Kawin 14.11.2010

Setelah pengantin selamat diijabkabulkan..majlis berarak kedua2 mempelai bermula keesokkan harinye di rumah pengantin perempuan

Tarikh : 14.11.2010 (Ahad)
Masa : 12.30 - 4.30ptg
Tempat : Batu 10, Cheras
Tema : Merah Hitam
 raja sehari sedia berarak..
 diselangi dengan alunan gamelan dari AGIM Semenyih
my son zaquan..amik tempat grand stand..depan pasukan gamelan berkenaan..hehee 
 ini kek pengantin..ohh trend skrg..kek disertakan sekali dengan cuppies..cute..
my son zaquan dh wat perangai..menangis2..nak mak ngah dia..terpaksa la Acu Apit pujuk..tp x jalan jgk.
zaquan mmg paling rapat ngan Mak Ngah dia n Pak Ucu Apit.
akhirnya lepas selesai pengantin makan beradab ..n masa ni pengantin nak bergmbr2..tp kena la pujuk zaquan dulu 
kemana saje msti ngan Mak Ngah dia 
Akhirnya Zaquan tertido jugak..itu pun pengantin yg tidokan..br la pengantin dpt bergmbr2 n sweetmama dengan senang hati dpt jdk tukang bagi gift..
disebabkan kena melayan kerenah zaquan..x sempat pun sweetmama nak snap pic pengantin makan beradap + sweetmama n adik2 sweetmama yg dok sibuk bagi gift smpai pic gift pun x sempat nak snap..huk3.. our gift untuk tetamu telur n bahulu klasik.


Disebabkan my son zaquan tido..so xde la gmbr kenangan kami 1 family lengkap..tp akceli gmbr zaquan ngan pengantin mmg byk sbbnye dia dr awal dia x mo lepas ngan pengantin..cuma syg la gmbr kami bertiga sekeping pun xde kot..

 Pic kenangan pengantin wif ummi n abah
 Pengantin wif ummi n adik beradik perempuan
 pengantin wif abah n adik beradik lelaki
lelaki mmg masuk tema ..auuwww..merahhh menyala u..
ummmmahhhhh..dr kami..hik3..
terima kasih dr sweetmama...
nnti kita smbung story sebelah lelaki pulak..


p/s : gmbr mmg x sempat nak snap byk n kualiti gmbr pun x ok..xpe la yg penting gmbr dr photografer ade untuk kenangan selamanya..!

Part 2 - Hantaran Kawin Kedua2 Belah Pihak

Hantaran 11 berbalas 11 

ini hantaran dr pihak sebelah pengantin perempuan. Akceli temanya hitam merah..tp my mum decorate hitam pink..huhu..



 cantik tak gubahan coklat ni..tempah drpd Kak Gee..sama ngan gubahan coklat masa hantaran sweetmama. now..my mum minta tolong sweetmama sndiri gubah untuk hantaran adik lelaki sweetmama pulak nak bertunang 1.1.2011...hope dpt wat cantik camni jgk..^_~

Hantaran dari sebelah pihak lelaki..tema biru turqoise

Tuesday, November 23, 2010

Alhamdullillah..Majlis Kawin Adikku Berjalan Dengan Lancar - Part 1 - Akad Nikah

Salam sume..

Alhamdullillah..majlis kenduri kawin my younger sis berjalan dengan lancar..cuma yang x okeynye my son yg sgt rapat ngan Mak Ngah dia ni wat peel...time my younger sis sedang berarak untuk bersanding pulak tu..kalo bole dia nak naik bersanding sekali..huk2..

okey kita mulakan dengan layan pic2 masa hari akad nikah..

akad nikah telah dijalankan di Masjid Nurul  Ihsan, Taman Megah, Cheras pada hari Sabtu (13.11.2010) jam 11.00 pagi.

debaran saat menantikan lafaz dr pujaan hati..
 Syukur Alhamdullillah  mereka selamat diijabkabulkan dengan sekali lafaz.
 Sesi membatalkan Air Sembahyang
Mas kawin dr pihak lelaki - RM1,000
Sesi saling bertukar2 sarung cincin

Makan time

 selepas selesai majlis akad nikah..seterusnya sume tetamu dijemput untuk makan..majlis makan juga diadakan di perkarangan luar Masjid..memandangkan khemah pun telah tersedia ada di Masjid..so pihak kami hanya perlu memastikan pihak caterer meyediakan makanan in-order..alhamdullillah sumenya berjalan dengan lancar.

sesi bergambar 1 family..ini la my family..,my son xde dlm ini gmbr..sbb sedang syok berlari2 dlm masjid..dh ramai geng la katakan..

 yang ini pulak pic di rumah sebelum ke Masjid..nak bergmbr atas pelamin..terselit pulak my son kat tgh2 tu.
hehehe..yg ini mama zaquan n zaquan nak enterprame jgk dlm ini cerita..

ok...nnti continue dgn pic2 hantaran pulak ye.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails