Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, May 28, 2013

Ziqry Turns 2 | Hadiah Besday Boys

As Salam,

Last part untuk N3 Ziqry Turns 2, bosan je kwn² Mama baca N3 yg lepas² agaknye, byk benda nak citer tp semua citer yg lepas², siyes mmg xde masa nak terus update N3 fresh..huhu. Sebagai tanda terima kasih buat family members yg bg hadiah buat anak², Mama update jgk la w/pun N3 dah basi..

Terima kasih kpd semua family members yg sudi bg hadiah besday buat my boys, bkn Ziqry je yg dapat hadiah besday tp Abg Zaquan pun dapat hadiah in advance..


Ini hadiah2nya for bday boys daripada MakNgah Cbah n Pakcik Hamzaly, Mak Yang, Uda Akoi, Ateh Cu dan Ucu Apit.


Sesi buka hadiah di rumah Mak Yang, lepas selasai makan² di The Manhattan Fish Market,  jalan² sekejap di Alamanda, sempat la bawa anak² main di Playland Alamanda tu sblm balik / berkumpul semula di rumah Mak Yang Zaquan n Ziqry.

Sesi membuka hadiah


My boys yang teruja nak buka hadiah


Cer fokus pd Bday Boy Ziqry ni..bersungguh kan..



Highlight antara hadiah2 yg Abg n Adik dapat..^_^..

Hadiah Kereta Remote Control Cars dari Ucu Apit buat Ziqry, bkn Ziqry aje yg teruja dapat hadiah kereta remote control ni Abg Zaquan lagi la teruja sbb diakan peminat Cars. 


bukak2 terus rasmi bersama Ucu Apit..


Hadiah Ucu Apit untuk Zaquan..Lego
Esok malamnya terus suruh Papa dia siapkan..
terror Papa dapat siapkan mlm tu jgk.


Hadiah dari Uda Akoi untuk Ziqry
Wah Adik Ziqry dapat kereta control lagi la, kali ni kereta tu boleh jadi robot..


sama jugak buka2 hadiah x sabar nak terus main..
cuma yg kelakarnye Adik ni x pandai lg main kereta control sbnrnya, dia geram nak pegang n tolak sendiri . Abg la untung hadiah Adik, Hadiah Abg jgk..


Hadiah dari Mak Yang


Untuk Ziqry - Track Train Thomas n Friends dan games Angry Bird..Adik suka sgt main train chu..chu..ni..


Untuk Abg - Puzzle Card Cepat Membaca.
Abg kan dah sekolah, Mak Yang kata kena la bg hadiah yg berkaitan pembelajaran..hihi..


Ini pulak Pelampung Car ala2 Formula 1 utk Ziqry dari Ateh Cu..
kongsi la Abg n Adik..


Zaquan tgk pelampung ni terus ajak Mama g swimming n komen dah lama x bawa dia g swimming..
mmg dah lama pun x bawa dia g swimming disebabkan kes dia jatuh sakit hari tu, papehal ni dh nak masuk bulan puasa n raye, lps raye la ye anak2ku kita mulakan aktiviti swimming kita semula.

Wiwin nak tumpang kereta F1 Abg n Adik la..


Terima kasih sekali lagi ye diatas semua hadiah2 ni, ada hadiah yg x sempat pun nak amik gambar sbb anak2 dah sibuk nak main, Mak Ngah Cbah n Cik Hamzaly bg Whiteboad sorang satu untuk Abg n Adik menulis..Tahun depan jgn lupa bg hadiah lg ye..hihi n  hope dapat sambut beramai² lagi..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, May 22, 2013

Ziqry Turns 2| Celebrate Kali Kedua @The Manhattan Fish Market, Alamanda

As Salam,

Rezeki Ziqry dapat celebrate besday buat kali kedua sebab berkongsi bulan kelahiran bersama pakcik dia@ adik lelaki Mama (18 Mei 2013) dan sepupu twins nya iaitu Aisyah dan Sarah (24 Mei 2013), kiranya Wiwin sambut besday in advance. Kali pertama kami sambut pada detik 12 malam  4 beranak bersama Keluarga Mertua..:), kali kedua ni bersama keluarga Mama pula celebrate di The Manhattan Fish Market, Alamanda Putrajaya, cuma yg sedihnya Mr. Papa x dpt nak joint sbb terlibat dgn Tournament Paintball di Bentong, Pahang (18-19 Mei 2013).

Ini semua planning Adik Lelaki Mama, dia ada tanya Mama tahun ni xde buat sambutan hari lahir untuk Zaquan n Ziqry ke, ermmm..disebabkan faktor masa dan budget, Mama mmg x buat utk tahun ni, kebetulan Mr. Papa pun bz dengan kelas n Mama pulak bz outstation, planning Mama cuma janji Mama dapat potong kek n belanja makan2 utk kami 4 beranak. Adik Lelaki Mama pun suggest sambut sekali bertiga sbb lahir pada bulan yg sama, cadangan yg ok gak tu sbb budget sambutan kongsi bersama kami 3 beradik..hehe. Disebabkan dia yg punye planning, so dia la yg uruskan urusan tempat dan menu. Kebetulan ada promo The Manhattan Fish Market di Groupon..so Adik Lelaki Mama pun beli la promo di Groupon tu..Not Bad mmg puashati la makan di The Manhattan Fis Market ni, almaklumlah Mama pertama kali makan disini sbnrnya..huhu, lepas ni boleh la ajak Mr. Papa mkn disini pulak..hehe.

baucer makan di Manhattan Fish Market ni mmg Adik Lelaki Mama la yg sponser, n makanan n minuman yg di ditambah semasa sambutan hari lahir berkenaan Adik² Perempuan Mama sponser, Mama sponser Kek, tp bkn homemade, beli aje..hehe


May Celebration Bday Cake
Choc Moose Cake
Selamat Hari Lahir Buat Ateh Cu, Ziqry & Twins Aisyah dan Sarah.


Nak enterframe jgk.., padahal sponser kek aje..


Kami semua berkumpul di rumah Adik Perempuan Mama di Putrajaya dulu sblm bertolak ke Alamanda.  Adik Mama dah booked event pada pukul 3 ptg. Ziqry OTW nak ke rumah Mak Yang dia di Putajaya dah tertido, so puaslah dia tido sblm sambut bday kul 3 ptg nanti, Abg Zaquan pulak melayan Wiwin, lama dah rasanye x jumpe Wiwin ni..

Bday Girl Wiwin Aisyah dan Sarah


Kakak Aisyah Bergurau dengan Abg Zaquan


Cian Adik Sarah xde kawan main, Adik Ziqry tido la..



Yeay dah sampai destinasi yang dituju, x sabar nak isi perut ni.., sebelum tu tambah2 order dulu..hehe
Orang kuat pada hari tu, Ateh Cu..Bday Boy jgk la kiranya ni..


Abg Zaquan tu mcm pandai je nak order ape tu..


Abg Zaquan sudah beralih tempat pulak joint Adik Ziqry dan Wiwin


Bday Boy n Bday Girl yang akan dirai..ala tomei²


Me n My Boys..
Zaquan dah x menyabar nampaknye tu nak potong kek mengalahkan bday boy


Ok sementara menunggu Makanan sampai, kita potong kek dulu..




Ateh Cu bersama Zaquan n Ziqry
Eppy Bday Ateh Cu, terima kasih bagi hadiah bday yg best pada Adik Ziqry..


Yummmy...Zaquan n Ziqry mmg peminat coklat cake..


Nasib baik ada Cu Apit yang mmg rajin melayan kerenah anak² buah, Anak² pun mmg sgt rapat n sygkan Cu Apit dia.


Our Menu..
Makanan sudah sampai..apalagi makan time...

Antara Menu yang diorder - Grill Gala Platter - 2 set, Flamming Seafood Platter - 1 set, Mediterranian Baked Fish - 2 set, Garlic Herb Mussels - 1 n Salads - 2. Keseluruhannya semua menu sedap kena dgn tekak Mama cuma salad dia je la kureng sikit sbb xde thousand island. Flamming Seafood Platter dan Grill Gala Platter tu untuk 4-6 orang makan siap ada nasi.., Zaquan pun suka makan nasi dia..


Tukang rembat udang adalah Zaquan, dia mmg hantu udang betul..


Alhamdullillah, kenyang kami semua makan, mula² risau mcm terlebih order sbb last minute Adik Ipar x dpt joint n Mr. Papa pun x sempat nak sampai Alamanda jam 3 ptg, sekali licin semua makanan..hehe, Masa Mr. Papa call dah sampai Putrajaya igt nak suruh dia singgah Alamanda tp kami semua dh selesai makan time Mr. Papa call bgtau dh sampai tu.., nnti kita pergi berempat pulak ye Papa.

The Manhattan Fish Market ni depan air pancut je, so bila dah selesai makan, anak² Mama ni ala² teruja la nampak air kan, kalau boleh mau terjun, lg pun Mama dia dah 3 minggu x bawa g swimming.., Selesai makan sempat la kami semua bergambar² skjp..heheh

Me n Bday Boy..Ziqry


Adik meronta mau terjun..



Me n My Mum @ Wan Ummi Zaquan n Ziqry..:)


Wan Ummi tengah ada mood bergambar, Zaquan pulak skjp nak bergambar skjp x..


My Big Family ..^_^..


Alhamdullillah segalanya berjalan dengan lancar, Terima Kasih Semua ..Muahhh...Muahhhh..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, May 20, 2013

Ziqry Turns 2 | Sesi Potong Kek Detik 12 Malam

As Salam,

Sambungan daripada N3 Ziqry Turns 2, lama sungguh nak bersambung N3 nye, seminggu dah berlalu..Mama dia lately ni bz..huhu. Staright to the point, Masa untuk potong bday kek yang Mama dah buat (abaikan dekonye yg x cantik langsung), Adik Ziqry dah 2 tahun ni nampaklah juga keterujaannya tu, dula masa setahun x heran pun dgn kek, skrg ni mmg la pantang tgk kek, feberet :)

Anak2 pun mmg x tido lagi menunggu masa untuk potong kek punye pasal, lg pulak diaorang dok nengok Mama dia bertungkus lumus menyiapkan kek bday ni, memang tepat 12 tgh malam tau kami potong bday kek Ziqry ni, dah sampai Impian Maju baru kami call Atok, Nenek dan Acik2 Zaquan n Ziqry untuk joint kami sama2 potong kek.

Disebabkan anak2 pun dh tak sabar potong kek, kami potong kek 4 beranak dulu..hehe


Bday Boy dah x sabar tu nak potong kek, 
lilin sepatutnya 2, lg sebatang tercicir la pulak dekat rumah..


Fuhhhh..besarnye mulut adik terbuka.., dah mama snap time adik nganga mulut..ape la mama ni..


Sama² potong kek, bulan depan giliran adik pulak potong kek Abg ye.., Kek Abg nanti kita beli je la..x sempat la Mama nak buat..[kena outstation..:( ]


 Atok, Nenek dan Acik dah sampai,
kami beralih tempat di luar pulak


Zaquan menunggu sepupunya, sibuk suruh call sekali lagi..


Xde sambutan meriah.., dapat main ape ke nama mainan ni pun Mama x tau, tarik benda alah ni meletup n kuar reben..itu pun kemain suka lg Abg n Adik..


Sepupu yang ditunggu² dah sampai
Kakak Eisya pun berkongsi bulan kelahiran yg sama dengan Ziqry bulan Mei (Kakak 29 Mei )
Nampaknye x lama lg Abg dan Adik boleh lah tumpang potong kek bday kakak pulak ye..hehe


Zaquan dpt main skjp je dgn kakak, sbb x tido sepanjang hari menunggu nak potong kek punye pasal, dia x leh thn mata dah, ngantuk sgt, sudahnya dua2 pakat tido dalam kereta sama2..


Bday Boy@Adik Ziqry geng ngan Adik Sara..
amboi siap duk atas meja nak main ngan adik sara..


Bday boy bersama Atok


Last but not least pic kami berempat..
pic x jelas sbb waktu malam guna camera hp je.., 
tp jadilah ada jgk drpd xde kan..hehhe


~ HAPPY 2nd BDAY ZIQRY~

p/s: Rezeki Adik Ziqry bulan kelahiran sama dengan pakcik dan sepupunya yang lain iaitu bulan Mei, dapat potong kek utk kali kedua pada 19 Mei 2013..nnti sambung next n3...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails