Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, September 30, 2013

Family Trip Cuti² Genting 2013 | Day 2 ~ Main ler Sepuasnye dan Jalan² Sekitar Outdoor, Nak Main Dah Tak Boleh...

As Salam,

Banyaknya n3 holiday yg tertangguh..huhu, kalau ikutkan mood skrg mmg mcm dh merudum mood nak berblog, disbbkan now..kerap keluar audit, pastu bila keluar audit n bercuti blog mmg x berusik la, tp ada hati nak update semua story holiday. Ermm..sambung cuti² Genting kami dulu la. Haaa..kali ni penuh dgn N3 bergambar, ye lah seharian main dr tengahari sampai ke lewat petang..lagipun Mama nak citer sekali harung je malas nak wat part by part..

Memandangkan outdoor xde, jd kami semua pun rilex2 je la, kalau x mesti nak kejar masa bangun awal pagi, kali ni nak dekat kul 12.00 tgh baru kami keluar dari bilik...hehe, itupun kami keluar dulu Mr. Papa masih sedap lg tido atas katil..

Sebelum keluar utk aktiviti bermain sepuasnya, haruslah isi perut dulu, MIL n FIL siap dh bawa bekalan makanan dr rumah, sambal ikan bilis kering, ayam goreng berlada, nasi (siap masak nasi dlm bilik..hehe), roti n stok maggie..

Time siapkan anak² mandi, Atok Zaquan n Ziqry dh ready dh makanan n air milo utk cucu²nya...apalagi time ni la diorang nak makan maggie (semua pun hantu maggie ni..)



yeay..adik dh ready nak main sepuasnya..


Abg lagi la..antara org yg paling x sabar..w/pun dia dh sampai awal n main awal dr Adik dia semalamnya..


Kami berpecah.., Mama, Acik Cha n Atok  teman Adik n Kakak Main Rides D' paris dulu, sementara Zaquan g main Bumper Car ditemanai Acik Yun n Acik Eiya dulu. Adala 3 kali pusingan diorang main. Mula² Adik nak naik sorang² dulu, pastu ulang naik dgn kakak pulak.



Naik kuda pulak, Adik takut naik kuda ni tau sbnrnya...


Jom kita tgk Abg main Bumper Car, Apa la Abg ni x menyabar nak naik bumper car sampai tinggalkan Adik dna Kakak.


mana boleh tgk abg sorang je main bumper car, Adik n Kakak pun  nak join sekali..
siyes dkt sini yg lama, diorang main ulang2 kali, sampai Mama naik letih menunggu n terus call Mr. Papa (rupanya Mr. Papa dh sampai kat tempat Bumper Car ni, igtkan tgh tido dlm bilik lagi..huhu) suruh Mr. Papa yg ckp ngan diorang 'jom la g main kat tempat lain'...huhu, sbb Mama ckp diorang mmg x layan, x takut pun..kena Papa jgk yg ckp, baru diorang nak dengar..


macam biasa Adik naik dgn kakak, Adik x lepas nak main sorang lagi, kaki x sampai


Wah adik rilex nampak, ada kakak driver sebelah ye..


Abg lebih suka bawa kereta sorang2..

Tapi bila dh ulang² naik tu, diorang bertukar² partner jgk, time Abg naik dgn Kakak, Adik tumpang tgk je la ..huhu


 Setelah puas bermain bumper car, jom la kita jalan² terjah tempat mainan lain plk.., sekali Zaquan ajak Mr. Papa lepak luar dkt Outdoor Theme Park. Dia bknnye paham Outdoor dh tutup, xpela bawa jgk la utk puaskan hati dia..


 Our Heroes..mood tgh ok nak bergambar sbb tunaikan hajat dia nak lepak sini..


Sibuk tunjuk dgn Papa nak main itu..ini, tp nak wat camner Outdoor Theme park tutup 3 tahun la Abg..


Mama pun nak enterframe jgk.., asik jd tukang amik gambar je..



Lepak skjp je kat luar tu, yelah nak tgk ape, semuanya dh tutup..kalau ada leh gak tgk org main w/pun kita x main.

Jadi masuk balik dan Abg request nak main Rides D Paris, sbb td dia kan x main lg Ride D Paris utk hari kedua ni, dia dok aim kepala keretapi dia la..


Day 2..Abg bersama Kepala Keretapi nya...hehe


Dah puas Zaquan n Ziqry main Rides D Paris ni, kami terus menuju ke Permainan Video Games plk di Vision City Video Games Park.

sibuk nak main games kereta w/pun kaki x sampai..



Sudahnya Abg main jgk games kereta ni, dia pegang stereng, Papa tekan minyak (mmg selalu begini pun kalau g pusat games..)


Yang ini Mama yg suka main sbnrnya, w/pun tau dah susah nak dpt luck..nak jgk try luck..
ermmm...miss spin je dapek..

ermmm, bosan jgk main dkt sini sbb dh mahal, dulu besh sbb kalau x menang pun boleh collect point byk n tukar hadiah, now dh xde sistem point utk mainan yg try2 luck ni, tp utk video games ada, tp utk tukar point kepada hadiah dh jd mahal, kalau x silap 100 point baru dpt RM1..

sebelum tinggalkan tempat games ni, jom main mainan ni lg besh..sesuai utk family kan..
kami main berempat..Papa partner dgn Adik, Abg dgn Mama..



Srnok time benda alah ni kuar byk, x menang tgn nak masukkan dlm lubang gol..hehe
(sempat lg sambil main sambil snap pic....)



nak balik Zaquan nak ikut jalan jauh plk, x puas hati lagi sbb x dpt nak main kat luar la tu, ok la kita jalan sambil tgk view outdoor theme park..


View dari atas, lagi 3 thn akan berubah..


meninjau lagi dari depan pintu masuk area Hotel Genting Theme Park..


Ehh..ada mainan baru yg x sempat kami main sblm Outdoor tutup rupanya..
Mainan Stinger tu x mainan baru rasanye..


nampaknye Zaquan hanya suka bergambar dgn ukuran ketinggian ulat bulu ni je..


Sedar x sedar dah kul 4 lebih, masuk balik dalam First World Indoor Games, Zaquan nak makan ice cream, belikan je la..tetiba ehh ada dinosour la, igt lg dulu Zaquan cukup penakut dgn Dino ni, now dah ada sifat keberanian dalam diri dia la, dia siap ckp.."Mama Dinosour, Abg x takut pun..'. Adik je la rasa takut bila dekat dgn Dino ni..

Abg Zaquan bersama Dino..
kalau dulu ni dah menyorok belakang Papa n Mama dh ni..


Akceli ramai sbnrnya yg tgh tengok Dino ni n ramai jgk yg nak amik peluang bergambar bersama Dino, Dino ni boleh tahan nakal tau, dok sergah2 org yg memandang dia, Mama pun sama jd mangsa sergahan, tgh makan ice cream, dia takut2kan nak makan ice cream kita..menjerit jgk la Mama..(anak x menjerit Mama plk yg menjerit..huhu)




Dah petang n penat bermain, perut pun rasa lapar, bekalan makanan mmg ada lg dlm bilik, tp biasalah dh nampak KFC anak2 nak makan KFC la.., tp sblm singgah duk mkn kat KFC ni, Mama beli burger kat Mcd dulu, Mama rasa nak makan Mcd time ni..tp yg lawaknye Zaquan yg beriye makan Mama punye Mcd, bila dh sampai KFC dia bedal sekali Zinger burger KFC. Kami dah selesai makan, baru berjumpa semula dgn Adik2 Ipar, diorang singgah makan Mcd..kami pun balik bilik.., tp Zaquan nak join Acik2 dia makan lagi..betul2 kelaparan Zaquan ni ..semuanya dia bedal..


 tgk la Abg, 1 Double Cheese Burger n 1 Zinger Burger dia makan sorang, abis tau tp dia makan daging/ayam dia je la, roti dia x makan..


Masa untuk balik ke bilik, puas keliling 1 Genting..sampai ke lewat petang, Adik Ziqry pun dh nak terlelap, Zaquan je yg x letih², join Acik² dia plk..


Sampai bilik Adik terus lena sampai ke malam, sampai Atoknya kejut ajak keluar malam, Atok bosan dh sbb Atok lepak bilik awal lg drpd kami, so bosan la bercuti duk bilik je, kami yg baru balik ni, rasa malas plk nak keluar mlm lg plk dh terlekat tgk drama cerekarama..hahahaa..boleh pulak terlayan drama. Kebetulan Atok nak kuar kul 10 mlm kalau x silap baru adik terjaga n Adik join Atok keluar berdua. Mama, Papa, MIL n 2 org Adik Ipar setia melayan drama Cerekarama sampai tamat.


Zaquan yg x reti penat, x tido seharian, mlm tu dia join Dania, Acik Yun n Acik Aima dia main lg di First World Indoor games n yg plg besh dia siap join Acik Yun n Acik Aima dia main bowling..(pic 3 keping ni cilok dr blog cute mum)




Kami plk, lepas abis drama cerekarama tu baru kami keluar bilik, Adik2 Ipar ajak lepak starbuck lagi sbb rupanya ada promo buy 1 free 1 if beli large frappucino coffe 


Akhirnya tido jgk Zaquan, 2 malam kami lepak minum starbuck, 2 mlm jgk Zaquan tertido time kami lepak minum..


Fuhhh..dapat jgk siapkan n3 day 2 @ Cuti2 Genting ni.., mesti bosan je kawan2 yg baca n3 panjang berjela ni, xpelah yg penting utk kenangan Mama..^_~..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, September 26, 2013

Seronok anak2 Mr Papa dh balik n bawa balik hasil..^_~..

As salam,

Alhamdulillah Mr papa selamat balik dr JB, kursus 3 hari je pun tp anak2nye rindu...dasyat...kalau boleh semalam nak tunggu Mr papa balik baru nak g minum, tp Mr papa call yg dia sampai lewat maybe  tgh malam sbb terkena penangan JPO...hahahah...org lelaki pun kalau terkena penangan Shopping, boleh tahan...x kisahlah yg penting bahagian kitaorg pun ada..tq papa :)

Disebabkan Mr papa sampai lewat malam, pagi tdla anak2 baru dpt peluk cium papa dia n sibuk la pagi td papa nye bgtau "papa ada beli baju utk semua"..oh yeah ...oh yeah...seronoknya sbb kami mmg xde minta papa pun drpd papa pun sebenarnya, tau2 papa call br lps Shopping dkt JPO baju anak2 n adalah sehelai t-shirt utk MaMa. (Mr. Papa Shopping baju kami semua dkt padini, 2 minggu lps kami bercuti ke JB, MaMa dh Shopping jgk baju bdk dkt padini JPO, t-shirt bdk tgh murah, kali ni Mr papa plk belanja baju anak2). 

Jom tgk budak 2 org yg happy dpt baju 2 helai seorang n sehelai seluar. Amboih Mr papa siap beli kasut clark...

Kasut clark Mr. Papa


Ini baju utk AbG n adik...









Tq papa, AbG n adik suka..


P/s: kebetulan hari ni sampai awal dkt tempat audit, sampai2 sempat lagi update n3 dulu sblm memulakan kerja..disebabkan ada WiFi ckp ngan papa MaMa nak pinjam iPad minggu ni...heheh







Tuesday, September 24, 2013

Audit minggu ni n Mr. Papa plk berkursus di JB

As salam,

Akceli minggu ni (23 - 27 /9/2013) MaMa keluar audit, tp sib baik audit area putrajaya je, sebabnya Mr. Papa terlibat dgn kursus luar daerah di JB selama 3 hari (sib baik jg MaMa dh pandai memandu skrg, kalau tak, tak kan nak excuse audit). Insyaallah hari ni Mr. Papa balik, ZaQuAn n ZiQrY dok menghitung hari je "berapa hari lg papa nak balik..." huhu, yelah Mr. Papa jarang outstation, MaMa nye dh biasa n kerap outstation, so anak2 x heran sgt kalau MaMa g outstation (diaorg pun dh faham kerja MaMa).

Bz plk MaMa sejak dh bertukar unit ni sbb jadual audit straight setiap bulan keluar, aduihai makin lmbt la update n3..ni ambik masa waktu rehat update laju2 guna WiFi yg ada kat tempat audit ni :p

Monday, September 23, 2013

Family Trip Holiday Jakarta Bandung 2013 | Day 1 ~ Lunch, Dinner Dan Akhirnya Sampai ke Hotel (Asoka Hotel Bandung)

As Salam,

Sambung N3 Holiday Jakarta Bandung, aduihai masih lagi story day 1..panjang lg perjalanan ni..huk..huk..

Daripada  Taman Safari Indonesia perjalanan diteruskan melalui puncak menuju ke Bandung. Jalan ke Puncak ni ala² jalan nak ke Cameron Highland, atas bukit, cuacanye pun terasa sejuk n sepanjang perjalanan kiri dan kanan akan nampak ladang teh.

 Ladang teh di puncak




Masa untuk makan tengahari, perut mmg dh lapar pun, iyelah betul² isi perut pagi sblm naik flight, dlm flight mama x beli makanan pun, Mr. Papa je yg order sandwish. dah la perjalanan jauh lagi ni nak sampai ke Bandung, time lunch kami ni pun dh lewat sgt dh sbnrnya, kami sampai tempat makan kul 3 lebih dah..kami ikut je pemandu bawa kami makan di Rumah Makan Bumi AKi.

Lunch dulu disini..,Rumah Makan Bumi Aki


Mau makan ape kita ni, tengok² menu akhirnya pilih menu yg paling senang, Ayam Penyet la..(semua pun order ayam penyet)
Time ni mmg x dinafikan Mama mmg teringin nak makan Nasi Ayam Penyet from Indonesia..hehe
(tp masuk hari ke-2 dan seterusnya asik makan ayam penyet je sampai siyess jemu giler... )
 


 Muka lapar ni..


Yezza...menu dah sampai..
Sedap sampai kelicinan pinggan masing²..hehe


 Di Indonesia ni x rugi kalau order air jus, sbb jusnya mmg pure n terasa buahnya byk..
time ni Mama order Mango juice, sedap sgt.
 Green tea tu plk mmg dia dh kira dlm 1 set Ayam Penyet tu..

 

Pic kami bertiga ..^_^..
ehh mana Abg Zaquan, Abg biasalah naik je Bus mesti tido, dia tido time ni dgn kakak..
so kami bungkuskan je dia Nasi Ayam Penyet 1..
 
 

Alhamdullillah perut sudah kenyang, 
 baru boleh naik bus tido dgn lena..hehe..
(pic reramai ni sumber dr n3 cute mum)


Perjalanan diteruskan n mmg betul boleh dikatakan kami semua tido sepanjang dlm bus, Zaquan n Ziqry pun tido. Sedar x sedar dh maghrib, dh nak dekat kul 7 mlm pun pemandu berhenti tepi jalan (tepi² jalan tu ada la kedai kiri kanan, pekan dia kot..ala² pekan cowboy gitew, x tanye plak apa nama tempat kami berhenti tu..) utk kami beli prepaid no Indonesia (FIL mmg pesan kot sblm sampai hotel nak singgah beli No. Indonesia). Mama pun sama berminat untuk beli No Phone Indon sbbnya FIL pun suggest at least 1 family 1 No. Indon supaya senang nak contact time bershopping nanti. 

Ni no. Indon Mama, no pakai buang je.. :p
Prepaid simPATI ni Mama beli 7,000Rp (Sim Card 4,000Rp + Prepaid 3,000Rp) @ RM2.24
itupun tahan sampai hari ke 6 tu prepaid masih berbaki..


 Waduh..waduh malam baru sampai Bandung, sblm ke Hotel singgah dinner dulu..di Restoran Masakan Padang..


 

Zaquan makan nasi bungkus Ayam Penyet yg kami bungkus masa makan di Bumi Aki.
 

Alhamdulillah akhirnya selamat tiba di hotel..
 nampak x jam di dinging tu..kalau nak tau kul 10.20mlm baru kami check in hotel..
fuhh..time ni rasa mcm x sabar nye nak masuk bilik nak landing atas katil, nak hilangkan rasa lelah/lama dlm perjalanan..

FIL yang uruskan urusan hotel ni, so kami dok diam memerhati je la..hehee


 Ini la hotel tempat kami bermalam selama 4 hari 3 malam.
Asoka Hotel.

Hotel biasa 3 bintang je tp boleh la buat kami bermalam, selesa je bg kami, cuma yg x beshnya makan dia xde buffet, so b/fast selama duduk di hotel ni menu yg sama je, 2 pilihan je nasi goreng atau roti bakar..janji dpt alas perut sblm keluar berjln2 kan..
 

Our room..
selesa dh bg kami sbb kami dpt katil king, kami 4 beranak dpt la tido selesa xde la terasa berhimpit sgt.


 Ruang TV , Meja Solek n, Tempat letak Beg n Baju.


Ruang berkaca ni Toilet..
 

Mmg ok n selesa je hotel ni utk kami, dh puashati dgn bilik terus check plug utk charge bateri hp yg dah nak kong, alamak xde international plug la, FIL ada tp x kan nak pinjam ntah turn yg ke berapa la dpt pinjam, so Mama terus turun lobby try tanye kaunter dia ada sediakan ke Internatinal Plug, sekali xde disediakan tp ada utk dijual..ermm..beli pun beli la..beli 2 terus, senang x pyh berebut dgn Mr. Papa.
 Plug ni satu berharga 25,000Rp @ RM8.00 .
 
 






 Ok..time to sleep, esok sudah ada Agenda yg telah diatur oleh FIL...masa utk berjimba²...^_~..harusla tido dgn secukupnya...





Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails