Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, November 26, 2013

Majlis Graduasi Dan Aprisiasi di Tadika Abg Khair Zaquan| Terujanya Dia Nak Berkonsert!

As Salam,

Walaupun n3 holiday Jakarta Bandung yg tergendala tu dh ada dalam deraf (gambar je yg masuk dlm deraf, ceritanya belum lg..huhuk..) Jadinya hari ni Mama teruja nak berkongsi n3 Majlis hari Graduasi dan Aprisiasi di Tadika Generasiku iaitu tadika tempat my son duduk n belajar. Majlisnya telah berlangsung pada 2 minggu lepas (Sabtu, 9 Nov 2013 di Dewan Melati, Perbadanan Putrajaya). Akceli my son Khair Zaquan bkn graduate pun sbb hari graduasi utk kanak2 berumur 6 tahun, Zaquan baru berusia 5 tahun, dia hanya terlibat dgn persembahan..konsert katanya. Teruja sbb al maklumlah 1st time anak buat persembahan, tahun pertama anak² duduk tadika dan taska, sblm ni masing² membesar di bawah jagaan Atok n Nenek dia.

Majlis sepatutnya bermula jam 9.30pagi hingga 1.00tgh. Cikgu Kelas Khair Zaquan siap Whatapp Mama bgtau kalau boleh minta dtg sebelum kul 9.30pg n breakfast siap² supaya senang anak² nak ready buat persembahan nanti.  Kami sampai ngam2 pukul 9.30pg, nasib majlisnya belum bermula pun, lama jgk baru start..kul 10.00 lebih baru mula..biasalah menunggu semua tetamu hadir n yg penting tunggu kedatangan VIP la kan..

Sampai² kami terus hantar Zaquan di belakang pentas dan kami pulak setia menunggu Abg membuat persembahannya, yg lawaknya kami ni main terjah je duduk kat depan², rupanya seat yg depan² tu untuk parents n anak²nya yg cemerlang amik sijil. Urusetia n Cikgu2 dh bz, itupun sib baik UmmiAqeef tegur Mama n kami berbual skjp n dia bgtau tempat duduk dia mmg dh ada nama sbb Aqeef dapat anugerah. Tahniah ye Aqeef, Khair Zaquan xde dpt anugerah pun, tp kami tetap berbangga n sokong Abg sbb ye la thn pertama masuk tadika xde la expect kami tinggi sgt, Keputusan akhir tahun Abg pun dh dapat n maintain..Matematik dapat 100% (A), Bahasa Arab n Jawi pun dapat A cuma tu la dia lemah membaca n Bahasa Melayu..keputusannya failed..skrg ni kena byk tumpukan kepada proses pembacaan la..

Kami OTW nak ke Majlis Graduasi Dan Aprisiasi di Tadika Generasiku..
Kemain lagi abg senyum simpul.., 
kalau kawan2 nak tau abg langsung x bercerita yang dia kana buat persembahan, kami ni beriye tanye abg wat persembahan apa nanti? abg berlakon ke?..Jawapan abg..ntah x tau..sabar je la Mama n Papa mendengarnya. Di rumah mmg x tunjuk langsung dianye skill n practice for concert..
Sekali je abg pernah  minta kebenaran boleh x abg pergi concert sekolah nanti (itupun sebulan sblm concert, adalah sikit dia cerita kena jd itu la, jd inilah.., tp x cerita pun dia akan menari sbnrnya pd waktu hari concert nanti


Menunggu Majlis bermula..
agak kelam kabut sikit, dgn Pengacara Majlisnya ckp berterabur n plg x besh skrin besar ada, video camera ada tp tayangan video kanak2 buat persembahan x link langsung dgn skrin besar yg disediakn..


Kami ni dah la duduk belakang sekali sbnrnya, sbb bila dh tau yg seat depan² tu dh ada nama, menggagau kami cari tempat lain, belakang pun belakang la janji ada tempat duduk. Setia menunggu persembahan daripada abg khair zaquan, Adik x  buat persembahan..kita tgk abg je la ye..



Yeay..tiba giliran abg dan kawan² buat persembahan..
Persembahan Tarian Gadis dan Bunga..
comey² nye semua..


Tahniah abg n kawan²..persembahan besh sgt..:)
abg enjoy sgt menari, kami yg menonton pun enjoy,
so surprise kemain ligat lagi dia menari atas pentas..
kemain lg lenggok dia
Mama sempat rakam video persembahan ni, tp try utk upload dkt blog ni x berjaya pulak..huhu.


sempat jgk berbual dgn kwn blogger (eima) n hantar video persembahan tarian gadis dan bunga ni (fahim pun menari sama) ni pd dia, tp tula selalu x berkesempatan nak berbual lama sbb biasala Mama kena main kejar² dgn anak², diorang ni lasak, tgk anak² eima kemain elok lg nak duduk diam ngan mak ayah dia..

Dah selesai persembahan..
bersama geng2 sekelas n geng menari..hehe


Bersama kawan sekelas Aqeef Irfan(anak ummiaqeef)



Bersama kawan sekelas..Iskandar..


Abg bersama kawan sekelas gegirl dia..(Iza Zara, Raja dan Tasnif)
kemain lg anak mama ni rupanye..hero pujaan ramai rupanye..



Ok abg pun dah selesai persembahan n semua persembahan pun dh tamat, nak menunggu waktu makan, anak² dah gelisah sibuk nak beli mainan..sudahnya kami x tunggu pun waktu makan, makanan mmg ada disediakan, kami makan di Alamanda je..hehe..

Bye..adik nak g jenjalan di Alamanda pulak.., 
hope tahun depan Adik berpeluang buat persembahan..

Sekian, terima kasih.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. Tgk budak2 buat persembahan cute je kan? Adam pun dh oepas concert dia ritu. Kemain menari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cute je tgk bdk2 buat persembahan..keletah diorang tu yg mencuit hati xde cover2 n control macho.., mmg dh sedia cute n comey..:)

      owh ye ke, itulah hujung thn ni ramai taska/tadika buat hari graduasi dan konsert..

      Delete
  2. wah..glemer abg zaquan.. hehe.. aqeef xdpt anugerah..adik dia yg dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..aqeef pun glamer jgk..
      opsss..sorry tersalah info plk, mcm terdengar2 nama aqeef je..
      owh tahniah buat adik aqeef..

      Delete
  3. kemain bergaya zaquan..suke tgk budak2 buat persembahan seronok jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup srnok tgk bdk2 buat persembahan..

      Delete
  4. tasnif tu awek bunga fahim .. hihi
    comey betui khair kena apit ngan awek2 bunga... klu fahim die malu ngan pompuan ... tak ngaku die kawan ngan pompuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..partner dia menari ye..
      heheh..tersenyum2 simpul jgk khair bila awek yg kejar dia..

      Delete
  5. suprise lah kiranya takmoo bg tahu.. hahahaha .. anak² ni kdg² mcm tu lah dpn kt takmoo tunjuk.. sy pun terkejut jgk amir masa konvo tu kemain ligat dia tau.. mcm² dia masuk dulu kemain pemalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..itulah kan, yg k.eija perasan zaquan ni mmg x suka sgt cerita hal sekolah dia kalau kita tanye, kalau betul dia nak cerita, dgn sendirinya dia akan bercerita..

      owh ye la sama la mcm zaquan, dulu dia pemalu, sejak dh tadika ni makin berani..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails