Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, March 31, 2011

Ole-Ole dari Phnom Penh, Kemboja

As Salam,

yeay..dpt ole2 lagi..
kali ni dr Phnom Penh, Kemboja
akceli ni ole2 dr atok n nenek zaquan yg g bercuti ke Pnom Penh, Kemboja
pada 22 hingga 26 Mac 2011

mcm biasa atok n nenek x lupe beli souveniar 
mekasih bebanyak2..kat atok n nenek zaquan yg x lupe belikan souveniar utk kami

t-shirt Cambodia utk Zaquan

yg kelakarnya zaquan dh pandai demand..
masa try t-shirt ni dia bole tanya kat nenek
mana suar dia..ni baju jerk..
hahaha..mmg terperanjat gak dgr dia ckp camtu..
amboi..zaquan org dh bagi demand pulak..
nenek ckp..g tanye atok..mane suar dia..
atok ckp..suar..xde..zaquan beli sndiri..hehe.

bkn ape..kebelakangan ni kan sweetmama sibuk dok beli baju baby ngan baju dia..
yg dia pun dok try baju sepasang..
kali ni dia try t-shirt jerk..itu agaknye yg dia bole tertanye soalan camtu kat atok&nenek dia


Sweetmama dapat
Fridge Magnet Cambodia
bertambah koleksi FM..suka2..:))

Kain Ela utk wat kain baju kurung..
bertambah lagi koleksi kain ela..
tp sumenya lepas berpantang la baru dpt tempah..
kain ela masa g Padang ari tu pun tersimpan rapi dlm almari lagi..huk3..

Atok n Nenek Zaquan citer..
best pulak jalan2 ke Cambodia
excited citer kat zaquan atok naik bot keliling Sungai Mekong
siap ajak lepas ni bole la g sekeluarga pulak..
dia suruh zaquan kumpul duit byk2 dr skrg..hehe.
Zaquan pun mula la..nak naik bot gak..

sbb pada mulanya atok&nenek zaquan mmg xde mood sgt pun nak g
x sgka bila smpai rasa srnok..
tp compom la kalau dh namanye bercuti kan..
ckp la bercuti ke mane pun
mmg srnok pnyer..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

Wednesday, March 30, 2011

Rutin Check-up @ 33 Minggu

As Salam,

30.3.2011 - 8.00 pagi
rutin check-up @ 33 minggu
skrg kan dh check-up 2 minggu sekali..

hari ni pagi2 lagi dh ujan lebat..
jdnya bila hujan jerk..jalan msti jammed
so td terlewat masuk opis..
smpai klinik pun lewat..
jdnya masa menunggu pun jd lama..

dh la tunggu lama..
pastu misi bgtau kena wat BSP lagi..
terus mood down..:(
adeii igtkan bacaan minggu lepas dh ok
x perlu la repeat lg next week..
sekali kena jugak wat BSP sebelum rutin check-up 2 minggu berikutnya
ditambah lagi dengan appointment dgn kaunselor diabetic

ermm..penatnya, malasnya..sume ada..
BSP - 5 April 2011
Appointment Kaunselor Diabetic - 6 April 2011
Rutin Check-up - 13 April 2011


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Pot Luck Pertama 2011@Office

As Salam,

semalam seharian komputer sweetmama ni x boleh on internet
jdnya semalam sweetmama mmg lgsung x jenguk my blog n BW.
ini pun kol 10.30 pagi td br balik dr klinik,
lepas balik dr klinik terus ada perbincangan pulak.
la ni br ada masa nak update n3.

ni story semalam..
saje nak bg korang terliur tgk lauk2 pot luck kami..
ini potluck pertama bg thn 2011
boleh dikatakan 3 bulan sekali kot kami akan wat pot luck..

ini antara menu utama
tema : Nasi Berlauk..
jadi masing2 bawa la lauk masing2..
ada gak yg kongsi2 duit wat 1 lauk

Mcm2 lauk ada
 Sedap sumenya..
mkn dr pagi smpai ke petang ye..


ini kari ayam air tangan Mama Tun Nur Safiya..
org utara masak kari mg sedap
dia mmg rajin masak..kalau g blog dia mmg dia selalu update n3 masakan yg dia wat

 yang ini pulak...Nasi Daging Mummy's Angel
yang ini pun sedap..
masa mula2 tgk nasi daging yg mummy's angel wat n tepek kat blog dia - KLIK SINI
tgk pun sedap..apatah lagi rasa kan..akhirnya dpt gak rasa semalam..


Lain2 Menu:-
pencuci mulut - buah2an, kuih dan kek

Sweetmama bawa ape ye..
xkan bw perut yang memboyot jerk..

ini lauk yang sweetmama bawa..
'Sambal Bilis Kentang Sweetmama'
biasala..bawa benda yg senang dimasak ye kawan2..
goreng jerk..

alang2 dh masak..
bekalkan utk papa sekali..
nasi lauk smbal bilis kentang + telur dadar..
Papa cakap okey sedap..cuma terlebey pedas...

mmg pedas pun..
mau x pedas..tgk la cili api + cili merah yg sweetmama gunakan..
setelah siap diblendar sweetmama masukkan suma sekali cili2 yg siap dikisar tu tau
utk 15 biji kentang + sikit ikan bilis..


Resipi:- 

Cili Api *
Cili Merah*
Bawang Merah *
Bawang Putih *
Ubi Kentang
Ikan Bilis
Garam
Minyak Masak

Cara-Cara Memasak:-
Kisar kesemua bahan yang bertanda * 
Goreng terlebih dahulu ubi kentang dan ikan bilis
Tumiskan Bahan2 yang dikisar tadi sehingga garing dan masak
jangan lupa masukkan garam secukup rasa.
masukkan ikan bilis dan ubi kentang yg telah digoreng kedalam bahan yang telah ditumis
gaulkan sehingga sebati 

p/s: td perbincangan ttg jadual kuar audit..ohh tidak ibu mengandung akan kuar audit sebulan direct bulan April ni..sblm cuti bersalin 3 bulan..nmpknya..lg la terhad masa utk berblog/compom bersawang blog lepas ni..huk3..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

Friday, March 25, 2011

opss..terlebey suda...kunun tak nak shopping sakan

As Salam,

ini n3 bukan utk menunjuk2...
saje utk simpanan memori diri sndiri

pada mulanya hari tu sweetmama cakap pada diri sndiri
if scan baby anak lelaki..xde la mood nak shopping baju baby sakan sgt
sbb my 1st baby..boy..
jdknya baju2 baby boy yg lama still bole guna
kalau 2nd baby dpt girl..compom dh set kat minda nak shopping baju baby gegirl byk2.
iye la baju gegirl lagi rmabang mata dibuatnya..

tp ialah bila dh ada budget khas utk baby
dan dh namanya pun shopping kan..
ape de kira boy ke girl..
tgk barang2 baby rasa nak rembat semua..huk3..

ini antara yg telah dirembat

ni sweetmama beli masa baby fair kat JJ Cheras Selatan,
iye2 la dpt mssg kata ada baby fair..sekali pegi x best lgsung baby fair dia..
ada la ciput brg2 baby
pastu xde la murah sgt..
tp tu lah ntah camner sbb dh g kan..terembat jugak 5 pasang baju baby..huk3..
w/pun beg zaquan ada 2 ..masih elok utk dipakai
tp sweetmama jenis pantang tgk beg..beli lagi
sama gak ngan selimut/bedung baby..mmg gila beli bedung baby

yang ini pulak rembat masa g Sogo Sales 2 minggu lepas (12.3.11)
Kalau dh g Sogo time sales lagi rambang mata..
benda yg x sepatutnya beli pun beli..
hahaha..camner ntah bole terembat cap tu..
padahalnya cap ni pun msti baby dh umur 6 bulan kot baru bole pakai
pastu gila beli sarung tangan dan sarung kaki baby..
balik rumah kira..mcm terlebih jerk beli sarung kaki ngan tgn  ni..
serius rambang mata..lebih2 lagi sales byk utk baju jalan baby..itu yg terus rembat baju jalan baby sekali..w/pun tau 3 bulan bkn kuar g jalan2 mane pun..
terus beli baju raya la kiranya ni..lagipun abis pantang..dh nak puasa..

 alang2 dh shopping kat sogo kan..
rembat sekali baju utk abg nya
mulanya nak beli baju basahan zaquan jerk..
sbb sweetmama mmg dh lama sgt x shopping baju utk zaquan
last hari raya thn lepas..
sweetmama ni jenis suka shopping baju baby masa mereka umur setahun ke bawah
mmg gila time tu..
bila dia dh besar kurang sikit gila shopping baju baby
cian kat zaquan kan..tp bila zaquan selalu jerk tanya sejak akhir2 ni bila sweetmama beli baju bakal adik dia..dia msti ckp ni baju abg ke..
untungla zaquan skrg ni..kalau beli baju adik..kena beli baju zaquan sekali..hehehe


ini baju zaquan pnyer..
bole jd baju raya thn ni..hehehe
 pastu skrg ni zaquan dlm proses nak ajar dia x pakai pempers..
acik n nenek sibuk suruh belikan zaquan spender..
zaquan pun hari2 minta mama beli spender dia..
sekali beli 10 helai terus..huk3..

sedar tak sedar abis RM400 shopping kat Sogo jerk..huk3..


Lepas tu shopping online plak..
mulanya kwn2 ajak kongsi sikit2 jerk..
nak cukupkan RM100 dpt beli harga wholesale..


tapi bila cuci mata kat Kings of Baby Wear ni
opss..terlebey sudah..
diri sndiri pnyer barang pun dh nak dekat RM100
sume tgk cantik..


bila beli online..sweetmama giler beli baju romper plak..
sweetmama suka tgk baby pakai romper
especially kalau baby gebu kan..hehe


 mcm biasa..utk abg zaquan..kalau online..sweetmama suka beli pjyamas
terselit sekali stokin ben10 tu ..beli sbb cute jerk..

 okey..mcm biasa bila dia tgk jerk brg2 yg sweetmama beli..
dia msti nak try
paling kesian tgk dia sgt excited nak pakai stokin ben10 tu..
kesian..sbb kasut nike dia dh ketat..
iye la zaquan dh nak masuk 3 tahun..
x bergnti pun lagi dia pnyer kasut..
last beli kasut sempena umur dia 2 thn..
papa kata nnti papa beli kan zaquan kasut raya 
sbbnya pruntukan utk kasut raya mmg dr papa zaquan


last..romper lagi ngan legging..
yg ini rembat kat pasar tani depan opis.. heheh


Serius..bila dah basuh n lipat sume pakaian2 ni..
rupanya mmg terlebey sudah sweetmama membeli baju2 utk baby
lebih2 lagi bila sweetmama keluarkan sume baju2 masa zaquan baby dulu utk dibasuh..
penuh 1 bakul..minggu ni baru nak mulakan operasi membasuh baju2 lama zaquan.


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^
..

Thursday, March 24, 2011

Top Commentators di Blog SyilaSyira

As Salam ,

tak sangka jugak rupanya sweetmama antara yg tersenarai sebagai Top Commentators di Blog Syilasira  dan sebagai pengharagaan Syila nak bagi somenthing bagi mereka yg tersenarai kat bawah ni:-
sumber dari blog syilasyira :- 

Hadiah dr Syila dh pun sweetmama terima pada ahad  lepas  (20.3.2011)
hampir terlupa sbnrnya bila dapat smpul pos express ni..rasa mcm xde menang mane2 CGL pun minggu lepas..
bila tgk nama pengirim..ohh..terus teringat..thanks syila..:))

ini la hadiah ikhlas dr syila buat top commentator di blog syilasyira
sweetmama dpt FM yg comel ni



♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Wednesday, March 23, 2011

Result Blood Sugar Profile (BSP) For 2nd Time!

As Salam,

hari ni mood ceria sikit..:)
semalam sweetmama kena repeat buat BSP
Alhamdullillah..resultnya ok
semua bacaan di bawah 6.7
kalau x ok..pening jugak
nak kena repeat buat lagi kan
sehari 4 kali kena cucuk..
adeiii..jari pun dh naik kematu..huk3..

Result BSP
8.00 pagi - 5.3
11.00 pagi - 4.9
3.00 petang - 6.2
9.00 malam - 5.1


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^
..

Tuesday, March 22, 2011

"Kepala Abang Pusing Ni "

As Salam

adeii..bosonnya hari ni...
kena ulang-alik g klinik test BSP for 2nd time..

ermmm..nak update n3..pun malas sbnrnya..
smbil2 tu sweetmama berblogwalking jerk ari ni.

nak story sikit ttg weekend lepas..
hari jumaat lepas balik dr keje..
amik zaquan mcm biasa kat umah my mil..
smpai jerk depan pintu umah my mil,
Zaquan terus cakap..
"Kepala Abang Pusing"
dengan muka nya yang toyo jerk..

cian pulak tgk muka x bermaya zaquan time tu..
bila dia dh ngadu camtu dan my mil pun bgtau..
'hari ni zaquan mmg x berapa sihat..kepala pusing..siap suruh nenek tolong urutkan kepala"
"bila nenek urutkan kepala zaquan..nenek pun rasa mcm pusing gak"

Zaquan pun merengek nak balik cepat
Kebetulan adik sweetmama/Mak Ngah Cbah sibuk nak jupe zaquan
dia baru abis class kat UKM
so terus dia lepak kat kedai mamak Impian Maju
tunggu kami dtg
kami datang..tp zaquan xde mood..nak melekap jerk ngan Papa
mcm tu peel  zaquan bila sakit..terus lemah..
at lastnya Mak Ngah Cbah pun lepas minum terus balik la..
Zaquan mmg x layan langsung..

kami pun lepas minum terus balik..
smpai umah malam tu mulanya zaquan mmg pening jerk..
blom demam lagi
sibuk suruh papa urut kepala dia
mama tanya..kepala abg pusing..? Pusing tu camner?
dia terus wat gaya..terhuyung hayang..hahaha..
gelak skjp..

sbbnya perkataan pusing tu dia belajar dr pengaruh citer
Hantu Kak Limah balik Rumah
dia selalu dok ajuk ngan tangan2 sekali "Pusing, Pusing, Pusing"

haaaa..kan kepala dh pusing skrg..
kol 2 pagi baru perasan yg zaquan ni nak demam ni
suhu badan panas
terus basahkan kain lampin lekap kat kepala ngan badan dia..
mmg meragam jerk la..2-3 kali terjaga

skjp tido ngan mama, skjp tido ngan papa
esoknya hari Sabtu..pagi2 lagi dia dh bangun ajak g klinik
kebetulan ubat mmg xde kat umah
kol 8 pagi kami dh kuar g klinik,
mulanya igt nak g pakar kanak2 kat Sg. Chua
sbbnya papa nak cuci kereta sekali..kat tempat biasa dia cuci tu
adeii..klinik tutup pulak..
at lastnya g cuci kereta dulu
lepas tu terus g klinik Lita Alis kat Bangi

Planning nak berjalan2 hujung minggu terus cancel..
baru jerk cadang nak ajak papa bw zaquan g tgk hot air ballon
kalau papa x nak g sane pun..
ingat nak jalan2 Mid Valley ada Expo Motherhood
rasanya kalau zaquan x demam ..compom papa bw jalan2 g Mid Valley
tau dh hot air ballon tu saje jerk try tanye..papa mmg x berminat pnye kesana
mane tau tetiba dia nak bw kan..hehe
tp sudahnya mmg x kemana
xpe la yg penting Zaquan sihat..

Alhamdullillah..esoknya demam zaquan dh kebah
dan dh aktif balik..
w/pun zaquan dh sihat..tp cuaca pulak x ok ..hujan jerk..
jdknya hari ahad tu sesi melipat baju & mengemas jerk la.
petang baru kuar..itu pun g umah atok n nenek zaquan
zaquan sibuk nak main ngan sepupu dia..Echa..
bila acik zaquan call..Echa ada kat umah atok
on the sport dlm phone dia bgtau acik..ok abg nak g umah atok la ni..hahaha
tp memandang kan sweetmama tgh mood rajin nak melipat dan mengemas baju
Zaquan kena la tunggu mama dia selesai kan keje rumah dulu..huhu..

P/s: selesai sudah..baju2 for new baby yg baru beli dibasuh, lipat dan simpan dlm beg..,tp bila kuar kan balik baju2 lama zaquan utk dibasuh..adess..1 bakul penuh rupanya..next trip la gamaknya.


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

Monday, March 21, 2011

Souveniar Dari London - Tenkiu Bakal Adik Ipar :)

As Salam,

baru sempat nak ucap tenkiu..kpd bakal adik ipar..hehee
mentang2 la baru dpt souveniar dr London ..eceh..
ishh..org dh memberi..kita mstila ucap terima kasih kan..
akceli souveniar ni dh dekat sebulan dh terima..
tp 2 minggu lepas baru sempat singgah amik kat umah my mum

ini la dia bakal adik ipar sweetmama
insyaallah tahun depan (2012) bakal berlangsung majlisnya..hehe

sumber pic: cilok dr Fb my adik..hehehe..jgn mara ek amy..

Sebenarnya bakal adik ipar sweetmama ni ada Seminar 3 minggu kat London..
sweetmama igtkan dia smbung PHD kat London 1 tahun..
jdk nye xde la kirim pape..sbb pk byk masa lagi nak kirim..
tau2 adik lelaki sweetmama call bgtau ada souveniar  dr Amy yg baru balik dr London
adeii..melepas nak kirim barang..
srnok dgr dia citer dh beli barang hantaran kat sane
iye la murah2 kan shopping kat London
Adik lelaki sweetmama pun sempat lagi kirim 
Jeans Levi's ngan Jersi Arsenal..separuh harga dr harga kat sini..

ini la souveniar dr Amy:-
Sehelai Baju untuk Zaquan

 Eau De Toilette Spray  - Victoria Secret
kami yg perempuan dpt sorang satu
sweetmama pilih wangian ni Cherry Blossom, Peach & White Jasmin

mcm biasa my model 


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Friday, March 18, 2011

N3 Makan Lagi..Papa Zaquan Pulak Yg Mengidam..Makan2@ Austin Steak House

As Salam,

N3 makan lagi...
Adess..camner berat badan x naik kan..
nafsu makan tinggi sgt..huk3..

ini menu dinner sehari sebelum kami makan kat Restoran Sekinchan Ikan Bakar..
Kalau n3 sebelum ni sweetmama yg teringin sgt nak makan Ikan Bakar
n3 makan kali ni Papa Zaquan yg mengidam nak makan 'Lamb Chop'

before this, sweetmama ada bgtau kan..
sejak sweetmama preggy kali kedua ni
Papa Zaquan yg over mengidam..
nak makan itu ini
yg sweetmama pulak..
jenis x boleh tgk org makan

tp papa Zaquan tu pun lebih kurang sweetmama jgk
bila dgr org citer pasal makanan..
mula la kata mengidam..

puncanya..Ahad lepas kami ikut Atok n Nenek Zaquan g kenduri kawin kat Shah Alam
kami naik satu kereta
Dalam kereta Atok Zaquan citer kat Zaquan
"Semalam Atok makan 'Lamb Chop' sedap..
Atok nak bawa Zaquan..tp Zaquan dh tido
Atok makan ngan  Nenek ngan Atok Haji  kat Seksyen 7"
Zaquan dok layan jgk la Atok dia bercerita..
Sweetmama pun dgr jerk la diorg bercerita..tp xde la smpai teringin nak makan..
x sangka balik dr hntar Atok n Nenek balik rumah
Papa Zaquan bgtau Mama n Zaquan
"Atok ni citer wat Papa nak makan 'lamp chop' jerk "
ohh iye ke..sweetmama diam jerk la..
sbbnya sweetmama ari jumaat lepas dh puas makan 'Dominos Pizza'
kat opis..:p
pastu sweetmama pun bgtau la Papa Zaquan..
sebenarnya mama baru makan dominos pizza hari Jumaat, 
Hari Sabtu kan kita baru makan KFC masa g Sogo.
mcm ni berat badan mama makin berlemak la..
asik makan fast food jerk..

Lepas tu ari Isnin dia citer lagi rasa mcm nak makan 'Lamb Chop'
ari Isnin tu sweetmama puasa
sekali bila my mil tau sweetmama puasa
dia terus suruh buka puasa kat umah jerk
kami pun makan jerk la kat umah mak

akhirnya hari Selasa Papa Zaquan mmg x bole tahan dh..
tau2 dia terus bawa kitaorg  g makan kat 
Austin Steak House, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

hahaha..baru perasan..pjgnye mukadimah nak story ngidam pnyer pasal

okey...layan kan pic pulak ye..
 Akceli ni kali kedua kami makan kat sini
 Amboi..nmpk kan kalau dia yg nak sgt makan..
muka senyum jerk..
kalau mama nak amik gmbr pun dia x kisah..
Akceli..Papa sebenarnya x suka sweetmama suka snap2 gmbr
kalau suruh dia yg amikkan lagi la..
sebab tu kalau kwn2 perasan..
selalunya bila keluar makan2..jarang ada muka sweetmama enterprame..
yg byknya muka dua beranak ni la
sbb sweetmama yg tukang snap2 pic..

 Our Menu..
Lamb Chop - RM 10.90 -  Papa Zaquan pnyer..
Chic Golden Blue - RM 10.90 - Sweetmama pnyer
Air Carrot Susu - RM 3.00 - kongsi berdua ngan Papa

Macam biasa , Zaquan pnyer air kegemaran skrg ni Milo Ais..
Makanan - kongsi ngan mama la...

Keseluruhannya mmg okey rasa makanan kat sini
org pun ramai tau yg makan kat sini
harganya pun standart harga makanan western la kan..
puas la Papa Zaquan dpt makan lamb chop tu
tp sweetmama nye Golden Chic Blue tu x berapa kena ngan tekak sweetmama 
sbb dia letak sos tomoto atasnya..
igtkan black paper 

Wahtever pun x boleh lawan HR Steak House Kg. Baru 
Sedap sgt n Murah Giler

tp x kan nak g kg. baru pulak lepas balik keje..semata2 nak mkn western kan..
tp kalau kebetulan kami keluar KL
harus terjah kg. baru ni..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Hari2 Lalu Depan Kedai Jerk..Akhirnya Merasa Jugak..Makan2 @Restoran Sekinchan Ikan Bakar

As Salam,

Panjangnye tajuk..
padahal nak citer pasal makan jerk..

Al-kasihnya ..
Sweetmama selalu lalu depan Restoran Sekinchan Ikan Bakar ni
yang terletak di Reko Sentral..
mmg laluan pegi dan balik keje
sweetmama pun dok kat Bandar Baru Bangi jerk..org kata bersebelahan jerk..

setiap kali lalu..msti ckp ngan papa zaquan..
ramainya org makan kat restoran ikan bakar tu kan..
nnti suatu hari kita cuba nak..
lebih2 lagi restoran ni baru  kat situ..

sekali..hari rabu terbaca kat blog Ibu hadif/Mrs K
dia citer sedap n murah makan kat situ..

apalagi tgh tu jgk sweetmama sms papa
"igt malam ni nak makan kat Restoran Sekinchan Ikan Bakar la"
papa balas
"ok"
So..tgh mmg kosongkan perut xmakan..
sbb malamnya nak makan ikan bakar..hehehe
dan petang tu kami balik keje awal..
sbbnya dh la nak makan kat luar..
pastu mlmnya Papa Zaquan ada training futsal.

jom layan pic makanan kami:-
Pilih2 menu dulu..
sweetmama nya compom la nak makan ikan bakar

ini menu sweetmama
Nasi Putih - RM1.00
Ikan Pari Bakar  - RM6.30
Kerang Bakar - RM 8.00
Ulam2 dan smbal belacan - RM2.00
Air Barli Suam - RM1.20

Tapi xde la sweetmama makan sorang2 ye..
sbbnya ikan pari bakar & kerang bakar tu papa zaquan curi2 jgk dr sweetmama..
makan ngan nasi lemak dia..

Menu Papa Zaquan : Nasi Lemak Ikan Bilis - RM2.50
Zaquan mcm biasa dgn Milo Ais dia tu - RM 2.00

mmg sedap..kena dgn tekak sweetmama
see..licin..

Cumanya kat sini ..dia cuma wat bakar jerk..
kita pilih la jenis ikan/sotong/kerang/lala yg kita nak..
pastu nnti dia akan timbang dan masak bakar jerk la..
lepas tu tabur kuah asam dia la..
kuah asam dia mmg sedap.
x dapek la nak suruh dia wat ikan siakap tiga rasa ke, masak pedas ke..ye

p/s : ok la..nak g cuci mata kat fiesta Hot Air Ballon lagi..semalam dh g, ari ni g lagi..


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.. 
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails