Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, June 6, 2016

Salam Ramadhan 1437H | 1 Ramadhan 1437H/06.06.16 ~Selamat Ulangtahun Kelahiran Yang ke-8 Thn Muhammad Khair Zaquan

Assalammualaikum,

Salam Ramadhan Al Mubarak 1437H / selamat berpuasa semua..., Alhamdullillah masih dapat bertemu dengan bulan yang penuh dengan rahmat, keberkatan dan keampunan. Moga kita sama² dapat menunaikan ibadah puasa dengan baik dan sempurna serta melipatgandakan amalan² yang baik di bulan yang mulia ini...Amin. 



1 RAMADHAN 1437H/06.06.16 ~ HAPPY 8th BIRTHDAY MY DEAR SON...MUHAMMAD KHAIR ZAQUAN


Alhamdullillah selain daripada dapat menyambut kedatangan bulan puasa, pada 1 Ramadhan 1437H ini juga merupakan hari ulangtahun kelahiran hero mama yang pertama..Muhammad Khair Zaquan yang ke -8 tahun, Ya Allah syukur alhamdullillah..8 tahun dah abang...how time flies..abang membesar dengan sihat dan membesar bagai johan..ngeee..

Mama n Papa sentiasa doakan yang terbaik buat abang, semoga abang diberikan kesihatan yang baik, menjadi insan yang berguna serta berjaya di dunia dan akhirat..amin. Diharap bersempena dengan bulan ramadhan yang penuh dengan rahmat dan berkat ini abang dapat menunaikan ibadah puasa..abang kena belajar untuk puasa penuh tau..., abang dah besar..dh 8 tahun dah...

Seperti biasa, sambutan hari lahir anak biasa² je..buat syarat janji anak² dapat potong kek dan makan² sikit antara kami sekeluarga dgn atok, nenek, acik² n sepupu² Zaquan n Ziqry. Sejak Zaquan dah bersekolah penuh ni Mama dh xde buat sambutan hari lahir dia besar2..last buat sambutan hari lahir dirumah bersekali dgn bday adik dia 4 tahun lepas (Bday Bash ZaquanZiqry)

Pic² sekitar small celebration bday Zaquan pada tengah malam semalam..

Ini feberet cake yg kami beli siap kat kedai cake depan area rumah je..boleh dikatakan tetiap tahun cake yg sama sbb anak² mmg suka moose cho.cake ni aje, kalau ada sambutan hari lahir yg special samada di rumah/sekolah baru mama tempah cake lain..itupun ikut demand anak²..
Abg dan Adik tengah tunggu pizza dominos siap, tekak mama yang tetiba rasa nak makan dominos, so mama cadang beli kek dan dominos utk makan² sama family. Nasib baik sempat order before kedai tutup sbb Mr. Papa beli lps balik dari sembahyang terawih..
Yeay...dah sampai Impian Maju, tempat lepak kami 1 family, janji jumpa atok, nenek, acik, kakak, ara ngan qhairina dkt sini..
Amik bau dulu sebelum tunggu yg lain sampai.., sbnrnya bdk 2 org ni dh x sabar nak makan..
beef pepperini flaver feberet adik, sementara bbq chicken flavour feberet Zaquan.
mama nak bergambar dgn bday boy mama ni la.., tp tgkla dia saje je buat muka..
'Allah Selamatkan Kamu..., Allah Selamatkan Kamu..., Allah Selamatkan Muhammad Khair Zaquan.., Allah Selamatkan kamu.....Happy 8th Bday Abang Zaquan..
x dan nak tunggu acik sampai..atok n nenek sampai bersama 3 dania ni (sepupu ZaquanZiqry) je, bday boy dah terus cepat² nak potong kek, sorry acik..abg potong kek dulu...

Tq semua family members yg join mkn², minum² n potong bday cake Zaquan , tetiap tahun mmg x pernah miss celebrate bersama..♥♥♥ . 

Jam pun dah melewati jam 12 lebihh...esok dah nak sahur..n masuk keje awal..

Abg n Adik cuti sekolah ok la tido rumah atok n nenek..so seminggu ni Mama n Papa sahur berdua je la..Sekian..coretan MamaZaquanZiqry yang dah lama x mengarang n3 blog..huhu

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, June 1, 2016

Assalammualaikum....

Assalammualaikum,


Apa khabar kawan2 blog semua...? lama nau blog ni x berusik..huhu..N3 pertama untuk tahun 2016.., rasa mcm dh nak pencen dari berblog sbnrnya.., serius skrg dh susah nak bahagikan masa utk menulis dan membaca blog, tp ntahkla hari ni terlebey masa sampai tergerak hati nak buka blog n terus taip n3.., maaf la bkn shj blog x berupdate.., melawat dan membaca blog kawan² juga sweetmama dah lama tinggalkan.., harap2 selepas dh ada n3 utk tahun ni, minat utk menulis blog dtg kembali..hehe.., lgpun skrg dh byk medium sosial lain yg boleh menjadi penghubung dgn kawan² blog, maybe itu slh satunya jgk buat mama dh malas untuk menulis panjang, almaklumlah mama ni jenis kalau dh menulis x reti nak berhenti...


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, September 21, 2015

Cuti Sekolah..Abg n Adik ke Melaka Pulak

Assalammualaikum,

Hari ni dah bermulanya cuti persekolahan penggal kedua (19-27 Sept.2015), sejak anak dah bersekolah penuh ni kan..Mama nya kena lah peka dgn jadual cuti sekolah anak tp sbnrnya Mama n Papa hampir terlupa, nasib ada group wasap sekolah dok inform..ngeee..

So last minute planning, Mr. Papa kata memandangkan cuti sekolah sekali dgn minggu cuti raya haji, boleh la Mr. Papa bawa g melaka, ikut Mr. Papa nya plk keje, lgpun 3 hari je bekerja, hari khamis dah cuti raya haji, hari jumaat plk mr. papa amik cuti rehat, x berbaloi nak keje patah balik ke Melaka. Selalunya kalau cuti sekolah x kemana, nak x nak mama bawa la abg g opis Mama, yg adiknya g taska. Kira ok la Mr. Papa nak bawa anak² ke sana plk, xde la bosan sgt diaorang, cuti sekolah x g bercuti pun at least dpt keluar daripada rumah srnok la bdk² tu...

Mmg anak² teruja sgt nak ikut Mr. Papa nya blk Melaka, paling x menahan Adik Ziqry pagi² hari Sabtu lg dh kejut Mr. Papa ' Papa, bangun kata nak pergi Melaka..' adeiii..x sabar ye adik nak tinggalkan Mama..huhu, ikutkan hati..., kan srnok kalau Mama pun boleh ikut g Melaka, tp Mama nak kena simpan cuti, cuti dh sikit..bulan depan kita g bercuti sama² ye anak²...

Rutin semenjak kami PJJ ni hari jumaat lepas balik keje Mr Papa akan blk rumah kami di Bangi dan Pagi Isnin lepas suboh gerak ke Melaka terus masuk opis. So pagi td lepas suboh diaorang gerak ke Melaka. Alhamdullillah pagi td kul 8.30pg dah terima call daripada diaorang bgtau dh selamat sampai opis Papa dia dah..ok...selamat bercuti ye anak²..

Pagi td lepas suboh.., Muka happy nak ikut Mr. Papa balik Melaka..
beriye mcm nak holidays sakan, tp sbnrnya nak g opis Papa je..hehe



erksss..sempat lg selfie ngan Mama, iye la 3 hari 2 mlm xdpt nak peluk cium, selalunya tido bawah ketiak Mama je hero² mama ni.., ni td peluk puas² sebelum diaorang bertolak.


Abg n Adik jgn nakal² k, kalau Abg n Adik perangai baik kali ni, mesti next time Mr. Papa bawa lagi tau.., 2 bulan je lg nak abis sekolah dah..cepatnya masa berlalu...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, September 7, 2015

Alhamdullillah..Dah Sembuh Sepenuhnya

Assalammualaikum,

Alhamdullillah, my son Zaquan yang telah retak kakinya baru² ni telah sembuh sepenuhnya, dah x perlu check up susulan, simen di kaki dah selamat buka pada check up susulan yang dibuat pada 20 Ogos 2015 (khamis) yang lalu. 


menunggu giliran, 
berguna stroller gabak zaquan ni dulu, time² sakit ni dpt guna
kebetulan pagi tu parking full dekat hospital, Mama terpaksa parking jauh dekat Putrajaya Sentral, kena jalan kaki jauh sikit la dgn menolak stroller yang ada baby besar ni, tp Mama think positif anggap je la excercise sambil menolak stroller..hehe..


Tengokla simen n bandage nya pun dh nak terburai, ini pun dh kemas² kan sikit ikatan bandage before masuk jumpa doktor.


Mula² tu risau gak sbbnya bandage di kaki dia tu sampai dah terburai dalam tempoh 11 hari dia mendapat cuti sakit, risau je kaki diax pulih sepenuhnya, tp alhamdullillah Doktor kata kaki budak insyaallah cepat baik, tengok dia jalan dah x sakit n boleh berjalan tu maknanya ok la tu..

dh boleh tanggal dah simen di kaki Zaquan.
tp nampak x kesan luka sbb menggaru x tahan gatal masa kaki berbalut..


Alhamdullillah dah sihat sepenuhnya.
muka happy tp dh boleh jalan pun still dia nak duduk dalam stroller n suruh Mama tolak dia..
adeiii..sabar je la..



Pesanan Buat Abg Zaquan :- beringat² tau lepas ni, ingat kalau mama n papa kata jgn tu..jgn la buat...Mama n Papa tegur n pesan utk kebaikan Abg jgk..

p/s : Tuan tanah seminggu xde di office..keluar g Mengaudit...

N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Sunday, August 30, 2015

Aidilfitri 2015 | Sekolah Ganti dan Jamuan Raya Sekolah Abg

Assalammualaikum,

Pada 8 Ogos 2015 (Sabtu), Sekolah tempat my son belajar iaitu Sekolah Keb Putrajaya Presint 18(2) telah mengadakan sekolah ganti dan kebetulan sekolah ganti di bulan syawal makanya turut diadakan Sambutan hari raya sekolah. 

Jadinya semangat jugak la budak² nak datang ke sekolah w/pun hari Sabtu sbb ada sambutan hari raya..ini kira time nak seronok² dgn kawan² la kan...,  malahan Ibu bapa kepada semua murid² turut dijemput sama untuk memeriahkan sambutan hai raya.


pada hari berkenaan juga Ibu Bapa digalakkan untuk membawa potluck. Ini menu potluck Mama untuk Abg Zaquan bawa ke sekolah. Menu request dari Zaquan sendiri..Makaroni Beef Bolognice dan Puding Oreo Milo.


Abg Zaquan sudah segak untuk ke sekolah w/pun baru patah gigi yg kedua pada malam sebelum hari sambutan hari raya sekolah. Cikgu ada bagitahu pada hari sambutan hari raya nanti ada pertandingan baju tercantik..itu yang dia sibuk ingatkan Mama, 'Cikgu suruh pakai baju raya lengkap bersamping dan bersongkok'. Memang meriah la semua bdk² sekolah bergaya/melaram dgn baju raya memasing. Saingan sengit ramai sgt yg kacak/cantik bergaya dengan baju raya yg sememangnya cantik² belaka.


Sementara menunggu jam 9.30 pagi untuk sama² memeriahkan sambutan hari raya sekolah Abg, , kami dah siap breakfast pun..sempat lagi selfie² dgn Adik Ziqry, Adik Ziqry pun xmo kalah, mana boleh tgk Abg pakai baju raya, dia pun nak berbaju melayu raya jgk..nasib la mmg keluarga pun sama dijemput utk majlis sambutan hari raya ni..


Time ni bdk² sekolah duduk mengikut kelas masing², Ibu Bapa plk duduk di kerusi hadapan tempat jemputan tetamu. 

See..Adik mmg nak berkepit dgn Abg dia je.., xmo pun dia duduk dgn Mama n Papa kat depan..., terpaksalah Abg dia melayan kerenah Adik dia yg satu ni..,join dgn kawan² sekelas dia.  Mama pun dh teragak nasib baik prepare 2 pinggan dan 2 cawan sbb Cikgu dah pesan time majlis ni nanti bawa pinggan dan cawan sendiri daripada rumah.

mcm² peel, boleh plk Abg Zaquan bertukar samping ngan kawan dia 




Amboi happy Abg Zaquan bersama kawan² sekelas dia..




Yeah..makan time..
Pergh...meriah giler potluck raya dia...sepanjang² meja penuh dgn pelbagai menu..



Selesai makan..murid² dibenarkan balik awal..jadinya kami pun lepas selesai makan mmg terus balik je..

p/s : Salam Kemerdekaan buat semua, cuti 3 hari kami x kemana pun, mr. papa ada kelas..huhu..., jdnya amik kesempatan update blog la time cuti² ni..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails