Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, October 28, 2011

16 Oktober 2011 | Sambut Besday Papa Zaquan Ziqry @ Pizza Hut

As Salam

16 Oktober 2011 sempena dgn b'day Mr Hubby..kebetulan hari minggu..jadi sweetmama mmg dh planning nak ajak papa keluar n nak belanja dia makan. memandangkan detik 12 tgh mlm 16 Oktober 2011 sweetmama dah beli kek..jd xperlu la lagi beli kek..cuma nya lupa pulak nak bawa lebih kek malam tu time kami celebrate makan2 ni..

Tak tau nak celebrate kat ne..mama tanya b'day papa..dia pun x tau nak wat pilihan makan kat ne..kebetulan cuaca pun x ok..hujan jerk..itu yg akhirnya kami g kajang jerk..Ingat nak belanja papa makan kat Secret Recipe tp Zaquan pulak nangis2 nak makan KFC..itu yg akhirnya Papa wat pilihan makan kat Pizza Hut bersebelahan Metro Point Kajang. Lagipun KFC sebelah Pizza Hut jerk. Nak bagi Zaquan diam pnye pasal...kalau x turutkan selagi tu dia akan menyalak ayam KFC dia tu..

Ini Menu utama kami
Ultimate Cheesy 7 Pizza
mmg very the cheezy..

Mcm biasa Zaquannya Kid Meals

Walaupun sblmnya tu Zaquan sibuk nak KFC
So, Papa belikan jugak KFC untuk Zaquan
Sudahnya seketul jerk pun ayam KFC yg Zaquan makan
lebihnya jd menu dinner Mama n Papa ...hehehe

Happy B'day Papa
Aummm..ape yg  ternganga besar mulut Zaquan tu..
^
^
^
^
^
^


Ohhh..Zaquan dh x sabar nak makan spaggethi rupanya..
Zaquan Anak Manja Papa
mmg selalunya kalau bab makan
Zaquan lebih suka Papa dia yg suapkan makanan



Zaquan yg comey..menikmati garlic bread ngan mashroom soup

Posing Abang Dan Adik

Posing Mama dan Adik

Ummmmahhhhh...Sayang Adik

Kami Bertiga
mmg x dapat nak bergambar berempat
segan la pulak nak suruh org lain amikkan gmbar kami berempat

Hasil tangkapan Zaquan
Dah selesai makan dah time ni..
xkan celebrate dgn makan jerk kan..
kami meneruskan aktiviti kami dgn ........ next n3..ehehe




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, October 27, 2011

Aksi Posing Comey Ziqry

 As Salam,

Rasa mcm dh lama jerk x upload pic terkini my baby Ziqry..hehehe.
itula update n3 pun seminggu sekali..huhu
Sejak Ziqry dh pandai meniarap n berguling2 ni..
sweetmama perasan seminggu dua ni Ziqry cukup suka menongkat dagu..

ini aksi posing menongkat dagu my baby Ziqry 
bkn diajar or paksa posing tau
mmg dia posing sndiri

^
^
^
^
^
^
^
Comey tak???
comeyyyy kannnn...
sape lagi nak puji anak sndiri kalau x mama dia :p
Pandai pulak anak mama ni pandang camera 

Senyum pulak tu.. :))
 ^
^
^
^
^
Lagi..dan lagi menongkat dagu..
geramnya mama tgk anak mama yg comey ni.. 
 Ziqry @ 5 bulan 3 hari

Akceli Ziqry ni akan mula menongkat dagu bila dia dh mula bosan..
org x layan dia + senang dia nak masukkan jari dia dalam mulut..
sambil2 menongkat tu nnti dia masukkan la jari dia dalam mulut..
pastu bila bosan menongkat..nangis..
see..nangis2 pun sempat lg menogkat dagu..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Tuesday, October 25, 2011

Hot FM Video Hangat - Acara Hot FM - Serbuan Pejabat Bersama NESVITA 3 dalam 1

As Salam, 

Nak Share Video Serbuan Pejabat Bersama Nesvita 3 Dalam 1 dah ada dalam laman web Hotfm  

KLIK SINI

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Serbuan Pejabat HotFm Bersama Nesvita | Sesi Berphotogedik

As Salam,
Akceli sesampai jerk kru HotFm pagi tu..mula2 sumenya malu2 kucing nak bergmbar..tp bila sorang dh mulakan..baru la yg lain pun berebut2 nak bergmbar..(termasuk sweetmama la..:P). Lebih2 lagi Chad n Ikhwan mmg sgt friendly melayan kami semua. So acara pagi tu pun mula lwt sikit sbbnya semua org dok sibuk nak bergmbar2 dulu..sweetmama pun x melepaskan peluang amik gmbar bersama chad n ikhwan.

wif Chad HotFm
 Wif  Ikhwan HotFm
 yg ujung tu x sudah2 dgn peace.. :p
 nak jugak menyelit pic reramai wif ikhwan n chad sblm acara bermula
 ni dh nak abis event
pihak Nesvita ada bg 1 kotak mug Nesvita..
1 kotak jerk ye..sape cepat dia dapat..hehehe
so..ni masing2 sibuk dptkan tandatgn Ikhwan & Chad

 Hehehehe..Sweetmama dpt gak Mug n Tandatgn Ikhwan & Chad.

Yeah..selesai sudah ..majlis berjalan dgn lancar..
Memang Terbaek..., Enjoy n Hangat..

Tapi story sweetmama ttg serbuan pejabat HotFm bersama Nesvita ni blm abis lg tau..story ttg games activities n pemenang lucky draw akan menyusul..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Serbuan Pejabat HotFm Bersama Nesvita | Penyampaian Hadiah Utama

As Salam

ini event semalam (24 Oktober 2011) kat opis kami..Serbuan Pejabat HotFm Bersama NESVITA 3 Dalam 1. Semuanya bermula apabila salah seorang drpd rakan opis berjaya memenangi peraduan NESVITA ( Serbuan Pejabat Bersama NESVITA 3 Dalam 1 ). Peraduan masih lagi berlangsung ..cepat2 sesape yg berminat nak opis dia kena serbu gak oleh HotFm..boleh la daftar skrg..http://hotfm.com.my/ads/nesvita/ . Hanya daftar dan lengkapkan slogan ' Saya dan Rakan Sepejabat Berminat untuk Menyertai Aktiviti NESVITA - Serbuan Pejabat Bersama NESVITA 3 Dalam 1 Kerana..........'

Untuk makluman pejabat kami merupakan pejabat pertama yang diserbu oleh HotFm dan pihak NESVITA. Mmg Hangat n Enjoy sangat semalam. Minum pagi pun disediakan oleh pihak penganjur.

ini la opismate (Sofiana)  yg menang peraduan NESVITA
thanks n TAHNIAH ana..kami sama2 dapat enjoy n tumpang glamerr...hehehehehe


Ni dia penyampai HotFm yg serbu opis kami
Chad dan Ikhwan
Mmg Friendly sgt diorg ni..^_^..

Wakil drpd Pihak NESVITA

ini sesi penyampaian hadiah utama

Wang Tunai RM500 dan barangan Nestle bernilai RM200
Manakala pejabat menerima barangan NESVITA 3 Dalam 1 bernilai RM2,000

see..bertuah sungguh n syok tu dapat cash RM500

Opis bkn jerk dpt barangan NESVITA 3 Dalam 1 tapi dpt frame NESVITA On The Spot Raid Office Edition siap ada nama opis kami beserta dgn gmbr penyampai2 radio hotfm
muka happy pemenang

Pemenang bg sikit ucapan..
rupanya pagi, tgh, ptg siang malam dgr HotFm..
pendengar setia HotFm..so mmg layak la menang..

ni pulak ucapan dr TP kami
Our TP mmg sporting abis..so semua pun enjoy pada hari tu..
pesanan TP kami kpd HotFm...kami semua ni mmg sporting n jgn segan2 untuk dtg ke opis kami lagi...hehhehehee..

Yang ini pulak..mmg suka enterprame...hehehe
Me nak bergmbar jugak dgn pemenang yg bw tuah kepada opis kami..nak tumpang aura dia..mana tau lepas ni sweetmama pulak bertuah...AMIN.

Event berlangsung lebih dr sejam..ini br sweetmama citer pasal penyampaian hadiah kpd pemenang utama kan w/pun sbnrnya penyampaian hadiah ni acara yg akhir..tp disbbkan my friend ni yg menang yg membawa nama opis kami..haruslah bg penghargaan kat dia..nnti smbung citer aktiviti lain..akceli ada aktiviti indoor games n jawab soalan mudah dan menang cash serta lucky draw..wow..mmg besh..

p/s: pc opis lembap giless la nak upload photo.., nak guna lappy kat umah pun kena berebut ngan papa n zaquan..huhu..sbb tu byk sgt n3 tertunggak.., minggu ni jerk minggu free..minggu depan dah start balik keje luar..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Sunday, October 16, 2011

16 Oktober 2011| Happy 31st Besday To Papa ZaquanZiqry

As Salam,

Hari ni tepat jam 5.55 petang merupakan hari ulangtahun kelahiran en suami tersyg (Muhammad Khairi Mazlan) a.k.a Papa Zaquan Ziqry yg ke 31 tahun.

To Papa Zaquan Ziqry :-
Mama ucapkan Happy 31st Besday ..dah masuk 3.1 series ni diharapkan peningkatan usia seiring dengan kematangan diri..Mama doakan semoga papa dipanjangkan usia, diberikan kesihatan yg baik dan dilimpahi rezeki dan sentiasa bersama kami dalam suka dan duka.

ini story menanti detik 12 tgh malam semalam

Akceli sweetmama nak wat surprise kat papa tp x menjadi..huhu,
mlm sabtu tu (7.40 mlm) papa g tgk bola (MU) kat luar (selalunya lepak Impian Maju), jd sweetmama pesan suruh papa g tgk bola naik motor jerk, sbbnya sweetmama nak guna keta..(nak beli kek besday sbnrnya)..alih2 sampai umah dalam kol 9.45 mlm papa dah balik. Selalunya papa kalau dh lepak tgk bola kat luar mesti smpai 2-3 pagi. Rasanya papa balik awal msti sbb dia pun tau tgh mlm tu besday dia...hehhee,Adeiii..x menjadi la surprise..baru igt kol 12 tgh malam nak terjah papa kat Impian Maju bw kek besday yg mama beli. dah la tu Zaquan bocor rahsia bgtau kat papa yg kami g kuar beli kek untuk papa. Ermm..xpe la..thn ni detik 12 mlm besday papa, kami celebrate kat umah jerk..tp disebabkan mmg nak potong kek tepat jam 12 tgh malam, adik Ziqry dh tido..so sesi potong kek kami bertiga..itupn xde la bergmbr sakan sgt..sbb x cukup korum..hehheehe

Besday Kek
Oreo Cheese Kek
 Happy 31st Besday Papa Zaquan Ziqry,
Love:- mama, abg & adik

see..zaquan kat belakang tu yg x sabar nak tiup lilin n potong kek


yeaa..selamat sudah kek dipotong dan dimakan

ermm..Zaquan sempat lg mengepaw mama beli belon..
sementara menanti detik 12 tgh malam nak potong kek besday papa
sambil lepak2 tgk tv
ini la hasilnya belon yg dibeli
papa wat bentuk love n pedang
 Zaquan in Love
 Zaquan ngan pedangnya
 Ziqry in Love

we'all love papa
tengahari ni igt nak ajak papa kuar jalan2 sempena besday papa n nak  belanja papa makan..kat maner ek..

*n3 auto publish*



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Saturday, October 15, 2011

1 Day Jalan2 Langkawi Wif Geng Opis | Jom Ikan Bakar

As Salam,

sambungan story ..kemanakah destinasi pertama kami sesampai jerk kami di Langkawi..

Jawapannya mestilah isi perut dulu..

kena la isi perut kasi kenyang dulu..baru senang hati nak soping..ye tak..?

kami isi perut disini
^
^
^
^
^
Restoran Jom Ikan Bakar
dekat sgt ngan Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi


 muka2 yg dh kekenyangan


x sempat nak amik gmbar2 makanan
masing2 perut tgh lapar kan
tp ni antara gmbr makanan yg sempat diambil
gmbr sotong bakar pun terlupa nak snap


kalau dh singgah sini wajib la rasa ikan bakar dia..
menu sweetmama
hasil tangkapan hairani...bkn main lg dia fokus mulut ikan bakar tu..



Selesai sudah menjamu selera di Jom Ikan Bakar...kami terus ke Agenda utama kami... pe lagi Soping la..
to be con. next n3

p/s: trip sehari kami ni mmg tujuan utamanya adalah soping jadi mmg xde agenda melawat-lawat tempat2 menarik kat langkawi especially naik cable car, sweetmama x ralat sgt sbb dh pernah naik time honeymoon 4 thn lepas

pic selingan:-
 @Cable Car - honeymoon@Langkawi (9 - 12 Julai 2007)




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Friday, October 14, 2011

1 Day Jalan2 Langkawi Wif Geng Opis | Selamat Tiba di LCCT & Langkawi

As Salam

Hari ni baru ada masa nak update story jln2 Langkawi sweetmama bersama Geng Opis pada 27 September 2011(Selasa). Enjoy sangat sesekali dpt joint kawan2 berjalan smpai ke Langkawi. Kami beli tiket tambang murah Air Asia..pergi balik baru RM36 seorang. Kami pergi 7 orang. Flight dr Kl to Langkawi jam 12.00 tgh dan Flight  dr Langkawi to KL jam 9.10 Malam.


Pagi tu en suami hantar sweetmama mcm biasa ke opis, sbbnya sweetmama tumpang my friend dia jmput kol 9.30 pagi kat opis pastu terus gerak ke LCCT. Baliknya pulak en suami terus jemput sweetmama di LCCT dan terus ke Melaka. (story melaka nnti sweetmama update..tp xtau la bila ada masa..huhu..)

Sweetmama mmg niat pergi nak enjoy ngan kawan2..so xde la aim pun nak beli pinggan mangkuk kat sana..tp bila dh balik sini..hati mula la berkata2..ruginya aku x shopping pinggan mangkuk..huhu.. Tp itu la x shopping pinggan mangkuk pun duit mengalir mcm air jugak..ape jerk yg sweetmama shopping..itu nnti sweetmama smbung update dlm n3 lain.


@LCCT..before check in
kami dh check in online

dh sampai Lapangan Terbang Langkawi
sempat lg sweetmama yg giler bergmbar ni posing berlatangbelakangkan kapalterbang yg kami naiki

Posing2 sebelum tunggu kereta sewa sampai
Kereta Sewa pun kami dh booking sebelum smpai langkawi lagi
kami nya Ketua Rombangan..mmg efficient...mmg Ketua Rombongan tetap la..(ada hati nak g lagi ni..hehehe.)
Ketua Rombongan xde dlm ini gmbr..diala Ketua Rombongan diala jgk Photographer kami..pendek kata semuanya dia yg uruskan..
itu yg wat we olls loves u dear..♥

ini la kereta yg kami sewa..AVANZA
cukup2 untuk 7 orang, kunun masing2 xde la nak shopping sakan, sekali amek kaw barang2 kena riba x cukup nak letak kat bonet..huhu
belajar dr pengalaman..lepas ni kena sewa kereta lg besar ..INNOVA pulak ke..hehehe
time ni ketua rombongan dh berbunyi..ni nak bergmbar ke nak soping..(takut x puas soping)
ya ampun dear...dua2 sekali..bley x..:p

k.ayu..merangkap pemandu terhormat kami, sbb k.ayu dh biasa bw Avanza..so k.ayula yg kena bw..lgpun k.ayu yg paling senior..ehhehee..
sebelah pemandu mestilah Pemandu Pelancong a.k.a leader kami laaa...

ok alhamdullillah dh selamat sampai dan dh dapat kereta..kemana destinasi pertama kami ye...to be cont. next n3..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails