Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, September 21, 2015

Cuti Sekolah..Abg n Adik ke Melaka Pulak

Assalammualaikum,

Hari ni dah bermulanya cuti persekolahan penggal kedua (19-27 Sept.2015), sejak anak dah bersekolah penuh ni kan..Mama nya kena lah peka dgn jadual cuti sekolah anak tp sbnrnya Mama n Papa hampir terlupa, nasib ada group wasap sekolah dok inform..ngeee..

So last minute planning, Mr. Papa kata memandangkan cuti sekolah sekali dgn minggu cuti raya haji, boleh la Mr. Papa bawa g melaka, ikut Mr. Papa nya plk keje, lgpun 3 hari je bekerja, hari khamis dah cuti raya haji, hari jumaat plk mr. papa amik cuti rehat, x berbaloi nak keje patah balik ke Melaka. Selalunya kalau cuti sekolah x kemana, nak x nak mama bawa la abg g opis Mama, yg adiknya g taska. Kira ok la Mr. Papa nak bawa anak² ke sana plk, xde la bosan sgt diaorang, cuti sekolah x g bercuti pun at least dpt keluar daripada rumah srnok la bdk² tu...

Mmg anak² teruja sgt nak ikut Mr. Papa nya blk Melaka, paling x menahan Adik Ziqry pagi² hari Sabtu lg dh kejut Mr. Papa ' Papa, bangun kata nak pergi Melaka..' adeiii..x sabar ye adik nak tinggalkan Mama..huhu, ikutkan hati..., kan srnok kalau Mama pun boleh ikut g Melaka, tp Mama nak kena simpan cuti, cuti dh sikit..bulan depan kita g bercuti sama² ye anak²...

Rutin semenjak kami PJJ ni hari jumaat lepas balik keje Mr Papa akan blk rumah kami di Bangi dan Pagi Isnin lepas suboh gerak ke Melaka terus masuk opis. So pagi td lepas suboh diaorang gerak ke Melaka. Alhamdullillah pagi td kul 8.30pg dah terima call daripada diaorang bgtau dh selamat sampai opis Papa dia dah..ok...selamat bercuti ye anak²..

Pagi td lepas suboh.., Muka happy nak ikut Mr. Papa balik Melaka..
beriye mcm nak holidays sakan, tp sbnrnya nak g opis Papa je..hehe



erksss..sempat lg selfie ngan Mama, iye la 3 hari 2 mlm xdpt nak peluk cium, selalunya tido bawah ketiak Mama je hero² mama ni.., ni td peluk puas² sebelum diaorang bertolak.


Abg n Adik jgn nakal² k, kalau Abg n Adik perangai baik kali ni, mesti next time Mr. Papa bawa lagi tau.., 2 bulan je lg nak abis sekolah dah..cepatnya masa berlalu...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, September 7, 2015

Alhamdullillah..Dah Sembuh Sepenuhnya

Assalammualaikum,

Alhamdullillah, my son Zaquan yang telah retak kakinya baru² ni telah sembuh sepenuhnya, dah x perlu check up susulan, simen di kaki dah selamat buka pada check up susulan yang dibuat pada 20 Ogos 2015 (khamis) yang lalu. 


menunggu giliran, 
berguna stroller gabak zaquan ni dulu, time² sakit ni dpt guna
kebetulan pagi tu parking full dekat hospital, Mama terpaksa parking jauh dekat Putrajaya Sentral, kena jalan kaki jauh sikit la dgn menolak stroller yang ada baby besar ni, tp Mama think positif anggap je la excercise sambil menolak stroller..hehe..


Tengokla simen n bandage nya pun dh nak terburai, ini pun dh kemas² kan sikit ikatan bandage before masuk jumpa doktor.


Mula² tu risau gak sbbnya bandage di kaki dia tu sampai dah terburai dalam tempoh 11 hari dia mendapat cuti sakit, risau je kaki diax pulih sepenuhnya, tp alhamdullillah Doktor kata kaki budak insyaallah cepat baik, tengok dia jalan dah x sakit n boleh berjalan tu maknanya ok la tu..

dh boleh tanggal dah simen di kaki Zaquan.
tp nampak x kesan luka sbb menggaru x tahan gatal masa kaki berbalut..


Alhamdullillah dah sihat sepenuhnya.
muka happy tp dh boleh jalan pun still dia nak duduk dalam stroller n suruh Mama tolak dia..
adeiii..sabar je la..



Pesanan Buat Abg Zaquan :- beringat² tau lepas ni, ingat kalau mama n papa kata jgn tu..jgn la buat...Mama n Papa tegur n pesan utk kebaikan Abg jgk..

p/s : Tuan tanah seminggu xde di office..keluar g Mengaudit...

N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Sunday, August 30, 2015

Aidilfitri 2015 | Sekolah Ganti dan Jamuan Raya Sekolah Abg

Assalammualaikum,

Pada 8 Ogos 2015 (Sabtu), Sekolah tempat my son belajar iaitu Sekolah Keb Putrajaya Presint 18(2) telah mengadakan sekolah ganti dan kebetulan sekolah ganti di bulan syawal makanya turut diadakan Sambutan hari raya sekolah. 

Jadinya semangat jugak la budak² nak datang ke sekolah w/pun hari Sabtu sbb ada sambutan hari raya..ini kira time nak seronok² dgn kawan² la kan...,  malahan Ibu bapa kepada semua murid² turut dijemput sama untuk memeriahkan sambutan hai raya.


Tentatif program pada hari berkenaan.


pada hari berkenaan juga Ibu Bapa digalakkan untuk membawa potluck. Ini menu potluck Mama untuk Abg Zaquan bawa ke sekolah. Menu request dari Zaquan sendiri..Makaroni Beef Bolognice dan Puding Oreo Milo.


Abg Zaquan sudah segak untuk ke sekolah w/pun baru patah gigi yg kedua pada malam sebelum hari sambutan hari raya sekolah. Cikgu ada bagitahu pada hari sambutan hari raya nanti ada pertandingan baju tercantik..itu yang dia sibuk ingatkan Mama, 'Cikgu suruh pakai baju raya lengkap bersamping dan bersongkok'. Memang meriah la semua bdk² sekolah bergaya/melaram dgn baju raya memasing. Saingan sengit ramai sgt yg kacak/cantik bergaya dengan baju raya yg sememangnya cantik² belaka.


Sementara menunggu jam 9.30 pagi untuk sama² memeriahkan sambutan hari raya sekolah Abg, , kami dah siap breakfast pun..sempat lagi selfie² dgn Adik Ziqry, Adik Ziqry pun xmo kalah, mana boleh tgk Abg pakai baju raya, dia pun nak berbaju melayu raya jgk..nasib la mmg keluarga pun sama dijemput utk majlis sambutan hari raya ni..


Time ni bdk² sekolah duduk mengikut kelas masing², Ibu Bapa plk duduk di kerusi hadapan tempat jemputan tetamu. 

See..Adik mmg nak berkepit dgn Abg dia je.., xmo pun dia duduk dgn Mama n Papa kat depan..., terpaksalah Abg dia melayan kerenah Adik dia yg satu ni..,join dgn kawan² sekelas dia.  Mama pun dh teragak nasib baik prepare 2 pinggan dan 2 cawan sbb Cikgu dah pesan time majlis ni nanti bawa pinggan dan cawan sendiri daripada rumah.

mcm² peel, boleh plk Abg Zaquan bertukar samping ngan kawan dia 




Amboi happy Abg Zaquan bersama kawan² sekelas dia..




Yeah..makan time..
Pergh...meriah giler potluck raya dia...sepanjang² meja penuh dgn pelbagai menu..



Selesai makan..murid² dibenarkan balik awal..jadinya kami pun lepas selesai makan mmg terus balik je..

p/s : Salam Kemerdekaan buat semua, cuti 3 hari kami x kemana pun, mr. papa ada kelas..huhu..., jdnya amik kesempatan update blog la time cuti² ni..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Wednesday, August 26, 2015

Aidilfitri 2015 | Sambutan Jamuan Hari Raya Office 2015

Assalammualaikum,

Tahun ni meriah sambutan jamuan hari raya di office Mama dengan tema Warna Warni Aidilfitri dan konsep booth bagi hidangan menu. Setiap Seksyen di pertanggungjawabkan untuk menyediakan 3 menu dimana pertandingan menghias menu hidangan dan booth turut diadakan. 

Office tempat Mama bekerja ni ada 3 Seksyen, So 3 booth la yang ada.., 3 booth dgn 1 booth ada 3 menu.. + menu utama dari Kelab dan menu² sampingan yang lain...meriah ko...

Bila dah sampai waktunya...rasa seronok n meriah plk. Mama x fokus pada satu² menu dr booth yg lain, dok fokus pada booth Seksyen Mama aje...hehe. Mama baru je bertukar Seksyen sbnrnya dari Seksyen Kawalan Pengurusan kepada Seksyen Kawalan Hasil x sampai sebulan pun lg tapi Alhamdullillah kerjasama kawan² terbaik sama je Mama rasa di Seksyen lama Mama sebelum ni..^_^..

Orait...jom layan gambar.., wajib la bergambar² ngan kekawan office kan..


Inilah dia team Unit baru Mama.., x cukup korum ni..time ni kami amik kesempatan bergambar² di pentas utama sementara menunggu menu yg diorder sampai..


see...kemain lg unit kitaorang,  meja kosong lagi x siap pape pun lagi tp sibuk dok bergambar.., iye la nak hias menu mcm mana kalau makanan x sampai lagi , yg penting latarbelakang booth dan senarai menu kat belakang nun dah ready..


Photobooth utk sesi bergambar²


Masa yg dinanti telah pun tiba, penilaian juri ke atas booth dan hiasan menu, markah utama kepada hiasan menu sbnrnya, hiasan booth adalah bonus..., saingan sengit ..., hiasan menu bg setiap booth, cantik semuanya pada mata Mama..
   
Ini la dia hasil hiasan menu booth kami, setiap menu kami bagi nama mengikut drama² popular skrg dan saje kami tambah 1 menu cupcake sebagai penyeri lagi kepada booth kami.

Our menu..
Kelasss x nama menu Seksyen Kitaorang..


Ini lah dia Juaranya..booth dari Seksyen Kawalan Khas, kelebihan pada menu pulut yang dihias comel n susunan nampak kemas dan teratur..(ehhh ckp mcm kita plk juri..)..hehe


Yang ini plk booth Seksyen Kawalan Pengurusan
pun nampak cantik dna kemas shj hiasan menu dia kan..


Now..Mama nak fokus kepada hiasan menu Seksyen kami..
Ini la dia hasil deco² menu dari Seksyen kami..
Serius masa nak menyiapkan ni semua team membantu dan memberikan kerjasama, time ni terasa macam pertandingan masterchef pun ada sbb Seksyen kami paling last letak menu pada booth, kami ada masa dalam 30 minit je tau time ni nak pastikan semuanya cantik seperti ni dan clearkan brg² catering before tetamu VVIP sampai, tetiba plk urusetia bgtau Meeting abis awal 


untuk 3 menu dari Seksyen kami ni pulak, kami ditugaskan lagi untuk setiap satu unit mengambil tanggungjawab untuk menghias 1 menu hidangan. Sistem Undian kami gunakan. So inilah hasilnya.

Ini dia Laksa Sayang Awak 200%
Menu laksa ni tempah dari Family Mertua Mama
Hiasan by Unit Mama..(Unit Pemantauan Hasil GST)
konsep yang kami pakai adalah bakul rotan , bahan² laksa disekeliling laksa bersekali dgn kuah laksa dalam mangkuk sebagai simbolik je.., ready siap² dgn gubahan cili dan bunga kantan yang x berapa nak kembang..huhu


Roti Arab Eksperimen Cinta
kreatif jgk Unit Pemantauan Praktis ni.., letak kuah kari ayam dalam lada  benggala dan dihiasai dgn salad, timun dan tomato ceri..


Aiskrim Sado ko Hado!!
Nama menu mesti gempak w/pun hakikatnya Aiskirim nya x sado mana pun, cepat nau mencair..

Yang ini deco dari Unit Pemantauan hasil LHDN, konsep diaorang bgtau tp kami sama² tolong decokan.., deco simple je..buah starwberry dan anggur sbg hiasan dan penarik.., mmg org dok rembat buah pun..dapat plk strawberry dia manis sedap..


Yg ini menu tambahan dari Seksyen kami sbb ada duit lebih, niat bos nak belanja staff la kiranya.
Cupcake  Cik Bunga dan En. Sombong


Inilah hasil penilaian juri, kami kalah 1 mata je dari juara, kami naib juara..


Selesai sudah penilaian juri, perut pun sudah kenyang diisi dengan menu jamuan raya yang sedap²..ini la time kita nak bergambar² di photobooth yang disediakan..

My Team Unit Pemantauan Hasil GST..
Ini baru cukup korum..


Mama n kawan² dari Seksyen Mama yang lama..
sayang korang tau.., ramai yg dah bertukar..byk muka baru dah di Seksyen Kawalan Pengurusan skrg ni, jadi kita amik gambar bertiga je la..


BFF Zawaralovers dan Sugarscarfovers..hehe..


BFF..Kakak Kawasan Kesayangan..


Bersama org kuat PERPENA /Tuan President Persatuan Penolong Akauntan..
Ehhh..sedondon la kita..itu yg beriye amik gambar berdua..tu..hehe..


Bersama Our Dato' Pengarah.
mmg sempoi Pengarah kami ni n sgt bagus orgnya, setiap hari Jumaat Dato' sendiri rajin bagi tazkirah pada semua staff.

dengan selambanya Mama ajak Dato' bergambar sekali sbb sedondon..hehe.


Last Sekali..wajib la bergambar satu Seksyen dan satu Bahagian. Ada rezeki jgk Mama ambil gambar kenangan 1 BPAD ni, sbb time ni Mama baru balik dari amik Zaquan dari sekolah, itu yg sekali dgn gambar Zaquan masuk dalam ini kenangan..

 Team Seksyen Kawalan Hasil


Candid/free style Team Seksyen Kawalan Hasil
nampak x happy je semua...



Ini dia kami Bahagian Pengurusan Audit Dalam (BPAD)
BPAD 2015, BPAD dihatiku..


Free Style..BPAD 2015


p/s : minggu ni baru naik keje selepas seminggu bercuti rehat jaga anak, byk keje menanti.., x sempat jgk nak perabis n3 raya..n siyes x sempat pun nak jenguk blog kawan²...

N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Thursday, August 20, 2015

Aidilfitri 2015 | Open House Family Mertua

Assalammualaikum,

Ehh²...x abis² lg story Aidilfitri, iye x sempat lg nak abiskan N3 Aidilfitri 2015..maybe ada 2-3 lagi n3 Aidilfitri yang akan menyusul..huhu.

Minggu pertama Syawal iaitu pada 9 Syawal 1436H /25 Julai 2015 (Sabtu), Family Mertua Mama ada buat mini open house menjemput semua sedara mara dan kawan² terdekat termasuklah kawan² kepada anak menantu sekali..^_^. .Family Mertua Mama ni mmg rajin jgk buat open house raya, Mama je x pernah buat, selalu tumpang open house family mertua Mama je..hehe. 

Orait xmo citer panjang pun, majlis start jam 12 tengahari sampai malam. Antara menu yg ada..(semua Family Mertua yg masak sendiri) :- Menu utama - Nasi Tomato dgn lauk Ayam masak merah, dalca dan acar, menu raya wajib la ada - Lemang dan Rendang, menu lain - Meehoon Soto, Mee Bandung dan Spagetthi Carbonara.  




ni kami lepak kat luar menunggu tetamu


Anak² biasa lah dah ada geng sepupu..


sempat ajak anak² wefie bersama..


My mum n My Adik² Perempuan turut sama datang open house mertua Mama


Ada jgk kawan² Mama yg sudi hadir..

mlmnya ada jemputan open house kawan sekolah kami jgk, tp Mama x dapat nak pergi, so sampaikan salam je, srnok tgk kawan² dpt gathering raya 

My officemate/ BFF Madison Sugarcsarflovers..hehe.
Tq sudi dtg :)


Ok, itu je..majlis berjalan dgn lancar..makanan pun mencukupi ada lebih² sikit siap MIL bungkus utk Mama bawa balik..hehe

pssst..hujung bulan Julai tu (31 Julai 2015)  Mama ada terima jemputan open house rumah blogger eima, mama pergi bw 2 hero Mama tu balik dari kerja terus pergi, kami antara tetamu paling awal, tuan rumah pun masih bz prepare menu, lepas makan terus balik sbb nak kejar Maghrib plk..Tq eima jemput, sedap semua menu yg eima masak tp sayangnya kita x teringat pun nak bergambar bersama kan..

N3 auto publish tuan tanah ada appointment doktor follow up check up Zaquan

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails