Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, December 30, 2010

PELAM MUDA

Salam sume..

Semalam kawan Papa Zaquan baik hati bagi kami Pelam Muda sbbnya dia tau sweetmama tgh pragnent skrg..msti suka makan pelam muda..hehee

Anyway..tq to kawan Papa Zaquan tu sbb prihatin kat bini kawan dia ni..hahaaa..n sbnrnya bkn sbb prihatin kat sweetmama tp dia dapat berita gembira yg isteri dia tgh pragnent 3 minggu n sgt2 ngidam pelam muda..so rezeki sweetmama jgk la dpt tumpang sekaki..huhu..
 Tahniah ye diatas perkhabaran gembira itu..

 See..bukan 1, bukan 2 tapi 3 biji sekali dia bagi..
sebiji lagi dh kena potong kat dalam pinggan ni..
ermmm..mmg puas la makan..rangup sgt isi dia n sgt fresh..
Rupa nya Papa Zaquan pun penggemar Pelam..
patut bukan main beria..siap dia yg potongkan pelam ni..utk makan sama2..

Pragnent kali kedua memang sweetmama suka makan benda masam..
3 bulan pertama mmg nak makan benda masam jerk..igt lagi ..kebetulan awek adik sweetmama br balik dr Kleantan dan bagi buah tangan Asam Jawa yg plastik dia warna-warni tu..abis sweetmama bedal sorang n time ni la sweetmama perasan yg sweetmama suka makan benda masam2..sbbnya org lain makan mmg ckp masam giless..tp sweetmama makan rilex jerk..rasa sgt nikmat..hehehehe..

TAHNIAH MALAYSIA! YEAY ESOK CUTI !!


Tahniah diucapkan kepada Pasukan Malaysia kerana berjaya menjadi Juara Piala  Suzuki AFF 2010 menewaskan Indonesia dengan Agregat 4-2.

Memang layan malam semalam tengok bola 3 beranak kat rumah..walaupun sweetmama ni xde la fanatik sangat dengan bola..tp bila tgk pasukan Malaysia beraksi di Final..memang kita pun semangat tengok..lebih2 lagi memang jelas terpancar kesungguhan pemain kita bermain..Syabas K.Rajagopal dan team Harimau Malaya.

Tahniah  Mohd Safee Sali 
Penjaring Gol Terbanyak Piala Suziki AFF 2010..


Yang Pasti penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat adalah pemain terbaik Malaysia sbb bermain cemerlang dengan byk menyelamatkan beberapa cubaan bahaya termasuk sepakan penalti walaupun anugerah pemain paling bernilai (MVP) untuk kejohanan kali ini  menjadi milik kapten Indonesia, Firman Utina biarpun dia gagal menyempurnakan sepakan penalti malam tadi. 

Yang pasti Khairul Fahmi terbaik wook..hehehee.

Oh Yeah..Disebabkan kemenangan pertama Pasukan Malaysia..kita suma dapat cuti esok..esok diisytiharkan sebagai Cuti Umum.
Terima kasih Our Prime Minester - Datuk Seri Najib Tun Razak ♥♥♥


Wednesday, December 29, 2010

Stationery Set Upin&Ipin!

Salam sume,

malam semalam sweetmama g Kompleks PKNS Bangi sbb Papa Zaquan nak belanja makan KFC...kes x puas hati makan Ayam kat Popoyes ari tu..hehehe..

skrg ni kan mmg byk ekspo back to schools..so depan KFC PKNS even kat luar PKNS pun dok wat jualan back to schools..my son Zaquan ni mmg peminat Upin dan Ipin..kuar2 KFC jerk terus serbu kedai stationery tu..pastu sibuk minta nak buku colouring n stationery Upin&Ipin yg ade dok jual kat situ..at lastnye Mama belikan jgk..w/pun Zaquan bkn nak sekolah pun lagi..

 Stationery Set Upin&Ipin - Color Pensil, Pembaris, Pemadam, Pengasah Pensil, Mekanikal Pensil , Ubat Mekanikal Pensil dan Paper Clip Upin&Ipin.

Box Pensil Upin&Ipin tu beli asing..sbbnya set tu bole pulak xde box pensil..

Yag pasti Paper Clip Upin&Ipin tu sweetmama rembat dulu..hehehe
 yang ini pun Zaquan dok salak nak ..bknnye dia nak mewarna sgt..tp dia suka tgk gmbr thomas & friends ngan Spongebox tu.
 Akhirnya Zaquan dpt ini sume
 Ini Abgnye..itu la yg zaquan perkatakan..hehehe
tak bole usik wooo..brg dia..
Mlm tu jgk dia nak tunjuk rajin..
Pagi td bgn2 jerk..igt buku &set upin ipin dia ni..
siap pesan nak bw g umah nenek..:D

Tuesday, December 28, 2010

Wah..Macam Dekat i-City Pulak!

Salam Sume,

ini n3 bersambungan dr n3 INI dan INI ..^_~.

Selepas selesai sesi makan2, kami terus keluar ..xde menyinggah window2 shopping pun..

wah ..sekali keluar..tgk bercahaya..biru ..sejuk mata memandang..Cantik..
dh macam dkt i-City pulak rasanye..w/pun belum sampai i-City lagi..:p, 
tp selalu tgk kwn2 up-date pic-pic menarik diorg kat i-City..

Zaquan pun teruja tgk cahaya2 malam kat luar..dekat luar pun org ramai..
ramai jgk yg dok pose2 kat luar ni..
so kami pun x ketinggalan..lepak sekejap kat luar..
amik angin malam smbil tgk cahaya cantik ni..
 Cantik kan :D
 amik sndiri jerk gmbr family ni..cian smpai tersepit zaquan kat tgh2 tu..
 Zaquan sibuk dok lari sane lari sini..kaco org lain nak posing2..hehe..ape la agaknye yg zaquan dok perhati tu
 Oh dia sgt teruja tgk Santa Clause..hahahaha
 Tapi yang kelakarnya..ini paling teruja sekali zaquan tgk..x berkelip2 mata dia..
 Hahahahaha..Ballon ni paling zaquan leka tgk..sampai x nak balik..
sweetmama pun nak selit pose sorang2..
tp biasala guna kamera biasa..gmbar pun ala2 kabur jerk..huk3.

yang pasti mmg puas la berjalan cuti krismas tu..sampai rumah pun dh pukul 10mlm..

Alhamdullillah..Rezeki Akhir Disember..Pemenang Pertama SyilaSyira 1st Giveaway

Salam Sume,

Alhamdullillah masih ade rezeki untuk akhir bulan Disember ni..pagi2 dh dapat berita gembira..pemenang pertama bagi SyilaSyira 1st Giveaway. 

 Terima kasih kpd puan penganjur GA SyilaSyira .10 Pemenang bertuah dicari. Alhamdullillah..3 cabutan pertama dilakukan oleh anak dara beliau..Syira..Thanks syira sbb cabut nama aunty sbg pemenang pertama..:D

(copy dr blog SyilaSyira)
♥ Pemenang pertama ♥
(maaf gambar kurang memuaskan..tp nak letak juga..hihi)

- EiJa ZaQuaN -

Keputusan penuh ..Jom Klik kat SINI

Hadiahnye Sangat Menarik tau..

1 botol mini perfume yang comel lote (6 org pemenang)
1 Fridge Magnet (4 orang pemenang)

Boleh pilih salah satu dari wangian dibawah :-

Wangian Lelaki :

C.K Eternity
Dunhill Red
C.K Bee

Wangian Perempuan :

Paris Hilton
Lancome Miracle
J.Lopez Still
C. Dior Forever
Burberry

Ermmm..nak pilih wangian mane ek..okey la sweetmama pilih Lancome Miracle .. D

Tahniah sweetmama ucapkan kpd pemenang bertuah yang lain..dan jgn lupa nantikan keputusan 7 lagi pemenang bertuah..Good Luck to All. :D

Jom Terjah Blog SyilaSyira ..^_~.

p/s:thanks jgk kpd Cute MuM sbb maklumkan kpd sweetmama melalui shout box yg sweetmama menang GA ni.. :))

Monday, December 27, 2010

Makan2 @Popeyes Sunway Pyramid

Selepas selasai show Peter Pan The Musical..perut ni mmg berbunyi2 minta diisi..mulanya sweetmama teringin nak makan Ayam Penyet bila otw nak cari tempat makan..dh ternampak Restoran Ayam Penyet ni..tp org ramai la pulak melepak kat situ..akhirnya kami dok makan kat Popeyes..

Pengakuan ikhlas ni...ini 1st time sweetmama makan kat Popeyes..hahahaa..ketinggalan nye sweetmama ni..tp Papa Zaquan pun sama 1st time makan..selalu dok dgr member citer g makan kat Popeyes jerk..tp x tergerak pun nak try..disebabkan mmg dh kelaparan dan fast food yg biasa kami makan pun penuh sume..so bedal jerk la order makan kat Popeyes ni..


kami order meal set of  2 promosi for krismas day
Ade        : 2 pcs chicken
        : 2 pcs fish
              : 9 pcs shrimps
                     : 2 biscuits with jem  
                  : 2 Regular Drinks

           can added cajun fries, coleslow n mash potato just for RM1.
          hehe..disbbkan rasanye mcm dh byk sgt menu..me just add cajun fries

emmm..okey gak rasanye..sweetmama suka biskut n jem dia, 2pcs biskut tu sweetmama yg abis kan.., cajun fries dia pun sedap gak..mcm rasa curly fries A&W..hehee.., Tp mmg x kena dengan tekak Papa Zaquan, Papa Zaquan ckp Ayam KFC lagi sedap..tp dh lapar kan..abis licin sume kami makan..

Dah kenyang..apelagi balik la..nak jln2 cuci mata kat Sunway Pyramid pun org ramai..lg pun xde mood nak shopping..

wah sekali kuar..dh malam..wah cantiknya bercahaya...bersambung lagi daa..^_~

p/s :my faberet fast food tetap Kenny Rogers..

Peter Pan The Musical

Salam Sume...,

Before this, sweetmama ade mention kan di N3 SINI yg sweetmama terima voucher 50% untuk beli tiket Peter Pan The Musical ni dari Sis Ezna.

Akhirnya hasrat sweetmama nak bw Zaquan tgk Peter Pan  The Musical tercapai jgk..Kami terjah Sunway Lagoon pada Hari Krismas Sabtu lalu ~25.12.2010~. So cuti Hari Krismas kami mmg terisi la..

Tapi itu la kami g time cuti krismas..so org mmg ramai ..jalan nak masuk Sunway Lagoon pun sesak..rupenye bkn sebab cuti umum jerk..tp pada hari yang sama kat sunway lagoon ade konsert Gemuruh Digi Live Wings & Search..so bertembung la ni..nasib baik kami sempat tgk kul 5.30p.m punye show..


kalo diikut kan kami keluar awal jgk..lepas g kenduri kawin..kol 2 ptg terus gerak ke Sunway..kol 3 ptg dh sampai..tp jalan sesak..kol 4.15 petang baru dapat parking.., punye la lama x g Sunway Lagoon ni..main enterance pun tersesat2 kami mencari nye..huhu.., masa sampai main entrance nak beli tiket pun dh kol 5 ptg..terus masuk Sunway Lagoon..cuci2 mata ..ehhee..

ermm..spt yg Sis Ezna maklumkan..pastikan nnti beli jerk yg Yellow Zone (paling murah sekali)..so kami pun redeem voucher tu untuk tiket Yellow zone...kalo ikutkan Yellow Zone RM60 utk Dewasa dan RM40 untuk kanak2. Tapi maybe kami g time Cuti Umum..harga tiketnya lebih RM3 setiap seorg..So harga tiket yg perlu kami bayar kesemuanya RM89.00. Dan seperti yang dijangka kan..mmg dia upgrade zone kita..dan kami dapat duduk kat Blue Zone..:D

Ini antara Pic-pic menarik yang sempat dirakamkan..^_~

 masuk jerk entrance..terus nmpk maskot sunway lagoon n diorg yg pakai costume peter pan ni..apelagi terus serbu nak amik gambar jgk..hehehe
 sepanjang perjalanan nak ke hall show peter pan..dpt tgk2 binatang..bkn main suka lagi si kecik ni..
 oh yeah dah smpai tempat show..tp harus pose2 dulu..:p
 Show dh bermula..wah ade salji la..:p
see muka zaquan tercengang tgk
alhamdullillah..zaquan sgt behave time show..
n yg ralatnye zaquan x boleh nak control ngantok sgt..
show nye selama 1 jam
at lastnye 30 minit  terakhir zaquan tertido
tp 30 minit pertama show..zaquan btol2 excited n sgt happy..dia mmg suka music..♫♪
 sekejap jerk rasanye show 1 jam dh abis..
before balik..sweetmama amik la digiphoto kami ni..
kena bayar RM20.00 
 jln2 nak kuar dr sunway lagoon..zaquan tunjuk pic ni..dia nak main kat sini..
nnti ye zaquan..ade rezeki mama n papa bw zaquan main2 n mandi2 kat sunway lagoon ye..
nak kuar dh ni..tp zaquan still leka tgk Tiger..hehehehe..

masa untuk cari tempat makan..setelah selesai hajat nak tgk peter pan..

okey nnti smbung citer pasal makan pulak ye :D

Thursday, December 23, 2010

My Abg dh balik!

Oh..yeah..oh yeah..
my abg kecik dh selamat pulang semalam..

petang semalam lepak ngan atok n nenek zaquan kat mamak..smbil citer kisah abg kecik ku sorang ini.

ohh..sampai hati zaquan
atok cakap ..zaquan langsung x ingat kat mama n papa dia sepanjang 3 hari kat sane
betul2 malam hari pertama kena tinggal jerk dia nangis sebut nama mama n papa..
haahhaa..iye la paham..dia sgt syok bercuti kat sane..
atok cakap setiap petang bw zaquan g pantai ..mandi..

Haa..sib baik semalam..bila kami tanya..abg rindu x ngan Mama n Papa..., Zaquan jawab..RINDU...:))

Yang paling kelakar ..atok citer..ade satu petang tu lepas balik dari mandi..mcm biasa atok tolong nenek zaquan masak utk makan malam..tau2 zaquan dah dok atas meja sambil makan nasi ngan sambal ikan..dia yg panjat sndiri meja makan..n suap mkn sndiri..mmg betol2 lapar la tu...

ade satu lagi citer wat mama n papa gelak bila atok citer ..sehari sebelum balik..atok bawa zaquan jalan pantai morib..pastu zaquan cakap ngan atok..haaa ..ini tempat abg main..hehe..igt betul ingatan dia..mau x igt kan sebelum ni sweetmama ade citer yg kami betul2 spent time bersama ngan zaquan kat Pantai Morib..

So..mmg lepas ni xde masalah lagi la Atok n Nenek nak bw dia g bercuti..dia dh boleh tido ngan Atok.., Zaquan ni time xde mama ngan papa dia..elok sikit perangainya..cuba kalo ade mama n papa sekali..mesti tunjuk perangai nakal dia tu..

mcm sweetmama ade mention sebelum ni..kalo zaquan ade..mmg dia la kawan gaduh sweetmama..time dia xde..rindu.., tp betull..semalam dh cari gaduh ngan mama..tgk kacau tempat tido sweetmama..sedap pulak dia landing atas katil sambil tgk tv..mama pulak kena bangun..tu yg akhirnya terus snap pic dia..
hehe..akhirnya Papa dh ade teman tido dia yg ilang selama 3 hari..anak manja papa ni..

MGTT & SCAN @ 18 Minggu

Salam sume,

Pagi semalam 22 Dec 2010  sweetmama ade check-up untuk minggu ke 18.. kena minum air gula..Alhamdulillah result MGTT sweetmama NORMAL..w/pun yang after 2 hour minum air gula tu agak border line bacaannya..iaitu 6.74 , rasanye sume org tau kot bacaan nye mesti tak lebih dari 7.0 . Kalau 7.0 atau lebih..mmg ade tanda2 Kencing Manis...perlu repeat MGGT pulak nnti..n continue dgn BSP check darah smpai 4 kali..tu yg x larat tu..

Seronoknye, pada masa yang sama..doktor wat scan..seronok bila tgk dh nmpk kepala baby, tulang belakang baby n jantung baby...uri pun pada kedudukan yang betul.


Minggu ke- 18
" Bayi mencecah 15cm dari kepala ke kakinya. Dia sudah mula merasa dan mendengar. Apa yang didengarnya adalah degup jantung ibu dan aliran dalam sistem pencernaan anda dan tidak lama lagi dia akan mengesan bunyi di luar rahim dan mengenal pasti suara anda. ~info dr Pa&MA keluaran Januari 2011~

Alhamdullillah..yg penting result MGTT ok n baby pun ok.,  yg x okeynya ..kali ni berat badan naik lagi..huk3..naik 1.4kg..adeii..camner ekk..nak kurangkan makan..perut ni rasa laparr jerk...

ermm..w/pun result okey..tp disebabkan ade history background..sweetmama still kena repeat MGTT pada minggu ke 28. tp xpela jgn kena continue dengan BSP sudah..

My Next Check-up : 18 Januari 2011

Wednesday, December 22, 2010

Hadiah Contest Teka Kereta Dah Sampai!

Posto..Posto..eh ade Posmen antar Pos Laju ari Sabtu..hehee..itu la yg my fil bgtau masa kami sama2 lepak minum pagi kat Mamak..my fil inform yg masa dia dh kuar umah..dh jalan pun..selisih ngan Posmen..n nmpk Posmen tu berhenti kat umah..So apalagi my Fil siap patah balik ..iye la nnti kang dpt surat cinta..Sila amik Pos Laju anda di Pejabat Pos Laju pulak...sekali tgk ade Pos Laju atas nama Eija Zaquan daa..hehe..sbb kebetulan mmg dh keluar..so letak jerk la Pos Laju tu dalam kereta..at lastnye jupe pulak kami yg sememangnya cuti sabtu ahad kompom srpn kat mamak..ahhahaa..

adeii..terpanjang pulak intro..

okey jom kita tgk hadiah yg dh diterima..
Budak kecik ni mesti nak interprame n pose dulu
Dia jgk yg sibuk nak buka kotak..x sabar nak tgk ape yg ade dlm kotak tu

Oh..ini dia bekas air brand tupperware..kaler kuning..Suka Sangat :)

Alhamdullillah..penganjur contest ni..f@ryz@ dah selamat bersalin kan 2nd baby pada 18 December 2010. Kebetulan sama tarikh dengan hadiah ni sampai di tangan sweetmama. Akceli sweetmama pun baru terperasan n3 yg f@ryz@ dah selamat bersalin bila bw kat blog Huda-Purple Light. Tahniah ye f@ryz@ diatas kelahiran baby yang ditunggu2..kalo x silap dh overdue...tp alhamdullillah..selamat sumenya n terima kasih diatas hadiah ni..sweetmama suka..:))

Tuesday, December 21, 2010

Daging Korban Baru Nak Masak..

Adeii...setelah hampir sebulan Daging Korban yang my mil bagi sempena dengan hari raya korban ari tu..Sabtu lepas baru sweetmama masak daging yg lama beku dlm peti ais sweetmama..

Sweetmama mmg akui sgt jarang memasak kat umah + now..Sinki Dapur Bocor..menambahkan kemalasan nak masak..:p (alasan kukuh tak..?)

Disebabkan mmg jarang masak kat rumah..brg2 dapur pun abis kering camtu jerk kat dlm peti ais , ermm..akhirnya Daging Korban tu sweetmama goreng kunyit jerk..itu pun ade lebih lagi daging tu..igt ari ni nak wat Daging Masak Lomak Cili Api..hehee..iye2 jerk..kalo rajin la..petang ni g pasar tani beli santan ngan Cili Api...

Okey2..kita tgk Daging Goreng Masak Kunyit Sweetmama ni
 Fresh dr Kuali..:p

Bahan2   : Daging
              : Kunyit
              : Garam
                         : Bawang Besar
                  : Cili Merah

Gaul Daging Bersama Kunyit dengan Garam..Pastu Goreng hingga garing..
Hiris Bawang Besar ngan Cili Merah ..Pastu Goreng hingga naik bau n kekuningan, masukkan daging goreng kunyit yang garing tadi ke dalam kuali..digaul rata bersama bawang & cili.

Pic Selingan
Disebabkan mmg dh xde brg dlm peti ais..so goreng biasa jerk kentang ni utk zaquan

ermm..sedap pe..makan nasi ngan daging goreng kunyit sweetmama ni..., Kebetulan Daging Korban ni mmg lembut..x liat pun..tambah la kicap sebagai penambah perasa..hahahahaa..,Papa Zaquan kata Sedap..!

Haahahaa..iyola masak benda senang ni bole la... ^_~.


Masa untuk tinggalkan Zaquan..Sob..Sob..

Salam sume..

ni n3 bersambungan dr SINISINI dan SINI

Akhirnya kol 5.15 petang kami selamat sampai di Rumah Peranginan Morib..Kali ni Mak Usu Booking Banglo 3 bilik betul2 menghadap pantai..

Kami tiba jerk tgk my fil dh sampai..sedang punggah barang...anak2 Mak Usu pun ade sekali..kali ni betol2 My Fil bercuti dgn budak2 jerk..sbb kami sume x dpt nak joint..

selesai kemas barang, atok pun apalagi layan la budak2 ni main kat tepi pantai + w/pun air pantai dia x berapa best..tp budak2 kan ape yang diorang kisah sgt...nak jgk mandi especially my son zaquan la..time ni sweetmama x joint sekali..sbbnya time ni sweetmama tolong my mil masak utk makan malam..

 masa ni zaquan tanya..

Zaquan : mama..tak ikut..
Mama : tak...mama kena wat keje...Zaquan g ngan atok ye..
Zaqun : Ok
time ni dh kol 10 mlm...Zaquan still x masuk tido lagi..
sibuk dok main bola ngan acik2 dia@anak2 Mak Usu
kami tunggu jerk Zaquan ni leka main ..ingtkan dia msti letih seharian main jerk..mane la tau tido awal..tp yg pasti dia x igt tido langsung..igt main jerk..yg sweetmama pulak asik dok inform zaquan benda yg sama:-

Mama : Malam ni Zaquan Tido ngan Atok tau, Mama n Papa nak g Work
Zaquan : Tak...Zaquan nak tido ngan Papa, Zaquan nak ikut Mama..
Mama : X bole Mama kena Work..(Disokong dengan kata2 dari Papa dan Atok )
Zaquan : Tak..Dah Malam...
Mama : toing..toing...hahaha, (bijak2 anak aku ni...)
Nenek Zaquan : hah..ingat dia bodoh ke..dia bijak..dia tau..hari2 bila papa balik dr keje dan jemput balik jerk..terus ajak papa balik..(Papa Jom..Jalan...)

At lastnye..kol 10.30 mlm..Atok suruh Acik2 dia bw zaquan main dalam bilik n tanpa disedari oleh Zaquan, Mama n Papa dia terus cabut balik..esok kena keje..

tapi sebelum kami cabut balik..mmg berkali2 la dok peluk2 cium2 our son..sampai dia pun dok syak..setiap kali peluk n cium dia sndiri akan bgtau..Abg ikut Papa ngan Mama tau..huk3..

Sampai umah jerk..terus call Atok Zaquan..tanya khabar dia..Atok ckp dia nangis tanya Mama ngan Papa dia...part ni yg  wat sedey ni..Huk3..Cuma sbb dia x menyusu badan lagi + tido pun dh kurang terjaga2..kira okey la nak tinggalkan dia..

Sepanjang perjalanan dalam kereta..yang kami dok bualkan sumenya ttg Zaquan..itu la bila dia ade..asik gaduh jerk ngan zaquan..nakal sgt.., tp bila berpisah w/pun 1 hari..sgt2 terasa...sampai2 umah pun..bila bukak lampu jerk terus teringt abg apan...selalu ade abg apan depan pintu..yang main chak2 ngan kami..

Zaquan..Mama n Papa Rindu Zaquan...
Yeay..Zaquan dh nak balik esok..!

Monday, December 20, 2010

ABC Special & Laicikang @ Pantai Morib

 ABC Special..mmg special..sedap..:)
ABC ni menu sweetmama
 Yang ini pun sedap..Papa Zaquannye menu

time kami lepak minum ni ..my mil call tanye kat mane..?
kami pun bgtau la tgh lepak minum kat Pantai Morib..n time ni My Mil baru smpai Pekan Banting..n jupe Mak Usu kat sane jerk..

itu la yang kelakarnye..at lastnye x mengikut pun plan asal..tp tu la ade hikmahnye la jgk..drpd xde planning langsung nak g..rupenye ini la masa untuk kami abiskan masa bersama di ujung minggu..dh lama rasanye x lepak2 mcm ni..bayang kan dr kol 2 smpai kol 5 ptg baru kami menuju ke destinasi penginapan

Leisure Time @ Pantai Morib

Salam sume..

sambungan n3 sebelum ni..

ini la dia aktiviti setibanya kami di Pantai Morib 

ini 1st time sweetmama lepak2 sini....awal tahun ari tu ade gak sweetmama g bercuti n berehat di Rumah Peranginan Persekutuan Morib..tapi xde pulak menyinggah ke sini.. xsangka ramai betol orang bawa family kat sini..macam2 ade..ade playground untuk kanak2, ade org jual layang2 ..sesape yg berminat nak main layang2, tempat makan pun byk..ade padang untuk berpicnic smbil tgk Pantai..huhu

sampai2 posing dulu..akceli zaquan tido sepanjang perjalanan..so smpai2 jerk terus bgtau kita nak tgk laut..br la dia bgn tido x nangis.., so abaikan muka x ceria zaquan tu..muka bdk baru bangun tido..

sekali jalan ke depan sikit..terus nmpak playground..time ni mood dia happy betul..nak terus main..tak jdk nak g tgk laut kat depan nun..

 papa pun nak main jgk :P
 amboi cekcinye nmpk pusat..
 nak dekat 1 jam zaquan main..kami layan kan jerk..+ Mak Usu call diaorg masih kat Pekan Banting..so kami pun kata xpe la..kami pun nak bw zaquan jln2 Pantai Morib ni..Kebetulan cuaca pun xde terik sgt..+ kami berdua rasa nak spent time berhabis2an dengan zaquan..so papa zaquan pun sporting abiskan masa kat sini
 Agak2nye zaquan tgk membodek papa nak ape ek..bkn main lagi dia meleseh kat papa..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Yeay..akhirnya dapat..Zaquan nak tu..Zaquan nak balloon...Ye2 Zaquan membodek Papa, tp Mama gak yang membelikannye untuk Zaquan..huhu..yg penting kena dapat grennlight dr Papa..baru la happy nak main..mmg happy tgk Zaquan Happy..

Ohh..mmg betul2 utilize masa yang ade..sumenye kami turutkan..setelah puas main playground, main ballon, tgk laut..aktiviti seterusnya mestilah membasahkan tekak...tgk kedai2 makan dia pun menarik..ramai jerk org melepak..so apalagi kami pun Terjah....

 To Be Continued ..Next N3..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails