Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, January 31, 2011

Tekaan Mengena lagi di Blog amiey lee

Salam sume,

pagi tadi amiey lee maklumkan dlm chat box sila pilih hadiah anda..

sorry ye tgh baru sweetmama perasan..lagipun hari ni ada keje yang perlu diselesaikan..agak bz jgk la..huhu..

bila terperasan terus terjah blog dan n3 amiey - Mari Pilih hadiah Anda.

Sweetmama antara 3 orang yang meneka betol :-

Jawapannya Genting Higland

Sebelum ni sweetmama pernah menang jgk sebagai peneka tepat di blog amiey lee ni


disebabkan sweetmama baru balik dari Genting Higland masa cuti umum Thaipusam hari tu....so sweetmama pun teka la Genting Highland
x sangka betul rupanya amiey g bercuti ke Genting Higland..
walapun hujan seharian..x dapat nak main outdoor games..
sweetmama pasti amiey happy dapat jalan2 kat Genting Highland kan bersama family tersyg.

Ini la hadiahnya yg perlu dipilih
pilih 1 daripada 9 hadiah kat pic ni
sweetmama pilih bookmark butterfly  white yellow tu :)


Tahniah jgk kepada pemenang yang meneka tepat ..tiefaztie dan ummi Amnar Amza

terima kasih kepada penganjur..amiey lee  yang rajin wat teka teki n bagi hadiah.. :)

Hadiah Kasut, Minyak Wangi dan Paper Klip dah Sampai

Salam Sume,

Alhamdullillah..sume hadiah yang dimenangi dah sampai di tangan sweetmama..
lagipun sikit jerk menang CGL..
setakat ni tak pernah lagi kena tipu ngan penganjur CGL..(hadiah x sampai2)

ini la antara hadiah yang ditunggu2..


rupanya pos lajunya dh sampai kat umah my mil 25 Jan 2011 lagi..
tapi xde orang dirumah time posmen dtg..
so kena la amik kat kaunter pos laju mcm biasa..
sib baik Papa Zaquan sempat amik sabtu lepas..
 Mmg weols sgt suke ye akak gonjeng..
so soft n comfortable.
blue kaler..cantik..
psstt..no h/p akak mmg dh save dlm h/p eija..
tp kat sini kita kasi tutup..for privasi kan..



macam biasa kalo ada benda yang kita tunggu..msti excited kan..
so bila singgah umah my mil hari Sabtu lepas..
mmg terus check surat2 dulu..

tenkiu Syila..sweetmama suka jerk hadiah perfume ni..
hari ni g keje berwangi2 ngan perfume baru dapat ni..hehehee


Akceli sweetmama bukanla pemenang bertuah 'Our first Lucky Draw'
Tapi pihak penganjur noor  bermurah hati nak bagi something special buat peserta yang bagi komen kat n3 dia masa tu..
so sweetmama salah seorang yang tersenarai.


tapi yang peliknya pos register ni bole pulak posmen tinggalkan jerk dalam post box..
sbbnya sweetmama guna alamat rumah sweetmama..mmg compom xde orang..
selalunya mmg memanjang kena g amik kat pejabat pos jerk..hehehe..
xpe la..dh selamat sampai pun..

yang kelakarnya zaquan kan selalu lebih excited dr sweetmama setiap kali sweetmama terima hadiah..
paper klip ni berbalut dgn kertas minyak..ye2 zaquan nak bukak n tanya sweetmama :-

Zaquan : mama ni ape..? kereta ye..
Sweetmama : x tau..hadiah mama..tunggu la skjp..mama bukak dulu
Zaquan: kereta ye mama..biar la apan bukak
Sweetmama: okey2..zaquan bukak la..
Zaquan: Mama..kereta la
Sweetmama : tergelak2 ..hahahaa..pandai la zaquan ni, ni bkn kereta tapi paper klip corak kereta..
Zaquan : apan nak main kereta ni ye..
Sweetmama: cannot2..ni mama nye....
Zaquan : huarghhhh..nangis2..nak jgk..
Papa Zaquan: Zaquan cepat la basuh yak tu dulu..nnti mama bagi kereta tu

heheheh..papa zaquan telah menyelamatkan keadaan..dengan terus angkut zaquan g toilet...

Sweetmama pun Remove Sekejap Banner Heartbeat ni

Salam sume ..

Pagi ni baca blog mama zharfan & anje tentang isu panas Heartbeat.

Isunya sbb banner heartbeat menunjukkan yang kita dok sama2 promo valentine's day yang sememangnya telah difatwakan haram di sambut oleh Umat Islam.

Sebuhungan dengan itu, sweetmama pun telah mengambil langkah yang sama utk tidak meletakkan banner heartbeat ni buat sementara waktu smpai promo velentine's day selesai.

Mama Zharfan telah pun menulis email kepada pengurusan heartbeat berhubung isu ini dengan mencadangkan agar pihak heatbeat dapat mengambil langkah alternative promo banner utk kita sume..

Berhubung dengan income HB yg lepas2 tu don't worry okey..

Sama2 la kita mengambil langkah yang sama ye.. :)

Heartbeat oh Heartbeat !

Salam & Slmt Malam..

Heartbeat oh Heartbeat..
akhirnya sweetmama berjaya jgk register Heartbeat ni
Ini sume gara2 terpengaruh dengan blog Mama Zharfan
especially bila tgk Mama Zharfan berjaya cash out kali kedua dia punye Heartbeat
tak percaya..bole baca n3 Mama Zharfan - Klik Sini

Senang jerk..
register free ...
first - uols klik la kat banner heartbeat yg ada kat atas n side bar sweetmama ni ye
pastu nnti - dia akan terus link ke heartbeat.my
sign up untuk register & isi la sume maklumat yg dikehendaki
bila dh berjaya create your account - klik  HB!Affiliate
then terus la complete kan online application.
bila dh complete -login dgn account yg uols dh create n klik pada My HB!Affiliate
select Get Code untuk dptkan code banner untuk diletakkan di leaderboard or side bar.

dh ade banner baru bole promote kat kwn2
tolong klik2 kita pnye heartbeat..hehee

Agak2nya paham ke penerangan sweetmama ni..
sweetmama pun byk refer & paham melalui n3 Mama Zharfan -Klik SIni

Sweetmama pun ada baca n3 ttg Heartbeat hari ni melalui blog Anje_Mama Balqis.

Blog Cute MuM pun ada...bila dia promote hadiah pemenang utk teka-teki beliau boleh dipilih melalui Heartbeat.

So..Jom BERHEARTBEAT...!
jgn lupa..sudi2kan klik banner Heartbeat sweetmama kat atas or side bar tu ye..
.^_^..TQ..^_^.

Friday, January 28, 2011

JJCM@Precint The Kopitiam

Salam Sume,

ini story JJCM lunch tadi.

Hari ni JJCM sweetmama bkn dgn geng JJCM sweetmama tapi dgn adik sweetmama
Adik sweetmama yg no.3 ni keje gomen kat Putrajaya jgk..
so bole la kami sesekali nak kuar lunch sama2

 zaquan pun joint sekali sebabnya hari ni my mum pulak ada check-up..xde sapa nak jaga zaquan..pagi tadi zaquan lepak opis papa, tgh turn mama pulak jaga zaquan

ermm..x tau nak makan ape sbnrnya tadi..redah jerk presint 15..kat sane byk kedai makan..at lastnya kami try makan dkt Precint The Kopitiam bila ternampak promo menu dia Asam Pedas Claypot.

Ini Menu Sweetmama

bole tahan la rasa dia..kalau x , xkan licin sweetmama nya clypot..hehehe

 Ini pulak Menu Mak Yang  Zaquan
 Ini Menu Zaquan
hehee..nasi goreng upin-ipin utk kids meal
sbb tu ada nugget utk tarik minat bdk makan

 Tapi Zaquan x suka pun makan nasi goreng Upin Ipin ni
dia sibuk dok kacau Mak yang punye makanan.
Teh ais tu dia suka la..
tgk la ..Mak Yang nak makan black pepper chicken rice ni pun x senang
Zaquan jerk yg makan..

at lastnya..bungkus jerk nasi goreng upin-ipin ni bawa balik opis mama..
tapi sampai ke petang ni x berusik pun

P/s : sibuk pulak sweetmama akhir2 ni..x sempat nak update blog n x sempat nak blogwalking sgt..sorry ye kawan2..
kat opis ni mmg dh start sibuk dgn hala tuju yg baru..:hik3..


Jom Register Heartbeat ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 


Wednesday, January 26, 2011

Order Biskut Raya For CNY 2011

Salam Sume,

Semalam sweetmama g amik order biskut raya ni di rumah my mil..
my mil ni menerima tempahan order biskut raya sepanjang tahun ye..

Alhamdullillah masih ada rezeki utk terima tempahan cookies/biskut raya 
for Chinese New Year(CNY) 2011.
kiranya pembuka rezeki awal tahun jgk ni.

kali ni order bertambah dari tahun sebelumnya

Tahun 2010 - 950 pcs
Tahun 2011 - 3038 pcs

3 kali ganda..Alhamdullillah.

sweetmama pun sgt terperanjat juga bila terima order for CNY tahun ni dah macam order hari raya pulak..

Hari ni bila sweetmama kira hasil komisen sweetmama..mmg sgt surprise..bole la wat duit shopping 3 helai baju..hehehe

dan dapat la my mil duit belanja shopping nak g Jakarta Indonesia cuti CNY ni..

order ni dari regular customer tahun lepas jgk..tp kali ni dia promote dkt makcik2 dia sekali..alhamdullillah maknanya bertambah la customer laily cookies.

Senarai order 2011

1. Parmesan Cheese - 500 pcs
2. Milky Milk Cookies - 338 pcs
3. Chocolate Lanza - 200 pcs
4. Choco Urai - 350 pcs
5. Almond London - 300 pcs
6. Truffle Bala - 350 pcs
7. Twin Coconut Suji - 100 pcs
8. Nestum Corn Nut - 100 pcs
9. Arab Suji - 100pcs
10. Sweet Melon - 100 pcs
11. Almond Toasted Coconut - 50 pcs
12. Mazola - 250 pcs
13. Gajus - 50 pcs
14. Samperit - 250 pcs

P/s - Jualan for Hari Raya tahun lepas (2010) jgk amat memberangsangkan
me dapat order borang almond london utk 400 balang/20,000 pcs dan jualan kat opis2 hampir 10,000 pcs
n my best seller - parmesan cheese - 1600 pcs utk jualan kat my opis jerk.
(x sempat nak up-date blog time raya ari tu..huhu)

sekian, laporan dr ejen laily cookies..hehhehehe.. ^_^

sudi2kan order biskut raya dari laily cookies utk tahun 2011 ni ye..:))



Jom Register Heartbeat ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^
..

Keputusan Pemenang Bertuah 1st GA Sweetmama

Jom kita layan pemenang bertuah yang dicabut oleh Zaquan:-

Sikit punyer payah sebenarnya nak dapatkan kerjasama dari Zaquan semalam..
sebabnya semasa cabutan ini dibuat..jam dh menunjukkan pukul 11.30 malam..
semalam lepas maghrib kami ke rumah my mil untuk amik tempahan biskut raya for CNY 2011..mulanya nak singgah amik order jerk..tapi atok zaquan nak bawa zaquan g impian..
so kami pun lepak impian sampai kol 11 malam ..
kebetulan ada Tok Cu Zaquan..lagi la lama melepak..

Anyway...sib baik dapat gak wat cabutan utk bagi result hari ni..:-


kita tgk sape yang bertuah :))
sume 49 peserta layak dicabut 


Cabutan Pertama 
 Pandai pula dia..mama pesan gaul2..
zaquan siap gaul2 sambil geleng2kan kepala..
 Okey..nah mama..
 yeay..cabutan pertama untuk pemenang kedua 1st GA Sweetmama jatuh kpd:-
peserta no.15. azatiesayang

Hadiahnya: - Tempat Gantung Kunci dr KK Home Deco

Cabutan Kedua
 Terus dapat 
 Adeii..terbalik la Zaquan
 ohh..peserta no. 47. cikanna adalah pemenang ketiga bagi 1st GA Sweetmama

Hadiahnya FM 1♥Genting

Seterusnya cabutan ketiga


 Cabutan Ketiga untuk Pemenang keempat 1st GA Sweetmama  jatuh kepada :-
Peserta No. 17. nhaz hafek

Hadiahnya FM 1♥Genting

Cabutan Keempat
 Aduss sungguh mencabar untuk cabut no yang terakhir
sbbnya zaquan teraburkan pulak kertas2 undian

dia nak main cawan tu..so sweetmama pun igt nak letak dlm kotak kasut..
tp zaquan pulak duduk atas kotak tu
at lastnye suruh jerk dia cabut no yg dh berterabur tu..

 Sape la agaknya pemenang kelima ni ek..
sampai terkoyak kertas nama tu zaquan kerjakan..
punyela sweetmama n papa zaquan..menjerit.. jgn koyakkan..

wah..mmg x disangka2..Zaquan bole cabut nama aunty uyun dia..
Pemenang kelima bagi 1st Giveaway Sweetmama jatuh kepada:-
Peserta no. 4 Cute MuM
so mmg bertuah sungguh la Cute MuM ni..

Hadiahnya FM 1♥Genting

Hope sume pemenang dapat bagi detail -nama, alamat & no h/p di alamat email sweetmama:-

sempoi_aje80@yahoo.com

Tahniah diucapkan kpd sume pemenang 1st GA sweetmama.

kpd yg x menang tu jgn berkecil hati..nnti sweetmama nak wat contest pulak..


p/s: sorry lewat publish n3..tetiba bz pulak hari ni.


Jom Register Heartbeat ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

Keputusan Pemenang Utama 1st GA Sweetmama

Pemenang utama goes to :-
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Tahniah Momma Mia

Walaupun bukan peneka yang paling tepat & cepat..tapi jawapan momma mia paling hampir dengan jawapan yg dicari iaitu hanya beza 1 hari.

Jawapan Momma Mia - 2 Tahun 5 Bulan 15 Hari

Jawapan sebenar - 2 Tahun 5 Bulan 16 hari

Okey..Momma Mia jgn lupe send detail di alamat email eija

sempoi_aje80@yahoo.com

if dapat bagi no akaun bank M2U lagi senang..hari ni jgk eija transfer via M2U

Sape pulak agak nye 4 pemenang bertuah yang dicabut oleh Zaquan..

Tunggu!!!


Jom Register Heartbeat ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Jawapan kepada 1st GA sweetmama: Teka-Teki Zaquan & Tapak Kaki

Salam Sume,

ini la jawapan sebenar kepada 1st Giveaway Sweetmama: Teka-Teki Zaquan & Tapak Kaki


JAWAPAN : 2 Tahun 5 Bulan 16 Hari

B'day Zaquan : 06.06.08
Tarikh dibuat : 21.11.10

semasa kami bercuti2 Malaysia tahun 2010 di 
Melaka Wonderland Resort

Ada ke Peneka tepat yang sweetmama cari

nampaknya xde peneka yang tepat 
 tapi hadiah utama RM25.00 ini akan jatuh kepada peneka yang paling hampir dengan jawapannya..

hehehe..siapa agaknya

okey sat lagi kita tengok sape yang kena :)

p/s: ramai yang teka sweetmama wat wax tapak kaki zaquan ni masa kami bercuti di Genting Highland Ogos 2010. Memang kalau diikutkan masa zaquan baby lagi sweetmama nak wat sbb suka tgk tapak kaki dia yg comell..tp asik x kesampaian jerk..at lastnya w/pun tapak kaki dia dh besar..sweetmama tetap nak wat jgk..hehehe
anyway terima kasih diatas sokongan uols sume dalam menjayakan my 1st GA.

Jom Register heartbeat 


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Tuesday, January 25, 2011

Aksi Mesra Atas katil

Salam sume,

ni n3 bersambungan dr story Holiday GH 2011 kami..

ohh..yeay..disebabkan dapat bilik awal dan cepat..
so kami ada masa utk beraksi posing2 mesra atas katil..
hehee..tp bkn aksi terlampau..aksi mesra anak beranak..hehehe





sweetmama suka tgk pic family ni..
sbbnya zaquan n papa zaquan sgt sporting utk bergmbar..
kalau tak sikitnya susah 2 beranak ni bergmbr bersama.
pic guna self timer ni..:))

okey..dapat la berehat sekajap dlm bilik ni setengah jam utk posing2..
pastu kami terus ke agenda utama..
bw zaquan main indoor games..
nanti sambung citer zaquan ngan indoor games nya pulak..ye..hehee


Update Hadiah Utk Pemenang 1st GA sweetmama: Teka-Teki Zaquan& Tapak Kaki

Selamat petang sume,

jom layan hadiah utk bakal-bakal pemenang 1st GA Sweetmama : Teka-Teki Zaquan & Tapak Kaki.

Mengikut syarat utama sweetmama hari tu:-
sweetmama mencari peneka paling tepat & cepat kan 

Oh yeah..seperti yang dijanjikan hadiahnya adalah RM25.00 Cash.

Siapakah peneka tepat & cepat itu..
if tiada peneka tepat pun..hadiah utama RM25.00 itu akan diberikan kepada peneka yang menjawab paling hampir dengan jawapannya.

Okey:- kita terus kepada senarai hadiah2nya

Sweetmama sangat bermurah hati nak beri hadiah kepada 5 pemenang

1. Hadiah Utama Untuk Peneka paling Tepat & Cepat:-
 RM25.00 Cash

Tempat Kedua hingga Kelima ditentukan 
melalui Cabutan Bertuah oleh My Son..Zaquan.

Hadiahnya berupa:-

Tempat Kedua:-
Tempat Gantung Kunci Dari KK Home Deco bernilai RM9.90

Tempat Ketiga hingga Kelima :-
FM I ♥ Genting bernilai RM5.00

sweetmama x sempat nak amik gmbar satu2..
nmpak mcm sweetmama nak bagi kat 5 org jerk FM I♥Genting ni kan..
tapi sorry ye kwn2..utk 3 org pemenang jerk FM ni..
sbbnya yang kaler pink tu utk koleksi sweetmama 
dan yg 1 lagi kaler hijau tu sweetmama nak bagi kat one of best follower ..
kebetulan dia pesan FM kat sweetmama tp sweetmama nak kasi free jerk kat dia..

Hopefully uols berpuas hati dengan hadiah2 ni ye..
kita tunggu esok siapa yang kena..!!!

Jom Register heartbeat 

 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ 
TQ..^_^..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails