Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, February 25, 2011

Giveaway AKU ada KAMU bersama FAZILZURA


Klik Banner Untuk Joint 

Due Date: 16 Mac 2011

syarat2 nye : 

1) WAJIB menjadi FOLLOWER ku, kalau x cmner uols nak tau uols menang ke idok kan... 

-dah lama follow dah..hehe

2) Add link blog FAZILZURA ke blog uols...& tepek banner kat sidebar korg (kalau xdak, outomatik penyertaan uols BATAL)

 - okey..done..

3) Story skit pe yg uols suke kt blog FAZILZURA nih & story psl anak2 uols (nak jgk tau telatah anak2 uols)..yg xdak anak tu leh je story psl anak buah ke, anak sdara ker, anak tekak pun blew leee..

Story pe yg suka kat blog FAZILZURA

Suka sebab Fazilzura ni salah seorang my schoolmate..Form 1- Form 3..
tak pernah rapat pun masa sekolah tapi pernah bertegur sape..
Blog la yang membuatkan kami untuk lebih saling kenal mengenali dan membuatkan kita jdk kawan
sbb blog peribadi kan..bole la baca apa-apa pun kisah yg kita rasa kita nak kongsikan bersama pembaca blog kita kan.
jadi nya mmg suka la blog Fazilzura ni sbb nak tau ape pun story dari dia..hehehe

bole ke tepek..
dh tepek lagi mau tanya
pic aku& kamu

Story pasal anak2

Mempunyai seorang anak lelaki yang encem bernama Muhammad Khair Zaquan. Panggilan mesra Zaquan atau Abang.., tapi dia dok bahasakan diri dia Apan atau abg apan..Dilahirkan pada 06.06.2008. Sekarang ni dh pun berusia 2 Tahun 8 Bulan. Sangat la aktif..(igt tak dia..pernah gaduh ngan akil..berebut mainan..huk3.. ) minat Motor dan kereta. sekarang dh pandai kira 1-10 dengan betul..tak lama lagi bakal bergelar seorang abg sbb insyaalllah mama dia bakal melahirkan baby ke dua pada 19 Mei 2011.Moga Abg Zaquan menjadi abg yg terbaik wat adiknya.

ini dia my encem hero ngan sweetmama..hehehehhee..

4) Tepek link entry uols kt entry ni mengguna kan tajuk ~Giveaway AKU ada KAMU bersama FAZILZURA~..beserta nama & email uols (sonang FAZILZURA nak send email kalau uols menang)

-iyo la..

5) SANGAT PENTING..entry hanya bley di buat dlm BLOG PERSONAL uols SAHAJA (xnak blog2 special tuk giveaway tu yek..serabut nak view)
 senang kan ??? 

- Hahaha..okey..saya yang menurut perintah..

To B'day Boy: Muhammad Akil khairy
Happy becoming b'day..
Moga Akil membesar menjadi anak yang cerdik sihat dan soleh



 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

Thursday, February 24, 2011

Lunch Hari Gaji

As Salam

Hari ni gaji dh masuk utk kakitangan kerajaan..

tapi lunch tadi sweetmama pekena maggi jerk..

hahahahaa..

ntah ler..tetiba rasa nak makan maggi..boleh ke camtu...
walaupun tau maggi x elok utk ibu mengandung kan..

mee segera disahkan selamat dimakan - Sumber Berita Harian

p/s: mlm ni igt nak ajak papa zaquan g JJ..ada baby fair kat JJ balakong..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.. 
 

Jadi Model Pyjamas

As Salam..

Zaquan jadi model Pyjamas?
hehe xde la..jdk model pyjamas syok sndiri jerk..
dh la jenis susah nak bergambar..
bergmbar ikut mood dia..huhu
ini utk simpanan mama dia jerk..


Lion Pyjamas

Cantik tak Lion Pyjams ni..
yang ini bukan sweetmama yg jual ye..

blogshop sweetmama http://babykidsapparel.blogspot.com/ tu dah bersawang
biarla ..sweetmama xnak delete blogshop tu
mana tau if ade rezeki..sweetmama bole dapatkan barangan baru kan..
lagipun ari tu saje test market.
mmg byk persaingan..kalau dpt supplier murah n modal pun byk
bole la beli barang byk sikit n jual murah2 kan..

xpe la..kalau ada rezeki x kemana..
ni nak story..lion pyjamas ni sweetmama beli dgn opismate sweetmama ni
dia pun ada blogshop..
jom terjah blogshop my friend ni http://babycomellote.blogspot.com/
harganya mmg berpatutan
kualiti n design baju pun ok..
ecehh..tolong promote blogshop kawan2..
sweetmama beli dpt lagi discount..harga kawan2..itu yg rembat 1 utk Zaquan.

okey jom tgk model pyjamas ni..
bukan main suka lagi bila sweetmama bgtau..
ada baju baru utk abg..
hari dpt baju tu jugak dia nak terus pakai..
hepp..x bole..kena basuh dulu la zaquan

semalam balik keje..tgk zaquan dh pakai baju baru dia..hehehee..
dh agak dh..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Wednesday, February 23, 2011

Ngidam Punya Pasal

As Salam,

ini mmg betul2 ngidam tau..

dh la tgh musim

selalu tgk kat tepi2 jalan byk juga yg jual

tapi papa zaquan x reti nak beli yg jual kat tepi jalan tu

at lastnya

semalam petang walaupun hujan

kami redah jugak pasar tani cari 
*
*
*
*
*
*
DURIAN OH DURIAN

 3 paket ni- RM25.00 - D24
kalau beli kilo - RM18.00 sekilo



Zaquan tak berapa suka sgt makan durian..
masa mula2 kenalkan dia dgn durian..lagi la..
dia x suka langsung..bau pun x nak
skrg dia dh bole makan..tp bkn buah favourite dia la
sama la mcm papa zaquan..makan tp xde la smpai berbiji2/berulas..

jagn sweetmama..mmg hantu durian..
atlastnya 3 paket ni..sweetmama bedal ngan my mum berdua..huhu
zaquan makan seulas pun x abis..saje nak ngacau mama

ini saje tepek pic zaquan masa mula2 kenalkan buah durian 
"ishh..busuk nye bau dia"
mmg dia x bole nak bau n x makan lagsung pun..
terperanjat gak semalam bila dia beriye2 nak makan durian
my mum siap sound..'eh abg dh bole makan durian ke..?'
hehe..mmg dia dh bole makan..tp dia colek2 jerk..seulas pun x licin dia makan
mama tolong licinkan..:p



 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

Tuesday, February 22, 2011

Hasil Scan Baby

As Salam..

semalam balik keje awal
sbb excited nak g scan 3D baby dlm kandungan yg dh nak masuk minggu ke 28
my friend bgtau kalau nak scan 3D kena minggu ke 28 ke bawah sbb nnti x nmpk baby dh besar

itu yg terus call papa nak balik awal
akceli before this dh pegi walk-in jerk kat KPMC
tp asik salah timing jerk
1st time pegi tanya harga tp lupa tanya jadual doktor
second time pegi baru konon nak terus wat scan
sekali smpai lewat sgt

akhirnya malam semalam dapat gak sweetmama wat scan 
setelah di survay sweetmama wat kat KPMC sbb harganya berpatutan 
ermm..tp malangnya hajat nak wat scan 3D x kesampaian jugak

bukan ape betol la mcm my friend cakap baby dh besar
takut susah nak nampak + my baby sgt aktif
asik bergerak jerk

tp doktor still tunjuk kat sweetmama hasil scan 3D
cuma x print 3D n save dalam soft copy
sbb doktor pun cakap rugi la pulak sebab x nmpk jelas sgt my baby yg asik bergerak aktif
n tgh menelangkup masa tu

 doktor try scan setiap posisi
alhamdullillah my baby sihat n cukup sifat
air ketuban mama pun cukup
uri pun pada kedudukan yang betul
cuma wat masa ni kedudukan baby songsang
tp doktor kata masih awal..
baby mmg akan bergerak lagi..

Jantina bayi..???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kalau tanya Zaquan nak baby ape..
dia akan cakap boy n girl..
tapi akhir2 ni dia selalu cakap baby boy
*
*
*
*
*
nmpkanya betul tekaan Zaquan
hasil scan semalam
jantina bayi adalah BOY

sweetmama memang agak frust
sbb menginginkan baby girl
tapi sweetmama terima jerk
itu rezeki yang Allah bagi untuk kita
yang penting my baby sihat

apa kata Papa Zaquan?
okey la tu dikelilingi oleh hero2
sweetmama mmg tau papa x kisah ape jantina pun 
kalau hero pun dia suka..sbb selama ni dia dikelilingi oleh perempuan jerk..
adik beradik sume perempuan
anak-anak yg mak dia jaga pun perempuan sume
xpe la kalau anak2 dia lelaki  semua..

bila dh tau lelaki ni..perasaan nak shopping baju baby
jdk biasa2 jerk..
sweetmama mmg x prepare lagsung barangan utk my new baby ni
sbb dok nak compom jantina..
kalau girl sweetmama nak shopping sakan baju baby girl..
tp bila tau boy..xpela baju baby zaquan ada..bole guna lagi..

ohh..kejam ke..sweetmama ni..
xde la..shopping jgk..
tapi maybe x sakan..huk2..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.. 
 

Friday, February 18, 2011

Percutian Wajib Setiap Tahun - Port Dickson (PD)

As-Salam

Petang ni lepas keje sweetmama ngan Papa Zaquan akan bertolak ke PD
percutian wajib my family in-law
kami akan bercuti hari ni hingga 20 Feb 2011

tahun lepas kami bercuti di PD sbb nak celebrate besday atok zaquan kat PD
n3 sweetmama ttg holiday PD tahun Lepas  - Cuti2 M'sia 2010@PD
(kelakar jerk..n3 baru mula2 nak berjinak dgn blog)

my son zaquan dh bertolak ngan atok n nenek dia..
check in tgh tadi lepas sembahyang jumaat
kami jerk yg malas nak cuti..lagipun dekat jerk ..
bole bertolak lepas waktu kerja..

nak story sikit..punyela excited my son zaquan nak g swimming pool n mandi laut
pagi td dok cari mana mainan tembak air dia..
kami pulak tgh malam semalam baru smpai umah dr umah my mom..
pastu lepak minum teh tarik ngan atok n nenek zaquan kat impian
sedar2  dh nak kol 12 malam..rupanya kami sampai rumah

at lastnya pagi td cari x jupe mainan tembak2 air dia..
tp sweetmama ckp ngan zaquan ..
xpela..tembak2 xde..
mama bw mainan korek pasir zaquan ni ye..
bukan main suka lagi dia..
rasanya skrg ni dia msti tgh mandi kat swimming pool

My fil mmg setiap tahun msti tempah awal2 nya apartment DBKL 
di Kondominium Tanjung Biru, Port Dickson ni
murah jerk..RM20.00 satu malam kalau tak silap
khas utk staff DBKL

lokasinya pun strategik
ada swimming pool dan berhadapan jerk ngan pantai

okey la..tunggu masa jerk nak balik ni
beg pakaian sumenya dh get ready
balik mandi
lepas maghrib boleh la bertolak kot.

Have a nice weekend ye kawan2 sume
n happy holidays pada sesiapa yg g holiday jgk weekend ni :)


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Sehari Tanpa My External Hard Disk ( EHD )

As  Salam

My EHD dah takde..?
suspen jerk..
takde untuk hari ni jerk..
sbb Papa Zaquan pinjam..

adeii penangan dh lama x tengok wayang
skrg kan movie yg ditayangkan di astro firt tu dh kuar kat you tube..
so Papa Zaquan sibuk nak pinjam mama pnye EHD
utk download sume movie2 yg dia nak tgk..
apalagi Hantu Kak Limah Balik Rumah dgn Ngangkung la tu dia nak download
walaupun berat hati nak bagi pinjam.
sbb sume gmbr simpan dlm EHD..
tapi bagi jugak la..sehari jerk pun..

Tapi itu la..time Papa Zaquan pinjam la pulak..
rasa mcm nak up-date blog dgn gmbr2 yg ada dalam EHD tu..
padahal kalau ada EHD tu pun 
tak jugak berupdate blog..:p

hehee..sbnrnya mmg ada satu perasaan 
EHD tu msti sntiasa dibawa dlm beg
kalau xde rasa mcm x lengkap..adeii..bole ke camtu..huhu
My EHD ..Kesayanganku



 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

 

Thursday, February 17, 2011

Souveniar Dari Qatar

As Salam

Ini la FM Unta Comel dari Qatar pemberian Sis Lelord@Mama Najlaa

souveniar ni sume peserta  Memorable Anniversary Contest by Lelord dapat


walaupun tak menang..tapi tetap dapat souveniar dr mama najlaa..

suka2..lebih2 lagi souveniar nya FM unta yang Comel ni

Comel kan 
 Thanks Mama Najlaa..
Suka sangat..dapat lah menambah koleksi FM utk Peti Sejuk kecik sweetmama ni


P/S : Akceli souveniar ni sweetmama terima ari sabtu lepas..12/2/2011..tapi ari ni baru sempat wat n3..huhu


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.

.

Wednesday, February 16, 2011

Rutin Check-up Bulanan@26 minggu

As Salam,

Pagi tadi kol 8.00 pagi Check-up rutin bulanan yang ke 26 minggu 5 hari..,
lebih kurang nak 27 minggu jerk la kan..

Minggu ke 26
Bayi anda berukuran kira-kira 36cm/15 inci panjang.
Bayi semakin bertindak balas pada bunyi.

Minggu ke 27
Anda sudah memasuki peringkat terakhir kehamilan iaitu trimester ketiga.
Bayi semakin membesar dan terus memenuhi ruang dalam rahim.
Dia sudah boleh membuka dan menutup mata, 
tidur dan bangun pada waktu yang sama dan boleh menghisap jari dan ibu jari.
sumber( Pa&Ma Januari 2011)

hari ni kena cucuk kancing gigi (ATT)
adeii..lenguh sikit lengan kiri ni..
berat naik 2kg..adeii lagi..time makan x ingat..
minggu ke 28 kena ulang MGTT..

Keseluruhannya kesihatan ibu adalah baik..hehe
pagi td awal..giliran no pun yang kedua tau..
ingatkan dptla yg pertama..huhu
so abis pun awal..
kol 8.30 pagi dh selesai..
dapat la minum pagi ngan papa zaquan kat Perbadanan Putrajaya ni
pekena roti telur ngan teh tarik..( x igt dh pesanan misi kurangkan makanan berlemak..:p)

Next Check-Up - 2 Mac 2011 (MGTT) dan 16 Mac 2011 (30 minggu)


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

Monday, February 14, 2011

Alhamdullillah..masih ada rezeki untuk menang

As Salam

Pagi ni baru dapat bersiaran..

sabtu ahad cuti..blog pun cuti..

Pagi ni online..Alhamdullilah..masih ada rezeki utk menang..
walaupun saguhati

Hadiahnya FM..suka2..
Terima kasih penganjur..http://www.sissyira.com/



Tahniah kepada semua pemenang yang lain.
Thanks to tiefazatie sbb alertkan ttg sweetmama menang pd shoutmix sweetmama





 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Friday, February 11, 2011

Amacam Ada Gaya Tak?

As Salam

Amacam ada gaya pemain bola tak..?
bila Zaquan lengkap berpakaian jersi MU ni



Motif: saje nak tayang jersi baru souveniar dari Ucu Apit Zaquan 
yang baru balik dari Kelantan CNY ari tu..
w/pun cap ayam RM10.00
tapi zaquan sangat suka
lepas basuh baju ni..esoknya dia terus minta nak pakai..
x tahan ni nak tido malam pun dia nak pakai baju jalan..

sekarang ni zaquan dh pandai pilih baju
lepas mandi nak amik sndiri baju yg dia nak pakai/ yg dia suka


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^
..

Karnival WOW Putrajaya!


As Salam

Hari ni bermulanya Pesta WOW Putrajaya!
11 - 13 Feb 2011
Lokasi: Tapak Pasar Tani, Presint 2, Putrajaya

Depan opis sweetmama jerk ni..
waktu lunch ni dh boleh terjah la kesini

kalau kita lihat pada banner diatas  dan schedule di bawah ni..
pelbagai aktiviti menarik diadakan
hot air ballon pun ada
mengikut jadual Putrajaya International Hot Air Ballon Fiesta 2011 akan diadakan pada 18-20 Mac 2011
wah sekejap jerk rasanya masa berlalu..mcm baru jerk bw zaquan tgk hot air ballon tahun lepas..

Jom tgk aktiviti-aktiviti yang disediakan utk 3 hari Karnival Wow Putrajaya ni

TIMEFRIDAY (11 FEBRUARY 2011)
EVENTVENUE
9.00 AM - 9.30 AM
9.30 AM - 10.00 AM
10.00 AM - 10.30 AM
10.30 AM - 11.00 AM
11.00 AM - 11.30 AM
11.30 AM - 12.00 PM
12.00 PM - 12.30 PM
12.30 PM - 1.00 PM
1.00 PM - 1.30 PMRest
1.30 PM - 2.00 PMZohor
2.00 PM - 2.30 PMRest
2.30 PM - 3.00 PM
3.00 PM - 3.30 PMCake Design CompetitionMain Stage
3.30 PM - 4.00 PMLaman Seni (Art Corner)Stage 2
3.30 PM - 4.00 PMCake Design CompetitionMain Stage
4.00 PM - 4.30 PMLaman Seni (Art Corner)Stage 2
4.00 PM - 4.30 PMCake Design CompetitionMain Stage
4.00 PM - 4.30 PMTattoo ATMPersiaran Perdana
4.30 PM - 5.00 PMAsar
4.30 PM - 5.00 PMCake Design CompetitionMain Stage
5.00 PM - 7.00 PMLaman Seni (Art Corner)Stage 2
7.00 PM - 7.30 PMRest
7.30 PM - 8.00 PMMaghrib
8.00 PM - 8.30 PMDJ CornerStage 2
8.30 PM - 9.00 PMIsyak
9.00 PM - 9.30 PMFire EaterStage 2
9.30 PM - 10.30 PMMini ShowcaseStage 2
10.30 PM - 11.00 PM
11.00 PM - 11.30 PM
11.30 PM - 12.00 PM



TIMESATURDAY (12 FEBRUARY 2011)
EVENTVENUE
7.30 AM - 8.00 AMExerciserobicsMain Stage
7.30 AM - 8.00 AMHot Air Balloon
8.00 AM - 8.30 AMExerciserobicsMain Stage
Hot Air Balloon
9.00 AM - 9.30 AMLaman Seni (Art Corner)
Stage 2
9.30 AM - 10.00 AMLaman Seni (Traditional Dance)Stage 2
10.00 AM - 11.00 AMLaman Seni (Dikir Barat)Stage 2
11.00 AM - 11.30 AMSabah / Sarawak Tradisional DanceStage 2
11.30 AM - 12.00 PMKuiz Laman SeniStage 2
12.00 PM - 12.30 PMShufle Dance / DJ CornerStage 2
12.30 PM - 1.00 PMMeet Upin & IpinStage 2
1.00 PM - 1.30 PMRest
1.30 PM - 2.00 PMZohor
2.00 PM - 2.30 PMUzbekistan Cultural ShowsStage 2
2.30 PM - 3.00 PMMagic Shows
3.00 PM - 4.00 PMSabah / Sarawak Tradisional Dance
3.00 PM - 4.00 PMTattoo ATMPersiaran Perdana
3.30 PM - 4.00 PMDrum EnsembleStage 2
3.30 PM - 4.00 PMTattoo ATMPersiaran Perdana
4.00 PM - 4.30 PMDrum EnsembleStage 2
4.30 PM - 5.00 PMAsar
5.00 PM - 5.30 PMMeet Upin & IpinStage 2
5.00 PM - 5.30 PMHot Air Balloon
5.30 PM - 6.00 PMGhazal (Ramlah Ram)Stage 2
5.30 PM - 6.00 PMHot Air Balloon
6.00 PM - 6.30 PMGhazal (Ramlah Ram)Stage 2
6.00 PM - 6.30 PMHot Air Balloon
6.30 PM - 7.00 PMLaman Seni (Art Corner)


TIMESUNDAY (13 FEBRUARY 2011)
EVENTVENUE
7.30 AM - 8.00 AMLaman Seni (Keroncong)Stage 2
7.30 AM - 8.00 AMHot Air Balloon
8.00 AM - 9.00 AMDJ CornerStage 2
8.00 AM - 9.00 AMHot Air Balloon
9.00 AM - 10.00 AMLaman Seni (Keroncong)
Stage 2
10.00 AM - 10.30 AMDJ CornerStage 2
10.00 AM - 10.30 AMPengadilan Pertandingan FotografiStage 1
10.30 AM - 11.00 AMSabah / Sarawak Tradisional Dance
Stage 2
11.00 AM - 11.30 AMLaman Seni (Kontemporary)Stage 2
11.30 AM - 12.00 PMPertunjukan Fesyen PerkahwinanStage 2
Pengadilan Pertandingan FotografiStage 1
12.00 PM - 12.30 PMMeet Upin & IpinStage 2
Pengadilan Pertandingan FotografiStage 1
12.30 PM - 1.00 PMTarian Tradisional Sabah / SarawakStage 2
Pengadilan Pertandingan FotografiStage 1
1.00 PM - 1.30 PMRest
1.30 PM - 2.00 PMZohor
2.00 PM - 3.00 PMDendang AnakStage 2
3.00 PM - 3.30 PMDJ CornerStage 2
3.00 PM - 3.30 PMTattoo ATMPersiaran Perdana
3.30 PM - 4.00 PMDendang AnakStage 2
3.30 PM - 4.00 PMTattoo ATMPersiaran Perdana
4.00 PM - 4.30 PMDendang AnakStage 2
4.30 PM - 5.00 PMAsar
5.00 PM - 5.30 PMMeet Upin & IpinStage 2
5.00 PM - 5.30 PMHot Air Balloon
5.30 PM - 6.30 PMMajlis Penutup & Penyampaian HadiahStage 2
5.30 PM - 6.30 PMHot Air Balloon




sabtu dan ahad petang ada sesi bertemu Upin dan Ipin
macam nak ajak jerk papa zaquan g esok bawa zaquan
Zaquan mesti suka..
dia peminat tegar Upin dan Ipin
tapi papa zaquan x suka tempat sesak2 mcm ni..
xpe2..kalau papa zaquan xnak pegi..mama pujuk Mak Yang Zaquan bw kita pegi ye Zaquan..heheh

sib baik jgk la karnival ni depan opis sweetmama jerk..
bole la sweetmama g sendiri hari ni
tanpa perlu paksa papa zaquan..hahaha




 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails