Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, September 27, 2011

Layan Lagu Ni ~ Orang Bilang Wali Band~

As Salam,

Ini penangan kursus yang sweetmama hadiri semalam, hilang stress g kursus semalam ..sbbnya penceramah dia Dr Mohd Khair Md Som best..lawak... Ini antara aktiviti semalam senaman ringan guna lagu ' orang bilang'. Aktiviti senaman dia pun syok..sweet sgt...tp xdptla tunjuk aktiviti senaman tu kat sini..ahhahaaa..disebabkan sweetmama tersuka n terlayan lagu ni..jd sweetmama kongsi kat sini..

Lirik Lagu Orang Bilang - Wali Band

kamu bilang padaku bahwa kamu benar sayang
kau bilang aku, kau akan selalu sayang
dan kamu bilang ”aku cinta kamu, sayang”


kamu bilang padaku bahwa kamu benar cinta
kau bilang aku, kau akan selalu cinta
dan kamu bilang ”aku sayang kamu, cinta”



reff:
tapi orang bilang katanya kamu gak sayang
orang bilang katanya kamu gak cinta
orang bilang tentang kamu, orang bilang

sekarang kamu bilang bahwa kamu paling sayang
sekarang bilang bahwa kamu paling cinta
sekarang bilang ”aku siap mati, sayang”



kamu bilang padaku bahwa kamu benar sayang
kau bilang aku, kau akan selalu sayang
dan kamu bilang ”aku cinta kamu, sayang”

kamu bilang padaku bahwa kamu benar cinta
kau bilang aku, kau akan selalu cinta
dan kamu bilang ”aku sayang kamu, cinta”



repeat reff [2x]


p/s: nak g langkawi pulak hari ni..balik hari...^_~.., balik dr langkawi terus ke melaka pulak. doakan sweetmama slmt pergi & balik.

update/edit:-
adeiii..knape x masuk pulak you tube lagu 'org bilang' ni kat dlm n3 ni, bila dlm draf ada, tp bila sent hilang...2 kali sent dh, xpela layan kan lirik jerk la nmpknye..huk3..

Exabytes - Your Excellent Hosting Partner!  


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, September 26, 2011

Minggu Kedua Aidilfitri 2011 | Chunky Loaded Pizza!

As Salam,

yup..ini la dia selera tinggi jerk..bila tanya nak makan ape..masing2 bgtau x tau nak makan ape, x kisahla makan ape pun..tp lastnya sepakat makan kat Pizza Hut...ehehhehe

alasannya biasala nak try pizza yg baru...(sweetmama la tu..ahhahaa).
ini dia menu kami,,Chunky Loaded Pizza
mmg sedap terasa kelainannya sikit sbb rangup


Adik yg sporting, susukan skjp...dia tido bg peluang kat mama, papa n abg dia makan pizza

Abg suka makan mushroom soup pizza ni

 selalunya kalau mkn kat Pizza Hut ni, mmg kami akan tambah Kids Meal..pilih yg spaghetti sbb zaquan suka makan mee..dia panggil spaghetti pun mee...huhu...tp kami berdua mama n papa mmg hantu spaghetti..kami sbnrnya yg dok perabihkan..zaquan makan  5 sudu jerk..

sape yg blom try chunky loaded pizza ni, cubalah rasa dijamin sedap..
i pnye licin. :p

P/S: syawal ni asik makan jerk...x kontrol dh naik 3kg, risau ni turun 10kg dlm masa 3 bulan, tp naik 3kg dlm masa sebulan...
*n3 auto publish*

  

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Minggu Kedua Aidilfitri 2011 | Tgk Wayang The Smurfs

As Salam,

Sambungan story raya minggu kedua kami...lepas beraya umah tunang adik sweetmama (amy) di Shah Alam, mulanya kami ke Klang singgah umah saudara sebelah abah..mmg setiap tahun pegi, tp thn ni xde rezeki nak jupe..main terjah jerk so xde org kat umah, lepas tu masing2 berpecah bawa haluan sndiri (kami pegi 4 buah kereta). On the way dr Shah Alam ke Klang tu kami lalu ikut jln belakang so lalu depan JJ Bukit Raja, apalagi bila nak balik dalam kereta Zaquan dh merengek kat kami ajak g JJ nak main kuda (pusat hiburan sekeluarga/games yg ada kat dlm JJ tu)

ermm..tiba2 papa kata ok n offer kami g tgk wayang, mama ok jerk lebih2 lg adik Ziqry bkn jenis yg susah dijaga..kiranya advance la adik berbanding abg..kecik2 dh dpt tgk wayang. Papa bawa kami ke I0I Mall Puchong, kat sana ada JJ, boleh la bw Zaquan naik kuda n tgk wayang sekali. 

Sampai I0I Mall terus ke agenda utama dulu..beli tiket wayang, movie ape..mestilah movie animasi/genre kartun sbbnya dh ada anak ni kena la tgk movie yg bersesuaian utk 1 family menonton. mulanya nak tgk the smurfs kul 3.00ptg, tp full, seat yg ada pun depan sekali, ermm sib baik papa sanggup beli tiket pukul 4.50 ptg.., kalau x frust jerk x dpt tgk wayang. 


tiket wayang kami

yezza...movie yg kami tgk :THE SMURFS
sumber pic : mr google


mmg best citer ni..kisah makhluk kecil bewarna biru yg tinggal di desa ajaib yg aman damai pada mulanya. tetiba diganggu oleh ahli sihir Gargamel dan kucingnya yg cuba utk menakluk desa berkenaan. Semuanya bermula apabila Clumsy Smurf telah tersalah jalan memasuki gua terlarang dimana gua berkenaan telah mengakibatkan mereka masuk ke dunia Manusia iaitu New York.  Bersama Clumsy adalah Papa Smurf, Grouchy, Smurfette, Brainy dan Gutsy Smurf. Malangnya Gargamel dan kucingnya turut terlepas memasuki    New York. Keenam2 the smurfs ni menumpang di rumah pasangan suami isteri Patrick Winslow dan Grace. Pelbagai aksi lucu berlaku sepanjang mereka menumpang rumah pasangan suami isteri berkenaan disamping niat mereka untuk berusaha mencari jalan pulang ke desa mereka. Secara peribadinya mmg sweetmama layan sgt citer ni lawak n  nmpak la juga moral of the story citer ni bila the smurfs berjaya balik ke desa mereka mereka telah mengambil peluang membina desa mereka dgn bangunan2 tinggi seperti New York juga..kiranya pandai la diorg amik teknologi yg ada..ehhehehe

*************************************************************************************************************
Alhamdullillah, adik Ziqry sgt behave, setengah jam yg pertama dia pun sama turut leka tgk wayang bersama atas pangkuan papa..pastu baru merengek nak nenen n mengemping ngan mama, x lama lps tu terus terlena atas pangkuan mama , risau gak takut dia menangis abis dgr 1 panggung ke, tp x pun..camni bleh la bw adik tgk wayang lagi..p


Zaquan pun dh semakin ok bila dibawa tgk wayang, dia pun dh besar, dh pandai tgk wayang + dh pandai minta pun nak tgk wayang.., srnok tgk ngan zaquan kali ni sbb dia layan citer ni  n siap gelak2 sakan...tp itula dia msti akan tertido juga walau camner best pun citer tu sbbnya dpt econ sejuk..mmg layan la tido...cuma kali ni lama sikit dia dpt layan movie..setengah jam sblm citer tamat baru dia tertido..., bangun2 tido jerk siap nyanyi lagi lagu the smurf tu..'Lallalala ....."


oh ye...perkara yg dijanjikan tetap dikota, sblm tgk wayang bawa Zaquan main kuda, sib baik kat IOI ada kuda ni, xde la dia merengek nak naik kuda kat tempat games tu...hehhee

time ni zaquan dh xde mood nak brgmbr pun, mood nak main jerk,
kualiti gmbr x berapa ok..guna kamera kecikku..

disbbkan masih byk masa sblm movie bermula, lepas seround zaquan main kuda, kami g isi perut dulu w/pun dh makan mee rebus sedap kat umah amy sblm tu...citer makan2 next n3 la pulak..^_~..

p/s: hari ni sweetmama ada kursus kat AG, adeii camner ni br dpt 3 hari kursus, kena cr 4 hari lg utk thn ni..mcmmane nak cukupkan 7 hari jadual audit berderat2 tanpa henti menanti...
*n3 auto publish*



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Friday, September 23, 2011

Alhamdullillah..Meriah dgn BE..TQ Nuffnang ..^_~..

As Salam,
Alhamdullillah..hari ni buka akaun Nuffnang rupanya meriah dgn BE walaupun amaunnya ciput jerk..tp walaupun RM0.01 tetap duit kan..kumpul sikit2 lama2 jadi bukit..ehehe
Akceli sweetmama sgt jarang buka akaun nuff sbbnya sweetmama tau blog sweetmama ni bukan trafik tinggi pun..rasanya nak capai 50 org views pun susah.. , terima kasih kpd mereka yg sudi berkunjung kat blog sweetmama ni..^_^..

Ada 8 BE tgh running skrg ni, 4 BE di blog sweetmama dan 4 BE lagi di blog sweetmama conway (dh lama x joint conway..huhu). 

1st BE sweetmama dpt adalah Maxis Blackberry Playbook Launch, suka sgt sbb itu la 1st time BE sweetmama dpt selama hampir setahun lebih berblog ni, sblm ni cuma tumpang happy bila baca kat blog org lain yg dpt BE. Now dah dapat..harap dapat kumpul byk2..hehehe..Terima Kasih Nuffnang :))

 8 BE tgh running setakat ini hingga tarikh 23 Sept 2011
n membership status pun dh bertukar glitterati
sblm ni kan ada sweetmama citer KAT SINI yg membership status jdk non-eksklusif ekoran sweetmama private kan skjp blog sweetmama ni.

4 BE yang dh ME

* Total BE 2011 - 12



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Minggu Kedua Raya 2011 | Beraya ke rumah Tunang Ateh Cu ZaquanZiqry

 As Salam

sambung lagi story aidilfitri, adess byk sgt n3 tertunggak sweetmama baru terhegeh2 nak update..next week outstation pulak ke Melaka.

straight to the point..minggu kedua raya kami wif my family ke umah tunang Ateh Cu ZaquanZiqry @ adik lelaki sweetmama di Shah Alam..kiranya ini tahun kedua la kami kesana..tahun lepas kesana beraya terus sesi merisik, tahun ni diorang beraya sbg tunangan orang la kiranya, insyaallah thn depan sbg suami isteri..(7/1/2012)

 Zaquan n  Ziqry wif Ateh cu dia n bakal mak teh..hehehe


mama pun nyibuk nak bergmbr sekali..padahal kat depan tu ummi, abah n en suami kat sebelah sedang berborak ngan mak n ayah amy (tunang adik)
see bkn main lg lentok zaquan bergmbr ngan bakal mak teh..huk3..

Ziqry wif MakNgah Cbah @ Adik perempuan kedua sweetmama
masa minggu pertama raya MakNgah beraya di Melaka, 
minggu kedua baru dapat jumpa Ziqry
bukan main senyum lagi Ziqry time ni..

Zaquan n Ziqry wif Mak Yang @ Adik perempuan ketiga sweetmama n Pak Yang (Pengantin Baru)
sama gak thn ni Mak Yang beraya kat kg Pak Yang - Kelantan
so minggu kedua ni la beriye2 dia nak gomol Ziqry..heheh

ok ..nnti mama smbung lagi citer...lepas beraya,tanpa dirancang kami tgk wayang....movie..???..Tunggu..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, September 22, 2011

Raya ke-3 Aidilfitri 2011 | Adik Pakai Baju Abg

As Salam,

Raya ke -3 kami hanya ke sebuah rumah jerk iaitu umah kakak sepupu sweetmama.. Dekat jerk pun kat Sg. Long, Cheras. Mmg setiap tahun dia wat open house untuk family..menu ari tu nasi minyak..puas la makan nasi minyak. x sempat pun bergmbr2 sgt..tp tetap nak tepek gak gmbr pada raya ke-3 kami..ehheheee..

My King n 2 lil Prince

 adeii..dua2 prince mata x pandang camera..
si abg mata layu..yg si adik plak leka memandang tgn abg sampai naik juling..huhu

Raya ke-3 jugak malamnya kami dah balik umah kami sendiri, selalunya raya ke-3 turn untuk bermalam di rumah sebelah pihak lagi..tahun ni sepatutnya umah my family in-law, tp en. suami keje keesokan hari nya.. 1st time la kiranya kami balik umah awal..huhu..
 
Akceli Ziqry mama pakaikan baju raya Zaquan masa baby tahun 2008. Layankan..comeii x..

Ini ADIK..Ziqry umur 3 Bulan 20 hari (Tahun 2011)
^
^
^
^
^

 ^
^
^
^
^
^
^
Ini pulak... ABG...Zaquan..4 Bulan 6 Hari ( tahun 2008)

Amacam sama x rupa abg n adik..hehee
to me..sama tp x serupa..dh adik beradik..iras tu tetap ada kan..
 


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Saturday, September 17, 2011

Aktiviti Cuti Hari Malaysia ~ Layan Hantu Bonceng @Astro First ~

As Salam,

Ape cer korangnya aktiviti sempena Cuti Umum Hari Malaysia semalam (16 September 2011), sweetmama xde g mane2 pun Cuti Hari Malaysia semalam, dok umah jerk.. lepas masak tgh n selesai urusan rumah, en suami langgan movie Hantu Bonceng kat Astro First...So pelagi layan kat umah jerk la..syok gak layan citer Hantu Bonceng ni kat umah..boleh tgk banyak kali dlm tempoh 48 jam langgan sambil baring2 depan tv..citer dia mmg lawak cuma nak kata best sgt tu xde la..tp boleh layan  gelak n x heavy pun citer dia..

Agak2 dah puas layan movie Hantu Bonceng seharian, mlmnya kol 9.30 mlm en suami ajak singgah umah mak n ayah (my family in law) sbbnya kat sane msti tgh meriah aktiviti masak memasak, atok n nenek zaquanZiqry nak wat open house raya esoknya (17 sept 2011). So en suami mmg ajak mkn mlm kat sane jerk.., smpai2 sane bknnya terus menolong...kami makan dulu...hehehe, papa ada gak la tolong sikit2, mama mmg xdpt nak menolong lgsung pun mlm tu..Ziqry nak mengemping jerk ngan mama :p

p/s: sweetmama mmg xde wat open house pun/xpernah pun lg wat open house kat umah sndiri, sesiapa yg sudi nak dtg umah sweetmama tu dtg jerk la..tp calling2 dulu sblm nak dtg terjah tu, so kpd yg mengenali kami, bole jerk nak dtg terjah umah mak mertua sweetmama ni ari ni (17 Sept 2011 (sabtu) - 12tgh - 11 mlm) ..mmg setiap tahun mak mertua wat open house suruh ajak kwn2 dtg umah..:))

*n3 auto publish*



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, September 15, 2011

Hari ni BZ Jamuan Raya Opis n Next Week Bz Dh mula Audit

As Salam,

hari ni ada jamuan raya kat opis sweetmama ni, memandangkan jamuan raya kat opis ni dibuat secara bergotong royong secara berjemaah setiap seksyen dan bkn 100% catering..jd agak sibuk la kami sume kat sini..sweetmama ada gak la terlibat tolong sikit2, jdnya ari ni mmg x sempat lgsung nak  berblogwalking kat blog kawan2 + tgh td pun ada jamuan raya kat kementerian..kenyang sungguh la ari ni..makan kat 2 tempat..ehhehe..  

oh ye..next week sweetmama dh start audit setelah 3 bulan bercuti..mood malas nye nak g audit..bole x gitew..huhu..lg2 jadual audit sweetmama kena keluar audit setiap minggu smpai bulan 11..cover utk cuti 3 bulan lepas..

p/s: pic2 raya nnti sweetmama update lepas selesai audit..







Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, September 14, 2011

Result Susulan Check-up Ziqry@Peads Klinik, Hospital Serdang

As Salam,

Temujanji susulan check-up Ziqry di Peads Klinik, Hospital Serdang bg kes susulan Ziqry punye bacaan penyakit kuning/jaundis yg tinggi masa baru lahir hari tu adalah pada 25 Julai 20111st time wat check-up kat peads klinik, hospital serdang ni sikit pnye ramai orang, setengah hari gak la baru selesai urusan. 

Nak baca story  Memori 3 Hari ZiQrY @ Wad NICU dan Kisah ZiQrY & Jaundis - KLIK SINI. Memang bagi baby yg mengidap jaundis yg tinggi perlu rawatan susulan sbb kesannya takut  baby berkemungkinan boleh jd lembab dan mengalami masalah pendengaran. 

Hasil dr pemeriksaan doktor, alhamdullillah Ziqry sihat, doktor pun just tanya perkembangan baby selepas keluar dr NICU, adakah baby tiada reaksi, x aktif atau sebaliknya asik menangis jerk. sweetmama pun bgtau la my baby Ziqry ni mmg nmpk mcm x aktif sbb jenis senang sgt dijaga..kurang nangis..tp masih mmberi respon n reaksi yg positif bila diusik/main ngan dia.
setelah dicheck2 oleh doktor..doktor kata itu normal..itu maknanya anak awk mmg baik..hehehe, alhamdullillah mmg baik pun..sgt senang dijaga..harap smpai ke besar la senang dijaga.

Sweetmama igtkan baby mungkin diambil sampel darah untuk diuji tp xde plak. maybe lain hospital lain caranya..sbb my friend yg wat rawatan susulan kat hospital swasta kena amik darah sekali lagi untuk diuji.

Doktor tanya ada masalah lain x..?ermm mcm biasa yg nmpknya bermasalah, masalah kulit muka Ziqry la..ruam kat pipi ziqry tu.., so doktor bg ubat sapu untuk masalah ruam berkenaan. Mcm sweetmama story sblm ni now kulit pipi dia dh ok..ubat yg doktor bg tu mmg mujarab. So doktor kata jumpe lg 2 bulan untuk tgk kesan ubat ruam kat pipi dia elok ke x.. Next check-up @ Peads Klinik: 27 September 2011

p/s: 27hb sept 2011 tu sweetmama g jln2 langkawi ngan geng2 opis (balik hari)..adeii..x call pun lg hospital nak tukar tarikh temujanji..huk2..



 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Tuesday, September 13, 2011

Rutin Check-up Bulanan Ziqry | Check-up 3 Bulan & 4 Bulan

As Salam,

Baru teringat nak update rutin check-up bulanan Ziqry, sekali 2 bulan nya check-up..huhu, Alhamdullillah Ziqry maintain sihat n semakin chubby dan setakat ni x pernah lg demam cuma masalah ruam kat pipi dia tu jerk la..tp now dh semakin ok..semakin licin berbanding 2 bulan sebelum :))

Check -up 3 bulan:-
Tarikh check-up : 10 Ogos 2011

berat -  6.23kg
panjang - 62cm
ukur lilit kepala - 40cm
kena injection tp x tanya pulak injection utk ape..adeii..mama dia ni., yg penting adik sihat n x demam lps kena injek
perkembangan - di usia ini Ziqry dh pandai tersenyum..asik gelak jerk..bila diagah apalagi..papa cukup pandai wat adik gelak..dok geletek adik..

 sukanya dia kena geletek..geramnya mama tgk anak mama yg dh bambam ni..

Check-up 4 bulan:-
Tarikh check-up : 8 September 2011

berat - 6.67kg
panjang - 63cm
ukur lilit kepala - 40cm
4 bln nye check-up xde injection..slmt adik ye...hehehe
perkembangan: wah adik dh pandai angkat badan ..mengiring n meniarap sndiri..
2-3 hari ni adik tido dh mcm orang besar..kejap ngiring ke kiri, kejap ngiring ke kanan..at lastnya terlangkup..bila tgn tersepit n x boleh nak balik kan bdn dia..mula dia ehek2..nangis..takut jgk kalau kami x sedar..bole lemas baby di buatnya...


Adik bkn saje dh aktif membalikkan badan/meniarap tp adik ada satu habit..masukkan jari dlm mulut..hehee

semalam...12 September 2011..genap usia Ziqry 4 bulan

Next Check-up : 06 Oktober 2011

p/s: ada lg check-up susulan Ziqry sweeetmama x update, check-up kat peads klinik, hospital serdang ...nnti ada masa mama up-date..:)


   

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Raya ke-2 Aidilfitri 2011 | Abg & Adik Sedondon Lagi

As Salam,

Just short entry
nak tayang pic adik beradik ni..heheheh
2 hero buah hati pengarang jantung mama n papa
suka tgk bila diorg pakai sedondon
Abg Syg Adik
walaupun cara abg ni selalunya agak kasar..
tp mmg kami tau dia sgt sygkan adik
skrg ni Zaquan selalu minta dukong Ziqry
kadang2 kita x bg dukong, tau2 adik dia dh beralih tempat..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, September 12, 2011

Raya ke-2 Aidilfitri 2011 | Giler iPad

 As Salam,

Sambung citer raya ke-2, sampai kg jerk apalagi Zaquan bila tau Acik Uyun @ Cute MuM ada kat kg..perkara pertama dia aim..iPad la..pe lagi..dh dpt mmg leka..smpai tuan pnye iPad x bleh main la..sib baik la Eisya anak Cute MuM tu jenis yg beralah, rasanya kalau Zaquan yg pnye iPad tu kalau org lain nak pinjam main..conform dia x bg, zaquan  ni jenis mainan org mainan dia, mainan dia mainan dia..huk2.., ikut mood dia sbnrnya.

 ni pic waktu tengahari kami sampai..bknnya dia nak makan, dia sibuk nak main iPad 
see..bkn main lg si abg Zaquan main iPad siap silang kaki, adik Ziqry kat sebelah tension jerk..bila la aku nak besar, nak main iPad jugak :p

yang ini pulak..pic malam hari lepas Zaquan siap mandi n makan..iPad lagi, advance kan bdk2 skrg...mainan iPad dihujung jari mereka jerk, kebanyakkan masing2 mesti ada 1 iPad 1 rumah skrg ni kan...tp Zaquan kami x beli kan pun lagi, takut dia leka, sedangkan yg org pnyer pun sudah cukup wat dia addict + mama n papa xde budget lg la nak beli iPad..huk3..

Jgn kan bdk2 jerk giler iPad, bapak budak pun sama, Papa Zaquan ni kalau dpt iPad/main games..lg leka..jd mmg x heran la kalau Zaquan pun  sama..hehehe..jgn mara ye papa..

p/s: tp btol la mmg trend skrg bdk2 main iPad jerk..dh kurang main kat luar..keluarkan peluh.., raya ke-4 sekali lagi kami beraya kat kg Jenderam Hilir  papa nak jumpe sepupu dia yg paling rapat..seharian gak kami lepak kg, mak aihh..kat sane pun meriah ngan iPad..sorang satu iPad..Zaquan cam biasa ngendeng jerk la..huk3..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Raya ke -2 Aidiltri 2011| Singgah Kg. En. Suami & Aktiviti Gotong Royong Mengemas Halaman Rumah

As Salam,

Sambung citer hari raya, raya kan sebulan....hehehe..Raya ke-2 Aidilfitri 2011 lepas zohor kami singgah kg. en. suami di Bangi Lama (sebelah FIL) dan Jenderam Hilir (sebelah MIL).
pic hari raya ke-2, xde gmbr ber-4, ni pun sikitnya susah nak amik gmbr ngan zaquan
(abaikan perut ziqry tu ye..)

bertolak dr cheras terus ke Bangi Lama dulu dan baru ke Jenderam Hilir, balik dr Jenderam Hilir kami ke Bangi Lama semula dan lepak smpai malam sbbnya ptg kami sampai tu Zaquan excited nak tolong atuk, nenek n acik2nya gotong royong mengemas halaman rumah. 


Tajuk kat atas iye2 mcm kami yg bergotong raya..Mama n Papa mmg x menolong pun..tp si cilik ni yang menolong..hehehe..

abg zaquan ni kalau bab menolong benda2 camni mmg rajin...jenis tgn n kaki x leh duk diam..
Rajin kan 2 orang pembantu cilik..apa yg penting KERJAAAASAMA
sorry..mama n adik tolong tgk jerk..hehehe..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, September 8, 2011

♥♥♥ DSLR my Dream dalam Genggaman ♥♥♥

As Salam,

Akhirnya impian sweetmama nak memiliki DSLR tercapai..
2 tahun tu mengidam..hehehe
tp xdela DSLR yg canggih sgt pun sweetmama beli sbbnya budgetnya sikit kan..
nak tunggu budget nya byk..ada jerk benda lain nak guna..
lgpun sweetmama ni bkn pro pun..br nak belajar..minat tu ada..

kalau ikut dream ..sweetmama nak Nikon D90 ..
tp dh x mampu
dream sweetmama tu downgred sikit kepada Nikon D3100 yg terkini..

tp bila sampai kat kedai camera tu
ntah camner hati berbelah bagi nak Nikon ke nak Canon
sweetmama tanya salesgirl tu antara Nikon dgn Canon mana ok
Dia cakap dua2 pun ok..
pastu sweetmama minta dia amik brand Canon yg seangkatan dgn Nikon D3100
dia pun tunjuk Canon EOS 1100D
dan dia terangkan fungsinya sume sama ngan Nikon D3100
cuma Nikon D3100 body dia nmpk tough lg
sbb tu Nikon berat sikit..
harga Canon pun murah sikit dr Nikon..
akhirnya sweetmama pun grab jerk la Canon EOS 1100D

Model: EOS 1100D
Harga : RM1700
Tarikh beli : 20 Ogos 2011

p/s: tp bila balik umah..ala..rasa nyesal plak x beli Nikon D3100..tp papa kata xpela dh belipun lgpun waranty canon tu dpt 2 thn, nikon 1 thn jerk..,think positive okeyy..hehehehe..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, September 7, 2011

Amacam Stylo tak


As Salam,

bukan main lagi 2 beranak ni bergaya ngan kaca mata hitam di hari raya ni. Papa ngan spek Rayband baru dia..Zaquan ngan spek Ben10 dia..Mama ngan adik Ziqry bole la kawan..sbb xde pun kaca mata hitam..huk3..

 Amacam Stylo tak ..^_~..


Rayband ni dh lama papa idam..thn ni dpt bonus..akhirnya dpt gak papa..nak tunggu mama hadiahkan..mama pun ada dream mama gak..hehe.. (DSLR my dream) akhirnya dua2 dpt apa yg diidamkan..belipun pd hari yg sama..:))


x nak story pnjang2 la..layan kan la pic 2 beranak ni bergaya ngan kaca mata hitamnya di hari raya pertama aidiltiri 2011.


p/s: 2 beranak ni mmg skrg x leh lekang ngan kaca mata..zaquan mmg dr kecik suka bergaya ngan speck hitam dia..huh..x taula nnti adik dia dh besar camner pulak gayanya..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Tuesday, September 6, 2011

Aidilfitri 2011/Syawal 1432H

As Salam,

Alhamdullillah masih berkesempatan untuk merasai kenikmatan dan kebahagian beraya bersama keluarga tersayang di hari raya aidilfitri 2011. Tahun ni persiapan raya aidilfitri mmg kureng..xde yg baru..yang baru ialah kehadiran org baru dlm family kami our Ziqry (ingatanku/kenanganku)...iye la sweetmama pun baru selesai berpantang n naik keje pada 10 Ogos 2011..naik keje dh minggu kedua ramadhan...kuih raya pun xsempat nak order kat kawan2 yg lain..sib baik mak mertua supply kuih raye..hehehe..,baju raya pun last minute beli readymade jerk..(itula x tempah awal2..nak tempah camner..tgh preggy..takut body naik lepas deliver...tp x sangka...slim rupenye :p..(ramai yg tegur dh slim..ehh2..perasan plak sweetmama - msti korang rasa nak muntah baca kan..hahaaa ).

Tahun ni hari raya pertama kat rumah sebelah family sweetmama...dekat cheras....dekat sgt kan..hehee, mlm raya baru kami balik..sbb ari Isnin (29hb) en. suami masih bekerja..dia x cuti pun.., raya kedua singgah kg en suami kat Bangi Lama n Jenderam Hilir, singgah jerk x bermalam pun (tp hampir seharian jgk..) sbb kami mmg mengamalkan sistem giliran yg adil setiap tahun...mmg setiap tahun beraya ikut giliran w/pun dekat dan selalunya raya ketiga baru kami akan bermalam dirumah family sebelah pulak. tp thn ni kami x bermalam di kg en suami/family en suami sbb raya keempat (2hb) en suami dh mula keje..jd raya ketiga kami bermalam di rumah kami sndiri..hehehe.

Macam biasa hari raya pertama  selepas selesai sesi bermaafan2..mstilah sesi bergmbr2/berposing2 1 family..thn ni family kami bertambah..beraya dgn  2 hero kesayangan kami..Zaquan & Ziqry. Tapi thn ni rasa mcm kekurangan sikit sbb 2 org adik sweetmama yg dh berkahwin beraya dgn family mertua mereka. Sorang balik Melaka dan sorang lagi balik Kelantan. Disebabkan diorg xde, xde la kami bergambar 1 family besar...sbb adik2 lelaki sweetmama bknnya suka bergmbar sgt...So..layankan la gmbr kami berempat ni...tema tahun ni Biru Turqoise...w/pun last minute..sib baik dpt gak cr yg sedondon ...w/pun baju melayu abg n adik ada lari sikit..baju melayu adik sama cam warna baju melayu papa, abg pulak sama warna ngan baju raya mama..niatnya nak bg hero2 semua sedondon ngan papa. Baju Melayu Papa pulak baju masa papa bujang lagi...mama offer nak belikan baju melayu utk papa..tp papa xnak..papa ckp..baju melayu dia dh byk sgt...tp mmg dh byk pun..mama kira ada 7 pasang...dh la papa jenis x suka pakai baju melayu waktu keje...huhu..

Tahun ni papa beraya dgn imej berjambang..mama dh suruh papa cukur ..tp papa xnak..katanya imej raya tahun 2011..ermmm...ikut kan jerk la..dh tuan pnye diri suka camtu kan..

1 hari di hari raya pertama aidilfitri 2011/syawal 1432H


pic berempat @ cheras

pic berempat @ sg kantan (kg abah)

Mama ♥ Papa


Mama wif hero2

Papa wif hero2

Mama sy ni mmg suka bergambar dan amik gmbr..abis adik jdk mangsa bergmbar...hehee..

Dikesempatan ini juga sweetmama ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri dan mohon ampun dan maaf zahir dan batin kepada semua
P/S : Alhamdullillah.. akhirnya ' DSLR my dream'  dlm genggaman...gambar kat atas sume hasil DSLR..tp sweetmama x abis explore pun lg..guna auto jerk..huk3..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, September 5, 2011

Amaran Kepada si Penskodeng Blog Ini

As Salam,

Sudah sebulan blog tak terusik, berhabuk , bersawang sumenya ada..lebih2 lagi sweetmama privatekan blog sweetmama ni bila sweetmama dpt tau rupanya ada penskodeng x diundang dok bzbody nak tau citer2 dlm blog sweetmama ni...siapa makan cili dia terasa pedas ok..,tp yg pasti xde kaitan dgn family/kwn2 yg sweetmama kenal..mereka semua mmg sweetmama rasa terharu sgt sbb sudi baca blog sweetmama yg penuh dgn citer peribadi sweetmama jerk pun..

sweetmama pun mmg agak tergezut jugak..rupanya ada gak pengikut setia blog sweetmama ni..especially my opismate la..sweetmama naik keje jerk..ramai yg tanya knape blog sweetmama dh x leh baca..??..seriously mmg x sangka ada pengikut setia....sbb blog sweetmama ni mmg blog suka2..just kisah peribadi sweetmama sekeluarga, jgn x tau..my bos sndiri tanye kat sweetmama..knape xleh buka my blog...hehehe..

Jawapannya...ermm..itula ada org skodeng blog saya yg x seberapa ni..tambah2 lagi mmg x dinafikan sweetmama tgh kepala serabut..byk sgt masalah mengganggu jiwa..tp sib baik xdela sampai tekanan mental lagi..hahahaha....Alhamdullillah..sweetmama pun x sangka..sweetmama semakin kuat untuk harungi setiap ujian yg Allah turunkan kepada kita..Moga diri ini semakin kuat dan tabah untuk harungi setiap dugaan drNYA..AMIN.

Sweetmama private jerk blog..tp x update satu story pun sejak sweetmama private kan blog  ni. Mmg merudum btol mood nak berblog. Tak tau la knape tetiba ari ni mood nak berblog dtg balik..maybe itula naluri bila dh jd seorang blogger ni..membuak2 plak rasa nak menulis dlm blog ni..lebih2 lagi bila check akaun nuffang..buat pertama kalinya ada BE tgh running dkt blog sweetmama ni..bukan 1 BE jerk tp ada 4 ketul..(1 tgh running..3 dh ME) tp bila sweetmama privatekan blog..BE pun statik la...status pun dh jdk non exlusive :(

Itu yg akhirnya setelah ditimbang tara..sweetmama on kan balik blog sweetmama ni..lgpun wat pe sweetmama nak mengalah hanya semata2 sbb penskodeng yg x diundang tu kan....

kpd si dia yg terasa if masih dok sibuk2 skodeng blog sweetmama ni..sila la sedar diri yg awk tu xde kena mengena dgn kehidupan kami..yg ko sibuk2 tu wat per.. jgn nak perasan hak org..hak ko jgk....sila igt "what u give..u get back.." tuhan kalau nak tunjuk x payah tunggu esok lusa..skrg pun boleh. Cuba ko letakkan situasi ape yg yg ko dh wat kat aku ni..aku plak wat kat ko..camner rasanye...
 
Sesungguhnya Allah itu Maha Besar, Maha Mengetahui dan melihat setiap apa yg berlaku....Kepada si dia yang berkenaan ...Ketahuila ape yg ko buat  sememangnya salah...moga kita semua diberi petunjuk dan hidayah dr NYA.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails