Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, September 30, 2012

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| Dinner & Breakfast

As Salam,

N3 auto publish..sambungan story percutian lagi, x kisah xde org baca pun yg penting utk kenangan simpanan Mama.

Pakej Percutian 2D1N Thru Groupon (RM188) ni termasuk dinner pada hari pertama dan breakfast sebelum check-out.

Tempat makan untuk dinner & breakfast adalah di 'The Venue'. Besar betul tempat makan dia berada ditengah2 antara Water Theme Park & Pantai, So masa kami menuju ke Pantai untuk bermain ATV Ride mmg lalu lah depan 'The Venue'.


The Venue, time ni lebih kurang pukul 5.30 petang chef2 dah sibuk masak untuk dinner.


Orang ramai dah mula nak dinner pada jam 6.30 ptg, tp kami sibuk menuju ke Water Theme Park.heheh


Kalau ikutkan pakej, voucher dinner & breakfast hanya utk 2 orang. So utk Zaquan yg berumur 2 tahun ke atas kena bayar. Bayaran Dinner untuk kanak2 RM25 seorang. Untuk Zaquan kami kena bayar, Ziqry free.

Mula menikmati menu Dinner
Menu dinner yang disediakan pada malam tu ialah Nasi Ayam Hainan, Nasi Campur dan Dessert seperti kuih muih, kek , buah2an dan spagetthi.


Adik yg kuat Mamam n nak makan sendiri, bila x bg mula nak ngamuk..huhu


Breakfast before Check -Out ~18 Sept 2012

Pagi tu kami terlajak sikit, kawan Mama dah turun b/f dulu kami jam 8.30 pagi baru terkedek2 nak turun. Kena la bangun awal kan sbb nak ke pantai & mandi sampai lebam lagi di Water Theme Park. Anak2 pun dah teruja nak ke kolam bila tgk kolam berhadapan tempat makan jerk, Mood nak makan lgsung xde, Zaquan la langsung x menjamah makanan w/pun ada makanan faberet dia Nasi Lemak, Adik Ziqry gak maintain x melepaskan peluang Mamam apa yg ada.

Nasib baik ler kali ni breakfast Zaquan x dikenakan bayaran, kalau ikutkan had umur mmg kena bayar. Kanak2 RM18. Orang yg jaga kaunter baik hati x amik bayaran lepaskan jerk kami semua masuk, maybe dia paham pagi2 bdk2 mane ler makan sgt lg pulak mood nak mandi jek..

Menikmati Breakfast, tp Papa n Mama jerk la yg betul2 menikmati, Zaquan lgsung x menjamah..
Hidangan Breakfast pagi tu ialah menu menu utamanya Nasi Lemak lauk Ayam, Kueytiaw Goreng disamping menu sampingan telur, sosej, wedges, kuih apam mini, bijirin dan roti bakar.

Muka anak2 x boleh blah lgsung..monyok menghadap Theme Park jerk mata masing2..
Diorang mmg kami x mandi kan pun pg tu sbb kan nak mandi kolam nnti..mmg muka x mandi pagi ler, tp kami mandi pagi tau..hehe..

Pandangan Mama ttg Makanan yang disediakan, Secara jujurnya pada Mama rasa makanan yg disediakan biasa2 jerk, itu tekak Mama la, tekak org lain Mama x tau, Mama ni mmg cerewet sikit bab makan..huhu. Tp jika nak dibandingkan dgn harga pakej yg ditawarkan berbaloi ler..x boleh la nak expect hotel nye 4 star makanannye pun 4 star jgk, Ermmm..kalau nak suruh Mama bagi rating..3/5 jerk kot..***. Kami xde la alami makanan x cukup, tgk berlebih2 jerk...lgpun dh tau kena budget masa turun mkn awal..heheh..

Lepas makan, kita terjah pantai dulu ye anak2 sebelum terjun pool n bersliding..seperti yg dijanjikan Zaquan kan nak mandi kolam pasir..huhu


*N3 Auto Publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| ATV Ride Time!

As Salam,

Selamat berhujung minggu semua, sambung N3 percutian Morib Gold Cost yg x sudah2 ni..hehe

Selepas dapat merehatkan diri di bilik hotel yg mmg besh, Zaquan siap puas berjakuzi dan papa sempat melelapkan mata sekejap, seperti yang dirancang Mama n kwn Mama berjanji nak turun ke pantai yang berada di belakang Water Theme Park selepas Asar untuk tujuan aktiviti bermain ATV Ride. (Pakej dapat voucher utk bermain ATV Ride 5 min for 2 person)


Disebabkan Zaquan n Ziqry yg over excited sampai x tido n Papa nye yg tertido, so tepat kul 5 ptg Zaquan n Ziqry turun dulu dgn kawan Mama tunggu kami di lobby hotel. Anak2 dh x sabar nak tunggu Papanya bangun n bersiap.

Tak lama lepas tu kami menyusul dan terus ke Pantai. Wah x sangka ramainya org beratur menunggu untuk bermain. Alang2 dah sampai n dpt kupon free beratur jgk ler kami.


Panjangnye barisan..huhu

Menanti dengan sabar..n Zaquan & Ziqry pun dh excited bila nampk Motor..

Zaquan masih boleh control lagi, tp adik yg mmg tengah aktif nak berjalan ke sana ke sini, kena la Mama yg main kejar2 dgn dia, Papa beratur..nasib ada gak geng berborak , Asben kawan Mama..halim.


Sementara menunggu giliran bermain, sempat lagi kami posing2 dulu dgn Motor ATV yg ada, mula2 x berani gak nak terjah, sekali tgk bila ada yg mula utk bergambar, kami pun sibuk2 gak nak bergambar..hehhe. Pelik gak pd mulanya kenapa la biar jerk motor ni, barisan punyer panjang, tp motor yg boleh guna cuma ada 4-5 biji jerk yg berjalan. Ohh rupanya org yg jaga ni ckp utk pakej voucher free 5 min ni utk Motor ATV yg kecik jerk sbb tu Motor2 besar x jalan...

baru dpt naik utk bergambar jerk blom lg bermain masing2 dh tersenyum simpul..2 beradik ni mmg cukup suka dgn Motor.


Zaquan

Ziqry
ini nak kategori senyum ke ape ek..sampai cenggitu sekali dia pnyer suka..

Sweetmama pun nak nyelit jgk..hehe


Me n my friend (Hairani)
Ok la dpt jgk kita berjimba bersama kan, rasanya time ni jerk la mmg betul2 kita dpt luangkan waktu bersama, selebihnya mmg i bz dgn anak2 jerk la..huhu

eh baru perasan Zaquan n Ziqry sibuk dok pandang ke lain rupanya..

*Beg yg mama galas tu baju mandi n towel utk terjah Water Theme Park sekali lg utk sesi petang, malas nak turun naik turun naik bilik semula.

Akhirnya tiba giliran kami utk ber ATV Ride. 
Get Ready utk berlumba di tepian pantai..hehehe
Voucher cuma dpt 1 utk bermain 5 min utk 2 org,
 Bagi peluang Papa n Zaquan yg main..
So Mama x berpeluang la nak main,
boleh jerk kalau nak tukar org sorang 2.5 minit seorang ke kan, 
tp Mama malas ler nak tukar2,
5 minit mesti x puas Zaquan n Papa main.
Zaquan jerk ke Main, Adik Ziqry camner..mesti dia nangis nak main jgk...

Adik Ziqry naik dgn Uncle Halim suami Aunty Hai..Tq Uncle n Aunty bg  peluang Adik Ziqry merasai pengalaman naik ATV Ride ni..:))

Seronok diorang bermain & berlumba, yang pasti Papa n Zaquan mmg menikmati sungguh, sakan Mama tgk diorang bawa Motor, bkn main laju lagi. Papa kata Zaquan yg press..Papa layan kan jerk. 

Walaupun dapat main cuma 5 minit, tp jelas terpancar kepuasan & keseronokan di muka masing2. Patut la org sanggup beratur utk main w/pun hanya 5 minit sbb kalau x bayaran utk bermain Motor ATV ni yg besar RM50 & yg kecik RM30 utk tempoh masa 15 minit jerk x silap mama tau. (Harga tu betul dh masa nye yg mama x pasti..)

Adik Ziqry n Uncle Halim Cool jerk, Uncle Halim takut2 sbb bawa bdk..iye lah anak orang..aduihai sian pulak bila Mama tengok, tp bila kami suruh bawa jerk laju2 Ziqry pandainye naik Motor, rupanya Motor yg diorang naik tu x berapa stabil tu yg Uncle Halim bawa slow2 jerk. 



Muka happy n puas dpt berlumba..^_^


Sedar x sedar nak dekat jam 6.30 petang dah, iyelah beratur panjang kan, tp puas hati srnok berATV Ride, tp kolam mandi tetap x dilupakan w/pun jam dah melewati lewat petang lg pulak dah berjanji dgn anak2 mmg mereka igt. So itu yg kami terjah jgk pool w/pun time org dh mula nak dinner dah pun.

Ketika kami berjalan nak ke Water Theme Park semula, tiba2 Zaquan kata nak main kolam pasir (laut) la, Memandangkan kejar masa nak ke Water Theme park terpaksa lah kami x endahkan kehendak dia nak main pasir n mandi laut..tp kami janji akan ke pantai pada keesokkannya :)

P/S: N3 Auto Publish, berkesempatan utk wat n3 auto publish semalam, semalam Papa terlibat dgn Sukan Bolasepak utk Kelab Opis dia, so seharian Mama duk umah jerk layan anak, time anak tido gunakan masa uk berblog..hehhe. Hari ni nak g melawat Fazilzura yg dh selamat melahirkan baby girl pada 22/9/2012.
*N3 Auto Publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Friday, September 28, 2012

Bajet 2013| Alhamdullillah, 1 Bulan Setengah Bonus Untuk Penjawat Awam!

As Salam,

Sementara menunggu Mr. Papa amik, Mama dok layan dengar budget 2013 di opis ni, sib baik ada sorang kawan yg balik lewat gak, kami sama kes tunggu Mr. Asben dtg jemput..so jd penunggu opis ler kami ni..

Berbalik pada tajuk, Alhamdullillah berita yang dinanti², mmg yg paling last sekali pun disebut/dibaca oleh PM kita Datuk Seri Najib Tun Razak semasa sesi pembentangan budget 2013 tadi...Pemberian Bonus Sebulan Setengah Gaji kepada Penjawat Awam. 2 kali bayaran akan dilakukan iaitu setengah bulan gaji pada Bulan Disember 2012 dan setengah lagi dibayar pada Januari 2013, Setengah Bulan lagi kami dah terima pada bulan Ogos lepas.

Itu jerk nak citer, selebihnya tgk berita malam ni n baca paper esok..hehehe..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| Studio Suite n Jakuzi Time!

As Salam,

Sudah 10 hari berlalu percutian kami, tp citer ttg percutian x abis² story lagi..huhu..minggu ni kan Mama bz kuar Audit, 2 hari ni rest skjp..cuba jgk ler buat review n updates N3..^_^..

Pakej 2D1N offer dari groupon ni adalah untuk bilik studio suite siap ada jakuzi..Seriously bilik mmg puashati, besar dan selesa n kelebihannya ada Jakuzi la. 

Akceli bila kita dah dpt confirmation booking jerk kita dah boleh request nak bilik menghadap view Water Theme Park, pihak hotel boleh simpan nama kita dlm list yg request if ada kekosongan n tgk keadaan jgk. Mcm Mama, mmg mama dh request awal² nak bilik view Water Theme Park cuma xde rezeki jerk nak dapat, kawan Mama yg dpt bilik ngadap Theme Park tu sbb pihak Hotel kata ramai yg x check-out pada hari berkenaan, ramai yg stay 3D2N..ye la waktu kami pergi tu pun hari Cuti Umum bersambung Sabtu Ahad kan. W/pun frust tp ada hikmahnye jgk ler..kalau x mesti Zaquan & Ziqry duk kat Balkoni jerk kot..Sedangkan bilik kami ni bertentangan jerk ngan bilik kawan Mama tu, bila keluar bilik jerk masing² melekap jerk kat gril koridor tgk org Mandi kat Water Theme Park tu...

Ikutkan katilnya 2 single bed, tp kami cantumkan jd la Queen Bed Size..hehe
Selesa jerk buat kami empat beranak..
*Bilik ngadap View Water Theme Park mmg katil Queen


Sudut Ruang TV & Meja Solek


Balkoni katanya view Garden, tp bknnye Garden pun..Pokok2 Hijau jerk kat depan tu.., So mmg x melepak kat Balkoni lgsung pun spjg 2 hari disini..


See..luas ke x luas, Pada pandangan kami mmg luas..jarak katil n ruang Tv..boleh bentang satu toto la..


ecehhh..Adik tgh telek cermin..hehe


Ini ruang ape pulak ni..
Sebelah katil tu toilet ler, siap ada sliding window boleh bukak
Time ni masuk² bilik jerk Zaquan dah terjah Jakuzi dah..


2 beradik tgh bermesyuarat tingkap,
Abg ajak Adik Berjakuzi sekali, tp Adik takut dgr bunyi air Jakuzi yg naik tu..huhu
Adik hantar Air milo utk Abg..


Toiletries


See..punyerla selesa bilik hotel..
3 beranak syok layan tido sampai kol 8 pagi..


Jakuzi Time ~ 17 Sept 2012


Firstly sampai² bilik Hotel ..wajib la Mama n Papa check belek² bilik hotel kan..check tv, check aircond..ahhaha..check semuanya la..Alhamdullillah condition bilik ok semuanya..

Zaquan pun menyibuk ler bila tgk Papa dia dok buka itu buka ini, bila bukak Toilet n tgk ada Jakuzi..Zaquan pada mula x phm pun tp bila Papa bgtau Abg nak berendam dlm bath tab x..dia kata nak..kami pun bg la peluang dia berendam sorang² dalam Jakuzi ni..suruh dia sndiri explore button yg ada..mmg abis semuanya dia explore n tekan, Itu yg Adik takut bila dgr bunyi air yg keluar dr bawah jakuzi tu siap ada gegaran lg kan..

Seronok tengok anak happy, Layan kan pic Zaquan berjakuzi. Hari pertama tu mmg Zaquan sorang² jerk yg berjakuzi, itu yg kami buka sliding window tu untuk perhati dia dr luar..


menunggu air penuh


Yeay air dh byk n berbuih..


Layan nampak..^_^..


Sementara Zaquan berjakuzi, Mama cuba nak tidokan Adik Ziqry sambil lepak tgk TV, w/pun bilik selesa tahan sungguh mata Zaquan & Ziqry ni..x terlelap lgsung. Bila Zaquan dh puas berjakuzi baru lah dia ingat nak makan, igtkan lepas kenyang perut dia nak tido..tp x lelap gak mata diorg, sudahnya Papa yg dapat lelapkan Mata sekejap.

Lepas Asar kami pun teruskan Agenda petang dgn bermain ATV Ride dulu, lepas tu ke Water Theme park semula n seterusnya makan mlm menggunakan kupon yg termasuk dlm pakej 2D1N ni.

cantik pulak no bilik kami..:P
1107 tarikh hari lahir Mama :))



Jakuzi Time ~ Sebelum Check -Out ~ 18 Sept 2012

Wajib la berjakuzi sebelum kami check-out, rugi ler dah ada kemudahan x guna, 1st day sampai Zaquan dah rasmi..sebelum balik kami berempat pulak berjakuzi bersama..hehe, tp pic Mama x sesuai ler publish kat sini kan..hahaha..Ikutkan pic Papa pun byk yg sensored..huhu..Sbb tu  Mama cuma publish 2 keping pic ni jerk..

baru balik dari Mandi di Water Theme Park, terus berjakuzi pulak..
Adik time ni masih takut² gak lg, sbb tu duk atas riba Papa jerk..

Semakin berani..keje dia tembak Abg dgn air pancut ni..

Wah seronok..seriously release tension skjp bila dpt berjakuzi..rasa mcm nak terlelap pun ada..:)

Selesai berjakuzi kami pun bersiap sedia kemas barang n masa untuk Check - out..x puas holiday 2D1N.., ada rezeki kami pasti akan kesini lagi..^_^..

* Sebelum pergi Mama ada baca review kawan² yg dah pernah pergi n terdengar gak isu bau yg kurang menyenangkan di Morib Gold Cost ni. Tentang isu ada bau yg kurang menyenangkan di persekitaran bilik hotel, mmg ada pun tp bkn la setiap masa ada bau yg kurang menyenangkan tu, yg kami perasan bermula jam 7 malam masa tu kami berada di dalam Water Theme Park lagi bau tu dah mula merebak, tp nasib baik xde pulak bau di tempat makan, bila balik bilik bau yg kurang menyenangkan dtg pada waktu tengah malam time tu Mama dah tido n terjaga bila mcm ada bau kurang menyenangkan tu + lg² pulak dh tau isu bau ni, bersedia jgk ler..tp xde la sampai x boleh tido..malam tu lena jerk kami 4 beranak tido, pagi² suboh  terbau lagi sampai Papa kata Adik Ziqry berak ke Ma, cepat gantikan pampers Adik w/pun Adik tido time tu takut bocor pulak kan, Mama pun mamai terus angkat Adik g toilet, sekali bukak pampers xde pun Adik yak, sian Adik x pasal2 jerk kena paksa g Toilet disebabkan bau yg merebak..huhu..
Hope kawan² yg baca review Mama ni x terus kondem Morib Gold Cost, nak buat mcm mane kan dah maybe bau tu disebabkan kilang berhadapan Morib Gold Cost tu (x pasti kilang ape), ataupun disebabkan faktor lain (x dikenalpasti punca) bau nye ala2 bau kelapa sawit gitew..., walaupun ada masalah isu bau ni tp pengunjung di Morib Gold Cost tetap ramai n Pada Mama keseluruhannya bau ni xde la menjejaskan keseronokan kami disini sbb Bilik Hotel  n Water Theme Park dia mmg Mama bagi 4 daripada 5 star..**** Yang pasti kami enjoy dengan percutian kami ni..:))

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, September 27, 2012

Tahniah Buat Cute MuM Atas Kelahiran New Baby| Bertambah lagi Sepupu Zaquan & Ziqry :)

As Salam,

Tahniah buat Adik Ipar Mama@ Cute MuM yang telah selamat melahirkan anak kedua, baby girl pada 25/9/2012 di Hospital Serdang. Alhamdullillah kedua²nya sihat, srnok dengar pengalaman org mudah bersalin ni. Nak tau storynye confirm nnti Cute MuM akan update pengalamannya di blog dia..^_^..

Kami x sempat melawat anak buah pada hari pertama kelahirannya di Hospital, semalam  26/9/2012 Cute MuM dah mula berpantang di rumah Mak, baru ler dapat jumpa, pegang² n cium² baby baru ni..

Tomeyy sgt kan..
Dania Maisarah~3.36kg~2.24p.m~Hospital Serdang
Hari kedua ~Dania Maisarah@West Country, Kajang

Peace..kakak Eisya dah ada Adik..


Welcome Anak buah baru ku.., Adik jeles ke tu..hehe,
camner ni Adik dah ada sepupu baru, Adik baby, So panggilan Adik kena tukar ler ni..kena panggil Ziqry jerk ler..tp kami masih panggil Ziqry Adik.., kena tunggu Adik Ziqry dpt Adik baru automatik kot baru ubah nama panggilan..hehee.., Ada ke Adik baru..:P


Tangan Sapekah itu yg memegang pipi mulus n gebuss Adik Dania Maisarah..


Tangan sape lagi, tgn Adik Ziqry ler..hehehe..


Selamat berpantang buat Cute MuM. Hope x pening² kepala sbb bkn sahaja kena layan baby baru tp kena layan anak² buah/hero² mama yg berdua tu sekali..paham² jerkla perangai heroes kami yg mmg terserlah heronye..hehehe. (Anak² Mama MIL yg jaga n Cute MuM berpantang di rumah MIL so mmg riuh ler agaknye rumah cucu2 Atok & Nenek berkumpul..)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, September 24, 2012

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| Pantai Morib

As Salam  & Selamat Petang,

Sambungan n3 percutian kami ke Morib Gold Cost..^-^..

Lewat petang baru sempat bersiaran n upate n3, hari ni dah mula kuar Audit, hari ni  24hb sampai 26hb Sept 2012 Audit di Putrajaya, rehat seminggu pastu dah kena oustation pulak..aduihaii dh nak hujung thn ni byk outstation pulak...

Opsss..straight to the point, tujuan kami ke Pantai Morib hanyalah untuk isi perut@makan tengahari setelah puas berendam di Water Theme Park Gold Cost Morib lebih kurang 1 jam setengah dan sementara menunggu kekosongan bilik lebih baik cari tempat makan tengahari dulu, kena plan masa sebaiknya supaya dpt fully utilize pakej 2D1N ni. Pilihan yg ada dan terdekat ialah di pantai Morib


kami pernah kesini pada thn 2010. Time tu Zaquan ikut Atok, Nenek n family Mak Usu bercuti di Rumah Peranginan Persekutuan Morib pada 19 hingga 22 Dec 2010. Kami x ikut bercuti bersama cuma menghantar Zaquan, jadi sblm hantar Zaquan ke Rumah Peranginan Persekutuan Morib time tu kami singgah ke Pantai Morib abiskan masa bersama seharian. Ada Mama buat N3 Leisure Time@Pantai Morib & menikmati ABC Special & Laicikang@Pantai Morib. So kali ni Mama xde lah excited nak review ttg Pantai Morib ni..sbb dah pernah buat review..:)

Ini kira kali kedua la Zaquan sampai ke Pantai Morib ni & pengalaman pertama buat Ziqry. Sampai2 jerk di Pantai Morib ni Zaquan dah nmpk org main layang2 n dia terus minta kami belikan layang2 utk dia, tp kami psiko la dia balik, kita dtg sini nak makan, so kena makan dulu baru boleh beli layang2..tp sbnrnya dh nak balik pun kami x belikan, iye la bknnye dia nak main sgtpun, nnti balik hotel dh nampak kolam teruja nak mandi kolam jerk.

tp biasalah Zaquan, bila x dpt apa yg dia nak, dia buat la hal dia..Papa n Mama nak cepat kejar masa, dia nak lepak tgk air laut, bkn kami x bagi tp cuaca time ni panas n kata nak kejar masa kan..


Amik angin pantai w/pun sbnrnya cuaca panas time ni..


Papa muka dah masyam dh tu penat ckp ngan Zaquan ' kita makan dulu' , baru lepak2 tgk air laut.., tp nmpk tak muka Zaquan tersenyum jerk srnok tgk air laut w/pun surut..


Air laut nya tgh surut..tp beriye2 pulak Zaquan melepak tgk..


Adik Ziqry pun x melepaskan peluang lepas bebas..puas Mama main kejar²


Adik x boleh la kami bagi main sendiri, tp Zaquan kami bg lepas bebas depan area kedai kami makan, tp pesan jgn g jauh2, ermmm..xpelah bagi peluang Zaquan bermain sendiri dan kami pun pesan makanan, kali ni kami order nasi lemak jerk..tetiba selera nak makan tu xde sgt, just nak alas perut. Zaquan pun bknnye nak makan nak main jerk lebih. Untuk Zaquan nasib baik kami tapau nasi Goreng Ayam, bila dah dpt bilik n dia pun dah puas berjakuzi sorang2 baru dia terasa lapar..

Peace..'Abg suka la pegi sini Mama'
'Abg nak main kat sini'


Selesai makan kami pun terus cepat2 nak balik, w/pun Zaquan merengek nak layang2 dia kami umpan ckp dgn dia kita kena balik cepat nak terjah kolam lg ni..hehe..

Sampai di lobby Morib Gold Cost tgk wow..ramainya umat manusia..nasib baik dh siap check in n isi borang awal2, just beratur di kaunter amik kunci jerk, itupun kami x bertanya dulu, main beratur jerk, bila tgk mcm x gerak baru sibuk nak bertanya kaunter amik kunci dimana...hehee..ohh rupanya kaunter amik kunci di lane berlainan..nasib lane amik kunci cepat jerk..dapat la kami masuk bilik kul 3.30 ptg..

Nanti mama sambung kisah bilik studio suite n Jakuzi di next n3..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Friday, September 21, 2012

Percutian 2D1N@ Morib Gold Cost ~ Mandi Sampai Lebam@ Water Theme Park!

As Salam,

17 Sept 2012 (Isnin) - Cuti umum sempena Hari Malaysia, planning ke Morib Gold Cost berjalan dengan lancar. Pagi tu sesudah suboh, Mama baru nak packing baju sbrnya sbb hujung minggu sgt bz dgn open house sana sini, penangan makan kambing di open house rumah kawan malam ahad tu sakit sgt kepala Mama dibuatnya.

Percutian kami ni cuma 2D1N so xde lah byk baju pun nak packing, anak2 pun bangun awal lebih² Zaquan mmg dh diberitahu planning untuk bercuti mandi manda kolam besar..hihi..

Seperti yang dirancang kami bertolak awal, jam 9.00 pagi dah bertolak keluar rumah, isi perut dulu, sarapan di Impian Maju. Ikutkan nak gerak konvoi dgn kawan opis Mama (Hairani), tp x jd nak gerak sama², janji berjumpa di Morib Gold Cost terus, tp masing2 text mssg bila time keluar tu, kiranya time keluar rumah kami masih sama jgk ler n mmg kami sampai di Morib Gold Cost pun sama waktu.

Excited jerk kan awal kami sampai di Morib Gold Cost ni, jam 11.00 pagi dah sampai, sbb risau org ramai pulak nnti nak check -in hotel.(review dr kwn2 yg pernah pergi ckp better gerak awal). Masa kami sampai tu mmg org x ramai pun, siap² check-in di kaunter lobby tp still x dpt kunci hotel lg, pukul 3 ptg baru dpt kunci katanya. 

Akceli kami ni excited jerk budget dtg awal dpt bilik awal, so siap bawa turun beg pakaian smpai lobby hotel..hihi. Ermmm 3 ptg kena g lobby semula untuk amik kunci, so apalagi kita terjah Water Theme Park dulu la, Zaquan n Ziqry pun x sabar dah nak mandi. Siap kami tukarkan pakaian mandi Zaquan n Ziqry di lobby jerk..


Yeay ..kami sudah sampai Morib Gold Cost ♥♥♥
@Lobby Hotel Morib Gold Cost
Zaquan xmo bergambar bersama time ni,
nangis dah minta cepat tukar baju mandi n x sabar nak mandi..huhu

*Ye² la kami mengendong kamera DSLR, tp sbnrnya kamera dah kehabisan bateri, kebetulan kawan Mama pun ada DSLR Canon, So Mama mmg dah pesan minta dia bawa charger DSLR, nak pinjam charger dia..sekali bila try x sama daa..x muat pun rupanya w/pun sama brand Canon..huhu, frust jgk x dpt bergambar sakan di Morib Gold Cost ni nasib ada smartphones..semua hasil gambar thru my notes jerk..jadilah ada gak gambar drpd xde kan..so gambar xde lah cantik mana pun ye..itu yg nak buat review pun ala² malas ni..(Charger DSLR Mama, missing in action..puas mencari x jumpe..dh try tanya kedai if nak beli baru charger sahaja RM130.., huawrggg..tgh2 sesak ni nanti2 la dulu kalau nak beli baru pun..)

17/9/2012 ~ 11.00pg - 1.00tgh@Water Theme Park, Gold Cost Morib.


Laju jerk nak terjah Water Theme Park
papa g hantar barang²/beg pakaian masuk dlm kereta semula..

Muka² x sabar mau terjun kolam..

Pakej 2D1N@Morib Gold Cost thru Voucher Groupon ni salah satunya cuma cover 2 tiket masuk ke Water Theme Park, kami berempat, so Papa n Mama pnyer kira dah masuk pakej, Ziqry masuk free, Zaquan dah kena bayar. So untuk Zaquan kami kena beli la dia pnyer tiket untuk masuk ke water theme park ni. Tiket masuk ke Water Theme Park untuk kanak2  RM20.00. Kiranya harga masuk Theme Park ni kira berpatutan jgk ler, ari tu kami pergi Wet Word Shah Alam pun tiket masuk ke Wet World untuk kanak² RM16.00 (beza RM4 jerk ). 


Water Theme park ni mula buka jam 8.00 pagi hingga 7.00 malam 
(boleh la sape yg nak g balik hari tu kan)
Tiket Masuk Water Theme Park:- Dewasa - RM35.00, Kanak² (2- 12thn)- RM20.00
Sewa Pelampung - RM10.00
Sewa Locker - RM5.00 (deposit RM10.00)


Disebabkan x dapat bilik lagi, kami pun terjah la Water Theme Park dulu mandi dari pukul 11.30pg sampai pukul 1.00 tgh, puas jgk ler anak² mandi, jelas terpancar di wajah masing² srnok dapat main air, time ni Mama x snap langsung gambar srnok bermandi manda sbbnya semua brg² penting simpan dlm locker, beg pakaian Papa simpan dlm kereta, lg pun kami berfikiran positif petang nanti lepas dh dpt bilik kami akan terjah lagi Water Theme Park ni, esok harinya pun masih ada lagi if nak bergambar2 dlm kolam .^_^.

Puas mandi 1 jam setengah kami plan lepak Pantai Morib pulak, agenda utama sbnrnya nak makan tengahari, ini pun sikit punyer payah nak ajak Zaquan naik..kalau boleh dia nak berendam sampai kecut² kulit..

17/9/2012 ~ 6.30 pm @ Water Theme Park, Gold Cost Morib.

Lepas dapat bilik dalam pukul 3.30ptg, harus la lepak bilik pulak, bilik dia mmg puas hati (studio suite siap ada Jakuzi), Leka gak Zaquan dibuatnya, suruh mereka tido tengahari dulu sblm meneruskan Agenda petang hari ATV Ride & Tejah Water Theme Park lagi, tp dua² pun susah betul nak tido tengahari, dlm minda masing² still terbyg² kolam. Zaquan siap rasmi Jakuzi dulu..sorang² pun jadi. 

Kami terjah semula Water Theme Park lewat petang sbb kami terjah pantai dulu untuk aktiviti ATV Ride, x sangka ramai betul org yg nak main ATV ride ni..beratur panjang tu..(nnti mama story dlm N3 lain). Walaupun masa yg ada setengah jam jerk, kami tetap terjah gak puaskan hati anak² yg mmg hantu air.

Puas hati la sbbnya Water Theme Park dia besar n byk permainan utk kanak² sbnrnya. Antaranya untuk kanak:-

Ada buai kanak², tp Zaquan n Ziqry x berapa minat pulak, maybe sbb ada air yg menyimbah, kalau Ziqry naik ni sampai terpercik² kena muka dia..sian dia..

playground ni bkn dlm air, khas buat bdk² yg suka melompat n nak panaskan badan..hihi

 

Kolam kanak²
Ziqry paling suka mandi dkt kolam kanak² ni sbb nya dia nak lepas bebas, kalau bawa mandi kat kolam besar pun mesti berlagak mcm org besar..nak turun sndiri..xmo kita pegang..



dh lewat petang, org lain pun dah sibuk turun makan malam, tp kami masih di pool..

18/9/2012 @Water Theme Park, Gold Cost Morib ~Mandi sampai lebam sblm balik.

Dah nak balik dah, x puas rasanya percutian 2D1N di Morib Gold Cost ni. Sebelum balik wajibla mandi puas² di Water Theme Park ni kan..mandi sampai lebam..huhu

Pagi tu dah ler 3 beranak ni syok layan tido..kol 8.30 baru nak gerak sarapan, nasib baik ler sarapan pagi tu Zaquan x dikenakan bayaran..kalau x rugi..sbb dia x nak menjamah makanan lgsung sbb mood nak mandi kolam pnyer pasal..

Antara gambar² yg sempat disnap, nak bergambar sgt pun x selesa sbb mood masing² mmg nak mandi, ini pun gagah Mama snap pic thru notes..


1 Family, nasib ada mmber boleh gak snap pic kami berempat..:)



Yeay..mandi sampai lebam..

Mcm Mamanye pulak yg over..Peace..hehe,
Ziqry sampai terpejam² mata kena tempias air yg turun..



Wah..mmg seronok, kalau dh aktiviti mandi manda ni kan mmg srnok jerk buat kami lebih² lg mmg anak² Zaquan n Ziqry hantu air, x takut pun ngan air n sgt suka aktiviti swimming ni.., Nanti Mama sambung lg kisah percutian Cold Cost, Morib kami ni, nak tepek semua gambar dlm 1 n3 panjang berjela pulak jdnya 1 n3. Dlm pada x byk gambar, byk jgk benda yg nak diceritakan.. Aktiviti ATV Ride, Aktiviti Sliding, Bilik & Jakuzi Time, Ambil Angin di Pantai Morib n nnti mama sentuh gak la sikit ttg Pakej Breakfast & Dinner..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails