Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, April 29, 2011

Tak Sama Pun !

As Salam,

Cuba korang tgk pic karikator ni 
ada x rupa sweetmama..?
x sama pun kan..:(

 Kasi Zooming sikit..

 ini la gmbar asalnya
pic perkahwinan sebelah perempuan
pada 07.07.07

Akceli pic karikator ni dah lama sweetmama tempah
kalau x silap tahun lepas lagi
masa tu ada promosi /jualan kat treasury
rasa berminat nak wat..sbb hasrat nak wat potret kawin x tercapai pun..
so wat karikator jerk..
kalau ikutkan ramai yg menempah kat brader ni..
so brader ni janji..dia boleh buat n akan hantar bila dh siap nnti..
tertunggu2 gak..tp x tercall2 pun dia tanya..dh siap ke blom
tetiba ada la 2 minggu lepas..dapat panggilan dr seorang brader ni kata
tempahan lukisan karikator pic kawin puan dh siap..
tp bkn brader yg masa mula2 sweetmama tempah tu..
sbb brader yg call sweetmama ni pun cakap lukisan tu kawan dia sub kat dia
ohh..rupanya yg wat SyemRajaLawak
tp hasilnya sweetmama x berapa puashati..
tp dia dh wat kan..terima jerk la..bayor jerk la..RM40.00 w/pun x puas hati..
tapi kalau tgk hasilnya..bukan x cantik..serius..warna dia mmg cantik..
cuma bila dia lukis muka x iras tu jadi mcm x puas hati la..
sbbnya masa papa terima pic ni..dia pun cakap..x sama pun..huk2..
tp iye la sweetmama pun bkn bagi gmbr ori pun kat dia..
bg gmbr yg print calour kat A4 biasa jerk..hhehee

pic selingan:-
karikator zaquan masa berumur 4 bulan..
yg ini mmg sama cam muka zaquan..RM10 jerk pun..
siap frame gantung kat umah..
 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.


Rutin Check-up @ 36 Minggu + 5 hari

As Salam,

masih x bersalin-salin lagi sweetmama ni..hehe
iye2 jerk gempak hari tu dh turun tanda kan..
pastu jumaat lepas EL
mmg hari Isnin smpai2 opis pun..opismate dok tanya..'eks..ada lagi..'
yup ada lagi..sempat menghabiskan audit untuk minggu ni..huhu
itu la sbbnya blog x berupdate seminggu..
bz audit..balik umah ada gak niat nak menghapdet blog
tp serius x larat nak menghadap lappy..

semalam rutin check-up bulanan sweetmama mcm biasa..
pemeriksaan standart
check berat, HB, air kencing ngan jantung baby..
sumenya ok..

tp mcm biasa..kena wat sekali lagi BSP sebelum temujanji ngan Pakar

temujanji Pakar : 5.5.2011
BSP (kali kelima) : 3.5.2011
Check-up 2 minggu seterusnya: 12.5.2011

Due bersalin: 19.5.2011

p/s: menanti dalam debar..papa zaquan tanya..baby nak kuar bila ni..? cian perut mama dh besar sgt..mcm dh x larat nak bw perut dh..kalau baby kuar time cuti umum 1st Mei pun ok gak..hehe, apa yg mama boleh cakap ngan papa zaquan.. moga segalanya dipermudahkan..smpai masanya baby akan kuar jugak..kita tunggu dgn sabar jerk la ye..



 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Sunday, April 24, 2011

Zaquan Dapat Naik Kuda, Papa Zaquan Dapat DVD Player| Sweetmama nya impian jugak tak tercapai..

As Salam,
quick update
story ttg hari Ahad lepas,
Ahad ni dok umah jerk..
hari Ahad lepas mmg jnji ngan family mertua nak joint g kenduri kawin..
tp tetiba sabtu malam tu my sis bgtau minta teman dia lagi sekali ke butik pengantin yg lain pulak..
dia jnji nak amik n jemput sblm sweetmama nak g kenduri kawin kol 12.30tgh.
kalau ikut jnji kol 10.30 pagi my sis dh smpai rumah..tp at lastnye diorg yg lewat 
sweetmama siap dh selesai sarapan ngan family mertua..baru diorg smpai..
bila tgk jam dh kol 11 pagi..sweetmama pun bgtau my sis suruh dia g sndiri jerk la.
tapi Zaquan dh nmpk acik2 dia..lagi la nak mengikut..at last papa  zaquan suruh  pegi jerk la..bw zaquan

memandangkan zaquan dh nangis2..sweetmama n zaquan pun joint la diaorg  (2 org adik sweetmama n my mum) g butik pengantin kat area seksyen 8, bangi jerk..

memikirkan sweetmama pun dh jnji nak g kenduri kawin ..akhirnya sweetmama suruh my sis (Mak Ngah Cbah Zaquan) hantar kami balik dulu..sementara bakal pengantin (Mak Yang Zaquan) dok 'menery' baju pengantin 

Zaquan ni mmg rapat dgn Mak Ngah Cbah dia..bila Mak Ngah Cbah kata jom balik..dia igt nak g jalan jerk..yg Mak Ngah dia ni pun kunun mengiakan jerk kata Zaquan..ok kita nak g jalan la ni..sbb trick nak suruh dia balik..sekali bila smpai rumah..dia dh nangis2 nak ikut Mak Ngah dia pulak..adess..dh la tu Mak Ngah dia jnji nak bw dia main kuda (mainan token/syiling tu..) 

akhirnya mama n papa yang pening kepala..dlm kereta dia nangis lagi bgtau nak main kuda..
kami mmg jnji la dgn dia..ok skjp lagi kita naik kuda..tp kita g jupe atok n nenek kat kenduri kawin dulu ye..
mcm biasa zaquan ni jenis..kalau dia nak..dia nak la..selagi x dapat dia salak..w/pun kami jnji akan bw dia lepas majlis..
tahan dia nangis sepanjang majlis kenduri tu..kena pukul ngan piat telinga ngan papa pun dia x heran dh..


Akhirnya..lepas kenduri..kami bw jugak Zaquan g JJ Cheras Selatan
turutkan kehendak dia main kuda 
 adeii..x tau la knape mood zaquan semacam jerk hari tu..
igtkan lepas tunaikan hasrat dia naik kuda n main sume mainan kat situ..
dia diam, mmg dia diam..pastu dia wat perangai nak tgk citer bibit pulak (seboleh2nya salak nak tgk wayang)
adess itu yg akhirnya kami jalan2 kat bahagian elektronik ni..
ada pulak promosi DVD..terus rembat sbb pk kalau zaquan nak tgk bibit..bg dia tgk DVD jerk..
dr mula pindah rumah papa ckp nak beli DVD..tp ada jerk benda penting lain nak beli..
at lastnye mama gak yg tunaikan impian papa nak beli DVD ni..
besar betol pengaruh zaquan kan..hahaa
kalau x kerana zaquan, mama tahan jerk x de DVD kat umah..
Sony DVD Player - RM299

nmpknye impian sweetmama dh masuk 2 tahun x tercapai lagi..
ramai dh kawan2 blogger dh tercapai impian memiliki DSLR kan..
moga impian sweetmama tercapai jgk suatu hari nnti..:))


*n3 auto publish*

 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.

.

Saturday, April 23, 2011

Masih Menanti Dengan Debar

 As Salam,
Selamat berhujung minggu,
sweetmama masih menanti dalam debar selepas kes menyerah diri di Hospital Serdang Rabu lepas..
sampai hari ni still menghitung2 hari..takut jerk bersalin awal dr tarikh due..

minggu ni Papa Zaquan bz sangat dengan sukan dia..ada friendly ngan ILKAP
(Papa nya sukan 3 hari - Jumaat hingga Ahad)
jadinya hari khamis malam sweetmama dah balik rumah my mum..
maybe disebabkan kerisauan yang melampau..perasaan ni asik pk yg bukan2 jerk..
bkn ape asik pk..kalau x minggu ni..msti minggu depan..
smpai badan pun rasa mcm x sihat jerk..
jadinye hari Jumaat lepas sweetmama amik cuti kecemasan (EL) ..x g keje pun..
tp hingga ke hari ni masih lagi x bersalin lagi pun..

kalau boleh mmg sweetmama pk biarla bersalin awal..
tp kalau bole biarlah selepas Papa Zaquan nya sukan selesai..
rasa x sedap hati kalau bukan papa yg hantar g hospital..
n takut jerk kalau papa x sempat nak teman dalam labour room.
agaknye sbb tu baby pun dgr kot mama n papa dia cakap..
nak kuar pun tunggu ari Isnin ni ye..
tapi kalau dh smpai masanya baby nak keluar..kami terima dan berserah jerk..
yang penting..moga segalanya dipermudahkan dan selamat.

ini pun kebetulan Zaquan kuar ikut Mak Ngah Cbah dia..
so sweetmama online skjp..
tp serius..walaupun line clear nak online..
sweetmama x de mood sgt nak update n3 n blogwalking 
sbbnya mmg dah x larat nak ngadap lappy..
x boleh duduk lama..rasa sakit pinggang n perut..
sorry ye kawan2.

anyaway nak ucapkan terima kasih dkt kawan2 sume yg mendoakan sweetmama agar dipermudahkan segalanya..mmg terharu diatas sokongan kawan2 sume especially kawan2 opis, kwan blog,kawan fb n x lupe juga bos yg sgt supportive..:))

p/s : mmg rasa mcm malas jerk nak g keje next week..slps kes tanda2 awal nak bersalin ni..tp next week still jadual audit sweetmama penuh..nnti x capai pulak SKT..huhu..


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

Thursday, April 21, 2011

Datang Menyerah Diri

As Salam,

perasaan berdebar x abis lagi rasanye pagi ni..
semalam sweetmama telah dtg menyerah diri kat Hospital Serdang
disebabkan ada tanda2 awal nak bersalin
mcm biasa sweetmama turun darah..tp kali ni darah nye bercampur keputihan dan warna darah ala2 brownish..
akceli darah tu sweetmama perasan malam kelmarin lagi..tp sweetmama pk sikit jerk..n x rasa sakit lagi..so g keje cam biasa n pakai pad siap2..kot ada turun darah ke 
sekali semalam sepanjang 3 kali g toilet..w/pun darah x melekat dkt pad..tp bila basuh sweetmama perasan still ada lendir darah lebih kurang 1 jari la..
dan setelah mengambil kira pandangan kawan2 yg menasihatkan agar g check kat hospital w/pun x rasa sakit n gerakan baby ok..akhirnya lepas waktu keje semalam..kol 5 ptg terus berdesup ke Hospital Serdang..
ingat nak makan dulu..tp x lalu pun nak makaan..asik takut jerk sepajang perjalanan..

Alhamdullillah..masih ok lagi..belum masa lagi nak bersalin..

tp hasil terjah ke dewan bersalin semalam..mmg berdebarkan la..
2 jam jugak la kat dlm tu..kena monitor..
mcm biasa paling x suka..bila kena check bukaan n doktor nak tau darah ape yg keluar sbnrnya..
w/pun dh masuk pengalaman kedua...tp perasaan takut tu tetap ada..
part ni paling lemah..msti kena tegur.
.'awk rilex jerk..tarik nafas betul2..jgn kemut..nnti awk yg sakit'
tp serius mmg sakit..dan hasilnya baru buka 2cm dan darah tu doktor suspect maybe keputihan jerk..so doktor bagi ubat keputihan yg masuk kat dlm faraj tu..huhu..
sib baik gak xde darah tinggi mcm zaquan dulu..
w/pun perasaannye sama jerk berdebar nak amat..
sweetmama x rasa contraction pun lagi dan kandungan sweetmama pun rupenya semalam baru 35 minggu 6 hari..still x cukup minggu lagi kalau nak bersalin pun..

So keputusannya..itu yg doktor suruh balik rumah dulu..kalau ada tanda mcm ni lagi..tunggu contraction baru datang hospital..tp kalau darah yang keluar adalah darah fresh kena terus g Hospital dan kalau pecah air ketuban pun terus g Hospital. bagi kes kencing manis mcm sweetmama ni kalu x bersalin gak dlm tempoh..kena pastikan dtg sehari awal sblm tarikh due..sbb x bole bersalin melebihi due.

Sepatutnya hari ni ada appointment dgn doktor pakar kat Hospital Serdang,
tp disebabkan semalam doktor dh review n explain kat sweetmama bahawa sweetmama bole bersalin normal..so x perlu la lagi jupe doktor pakar hari ni.

ramai yg meramalkan sweetmama ni akan bersalin awal maybe dlm seminggu dua ni
lebih2 lagi dh buka 2cm n dh masuk 36 minggu.
cuma yg wat sweetmama risau..sweetmama xde pengalaman rasa contraction/gesa baby nak kuar tu camner..sbb dulu masa lahirkan zaquan tandanya turun darah n kebetulan darah tinggi naik..terus kena pecahkan air ketuban dan kena induce bagi rasa sakit..
tp sweetmama x rasa sakit/gesa tu smpaila bila doktor kata baby dh beralih masa bukaan 9cm dan kena operate..baru la sweetmama rasa sakit nak bersalin..tp masa tu dh x bole nak  wat pe dh..tunggu masa masuk dewan bedah jerk.

Doa2kan sweetmama dipermudahkan bersalin ye..AMIN


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Tuesday, April 19, 2011

Menikmati Ice Cream@Ice Room | TQ Mak Yang Zaquan

As Salam,
Jom makan ice cream


update story Sabtu lepas,
Kalau ikutkan mmg xde planning kemane2 pun
Papa planning nak dok umah tolong mama kemas rumah. 
(misi utama Vacum umah dr atas smpai ke bawah)
minggu lepas my mum pesan x payah balik umah dia
sbb xde org pun kat rumah
ummi sibuk nak uruskan perkahwinan wawa (Mak Yang Zaquan) .


dissebabkan insiden, CL bole tercicir dgn xde xde back-up speckmata
akhirnya lepas sarapan, kami singgah kedai optimetris dkt area seksyen 4 tamb ni jugak
nak x nak kena gak wat speck mata baru, igt nak beli bingkai jerk, bingkai speck sweetmama patah..tahan sweetmama pakai w/pun patah..tp dlm umah jerk..sbb pk baru setahun pakai dh patah..dh la tu itu speck paling mahal pernah sweetmama wat..tp patah jugak.
tp beli bingkai ngan ganti 1 set package speck..beza RM20 jerk..
so keputusan dicapai wat jerk speck mata baru
tapi kali ni cari package paling murah jerk..huk2..


masa bz memilih speck mata baru, kawan lama papa zaquan call
ajak jupe..katanya nak jupe skjp jerk..
So, xpe la..mama pun rilex jerk la ngan Zaquan kat umah smbil tunggu Papa Zaquan balik dr jupe kawan.
sekali ummi n Mak Yang Zaquan call nak dtg umah n ajak sekali kuar..
rupanya Mak Yang Zaquan ajak g survey butik andaman pengantin
apalagi dr dok umah better kuar kan..p (x padan ngan perut dh sarat)
tp sblm kuar umah call dulu Papa Zaquan bgtau Mama nak kuar ngan Ummi n Wawa..
dan papa benarkan
boleh dikatakan seharian gak menemani Mak Yang Zaquankuar rumah kol 2.30 ptg, balik umah dh nak hampir 6.40 ptg

 balik2 tgk Papa Zaquan dh kotakan jnji dia utk mengvacum rumah
Thanks Papa..^_^..

Memandangkan dh seharian kuar kan
Mak Yang Zaquan sudi belanja makan ice cream kat Ice Room Bangi
ini menu ice-cream kami
yummy2..sedap..
 Sweetmama nye: Yam Snow Ice
kongsi ngan Zaquan
tp at lastnya mama makan sorang
zaquan x suka pun ice cream perisa Yam ni
kalau tau sweetmama order Mango Pamelo Snow ICe

 Wan Ummi kongsi ngan Mak Yang Zaquan : Tropical Mixed Fruits Snow Ice
yang ini mmg sedap rasanye..sbb ada rasa masam strawberry

Zaquan dh x heran sgt ngan ice cream
sbb dia sibuk nak kongsi makan ngan Mak Yang Zaquan
Chicken Chop


anyway thanks Mak Yang belanja Zaquan n mama makan dkt ice room ye, nnti bole la belanja kami lagi..heheh..:)

*n3 auto publish* - minggu ni bz ngan audit dan hari ni (19.4.2011) kena wat BSP utk kali keempat..huk2..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

Sunday, April 17, 2011

Tengok Wayang Bersama Lagi | RIO@TGV JJ Cheras Selatan.

 As Salam,

Yeay dapat tgk wayang bersama lagi..
maunye x happy..sbb kan sebelum ni sweetmama ada inform yg hobi tgk wayang ni dh semakin berkubur sejak kami ada anak ni..
dulu masa bujang aktiviti wajib setiap bulan..asal dating jerk..kalau ada citer best ..msti tgk wayang..
masa ni mama membebel..adeii beratnye zaquan..
papa pulak terus snap..
itu yg kelakor jerk memek muka mama..P

Memandangkan zaquan yg dh bole dibawa tgk wayang
jdknya mama dan papa x keberatan untuk bawa Zaquan tgk wayang
mmg cakap ngan Zaquan..kalau nak tgk wayang citer kartun lagi..abg kena elok2 perangai..jgn nangis tau2..
so..Zaquan pun excited..mmg betol dia dh pandai minta nak tgk wayang lagi..hehe

kalau ikutkan selang seminggu jerk kami dh tgk wayang lagi..
2.4.2011 - tgk wayang citer HOP@GSC Mid Valley
kali ni 10.4.2011 - tgk wayang citer RIO @ TGV JJ Cheras Selatan
berangan mcm org kaya jerk...kalau selang seminggu g tgk wayang mau bankrap..
bukan ape sweetmama x nak lepaskan peluang sementara papa ada mood nak bw kami tgk wayang ni dan sebelum sweetmama berpantang..harus la enjoy dulu..
lepas ni terperap jerk kat umah..
time ni ada ke patut papa cakap ngan zaquan..
nnti kita tgk berdua jerk bila mama berpantang..

akceli..sweetmama sbnrnya yg last minute nak g tgk wayang ni..
x plan pun mulanya..
cuma ada la bermain dlm minda sweetmama sndiri..
bila sweetmama terbaca ttg info ini 
Beli Set Happymeal dapat Free Tiket Wayang RIO utk kanak2 di blog  Wanteddy Tales

So, bila my friend ajak jupe kat Mc'd terus la beli set happymeal utk Zaquan dgn harapan minta2 masih berlangsung promosi dr mc'd ni..

oh..yeay..dapat 2 ticket free utk tiket kanak2
ini la trick yg sweetmama guna untuk pancing Papa Zaquan bw kami g tgk wayang
Papa Zaquan x tau pun ttg promosi ni..
hari Ahad sebelum nak balik rumah kami..sweetmama cakap ngan Papa
Jom kita tgk wayang citer Rio..sbb ada ticket free utk Zaquan
ohh iye ke..g la tgk Internet..pukul berapa wayang paling cepat yg ada..
jawapan yg baik pnyer..terus buka internet..paling awal pukul 2.15 petang kat JJ Cheras Selatan.
sbb itupun yg paling dekat dgn rumah my mum..
tp kalau nak booking dh x bole
so terus terjah jerk la..
sekali smpai JJ, x sempat nak tgk kol 2.15ptg  nye tayangan
yg ada kol 4.15 ptg..
erm..alang2 dh smpai..tgk jgk la..
w/pun mak aihh..mahalnye ticket wayang kat TGV ni..RM13 
selalu tgk kat GSC Mid Valley RM11 jerk..
nmpk sgt bukan kaki wayang tegar lagi dh..

Keseluruhannya best jerk jalan cerita RIO ni..
kisah ttg burung yang bernama 'blu' yg tak pandai terbang.
memandangkan spesis nya yg hampir pupus..blu dibawa ke Rio D'Jenairo, Brazil  untuk dibiakkan dan dikenalkan dgn 'jewel'. dalam masa yg sama terdapat manusia yg mempunyai niat jahat untuk seludup spesis burung 'blu' ni. konfliknya disini la bila pelbagai aksi mendebarkan dan melucukan berlaku sepanjang proses 'blu' n 'Jewel' menyelamatkan diri, mcm2 aksi haiwan lain yg ada..kelakar tgk aksi monyet2 yg cuba utk culik 'blu' n 'jewel'.

iye2 jerk sweetmama nak bawa zaquan tgk citer RIO ni..tp sbnrnya Zaquan sempat layan citer ni setengah jam pertama jerk..selebihnye dia tertido dlm wayang. sudahnya kami layan berdua jerk la..sib baik jalan citernya best..sweetmama dpt bayangkan kalau zaquan x tertido spjg citer ni msti dia paling suka tgk watak monkey tu. tp masa setengah jam pertama dlm wayang tu Zaquan mcm biasa sgt excited dan x berhenti bercakap.. 'eh burung tu nyanyi, brung tu pandai cakap, burung tu jatuh...' 

paling srnok bila tgk zaquan bole gelak2 mcm org besar bila dia tgk iklan sblm movie start iaitu iklan movie kungfu panda n byk pulak movie animasi yg akan dtg ..itu yg dia pndai ckp..nnti kita tgk cite ni pulak..n papa pun mengiakan..ok nnti kita tgk berdua jerk..sbb mama kena jaga adik..adesss..huhu..tidak jgn tinggalkan mama tau.

p/s: sampai skrg zaquan dok citer pasal bibit (rabbit) dlm citer HOP jerk. x thn tgk gaya zaquan ajuk bibit main drum ngan goyang2 badannye sekali.

*n3 auto publish..setelah seminggu terperam..hehe*


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

Friday, April 15, 2011

Kelam Kabut Jerk Hari Ni

As Salam,

ape la yg sweetmama kelam kabut ni yek..
dh la sweetmama ni mmg pesen yg kelam kabut sikit..:p

hahaha..lawak pulak rasanye hari ni..
hari ni dtg keje ngan sebelah mata
adess..contact lens sebelah kiri bole tercicir pulak.
jdnye hari ni meghadap keje/komputer  ngan sebelah mata..
poning kepala den dibueknye..

akceli pg td masa masuk kereta rasa x selesa
padahal compom mmg pakai dh dua2 lens..
jdk smbil mengejar masa utk smpai opis tepat pada masanya
sweetmama pun beranggapan yg maybe lens sebelah kiri tu ada la terselit kat celah2 dlm biji mata ni..
puas telek cermin..x jupe2..
compom la ni x sedar agaknye masa mengelap2 mata dgn tuala masa tgh bersiap nak g keje
lens tu dh terjatuh ke bawah agaknye..

dh la tu smpai2 opis..ada keje sedia menanti
al maklumla semalam cuti
next week dh nak start audit..
data2 ACL yg perlu disort.
pagi lepas sesi bacaan yasin..
ada perbincangan amanat2 terakhir sebelum kuar g audit..
dh makan masa hmpir setgh hari..
kol 12 dh rehat
pastu ada sukan dalaman bhgn lagi.
hehe...w/pun dgn sebelah mata..hari ni menang main karom ..
tp akceli sweetmama ni x terror lgsung pun bermain/bersukan..
suka2 jentik..tahula..
rezeki ibu mengandung kot..2 kali main karom..menang..
itupun atas bantuan partner..hehehehe..

memandangkan hari ni waktu rehat yg pnjang
sempatla sweetmama BW kat beberapa blog kwn2 tgh td..

lepas tu kol 3 terus selesaikan keje..
sib baik dpt gak selesaikan keje yg diberi..
sib baik sikit jerk..lgpun next week ..audit bahagian sndiri..aci tak..? hak3..

macam biasa after opis hour sambil menanti papa zaquan jemput sweetmama
ni yg baru smbung jenguk2 blog..
sempatla update sebelum balik kol 7 mlm ni.^_^.


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Thursday, April 14, 2011

Sekali kena amik appointment dulu daa..

 As Salam,

Selamat Petang, bersiaran dr rumah hari ni..
semalam sweetmama ada informkan yg hari ni sweetmama cuti rehat utk ke Hospital Serdang
sweetmama igtkan memadai dgn surat dr Doktor Klinik Kesihatan Putrajaya yang sweetmama perlu merujuk pakar di Hospital Serdang ttg kes sweetmama (bole bersalin normal/tidak).
sekali rupanya kena amik appoinment juga dr Hospital Serdang.
penat jerk pagi2 lagi dh kuar g Hospital Serdang
tunjuk surat kat kaunter..tp misi kat kaunter tu bgtau dia akan bg appoinment baru..iaitu pada minggu ke 36 (21.4.2011) pukul 11 pagi..
jadinya terima jerk la seadanya..lagipun sweetmama ni mmg jarang sgt bercuti..cuti rehat sweetmama masih berbaki 30 hari lagi setakat bulan April 2011 ni.

bole pulak masa misi tu bagi appointment baru..sweetmama argue dia..ohh iye ke..kalau ikut kata doktor klinik kesihatan putrajaya saya kena refer hari ni juga berhubung sy bole bersalin normal atau tidak..
kena sound tepek ngan misi kat kaunter tu..iye saya tahu..saya dah baca kes awk ni..awk pernah bersalin kat sini kan..kes awk ni ..ape ntah istilah dia cakap..sweetmama x paham.., 
pastu sweetmama tanya lagi..maknanya ape tu..? misi tu balas. 'awk bole try bersalin normal'

lega bila misi tu cakap sweetmama bole bersalin normal w/pun masih belum dapat confirmation dr doktor pakar.

lepas amik tarikh temujanji..terus ke agenda mengisi perut..hehe
sarapan ngan Papa Zaquan kat cafe hospital jerk..
lagipun senang sekali harung jerk..x perlu singgah ke tempat lain pulak..
sbb mama jerk bercuti rehat, papa x cuti..
kol 9.30 pagi dh sampai rumah ..
zaquan mcm biasa kat umah nenek dia..
jdnya hari ni dapatla sweetmama selesaikan keje umah sikit
basuh, sidai dan lipat kain smbil layan citer korea kat channel one HD ni
bole pulak tgh syok layan citer korea ..tetiba siaran tergendala..
hujan..ohhh tidak..kain baju kena alihkan..
dh x bole tgk tv..itu yg layan blog pulak ni..
mmg saje bersiaran lewat hari ni..
yg penting keje2 rumah dh diselesaikan
sbbnya kalau dh start meghadap lappy..compom leka x wat keje
tp bkn bole BW kat blog kawan2 pun kalau guna Broadband ni..slow sgt
setakt nak update n3 dan BW 2-3 blog bole la.


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

Wednesday, April 13, 2011

Kemenangan pertama bulan April | No 3 dari Top 6 bagi Awesome Birthday - Sweet Moment Contest 'Best Entry'

As Salam,

Alhamdullillah..masih ada rezeki untuk menang contest walaupun sgt la kureng menjointkan diri joint CGL sejak akhir2 ni. 
Ini kira kemenangan pertama untuk bulan April 2011 ..^_^..

Sweetmama menang Contest  Awesome Birthday - Sweet Moment Contest 'Best Entry'. 
( Tempat ketiga dari Top 6) 
Jarang2 sangat dapat menang kategori best n3 ni.





Terima kasih pihak penganjur - nurul_anwar dan juri yg telah pilih sweetmama sbg salah seorang pemenang top 6 untuk Awesome Birthday - Sweet Moment Contest 'Best Entry'. Sangat2 Happy :))

Tahniah juga diucapkan kepada semua pemenang  Top 6 'Best Entry'


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

Rutin Check-up @ 34 Minggu + 5 hari

As Salam,

Alhamdullillah..hari ni kandungan sweetmama dh masuk minggu ke 34+5 hari. itu adalah mengikut kiraan rutin pemeriksaan ibu mengandung untuk hari ni..hehe. Ermm..tadi  jupe doktor kat klinik kesihatan untuk :-
  • Pemeriksaan rutin 2 minggu sekali 
air kencing & HB - kedua2nya OK, jantung bayi - Ok dan kesihatan Ibu  pun Ok
  • Review BSP yg telah dibuat minggu lepas
mcm biasa kena wat lagi before rutin pemeriksaan 2 minggu berikutnya. Next check-up sweetmama pada 28 April 2011. Adeii..ada sikit pening kepala dibuatnya sbb jadual audit dh kuar. Sweetmama kena kuar audit  next week 18 April 2011. 3 minggu berturut 2 pulak tu smpai 13 Mei 2011. Nak x nak..kena amik masa waktu audit nnti, rasanye nak wat BSP tu nnti hari Selasa - 19 April 2011.
  • Scan Baby
keseluruhannya ok.., air ketuban cukup  dan berat baby dh 2.54kg masih lagi under kontrol..bkn ape..doktor selalu igtkan risiko ibu mengandung kencing manis ni..baby besar dan air ketuban maybe bole jd berlebihan.
  • Set appointment utk refer ke Hospital Serdang 
memandangkan sweetmama nak bersalin di Hospital Serdang jadinya doktor  bg surat utk refer ke Hospital Serdang untuk review  samada sweetmama boleh bersalin normal atau perlu operate terus ke Hospital kita nak bersalin.  Part ni yg seram sikit..hopefully sgt boleh bersalin normal. Doktor bgtau kena check juga dlm minggu ni. Setelah berbincang ngan Papa Zaquan..akhirnya esok juga kami refer Hospital Serdang (14.4.2011). Jdnya esok sweetmama amik cuti rehat terus..takut kalau dh g hospital ni..msti amik masa kan.


Doa2kan sweetmama moga dapat keputusan yg menggembirakan kan..ye..:))


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

By Hand - Hadiah Penyertaan Giveaway Aku ada Kamu bersama Fazilzura

 As Salam,

Alhamdullillah..walaupun x menang tapi penganjur sudi bagi hadiah penyertaan utk peserta yang joint.



pertamanya nak ucapkan terima kasih sbb sudi bagi hadiah penyertaan.
keduanya..sorry sgt2 terpaksa menyusahkan penganjur utk hantar by hand hadiah nya
kalau diikutkan penganjur dh pos by city link
tp sweetmama x perasan yg city link tu if x amik dlm tempoh 3 hari dia akan pulangkan balik kepada penghantar
tau2 penganjur sms bgtau .."sedihnye parcel hadiah dh smpai balik kat tgn dia .."
kalau diikutkan masa sweetmama terima sms tu..
mmg plan nak call city link tanya ttg parcel tu..

Nasib baik gakla penganjur ni x lain x bukan..
kawan sweetmama gak..my ex schoolmate :)
akhirnya jnji jupe kat tempat biasa (Mcd BTHO) minggu lepas..Hari Sabtu pukul 8.30 malam
kebetulan skrg setiap minggu sweetmama balik cheras
tp x sempat nak posing2..lagipun kejar masa sbb Papa Zaquan nak balik awal sebelum kol 10.00 mlm nak tgk bola..MU lawan.
skjp jerk rasanya dpt jupe

ini hadiahnya:-
suka2..hadiah penyertaan pun dpt sehelai t-shirt tau
n key-chain comel tu handmade dr Fazilzura..
nak tgk hasil craft Fazilzura :-KLIK SINI


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

Tuesday, April 12, 2011

Colour Magnetic Drawing Board

As Salam,

Ekoran Zaquan yg sibuk sgt nak bersekolah
dan disebabkan zaquan skrg sudah mula menconteng dinding
Papa Zaquan pun jnji ngan Zaquan nak hadiahkan dia drawing board ni

masa mula2 Papa Zaquan nak belikan mainan ni..
mak aihh..mahalnye..btol ke papa nak belikan ni..
Papa kata xpe..Papa bayar mainan drawing board ni sbb mmg dia minat sgt..
sweetmama bkn ape..rasa mcm mahal sbbnye zaquan ni suka sesuatu benda tu skjp jerk
lepas tu dia cepat bosan..
tp nmpknye Zaquan mmg btol2 minat
lgpun drawing board jenis yg colour
dan dia suka part cop2 tu..hehe


inila colour magnetic drawing board zaquan
harganya RM39.90
igtkan dapat RM10.00 jerk..(berkira btol mama dia ni..:p)

Papa beli 2 minggu lepas masa kami g tgk wayang citer HOP @Mid Valley
lepas tgk wayang shopping kat JJ, Mid Valley..
tp xde la shopping sgt..beli last minute brg2 mandian dan baby wipes utk baby.

see..dlm kereta terus buka n try mainan drawing board dia 
skrg ni ..hari2 sblm tido msti menconteng kat board dia ni dulu..br leh tido..
sblm tido dia akan cakap..
esok..abg nak g sekolah..
mama n papa: okeykan jerk..


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

Monday, April 11, 2011

Apa Zaquan Hilang?

As Salam,


skrg ni my son Zaquan sgt la excited nak g school katanye..
kalau ikut tahun..Zaquan skrg dh 3 tahun la kiranya..
bulan jun 2011 genap la umur zaquan 3 tahun
kalau ikutkan trend skrg mmg la umur 3 tahun ramai yg dh hantar anak g school kan
especially school  'smart reader kids'

nak dijadikan cerita my mil bgtau
akceli ni story 2 minggu lepas
Zaquan hilang time minum pagi kat 'Restoran Mamak Impian Maju'
selalunya mmg Zaquan lepas bebas jerk kat restoran tu..
dia mmg dh mcm anak tokey restoran dh kat situ..
sekali bila my mil nak balik..igtkan dia dok kat kaunter..
cari2 xde..
siap minta tolong kat mamak2 tu tolong cr kan..x jupe jgk..

rupenya Zaquan ada kat tingkat atas restoran impian maju..
tingkat atas tu sekolah 'smart reader kids' la..
mujur la Cikgu sekolah tu hantar Zaquan ke bawah
syukur alhamdulllillah..xde benda yg buruk berlaku kat zaquan
Cikgu tu cerita..dia x nak turun..dia nak g school..

my mil bgtau zaquan mmg dh nak sekolah sgt tu..
lebih2 lagi dia tgk anak2 yg my mil jaga sume dh g sekolah..
ermmm..tp disebabkan faktor kami yg dua2 bekerja ni..
n xde sape nak g ambil dan hantar zaquan kalau g sekolah buat masa ni..
jdnya Papa Zaquan kata tunggu jerk la umur Zaquan 5 tahun..
time tu mmg dh smpai masanye dia g sekolah..
nak x nak..sekolahkan jerk Zaquan kat Putrajaya..


masa mula2 my mil citer..berdegup gak jantung dgr..
tp masa balik rumah nak jemput zaquan ..dia mmg ada depan mata..
geleng kepala jerk la kami dgr mak bercerita..
sbb mmg tau Zaquan yg nakal sgt..smpai nenek x boleh nak kontrol dh..
jgn kan nenek..mama n papa ni pun mmg x larat dh nak kontrol zaquan..
kalau g jalan2 ..itu yg papa rela dukung dia..
kalau lepas..skjp jerk dia dh hilang.


moral of the story: untuk igtan diri sndiri..kena lebih berhati2 lepas ni..
x bole nak biarkan zaquan berkeliaran sgt even dlm restoran impian..
makin panjang langkah pulak dia skrg ni..


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails