Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, October 24, 2012

Jalan² Hujung Minggu ~ Tak Sengaja Shopping

As Salam,

Hujung minggu lepas hari Ahad (21 Okt 2012) Mr. Papa bawa kami berhujung minggu di Aeon Cheras Selatan. Motif asal ke Aeon Cheras Selatan sbb nak redeem voucher bday Aeon Card/J Card. Papa kan baru lepas sambut bday..so mmg setiap pemegang kad dpt benefit 'exclusive birthday reward'. Mr Papa dapat cash voucher RM30 n biasalah bday kupon, beriye Papa nak amik awal kupon bday tu sbb mcm teringat ada kupon buy 1 free 1 tiket outdoor genting..sekali bkn daa..dpt free 1 games bowling di genting shj..

Teruja jerk sbbnye hujung bulan ni insyaallah kami akan bercuti ke Genting bersama family mertua..^_^..Terjawab dah pertanyaan NadKak eija,nk p mane ujung bulan ni? =)

Ikutkan Mama xde lah berniat nak shopping pun, tp bila Papa kata dia dpt cash voucher RM30 n Papa kata voucher tu nnti beli lah baju anak2..sekali bila dah masuk JJ..tgk ada sales daa..sales sampai 70% utk pemegang kad..akhirnya terjebak menyopping..tp hasil shopping sumenya utk hero kami berdua..utk kami yilekk. Kali ni mcm byk pulak pilihan baju budak, selalunya Aeon Cheras Selatan, x byk sgt pilihan nak shopping baju bdk2. Kali ni byk brand Polo, Hush Puppies dan Ben10..rambang mata Mama nak buat pilihan pulak...


hasil rembatan:-

Sweater sedondon utk Abg & Adik..Brand Baby Polo..
murah jerk - ada sales 70%. harga asal RM119 after less RM35.70 sehelai.


Ikutkan Abgnye xde size, Size paling besar 3-4 years, tp bila dia tgk Adiknya ada, dia sibuk nak try Adik dia pnyer baju, Papa ckp belikan jgk utk Zaquan yg sama mcm Adik sbb bila try Zaquan muat sweater tu cuma x leh la nak pakai lama la..ngam² badan aje.

Untuk Abg

Selain sweater belikan jgk baju jalan utk Abg..Jeans Mickey Mouse & t-shirt Ben10. Mickey & Ben10 pun ada less 70%. Haruslah grab t-shirt Ben10 tu dari RM59.90 jadi 17.97. Jeans mickey tu sama harga dengan sweater polo after less RM35.70


Untuk Adik

Adik dapat gak T-shirt Ben10 sedondon dgn abg, Seluar baby kiko dan selebihnya baju basahan utk Adik. 


Total up setelah ditolak voucher RM30 daripada papa semuanya bernilai RM200. okla tu kan umpama belanja utk anak2 sorang RM100. Bukan selalu pun..Akceli sejak dah beranak dua ni Mama jarang sgt dah shopping baju anak2, berbanding masa Zaquan kecik² dulu, boleh dikatakan Mama setiap bulan mesti spent utk baju Zaquan w/pun sehelai, pantang betul tgk baju bdk..mesti nak beli. Disebabkan skrg dh jarang mmbeli tapi bila sekali beli itu yg x igt tu..huhu

Satu lagi sekarang ni kan bila dah beranak 2..mesti nak sedondokan baju yg mereka pakai, tp rasanya ini berlaku time diorang kecik2 jerk kot, nnti dah besar diorang dh pandai pilih sendiri..msti x mo disedondonkan lagi..

Balik dari Aeon lepak minum sat, Zaquan sudah pun ketiduran, Adik jerk yg segar bugar. Malamnya baru kami layan ulangan Motor GP..kali ni tgk depan TV beriye2 menjerit/suspen tgk Zulfahmi dah leading cuma xde luck jerk kan..

Adik tomey²..yg dah kurus..
Baju yg adik pakai ni baju masa Zaquan sambut bday 1 thn, Abg pakai sikitnye ketat, Adik pakai loose jerk..

Zaquan semasa berumur 1 tahun..bambam jerk time ni..


P/S: Mood tetiba mengimbas memori..tgk gmbar anak2 time kecik2..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Tuesday, October 23, 2012

Makan² Sempena 32nd Bday Mr. Papa

As Salam,

Dah tercapai hajat utk buat sendiri special bday cake utk Bday Mr. Papa n sesi potong kek pada tengah malam detik 12 mlm 16 Okt 2012, tak sah rasanya kalau tak  disambut dengan makan² special sikit oleh kami 4 beranak pula. 2 hari lewat utk celebrate makan² ni. 1st malam besday  Zaquan dah tertido, keesokannya pun kami balik keje, Zaquan dah keletihan tido (penat tolong Atok sapu rumput di kg. nak raya haji ni Atok n Nenek bz kemas rumah di kg). Jadinya sesi makan² bersempena dgn bday Papa ni hanya dpt direalisasikan pada 17 Okt. 2012..heheh (mcm mkn special sgt jerk kan..). Disebabkan hari bekerja..x dpt la nak g jauh². Kami makan di Austin Steak House jer. Sekarang mmg antara tempat feberet kami ..

Besday Papa sedang memilih menu pilihan..


Ye2 menengok menu tapi kesudahannya order menu yang sama jgk setiap kali kesini..hehe..

see Adik Ziqry skrg ni nak mamam sendiri mcm org besar.

Bday Papa melayan kerenah Zaquan..mcm Zaquan nye bday pulak, masa pilih nak makan dimana pun..tanya Zaquan dulu.., Zaquan nak makan ape..?, kuasa anak..:)


Alhamdullillah kenyang..simple tp puas hati dpt makan² di hari special, thn lepas makan² sempena besday Papa di Pizza Hut n sempat lagi main bowling. Tahun ni kami just makan² je..hujung minggu lepas kami jalan² JJ ..Shopping utk Cuti² Malaysia hujung bulan ni..

Adik Ziqry nak belanja Papa ke..?

Hehhee..xde lah..Mama kita la yang belanja makan sempena besday Papa ni..
Moga Papa diberikan kesihatan yang baik, dipanjangkan usia , dilimpahi rezeki dan sentiasa ingat kami yang sentiasa berada disisi Papa ni x kira susah mau pun senang..♥
Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Saturday, October 20, 2012

Layan Bola ATM vs Kelantan


As salam

Mlm ni Abg Zaquan layan bola di stadium luar dgn Papa. Papa kita sokong Pasukan ATM.

Adik kena tinggal dgn Mama layan bola depan Tv di rumah aje..huhu

Now..seri 2-2..sape menang agaknye mlm ni ye..

Published with Blogger-droid v2.0.8

Wednesday, October 17, 2012

WW: Ole² Dari Bandung /Jakarta 2012

As Salam,

Ole2 dari Bandung/Jakarta daripada Atok n Nenek Zaquan n Ziqry yg baru balik bercuti minggu lepas (8-13 Okt 2012). Tq Atok n Nenek Zaquan n Ziqry diatas ole² yg diberi. Moga terus dilimpahi rezeki..AMIN. Tahun lepas dpt gak ole² dari Jakarta drpd Atok n Nenek.


Utk Papa ~sehelai Jeans Levi's 501 n 3 helai t-shirt. Mil ckp Papa jga rumah so dpt ler habuannya lebih sikit..hehe. Papa pun tersenyum lebar dpt Jeans Idaman.

Utk Cucu² Kesayangan Zaquan & Ziqry dpt 2 helai t-shirt (Trans Studio & Tom n Jerry) dan sepasang baju, Zaquannye Cars, Ziqrynye Ben10. 2 helai t-shirt tu sama design & colour utk Abg & Adik, mane leh beza nnti gaduh pulak.

Zaquan punye

Ziqry punye

Tak ketinggalan utk Mama..tq Mak &Ayah..
Kain ela cotton sedondon dgn semua adik2 Ipar n sehelai t-shirt Hard Rock Cafe Jakarta..

p/s: Adik Ipar ckp Trans Studio di Bandung besh, siap ajak Papa kumpul duit g thn depan reramai 1 family mcm g Padang 2 thn lepas, tp biasa lah jawapan Papa..No money no talk..huk2. Pada Mama insyaallah kalau ade rezeki x kemana kan..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Tuesday, October 16, 2012

Special For Mr. Papa..Homemade Bday Cake From Sweetmama

As Salam,

Hari ini 16 Oktober 2012 merupakan hari ulangtahun kelahiran En. Suami/Mr. Papa yang ke 32 Tahun. Eppy Bday Papa. Tahun ni 1st time Mama try utk membuat bday cake utk Papa, selalunya beli jerk..paling tidak pun sepotong kek Choc Indulgence SR...hehe..

Excited jerk nak wat bday cake utk Papa, semenjak dua menjak ni aura mmbaking datang..sesungguhnya saya bdk baru belajar..tahap merangkak lagi ni..Alhamdullillah berjaya jgk mmbuat kek, Kek simple jerk..Choc Moise Cake..Nanti Mama kongsikan resepinya ye. Ini kira 2nd trial Mama wat ni :)

Ini lah rupanye ..Bday Kek Papa utk Tahun ni..Choc Moise Cake..
Akceli x berapa puashati sbb time wat utk bday pulak coklat ganache dia x berapa nak menjadi..x cair, masa 1st trial hari tu buat ..smooth jerk..
Pape hal tetap rasa puashati dpt buat cake utk yg tersyg..
Si pembuat kek..
Eh2..ni cerita pasal bday papa ke siapa ni..


Tepat jam 12 tengah malam semalam kami sambut besday Papa, tp sayangnya kami potong kek bertiga, Zaquan dah tertido..dikejut²kan pun dia x sedar, penat sgt la tu, sebelum tu dia yg beriye² nak makan kek Papa n tiup lilin. Alahai cian anak Mama, tp sbnrnya Mama mula masak kek ni awal pagi semalam sebelum pergi kerja, adunan ni dpt 2 loyang, 1 loyang Mama bawa g opis bg kawan2 rasa n komen..hehe. (komen yg baik drpd kawan2 ^_^..especially sifu Mama Tun Nur Safiya..TQ sifu.) Balik kerja baru Mama buat Coklat Ganache utk topping kek bday Papa pulak. Sampai2 rumah Zaquan dah mkn kek dulu dah sbnrnya tp dia sibuk duk kata..bila kita boleh potong kek yg Papa punyer..Xpe lah Abg ada lebih lg kek ni, hari ni Abg pulak potong kek bday Papa ni ye..

Kali ni Adik pulak dapat Potong kek bday Papa sama2, 


Seronok Adik ye, Seronok dpt main potong2 kek, Adik Ziqry x minat pulak tiup2 lilin ni x mcm Abg dia suka part tiup lilin. Ziqry suka main lilin n cucuk2 atas kek..adeiii..


Kami bertiga, xde sipa yg boleh tolong amikkan gambar, snap sendiri jerk w/pun kabur..simpan disini sbg kenangan..


HAPPY 32nd BDAY MR. PAPA@PAPA ZAQUANZIQRY..LEBIU ♥♥♥

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, October 15, 2012

KFC Zinger Double Down

As Salam,

Hari ni Mama masih bz sbb baru balik Audit so kena siapkan report.., X sempat sgt nak menghapdet story, update citer basi jerk la, dah update kat Fb updates kat blog pulak..huhu.

KFC Zinger Double Down ..Kawan2 dah rasa ke, ramai kot yg dah rasa, Mama try rasa masa  outstation di Sibu..hehe..jauh tu dpt rasa promosi baru KFC ni. Rasanye off couse la rasa KFC sedap hingga menjilat jari..

p/s: kalau ada masa mama try BW blog kawan2 ye..terima kasih kpd yg masih sudi jejak di blog Mama ni ^_^.

p/s: Adik masih demam lagi, semalam dh g klinik..hope semakin beransur sembuh n cepat sembuh...AMIN

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Saturday, October 13, 2012

Demam Rindu & Demam Beralih Bulan

As Salam,

Semalam call Papa, dapat berita badan Ziqry panas mcm nak demam..ohhh ciannye anak Mama demam.

cian dia..demam rindukan Mama ye, Mama pun rindukan Adik..


Hari ni Mama balik..Flight jam 11.50 pagi sampai KLIA jam 1.30ptg..x sabar nak peluk cium kamoo semua.

pic kenangan cuti2 GH pada awal thn 2012.
Insyaallah hujung bulan ni kita semua dpt bercuti kesini lg..Atok n Nenek nak sponser..hehe..:)

Selain daripada demam rindu, Ziqry setiap kali beralih bulan mesti demam, semalam 12/10/12 genap usia Ziqry 1 thn 5 bulan. Hope Adik cepat sembuh..AMIN.

p/s: 16hb besday Papa, sebelum bercuti kita sambut besday Papa..kita makan berempat pun dah ok..1st trial Mama wat choc moise cake menjadi..hope plan nak wat sendiri bday cake for Papa pun menjadi seperti mana rasa 1st trial..:)

*N3 auto publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Friday, October 12, 2012

Miss My Heroes

As Salam,

N3 Ringkas hari ni, walaupun bawa lappy time outstation, tp xde masa nak ngadap lappy senantiasa, kadang2 satu hari x on lgsung sbb nya bila dah sampai bilik hotel..lebih besh merilexkan diri di katil n seterusnya lena dibuai mimpi..hhehee..

Yeay esok dah nak balik..x sabar nak jumpa my heroes..:))

Hari2 call sehari sampai 3-4 kali pun masih x cukup rasanya tp dpt la ilangkan sikit perasaan rindu, Mama selalu belek gambar Zaquan n Ziqry tau sayang..Sayang n Rindu sama kamu berdua, sama Papa pun rindu gak..

My Heroes..tunggu kepulangan Mama esok ek..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, October 10, 2012

WW: Nasi Lemak Special Dah Sama Kaler Dengan Kaler Baju ..Huhu.

As Salam,

Nampknye sepanjang Mama ber outstation ni Mama sibuk dok publish pic makanan la pulak. Hehhe..sambil bekerja sambil Jalan Jalan Cari Makan.

Pagi td hujan lebat di Sarikei n kuar breakfast lwt sikit jam 9.00 pg masih lg hujan, tp sanggup kami berjalan jauh sikt menuju restoran kami lunch semalam di Sri Buana.

Ini breakfast Mama hari ni before check out dari Hotel 808 Lodge, Sarikei Sarawak.
Nasi Lemak Special


1st time makan nasi lemak kaler hijau, selalu makan nasi kerabu jerk yg nasinye kaler2 ni. kebetulan dah sama kaler dgn baju yg Mama pakai pulak..huhu


p/s: now dah selamat check in di RH Hotel, Sibu utk jalankan pengauditan disini pulak 11-13 Okt 2012. Besar n Selesa sgt RH Hotel ni dekat dgn Parkson pulak tu..dpt gak cuci2 mata ptg td :)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Buah Dabai & Laksa Sarawak

As Salam,

Ini lah rupanya Buah Dabai, 1st time Mama makan ni tau, Iyelah kat semenanjung xde Buah Dabai ni, Buah Dabai ni terkenal di Sarikei dan Sibu. Buah Dabai ni  dimakan bersama nasi diorang buat mcm ulam, mcm kita kat semenanjung makan petai la. Tapi nak makan mcm tu jerk pun boleh. Mama rasa, rasanya seperti ubi keledek yg direbus n bila dimakan bersama kulitnya ada rasa masam2 gitew..Buah Dabai ni dah di tabur garam..so rasanya complete..masam masin dan manis. Mama suka sbb dia ada rasa masam..


Hari ketiga kami di Sarikei, kami dihidang dengan menu mkn tengahari special, itu yg org Sarikei bg makan/rasa Buah Dabai disamping lauk pauk yg lain..Lauk pauk special..mewah dgn udang n diperkenalkan dgn sayur midin, sayur midin ni ala2 pucuk paku, tp pucuk paku batangnya keras, midin ni lembut ..


Menu dinner try rasa Laksa Sarawak di Sarikei pulak, Sebelum2 ni biasa dah makan Laksa Sarawak sbnrnya. Ini Laksa Sarawak yang Mama rasa di Sarikei, rasanya x sama la mcm yg biasa Mama makan..ermmm Laksa Sarawak kat kedai 1 Malaysia Cafe, Sarikei Sarawak ni ada rasa kari..dah rasa mcm mee kari pulak, Mama confused gak kot pelayan tu hntar salah menu..Mama siap tanya..Laksa Sarawak kat sini mmg ada rasa kari ke, dia cakap..YA, So iye kan jerklah..sedap jgk..licin jerk mama makan..hehehe


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Tuesday, October 9, 2012

Harus ler Cuba Rasa!

As Salam,

Kalau dah sampai Negeri Orang ni, harus la mencuba rasa menu terkenal setiap Negeri tu kan, Ini antara menu Mama pada hari kedua di Sarikei, Sarawak.

Sarapan dengan Mee Kolok w/pun nmpk simple kuah kicap dgn 3 slice daging..tp rasanya sedap..padan ler dgn harganya RM3.50 jerk ni tau. Mee Kolok ni bentuk mee nya ala2 mee manggi kan..


Ini pulak menu tengahari..
Nasi Lalapan Ayam @1 Malaysia Cafe, Sarikei
Sedap Nasi Lalapan dkt 1 Malaysia Cafe ni.
Nasi Lalapan pun ada byk jenis, ada Lalapan ikan dan lalapan udang, tp Mama pilih Lalapan Ayam. Mama pernah rasa sekali Nasi Lalapan Ayam ni masa bercuti di Tawau, Sabah thn 2010.


 Nasi Lalapan ni ala2 rasa Nasi Ayam Penyet, Ayamnye diketuk dan lalapan tu  bermaksud ulam-ulaman. Cer tengok ulam-ulaman yang ado tu..tauhu, tempe, kacang botol, timun, terung dan kobis dimakan bersama sambal belacan dan cili sambalnye yg sedap  serta ayam gorengnya pun sgt lembut dan sedap.

Dekat Sarikei ni susah cari kedai makan melayu, nasib baik Cafe ni depan hotel kami jerk..senang la kami jalan kaki jerk nak mkn malamnya pulak nanti. 

Menu mkn mlm Mama, yg ini dkt tempat lain pun ada..Kueytiaw Tomyam, Tapi Kueytiaw Tomyam dia rasa lain sikit dr Tomyam dkt sini..Rasanya sedap..masam dia lebih n dia letak cendawan shitake..


Alhamdullillah kenyang sungguh kami makan dgn pelbagai menu,. Hari ni insyaallah nak try makan Laksa Sarawak pulak..:).  

Hari Pertama sampai kami cuma mkn sekali jerk sbb dlm flight dh dpt breakfast Nasi Lemak, so lepas sampai hotel, rilex2 n sempat tido dulu petang baru kuar merangkap mkn malam..kami makan di Restoran Sugar Bun jerk..Western gitew..

Kalau outstation selalunya bknnye dpt bediet, lagi byk makan ada ler, camner nak kurus ni..huk2..

*N3 auto publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, October 8, 2012

7 - 13 Okt 2012~Outstation Sibu & Sarikei, Sarawak.

As Salam,

Mood malas betul nak kuar outstation dah nak masuk penghujung tahun ni, Outstation kalau dekat takpe gak, ni jauh ke Sarawak..Minggu ni Mama Outstation ke Sibu & Sarikei, Sarawak selama seminggu. 2 tempat kena g Audit. Yang buat bertambah malas tu menjadi2 bila waktu nak pergi tu pada hari minggu, awal pagi pulak tu..flight kul 8.50pagi pada 7/10/12 (ahad). 

Nyaris terlepas flight, tp sib baik dh check-in online sblm pergi, tinggal nak check in bagasi jerk, tp sampai2 KLIA tgk makaihhh ramainya org beratur nak check in, masa sampai di kaunter bagasi, terdengar pengumuman yang flight ke Sibu sudah sedia utk berlepas..nasib baik time tu Mama betul2 dah depan kaunter check-in Bagasi kalau masih di line yg panjang..mau tertinggal flight. Itu pun kelam kabut berjalan menuju Gate A3 dah mcm jd pelari jln kaki pecut dah..huhu

Alhamdullillah dah selamat sampai pun di Lapangan Terbang Sibu pada jam 11.00 pg semalam n now jalankan pengauditan di Sarikei 2 hari (8-9/10/12). 10hb travelling day ke Sibu dan jalankan pengauditan di Sibu 2 hari lagi (11-12/10/12)..Esoknya 13/10/12(Sabtu) jam 10.50pg masa untuk bertolak balik..

Cedih sgt setiap kali nak keluar outstation tinggalkan suami & anak2, tp dah tugas nya sebegitu kan, nasib baik jgk Papa paham n boleh tolong jagakan anak2, family pun dekat2 if nak minta tolong.

Ziqry sekarang dah pandai nangis nak ikut tau, dulu dia x paham lg erti kena tinggal, tp semalam masa meraka hantar Mama di KLIA n temankan Mama check in bagasi, x sempat sgt nak bermesra2 dgn diorang sblm pergi sbb kejar masa takut ketinggalan flight..sempat peluk cium time nak masuk ke tempat pelepasan Ziqry nangis minta Mama dukung dia ..touchingnya time tu. Zaquan dah besar phm dah Mama pergi keje kena naik kapalterbang.

Sepanjang seminggu Mama outstation Papa yg amik alih menjaga anak2 100%. Tenkiu Papa.  Keluarga Mertua satu family g bercuti di Bandung dan Jakarta sama tarikh dgn Mama kena outstation, itu yg Mama kata 100% Papa amik alih tugas menjaga anak2, kalau x sebelum ni ada gak Atok, Nenek & Acik2 yang boleh tolong sama2 jaga.

Oh ye ari tu Mama ada ckp kan yg Zaquan dpt ikut Atok n Neneknya bercuti ke Bandung/Jakarta. Akceli x jadi sbb tiket mahal. Atoknya mmg nak bawa Zaquan tp terlewat sehari beli tiket flight, harga tiket dah jd mahal double gitew, x berbaloi dgn harga tiket Atok, Nenek n Acik2 beli masa harga murah. Harga 1 tiket Zaquan dah sama mcm utk 5 org pnyer tiket pulak..huhu. Tp utk tidak mghampakan Zaquan sbb Atok dah jnji nak bawa Zaquan bercuti, Insyaallah balik dari Bandung/Jakarta hujung bulan ni  Atok akan bawa Zaquan bercuti di Kota Keriangan..opsss bkn Zaquan jerk tau Atok sponser tp utk semua family members..Tq Atok Zaquan n Ziqry.

p/s: x sempat BW sgt, Mama bawa lappy tp disebabkan mood 'M' byk sgt..nak on lappy pun cam mls jerk ni sbnrnya, ni kebetulan hari minggu sampai awal, sampai2 dah terus tido, so mlm mata celik boleh la up n3 auto publish utk hari ni..esok ntah ada n3 ke x.., bulan depan ada outstation lagi.:(
*N3 Auto Publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Friday, October 5, 2012

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| Srnok Bersliding!

As Salam,

Yeay masa untuk bersliding sepuasnya sebelum check-out.

Slide yg paling tinggi, Lebih sesuai utk org dewasa, kanak2 boleh gak main, tp Zaquan x berani nak naik sorang2, Masa Papa sampai kat atas igt boleh sliding berdua, sekali x boleh, sudah nya turun balik..x berani pulak nak lepas kan Zaquan main sorang².


Slide yang lebar, yang ni besh, Mama yg suka sliding kat sini, Zaquan pun suka gak tp kalau sliding kat sini terus jatuh dlm kolam..tercungap gak Zaquan dibuatnya.


Dlm byk2 Slide, slide yang ini la paling Zaquan suka n byk kali turun naik turun naik bersliding. So mmg mama byk amik gmbar time diorang main slide yg ini jerk..


Yeay..Papa n Zaquan dah ready utk bersliding







Adik Cool jerk lepak berendam kaki sambil tgk Papa & Abgnya bersliding


Papa bagi peluang Adik Ziqry sama merasa keseronokan bersliding sbb ini antara slide yg paling selamat, dia x kan terus jatuh dalam kolam mcm slide yg lain.






Wah Seronok..selesai sudah N3 percutian 2D1N @ Morib Gold Cost..^_^..
Insyaallah ada rezeki lebih nnti kita bercuti disini lagi ye anak²ku..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, October 4, 2012

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| Abang Nak Mandi Kolam Pasir!

As Salam,

Kalau ikutkan selepas selesai bermain Aktviti ATV Ride, Zaquan dah bgtau kpd kami 'Abg nak mandi kolam pasir@pantai, tp disebabkan kejar masa/kesuntukan masa kami janji dgn Zaquan akan pergi pantai keesokan harinya. 

Seperti yang dijanjikan, pagi tu lepas sarapan (Zaquan x bersarapan pun..mood dah pada pool dan pantai), kami pun terjah pantai dulu sblm terjah Water Theme Park sebelum check-out.

Air laut pun tengah pasang, so dapat lah Zaquan bermain air laut, tp bila dah sampai pantai kami bg peluang dia mandi air laut, xnk pulak dia mandi..yelah air lautnya pun x cantik..hitam jerk..dia nak mandi x feel..huhu..tapi beriye main pasir.

Akceli kami siap bawa mainan pasir dia tp tertinggal dkt dlm bilik (sblm pergi Zaquan yg beriye2 pesan pd Mama bawa mainan pasir n lori pasir abg). Bila dah sampai pantai, Zaquan bgtau Abg kan bawa lori pasir, jom kita amik dkt bilik. Nasib baik lah dia x nangis nak lori pasir dia tu, sbb malas sungguh rasanya nak naik bilik semata² nak amik lori pasir dia tu. lepas dpt main pasir lupa skjp dia pasal lori pasir dia tu..hehe..


mula² sampai pantai, teruja jerk nak mandi air laut, tp bila dh dekat² tgk air kotor terus x jadi dia nak mandi air laut.



Abang main pasir jerk la..



Adik time ni ala2 blur lagi..tgk jerk abg main pasir..


Lepas tu joint sekaki dgn abg main pasir..


bkn anak² jerk sibuk main pasir, Mamanye pun sibuk main pasir gak...
Papa Mama = Zaquan  & Ziqry






Yeay tetap enjoy dapat lepak pantai w/pun sekejap.


Setengah jam jerk kami lepak pantai, Janji dpt tunaikan janji , lagipun time ni Zaquan nak buang air kecil sangat, kami suruh dia kencing jerk dlm laut, tp dia geli x mo berendam dlm laut..itu yg terpaksa bawa dia ke toilet n terus g Terjah Water Theme Park ...Yeay kali ni kami nak bersliding sepuasnya..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails