Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, August 30, 2015

Aidilfitri 2015 | Sekolah Ganti dan Jamuan Raya Sekolah Abg

Assalammualaikum,

Pada 8 Ogos 2015 (Sabtu), Sekolah tempat my son belajar iaitu Sekolah Keb Putrajaya Presint 18(2) telah mengadakan sekolah ganti dan kebetulan sekolah ganti di bulan syawal makanya turut diadakan Sambutan hari raya sekolah. 

Jadinya semangat jugak la budak² nak datang ke sekolah w/pun hari Sabtu sbb ada sambutan hari raya..ini kira time nak seronok² dgn kawan² la kan...,  malahan Ibu bapa kepada semua murid² turut dijemput sama untuk memeriahkan sambutan hai raya.


Tentatif program pada hari berkenaan.


pada hari berkenaan juga Ibu Bapa digalakkan untuk membawa potluck. Ini menu potluck Mama untuk Abg Zaquan bawa ke sekolah. Menu request dari Zaquan sendiri..Makaroni Beef Bolognice dan Puding Oreo Milo.


Abg Zaquan sudah segak untuk ke sekolah w/pun baru patah gigi yg kedua pada malam sebelum hari sambutan hari raya sekolah. Cikgu ada bagitahu pada hari sambutan hari raya nanti ada pertandingan baju tercantik..itu yang dia sibuk ingatkan Mama, 'Cikgu suruh pakai baju raya lengkap bersamping dan bersongkok'. Memang meriah la semua bdk² sekolah bergaya/melaram dgn baju raya memasing. Saingan sengit ramai sgt yg kacak/cantik bergaya dengan baju raya yg sememangnya cantik² belaka.


Sementara menunggu jam 9.30 pagi untuk sama² memeriahkan sambutan hari raya sekolah Abg, , kami dah siap breakfast pun..sempat lagi selfie² dgn Adik Ziqry, Adik Ziqry pun xmo kalah, mana boleh tgk Abg pakai baju raya, dia pun nak berbaju melayu raya jgk..nasib la mmg keluarga pun sama dijemput utk majlis sambutan hari raya ni..


Time ni bdk² sekolah duduk mengikut kelas masing², Ibu Bapa plk duduk di kerusi hadapan tempat jemputan tetamu. 

See..Adik mmg nak berkepit dgn Abg dia je.., xmo pun dia duduk dgn Mama n Papa kat depan..., terpaksalah Abg dia melayan kerenah Adik dia yg satu ni..,join dgn kawan² sekelas dia.  Mama pun dh teragak nasib baik prepare 2 pinggan dan 2 cawan sbb Cikgu dah pesan time majlis ni nanti bawa pinggan dan cawan sendiri daripada rumah.

mcm² peel, boleh plk Abg Zaquan bertukar samping ngan kawan dia 




Amboi happy Abg Zaquan bersama kawan² sekelas dia..




Yeah..makan time..
Pergh...meriah giler potluck raya dia...sepanjang² meja penuh dgn pelbagai menu..



Selesai makan..murid² dibenarkan balik awal..jadinya kami pun lepas selesai makan mmg terus balik je..

p/s : Salam Kemerdekaan buat semua, cuti 3 hari kami x kemana pun, mr. papa ada kelas..huhu..., jdnya amik kesempatan update blog la time cuti² ni..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, August 26, 2015

Aidilfitri 2015 | Sambutan Jamuan Hari Raya Office 2015

Assalammualaikum,

Tahun ni meriah sambutan jamuan hari raya di office Mama dengan tema Warna Warni Aidilfitri dan konsep booth bagi hidangan menu. Setiap Seksyen di pertanggungjawabkan untuk menyediakan 3 menu dimana pertandingan menghias menu hidangan dan booth turut diadakan. 

Office tempat Mama bekerja ni ada 3 Seksyen, So 3 booth la yang ada.., 3 booth dgn 1 booth ada 3 menu.. + menu utama dari Kelab dan menu² sampingan yang lain...meriah ko...

Bila dah sampai waktunya...rasa seronok n meriah plk. Mama x fokus pada satu² menu dr booth yg lain, dok fokus pada booth Seksyen Mama aje...hehe. Mama baru je bertukar Seksyen sbnrnya dari Seksyen Kawalan Pengurusan kepada Seksyen Kawalan Hasil x sampai sebulan pun lg tapi Alhamdullillah kerjasama kawan² terbaik sama je Mama rasa di Seksyen lama Mama sebelum ni..^_^..

Orait...jom layan gambar.., wajib la bergambar² ngan kekawan office kan..


Inilah dia team Unit baru Mama.., x cukup korum ni..time ni kami amik kesempatan bergambar² di pentas utama sementara menunggu menu yg diorder sampai..


see...kemain lg unit kitaorang,  meja kosong lagi x siap pape pun lagi tp sibuk dok bergambar.., iye la nak hias menu mcm mana kalau makanan x sampai lagi , yg penting latarbelakang booth dan senarai menu kat belakang nun dah ready..


Photobooth utk sesi bergambar²


Masa yg dinanti telah pun tiba, penilaian juri ke atas booth dan hiasan menu, markah utama kepada hiasan menu sbnrnya, hiasan booth adalah bonus..., saingan sengit ..., hiasan menu bg setiap booth, cantik semuanya pada mata Mama..
   
Ini la dia hasil hiasan menu booth kami, setiap menu kami bagi nama mengikut drama² popular skrg dan saje kami tambah 1 menu cupcake sebagai penyeri lagi kepada booth kami.

Our menu..
Kelasss x nama menu Seksyen Kitaorang..


Ini lah dia Juaranya..booth dari Seksyen Kawalan Khas, kelebihan pada menu pulut yang dihias comel n susunan nampak kemas dan teratur..(ehhh ckp mcm kita plk juri..)..hehe


Yang ini plk booth Seksyen Kawalan Pengurusan
pun nampak cantik dna kemas shj hiasan menu dia kan..


Now..Mama nak fokus kepada hiasan menu Seksyen kami..
Ini la dia hasil deco² menu dari Seksyen kami..
Serius masa nak menyiapkan ni semua team membantu dan memberikan kerjasama, time ni terasa macam pertandingan masterchef pun ada sbb Seksyen kami paling last letak menu pada booth, kami ada masa dalam 30 minit je tau time ni nak pastikan semuanya cantik seperti ni dan clearkan brg² catering before tetamu VVIP sampai, tetiba plk urusetia bgtau Meeting abis awal 


untuk 3 menu dari Seksyen kami ni pulak, kami ditugaskan lagi untuk setiap satu unit mengambil tanggungjawab untuk menghias 1 menu hidangan. Sistem Undian kami gunakan. So inilah hasilnya.

Ini dia Laksa Sayang Awak 200%
Menu laksa ni tempah dari Family Mertua Mama
Hiasan by Unit Mama..(Unit Pemantauan Hasil GST)
konsep yang kami pakai adalah bakul rotan , bahan² laksa disekeliling laksa bersekali dgn kuah laksa dalam mangkuk sebagai simbolik je.., ready siap² dgn gubahan cili dan bunga kantan yang x berapa nak kembang..huhu


Roti Arab Eksperimen Cinta
kreatif jgk Unit Pemantauan Praktis ni.., letak kuah kari ayam dalam lada  benggala dan dihiasai dgn salad, timun dan tomato ceri..


Aiskrim Sado ko Hado!!
Nama menu mesti gempak w/pun hakikatnya Aiskirim nya x sado mana pun, cepat nau mencair..

Yang ini deco dari Unit Pemantauan hasil LHDN, konsep diaorang bgtau tp kami sama² tolong decokan.., deco simple je..buah starwberry dan anggur sbg hiasan dan penarik.., mmg org dok rembat buah pun..dapat plk strawberry dia manis sedap..


Yg ini menu tambahan dari Seksyen kami sbb ada duit lebih, niat bos nak belanja staff la kiranya.
Cupcake  Cik Bunga dan En. Sombong


Inilah hasil penilaian juri, kami kalah 1 mata je dari juara, kami naib juara..


Selesai sudah penilaian juri, perut pun sudah kenyang diisi dengan menu jamuan raya yang sedap²..ini la time kita nak bergambar² di photobooth yang disediakan..

My Team Unit Pemantauan Hasil GST..
Ini baru cukup korum..


Mama n kawan² dari Seksyen Mama yang lama..
sayang korang tau.., ramai yg dah bertukar..byk muka baru dah di Seksyen Kawalan Pengurusan skrg ni, jadi kita amik gambar bertiga je la..


BFF Zawaralovers dan Sugarscarfovers..hehe..


BFF..Kakak Kawasan Kesayangan..


Bersama org kuat PERPENA /Tuan President Persatuan Penolong Akauntan..
Ehhh..sedondon la kita..itu yg beriye amik gambar berdua..tu..hehe..


Bersama Our Dato' Pengarah.
mmg sempoi Pengarah kami ni n sgt bagus orgnya, setiap hari Jumaat Dato' sendiri rajin bagi tazkirah pada semua staff.

dengan selambanya Mama ajak Dato' bergambar sekali sbb sedondon..hehe.


Last Sekali..wajib la bergambar satu Seksyen dan satu Bahagian. Ada rezeki jgk Mama ambil gambar kenangan 1 BPAD ni, sbb time ni Mama baru balik dari amik Zaquan dari sekolah, itu yg sekali dgn gambar Zaquan masuk dalam ini kenangan..

 Team Seksyen Kawalan Hasil


Candid/free style Team Seksyen Kawalan Hasil
nampak x happy je semua...



Ini dia kami Bahagian Pengurusan Audit Dalam (BPAD)
BPAD 2015, BPAD dihatiku..


Free Style..BPAD 2015


p/s : minggu ni baru naik keje selepas seminggu bercuti rehat jaga anak, byk keje menanti.., x sempat jgk nak perabis n3 raya..n siyes x sempat pun nak jenguk blog kawan²...

N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, August 20, 2015

Aidilfitri 2015 | Open House Family Mertua

Assalammualaikum,

Ehh²...x abis² lg story Aidilfitri, iye x sempat lg nak abiskan N3 Aidilfitri 2015..maybe ada 2-3 lagi n3 Aidilfitri yang akan menyusul..huhu.

Minggu pertama Syawal iaitu pada 9 Syawal 1436H /25 Julai 2015 (Sabtu), Family Mertua Mama ada buat mini open house menjemput semua sedara mara dan kawan² terdekat termasuklah kawan² kepada anak menantu sekali..^_^. .Family Mertua Mama ni mmg rajin jgk buat open house raya, Mama je x pernah buat, selalu tumpang open house family mertua Mama je..hehe. 

Orait xmo citer panjang pun, majlis start jam 12 tengahari sampai malam. Antara menu yg ada..(semua Family Mertua yg masak sendiri) :- Menu utama - Nasi Tomato dgn lauk Ayam masak merah, dalca dan acar, menu raya wajib la ada - Lemang dan Rendang, menu lain - Meehoon Soto, Mee Bandung dan Spagetthi Carbonara.  




ni kami lepak kat luar menunggu tetamu


Anak² biasa lah dah ada geng sepupu..


sempat ajak anak² wefie bersama..


My mum n My Adik² Perempuan turut sama datang open house mertua Mama


Ada jgk kawan² Mama yg sudi hadir..

mlmnya ada jemputan open house kawan sekolah kami jgk, tp Mama x dapat nak pergi, so sampaikan salam je, srnok tgk kawan² dpt gathering raya 

My officemate/ BFF Madison Sugarcsarflovers..hehe.
Tq sudi dtg :)


Ok, itu je..majlis berjalan dgn lancar..makanan pun mencukupi ada lebih² sikit siap MIL bungkus utk Mama bawa balik..hehe

pssst..hujung bulan Julai tu (31 Julai 2015)  Mama ada terima jemputan open house rumah blogger eima, mama pergi bw 2 hero Mama tu balik dari kerja terus pergi, kami antara tetamu paling awal, tuan rumah pun masih bz prepare menu, lepas makan terus balik sbb nak kejar Maghrib plk..Tq eima jemput, sedap semua menu yg eima masak tp sayangnya kita x teringat pun nak bergambar bersama kan..

N3 auto publish tuan tanah ada appointment doktor follow up check up Zaquan

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, August 19, 2015

Kan Dah Kena Simen Kaki

Assalammualaikum,

Pengalaman dan pengajaran ni.., pengalaman buat zaquan dan Mama dia.., Pengalaman Zaquan 1st time terseliuh kaki sampai kena bersimen kaki dibuatnya dan pengajaran buat dia supaya lepas ni kalau nak main dgn kawan² tu beringat. Pengalaman buat Mamanya plk bila 1st time menguruskan urusan dari klinik ke hospital dengan mendukung Zaquan yg beratnya 36kg terus terasa diri ni mcm supermak. Boleh dikatakan setengah hari jgk masa habis di klinik dan hospital je, sampai kul 12 mlm baru selesai urusan hospital. Agak kalut jgk sbb pagi Isnin tu (10 Ogos 2015) tu Mama ada latihan pembelajaran audit GST di Menara Tulus, almaklumla Mama baru bertukar unit, so mmg berat hati la nak skip latihan.

Kronologi Zaquan Terseliuh Kaki.

9 Ogos 2015 (Ahad) - Hari kejadian sbnr kaki Zaquan terseliuh adalah pada hari ahad. Tengahari tu Zaquan minta izin beraya rumah jiran depan, dia pergi dengan jiran sebelah rumah (kawan baik dia Akil), biasalah bdk² kan sambil beraya sambil amik kesempatan bermain, Mama ajak balik masuk rumah x dihiraunya..tau² masuk rumah muka sedih tp xde nangis² pun, muka sedih bgtau kaki abg terseliuh, dia bagitau kaki abg terseliuh sbb dok panggil adik balik, tp adik x nak balik rumah, padahal sblm dia masuk rumah Mama mmg dh tegur jgn asik main je, masuk rumah n mama mmg nampak dia terlompat² sbb rumah jiran depan tu ada permainan yang loncat² tu (x tau apa ke nama mainan tu) tp Zaquan siap tunjuk gambar mainan tu dia selalu tgk dkt eventube..huhu. Pengaruh eventube jgk la ni sbb tu melompat x ingat..

Petang dan malam ahad tu dia masih boleh berjalan seperti biasa, dia ada ngadu sakit kaki sikit² tp mama x nampak bengkak di kaki dia, mama plk siap urut² kaki dia bila dia bgtau kaki abg ni terseliuh. Malam tu tido macam biasa dan esoknya ready nak g school seperti biasa.

10 Ogos 2015 (Isnin) - Dah siap nak pergi sekolah, mcm biasa pakai kasut sekolah bila dah sampai depan pintu pagar sekolah..huhu, masa nak suruh dia pakai kasut sekolah dia mengadu kaki dia sakit sampai x boleh nak pakai kasut, tp dia xdela sampai xnak pergi sekolah, ,semangat je nak g school siap cakap xpelah abg pakai sebelah kasut, sebelah kaki yg sakit abg pakai selipar. So pagi tu dia pergi school macam biasa sampai abis waktu sekolah.

Dalam masa yg sama Mama x sedap hati, pagi lps hantar Zaquan terus call Papa bgtau Papa "rasa kaki Zaquan tu mcm serius plk sampai sakit bila nak pakai kasut sekolah", apalagi terus kena bebel dgn Papa, Papa kata patutnya terus g klinik je pagi tu.., Mama pun x tau la kenapa Mama pun ala² blur maybe sbb Mama x nampak bengkak di kaki Zaquan time tu + pagi tu (seminggu tu) Mama ada 1st latihan pembelajaran. Tension je kena bebel, igtkan bgatau dgn harapan Papa boleh amik cuti hari tu tolong solvekan problem, ermmm..tension² pun tp dalam hati tetap x sedap hati, Pagi tu jgk terus ckp dgn bos nak pergi bawa anak ke klinik tengahari nanti, bos ok je apepun anak² kena utamakan.

Jadinya tengahari lepas amik Zaquan, kami pergi lunch dulu lepas tu jam 2ptg terus ke Klinik Kesihatan P18.

selamat sampai klinik, muka happy mcm x sakit je..huhu

Biasalah urusan di klinik pun amik masa lama, tgk jam dah pkl 3 ptg, terus inform bos masuk lwt ptg sikit, tp result slps x-ray dan berjumpa doktor di klinik bgtau ada keretakan sikit pada ankle Zaquan dan Doktor terus suruh refer Hospital dan dia terus buat surat refer ke Hospital dan maklumkan maybe kaki Zaquan kena simen dan Doktor siap pesan pada Mama kalau boleh jangan bagi kaki dia pijak lantai apatah lagi berjalan, tindakan cepat doktor terus bagi Wheelchair untuk Zaquan duduk dan pesan kat Mama nanti bawa anak pergi kereta naik Wheelchair, apalagi bertambah kalut la Mama bila doktor pesan mcm tu, maknanya Mama kena bawa Zaquan g hospital sendirian nanti macam mana la agaknya.

Result X-ray Kaki Zaquan di Klinik Kesihatan P18
Mama pun x pandai nak baca mcm mana, masa dpt terus tanya kaki dia patah ke, doktor kata xdelah, tapi..ermmm ada tapi tu yg seriau dibuatnya, ada keretakan sikit..masa dengar tu aduhaii hopefully x teruk sgt..tp bila diberitahu kena refer hospital dan maybe kena simen, mama plk yg nak nangis mendengarnya, anak rilex je..

Jam 4ptg dari klinik patah balik ke Menara Tulus tempat sesi pembelajaran, Mama nak amik handbag, Mama tinggalkan handbag dkt sana sbb x jangka nak kena pergi hospital plk.

Jam 4.15ptg sampai di Tadika Ziqry, kena la amik Ziqry dulu bawa dia sekali g hospital sbb dah teragak confirm lama urusan di hospital nanti.

Jam 4.30ptg sampai hospital putrajaya,  3 kali pusing jgk la br dapat parking kereta. Time ni la terasa supermak sgt sbb dok mendukong Zaquan sampai ke Emergency Wad..masa sampai tu fikir nak cepat je sampai emergency n dgn Ziqry nye pun dok ada sekali xdan dh nak fikir nak cari wheelchair kat mana.., dah sampai emergency baru minta wheelchair utk Zaquan.

Masa dapat no giliran di emergency ward, misi dkt situ dah inform patient ramai sgt tau so dia x jamin pkl 7 pun belum tentu dapat jumpa doktor. Memang betul pun kata misi tu pkl 9mlm baru no kami dipanggil, itupun masuk wad doktor tgk, "dia kata boleh tak pergi x-ray sekali lagi dkt makmal hospital plk", "mana tau lain plk result dia..lepas tu baru masuk jumpa doktor balik". Nasib la time ni Mr. Papa dah sampai hospital. Mr Papa balik kerja dari Melaka terus ke Hospital Putrajaya. Ngam la timing Mr. Papa sampai br no. kena panggil sbb di bilik separa kritikal tu x boleh bawa masuk bdk..

Muka pun dah toya je, iyelah dari siang sampai ke malam dgn berpakaian sekolah lagi masih lagi menunggu no giliran dipanggil utk berjumpa doktor..bertabah je la..

Jam10mlm jgk la baru dapat jumpa doktor semula dan Doktor mengesahkan confirm mmg sama la x-ray seperti di klinik tadi ada keretakan sikit dan kaki dia perlu disimen, tp kena tunggu skjp sbb doktor yang nak simen tu tgh simen patient lain. Kebetulan hari tu mmg ramai la plk pesakit yang patang tangan dan kaki tau..

Jam11mlm baru selesai simen kaki Zaquan, lepas simen kena buat x-ray sekali lagi dan lepas tu baru amik ubat. Akhirnya bersimen jgk la kaki Abg Zaquan dan dapat Mc 11 hari. Sedar x sedar dah nak jam 12tgh malam jgk la baru selesai sume. 

At Lastnya , kena simen jgk kaki abg, tp alhamdullillah dia cool je sepanjang dia terseliuh kaki sampailah akhirnya kena simen sampaikan doktor pun surprise dia boleh tahan sakit , terseliuh kaki masih boleh pergi sekolah kata doktor..

Esoknya Mama EL..letih rasanya masa abis menunggu di klinik dan hospital. Mr. Papa plk amik cuti rehat 2 hari dan 2 hari lg EL, kiranya minggu tu Mr. Papa cuti jaga anak, itu yg minggu ni giliran Mama plk cuti seminggu jaga anak² dengan kebetulan kami sebnrnya 3 beranak x sihat, demam dan batuk². Hopefully anak² cepat sihat..

Bandage dkt kaki Zaquan tu la ni dah terbarai² dah sbb dia dok x tahan gatal menggaru² sampai terbarai, hari pertama slps simen dia start merengek x tahan gatal dan panas, esoknya Papa dia dah kemas dan betulkan tp skjp je eloknya, semalam pun Atok dia dh siap kemaskan jugak tp dia bukak balik, hari khamis ni (20hb) dah nak follow up check up dgn Doktor semula..aduihai abg Zaquan..

20 Ogos 2015 (Khamis) -  follow up check up Zaquan di hospital, moga segalanya dipermudahkan dan berjalan dengan lancar. Hope next week Zaquan dan Ziqry boleh ke sekolah seperti biasa dan Mama pun boleh masuk keje..cuti dh tinggal sikit ni..huhu.

p/s: tetiba charger usb ni rosak x leh nak transfer gambar dr hp ke pc, kunun dok rumah boleh la update blog buat n3 auto publish byk²(nak settlekan n3 raya x abis² ni:p)...usb plk x leh guna, inipun copy blk gmbr yg dr FB je..nanti ada masa mama update blk N3..x besh rasanye N3 xde gambar.. 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, August 17, 2015

Aidilfitri 2015 | OOTD Raya Sweetmama

Assalammualaikum,

Aidilfitri/Syawal sudah pun berakhir, tp Mama masih terhegeh² nak update n3 hari raya..(x sempat jgk hari tu kunun nak siapkan semua n3 raya auto publish), alang² dh ada mood update blog ni kan n kebetulan now Mama cuti rehat seminggu jaga my son yg x sihat...(nanti mama update story my son terseliuh kaki sampai dpt MC 11 hari), amik kesempatan jenguk² blog minggu ni..^_^..

Saje nak berkongsi OOTD (Outfit Of The Day) Raya Mama tahun ni. 4 helai je pun baju raya Mama tahun ni. Tahun ni baju raya Mama 3 helai beli readymade je senang, x dan nak beli kain n tempah baju. Ada sehelai je yg tempah itupun kain tahun lepas beli dkt Bandung, la ni br siap..huhu.. Lgpun skrg yg readymade pun byk pilihan n cantik² semua sampai rambang mata nak pilih kan, tp Mama senang je janji raya pertama ikut tema..hehe


OOTD Raya Pertama :- Kurung Moden Songket dari Zareeth Zehra dipadankan dengan Instant Shawls Madison Crown Red Aurora Sugarscarf

Ini kes last minute beli sbb nak padankan dgn tema raya tahun ni..Maroon. Beli baju melayu suami dan anak² dulu lps tu br dok cari baju raya Mama nya plk.





Mama mmg suka brand Zawara sbb dia ada size yang mmg bersesuaian dgn Mama n design dress dia cantik² pada mata Mama..♥




OOTD Raya ke-3 :- Wila Dress dari Dreemika by Radiusite dipadankan dengan Instant shawls Scarft Secrets

Wila Dress ni seosons lama pnye tp sbb ada sales raya utk tahun ni mama rembat jgk, suka kain dia jenis tebal dan x melekap dkt badan.



Last but not least, ini baju kurung Mama tempah, kain beli kat bandung tahun lps, tahun ni br siap..dipadankan dengan Instant Shawls Madison Classic Very Grape Sugarscarf.


Kesimpulannya..Mama ni Sugarscarflovers..Raya ni 3 helai Sugarscarf dapat beli utk tudung raya..^_^..koleksi Madison dari sehelai now dah jadi berhelai²..ermmm..lepas ni nak rehat beli Sugarscarf la..(dah GST ni kan kena la amik langkah berjimat cermat..) kalau terbeli pun time sales je..(nak jgk tu..huhu)..:p

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails