Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, April 23, 2015

Abg Zaquan dah Darjah 1| Pengalaman Pertama Anak Masuk Darjah 1

Assalammuaalaikum,

1st n3 untuk tahun 2015, dah penghujung April pun, berbulan² dah x menghapdet blog, terasa lama plk..(mcm poyo je kan),  jenguk blog pun tidak sbnrnya, rasa mcm nak tinggalkan blog pun ada semenjak abg Zaquan dah bersekolah penuh ni kan, jadual mamanya lari habis.., Iyelah bukan senang nak uruskan anak sendirian..terkejar² jgk dibuatnya..

Disebabkan ini merupakan pengalaman pertama anak masuk darjah 1 jd mama xmo la pengalaman tu berlalu begitu shj, mau simpan jgk memori abg bersekolah penuh dalam blog my memories ni walaupun rasanya pengalaman yang sama jgk dilalui oleh mak²/ibu di luar sana..

Inilah wajah my baby boy yg dh besar, dh darjah 1..
pic taken 2nd Januari 2015 di hari Pendaftaran Murid Tahun 1@Sek. Kebangsaan Presint 18(2), Putrajaya.


Hari pertama kan dia berpakaian lengkap sekolah, muka excited je, nak bangun pagi pun senang je time ni, nak suruh bergambar pun sporting..hehhe.., Papa yang byk uruskan persekolahan abg time ni..sbb mama tang isi2 borang ni failed...

Hari pertama persekolahan 
12 Jan 2015.

Bekalan Pertama untuk Abg ke Sekolah, Nasi Goreng Kampung..
erkss ini pun nak citer gak ke..Hhahaa..


Puas hati tgk dia makan bekal sampai abis..

ekceli mula² semangat ko nak bekalkan anak² bekalan ke sekolah, sekali bila  Mr. Papa try bg duit belanja kununnya supaya anak pandai berbelanja, sekali amik ko pandai n sedap pulak dia berbelanja terus xmo mkn bekal mama w/pun time tu mama dh siapkan bekal, apalagi Mama dia terus majuk xnak masak pagi buat bekal lg dah..owhhh mama ni sabar je la kan..., tp now dah GST ni kan...Mamanya terus semangat nak buat bekal utk anak² cuma tulah anak² ni demand gak dh bawa bekal nak jgk duit belanja.

Ok..tinggalkan citer pasal bekal dan makan, layan kan pic abg semasa Minggu Transisi Tahun 1 /Minggu Orientasi Tahun 1 (12- 23 Jan 2015) ..2 minggu tu orientasi. Alhamdullillah Abg ok..xde masalah xnak ke sekolah.., Mama tgk bdk² zaman sekarang mmg x mcm kita dulu, Mama x nampak sorang pun bdk nangis xmo ke sekolah/takut ke sekolah. Minggu ni dia semangat nak ke sekolah adalah..srnok dapat jumpa kawan², keje sekolah pun dah tentu² xde lagi time ni..

Now.., pun dia xde masalah xnk ke sekolah, dia seronok je nak g school cuma mcm biasalah liat sikit nak bangun awal pagi ke sekolah, hari² nak jgk dengar jeritan Mama kejut bangun pagi..huhu. Ermmmm..homework pun liat dia nak buat, nak kena hadap dia sorang br dia nak buat..owhh anakku...betul² menguji kesabaran emak..

Owh ye..Mama n Papa amik cuti seminggu tau utk uruskan persekolahan Abg ni, sbnrnya cuti sehari je pun dah mencukupi tp biasalah excited 1st time anak bersekolah penuh, tp bkn boleh tgk dia sepanjang masa pun, time awal pagi n waktu rehat je pun boleh tengok, hikmahnya..Mama boleh dating berdua dgn Mr. Papa la..

Perhimpunan Pagi @ Minggu Transisi Tahun 1 
Ok la sekolah ni x ramai sgt pelajar, murid yg ada pun tahun 1 hingga tahun 4 je..

Abg ditempatkan di Kelas 1 Delta 


Intai² Abg Zaquan dari luar tingkap kelas @ Minggu Transisi Tahun 1 



Bagus bdk² zaman sekarang, xde malu²..semuanya nak ke depan, Cikgu tanya soalan..semua berebut angkat tangan nak jawab.., Abg pun sama mcm ni la kena aktif bkn jd pelajar yg pasif tau.., Anak mama ni mmg bkn la pandai sgt, membaca pun masih terkial² sbb dia mmg sgt mls nak membaca..dia x minat BM, tp dia minat mengira..dia mmg minat subjek Math.., apepun abg kena belajar rajin² tau kalau nak berjaya..


Nak citer sikit la rutin harian Mama yg dah bertukar sejak Abg bersekolah penuh ni, pagi mcm biasala hantar Abg dan Adik g school, tp kalau sebelum ni keluar rumah lmbat, skrg kena keluar rumah awal sbb waktu sekolah last masuk kul 7.40pg, plg lewat 7.40pg dh slmt sampai sekolah bak kata Abg kita keluar rumah time gelap..hehe. Waktu tengahari plk kelas tamat jam 1.10tgh, sebelum ni xde istilah keluar tengahari g amik anak sekolah, skrg terpaksa jgk curi sikit waktu kerja keluar kul 12.30 belikan mknan tengahari dia siap² n terpacak depan sekolah jam 1.00tgh. Lepas tu uruskan Abg utk ke kelas KAFA plk, bawa dia balik g opis mama (sekolah blkg opis je), mandi, siapkan dan makan di opis sebelum ke Kelas KAFA jam 2.30ptg. Balik keje jam 5.30 ptg terus amik Abg n Adik pecut balik rumah plk..menghadap jemmed..wahhh..bertabah je la..sbb sampai skrg ni masih lagi PJJ dgn Mr. Papa, Owhh Papa cepatla dapat bertukar ke sini..

Opis dah jd rumah kedua Abg, mandi, siap dan makan tengahari disini.

Sekali dua je bila dah terpaksa if Mama berkursus or ada tugas Audit, Abg belajar mandi dan urukan diri sendiri di sekolah, tp mama tetap dtg jenguk pastikan dia dah siap dan makan. Susah hati nak biarkan dia uruskan sendiri melainkan dh betul² terpaksa.


Sekian. Yeay..berjaya jgk update blog dan n3 yg dah berkepam ni..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, December 22, 2014

Cambodia Kami Datang | Hotel dan Tempat Makan @Phnom Penh

Assalammualaikum,

Sadisnya n3 holiday day 1 @Phnom Penh pun x settle² update di blog Mama ni, ermmm..Bz la bln Dec ni, bz dgn kursus je tetiap minggu, time free internet plk problem dkt opis ni, blk umah mmg xde masa la nak mghadap pc kan, tp time free hujung minggu tu Mama cuba jgk la buat n3 auto publish. Sebelum mama sambung n3 Day 1 @Phnom Penh, Mama nak kongsi sikit la info ttg tempat penginapan dan tempat makan sepanjang kami bercuti di Phnom Penh ni ye..

Semasa kami bercuti di Cambodia selama 5 hari 4 malam, 2 malam kami di Phnom Penh dan 2 malam lg kami di Siem Reap. Hari pertama dan hari terakhir kami adalah di Phnom Penh, di tengah²nya kami bercuti dan bermalam di Siem Reap, Cambodia. Ada rugi masa sikit disini sbb nya perjalanan dari Phnom Penh ke Siem Reap mengambil masa 6-7 jam, kiranya mcm masa habis di perjalanan.

Mcm yg mama citer di n3 sebelum ni, kami selamat landed je di International Airport Phnom Penh terus dah dibawa ke sesi lawatan keliling bandar, pastu terus isi perut (lunch) dan baru check in hotel. Di Phnom Penh ni kami menginap di Holiday Villa Hotel. Dekat Malaysia pun ada Holiday Villa kan, ok boleh la selesa je untuk kami bermalam dan breakfast disini pun Halal cuma yg x beshnya wifi cuma ada di lobby hotel je, kalau nak access di bilik kena bayau. 


Holiday Villa Hotel, Phnom Penh
Lokasi dengan tempat shopping (Central Market) dekat je dalam 10 minit if berjalan kaki cuma timing kami je yg x kena, masa penuh dgn agenda lawatan n CM plk tutup awal...



waktu sampai hari pertama (1 Nov 2014) , kalau tgk jam di dinding lobby tu tepat jam 12 tengahari waktu Cambodia.


Kami diberi masa rehat 2 jam sebelum sambung aktiviti lawatan di sebelah petang, jdnya jam 2.30pm kami perlu berkumpul semula di lobby. Siyes leganya dapat katil sampaikan mama terlelap skjp, tp anak² segar bugar dpt masuk bilik hotel, biasala tempat pertama dia tuju bila masuk bilik hotel, bilik air..sibuk nak berendam..

Our room, ekceli time ni bilik yg kami dapat econ x berapa sejuk, tp disebabkan mmg dah keletihan, panas pun mama boleh terlelap..huhu. Petang lepas Mr. Papa sampai br kami tukar bilik. 


Ermmm..Abang sibuk nak tengok tv, Adik plk sibuk dgn telefon



xde citer besh la, x dapat pun siaran tv Malaysia.


Tempat feberet anak², bilik air..mau berendam katanya..



Waktu tiba hari ke -4 (4 Nov 2014).., ye kami bermalam di Holiday Villa Hotel semula, see..lewat petang baru check in, sudah jam 5.40pm, yelah hari ke-4 ni mmg hari perjalanan je la, berangan je nak shopping dkt CM, tp tu la CM jam 6 pm dah tutup.


Keadaan bilik , kali ni bilik rasa luas sikit berbanding bilik masa hari pertama sampai.




Itulah saje serba sedikit gambaran ttg tempat penginapan kami (Holiday Villa Hotel) sepanjang di Phnom Penh, pada Mama kalau dtg semata utk shopping di Central Market (CM) ok sgt lokasi hotel ni dekat dgn tempat shopping, nak makan di hotel pun xde masalah sebab makanannya HALAL, setakat utk bermalam pun ok selesa je, yg x beshnya Wifi cuma ada dilobby.

TEMPAT MAKAN @PHNOM PENH

Ada 3 tempat makan Halal yang telah dibawa oleh Travel Agent sepanjang kami di Phnom Penh ini. Antaranya ialah :-
  • Wau Restaurant (authentic Malaysian & Cambodian Cuisine)
  • Cafe Malaya
  • Ah - Man Green Restaurant (Malaysian Halal Food)
Yang specialnya makanan dekat Phnom Penh ni kan Kerabu Mangga, semua restaurant kami pergi mesti ada Kerabu Mangga. Sedap pulak tu Kerabu Mangga dia. Selain Kerabu Mangga menu yg selalu ada dihidangkan adalah Telor Dadar, so penyelamat la menu utk anak², mmg anak² suka mkn telor pun, disebabkan ada telor dadar je pun, Zaquan makan bertambah²..huhu. Lepas tu hidangan makanan di restaurant dia adalah buffet.

Lunch hari pertama dan dinner hari terkahir kami di Phnom Penh kami dibawa makan di Wau Restaurant, Wau Restaurant ni terletak di dalam bangunan hotel yg under renovation semasa kami pergi time tu, jadinya dari luar nampak mcm x siap je restaurant ni..huhu



Menu lunch hari pertama, x dan nak amik pic hidangan buffet dia, tp ni menu Mama..see kerabu mangga, tengah menaip n3 ni teringat² plk kerabu mangga dia yg sedap.


Dinner hari terakhir kami di Pnom Penh, time ni ada group lain, jadinya malam tu kami makan berhidang.
Menunggu makanan dihidang, disebabkan ada group lain yg agak ramai, service pun agak slow..lama jgk la kami menunggu makanan siap dihidang, tp sib baik kami belum kelaparan sgt sbb kami lunch pun dh sgt lewat jam 5pm br kami lunch.


antara menu special malam tu adalah sup ekor..


Dinner kami di hari pertama di Cafe Malaya. Konsep yg sama buffet.., jdnya amik je la lauk mana yg berkenan, nak amik semua pun xpe dh masuk dlm harga pakej.


Menu buffet style, menu kg..ada rendang dan ulam lagi.


Ni Mama punye..



Lunch hari ke 4 dan last day kami di Phnom Penh adalah di Ah- Man Green Restaurant. Restaurant ni terletak di tgh² bandar, kedai dia kecik je tp makanan buffet dia utk kami byk dan rasa mkanan dia mmg sedap, mmg rasa tekak malaysia, kari dia sedap...hehe.




see..menu mama..semua mama bedal..ikan, ayam, sotong, telor dan sayur..huhu


N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Sunday, December 7, 2014

Semoga Abah Diberikan Kesihatan Yang Baik

Assalammualaikum,

Pagi khamis (20 Nov 2014), Mama dapat berita daripada adik perempuan kedua Mama bgtau Abah diserang sakit jantung lagi, ini merupakan serangan jantung yg ketiga sepanjang tempoh Abah diketahui ada penyakit jantung bermula tahun 2004.


Mama dimaklumkan abah diserang sakit jantung lebih kurang sama seperti kali kedua kena serangan 2 tahun lalu dimana abah batuk berdarah, muntah dan terus mengadu sakit dada dan my adik terus bawa ke emergency ward HUKM.

Pada hari Khamis berkenaan Mama terlibat dengan kursus, nasib baik kursus in house dalam opis je, jadinya hari Khamis tu Mama amik time off/half day, tengahari dari opis jemput Ziqry di taska terus pecut ke hospital HUKM (Zaquan bercuti bersama atok n neneknya di Tanjung Balai, Pulau Karimun dan Johor di ketika itu).

1st time ni Mama drive sendiri dari opis ke HUKM, redah je, mmg la Mama tau HUKM tu dimana tp selama ni org yg bawa x pernah lagi drive sendiri, alhamdullillah dipermudahkan, selamat sampai x sesat dan senang dapat parking. Mama dimaklumkan yg Abah masih di emergency ward, sesampai je di HUKM Mama pun terus la ke emergency, cian jgk dkt Adik Mama dia sorang² uruskan Abah dr kul 9pg x selesai² lagi masa mama sampai tu dah pkl 2 lebih, kebetulan dia pun masih ada urusan di sekolah, jd Mama plk take over tunggu Abah di emergency, Adik² yg lain jauh, diaorang sampai petang time waktu melawat. 

Pkl 4ptg jugalah baru dapat result Doktor samada abah perlu warded atau tidak, disaat dipanggil waris kepada pesakit Mohd Zin sila masuk ke emergency ward, berdebau pun ada + aduihai macam mana nak masuk ni sbb bdk x dibenarkan masuk, nasib baik jgk mood Ziqry ok dan misi yg bertugas time tu pun layan baik siap offer Ziqry duduk di kaunter dgn dia, dapat la mama uruskan dgn mudah.

Ermmm..keputusan doktor nampaknya Abah kena warded, dimaklumkan abah akan ditahan di Wad Pemulihan Jantung di TIngkat 6, HUKM. Ini kerana doktor perlu pantau memandangkan abah ada muntah pagi tu, nak pastikan abah x muntah lagi pd hari tu sbb kebarangkalian untuk diserang sakit dada lagi adalah tinggi.



Selepas selesai urusan pemindahan ward dr emergency ke Ward Pemulihan Jantung, Mama terus inform pada adik beradik yang lain Abah confirm kena tahan ward n kebetulan jam 4.30pm dah waktu melawat n my adik yg dari Shah Alam pun dah nak sampai dialah yg tolong amik my mum melawat Abah di ward.

My Abah kena tahan wad selama seminggu lebih juga la, kena buat endogram dan ganti belon lagi, menggantikan belon yg dimasukkan pada tahun 2012, nampaknya saluran jantung Abah tersumbat lagi, yang paling merisaukan kami semua my Abah berkemungkinan mengalami masalah kegagalan buah pinggang berfungsi buat sementara plk, serius mmg kami semua sgt susah hati kalau kena 3 penyakit serangkai - Jantung, Kecing Manis dan Buah Pinggang ni, susah la..x sanggup rasanya tgk if lps ni Abah kena buat rawatan Dialisis. My Mum cuba jgk rawatan tradisonal amik air penawar dari Ustaz Dr Rashid sbb doktor pesan my Abah kena byk minum air masak. Alhamdullillah my Abah xde la kena sampai tahap dialisis.

 My Abah hari kedua di Ward Pemulihan Jantung HUKM


Abah selepas endogram..



Terima kasih buat makcik² kami yg datang melawat
now mentang² la dah ada group wasap family adik beradik abah, makcik² pun dok update pic dalam whatsup group huhu....

Alhamdullillah Abah selamat keluar wad pada 28hb Nov 2014(Jumaat), nampak sgt Abah masih x sihat sbnrnya, sbb 2 hari sblm nak keluar  wad yg br doktor detact kemungkinan kegagalan buah pinggang x berfungsi buat sementara waktu, masalah jantung slps buat endogram nampak dah ok.


Mmg sedih tgk Abah x berapa sihat slps keluar dari ward, ni pic masa minggu lepas Mama dtg melawat abah slps keluar ward, Abah terbaring je sbb kaki bengkak. 


Alhamdullillah, minggu ni Abah dah beransur sembuh, bengkak di kaki dah surut, Abah pun dah mula bekerja seperti biasa.


Ya Allah Ya Tuhanku kau berikan lah kesihatan yang baik buat Abahku..AMIN.

P/S :- 2-3 minggu ni Mama bz, bz dgn keje audit, holidays, balik holidays keluar audit lagi, kursus plk, dapat berita abah sakit n last audit pada 24-28hb Nov 2014, jadinya Blog mama pun x berupdate..ikut kan byk benda nak simpan dlm blog my memories ni tp x berkesempatan.., nampak gayanya n3 percutian akan tersadai lagi la..huhu..

P/S:- N3 auto publish..hujung minggu tuan tanah bz g kenduri..
N3 Auto Publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

Monday, November 17, 2014

Day 1 @Phnom Penh, Cambodia | Tour City : Visit The Independence Monumen &The Statue of Late King Norodom Sihanouk, Visit What Phnom and Let's Look at Pigeons!

Assalammualaikum,

Sambung story holiday kami.., Mak Aihhh..panjangnya tajuk..:p, nak jugak letak full tajuk lawatan Day 1@ Phnom Penh, ini pun br 3 tempat lawatan before check in hotel, igtkan nak buat satu n3 je Day 1 @Phnom Penh, tp rasa mcm byk sgt plk nak tempek gambar dkt sini.., Mama story Day 1 before kami Check in Hotel dulu ye..

Day 1 @ Phnom Penh - Visit The Independence Monumen & The Statue of Late King Norodom Sihanouk

Seperti yg mama maklumkan sebelum ni, day 1 di Phnom Penh full dengan agenda lawatan,  sampai² before check in hotel kami dibawa melawat ke The Indepencedence Monumen Phnom Penh The Statue of Late King Norodom Sihanouk, kiranya ini mcm slh satu mercu tanda di Phnom Penh jugak dimana Independence Monumen ini dibina simbolik kepada kebebasan cambodia daripada France. 


Inilah dia The Independence Monumen Cambodia, terletak di tengah² bandar  boulevard phnom penh.
berhadapan round about ni satu kawasan luas ala² padang dan terletaknya The Statue of Late King Norodom Sihanouk dan dibelakangnya kawasan perumahan Pembesar Phnom Penh.
pic ni mama snap masa dalam bas

The Independence Monumen
The Statue of Late King Norodom Sihanouk
Sekejap je kami disini, cuaca dekat Cambodia ni panas giles, pkl 10pg mcm pkl 12tgh tau.., tgk la muka kami bergambar dgn mata semua dh kecik menahan panas..huhu. Tourist guide bercerita sikit la ttg sejarah The Independence Monumen & The Statue of Late King Norodom Sihanouk ni dan selebihnya kami bergambar kenangan tanda dah sampai kat sini..hehe.

family pic berlatar belakang kan The Independence Monumen
Time ni Mr. Papa tgh amik exam lg kot.., flight dia ptg, tp agenda lawatan kami tetap diteruskan..hehe.
Disini juga terletaknya rumah Prime Minister Cambodia,
bergambar 1  family bersama our tourist guide.
Disebabkan cuaca panas, yg lain x berminat nak bergambar² disini, tp bg Mama alang² dh sampai kita redah je la..
wajib la disetiap tempat yg kami pergi tu bergambar..

Selesai bergambar², agenda lawatan diteruskan ke Wat Phnom pulak dengan menaiki bus kami. Kawasan lawatan dia mmg dekat² area tengah bandar Phnom Penh ni je, sbb tu 1st day kami dapat selesaikan semua agenda lawatan.


Day 1 @ Phnom Penh - Visit Wat Phnom

Dah kata dekat² bandar ni jgk, 10-15 minit perjalanan dah sampai Wat Phnom, disebabkan hari pertama sampai dengan x cukup tidur turun² flight dah terus melawat², masing² nampak lemau je bila agenda lawatan lebih kepada melawat temple/pagoda yang memerlukan kami mendaki sikit anak tangga ditambah dengan cuaca panas, letih jgk dibuatnya tp disebabkan ini dah masuk dalam pakej yg sudah pun kami byr, layan kan je la + pada Mama anggap je ini lawatan mengenali budaya dan sejarah negara orang yang baru pertama kali Mama sampai.

   Sedikit info ttg Wat Phnom :-
  1. sumber  - Wikipedia :- Wat Phnom is a Buddhist temple located in Phnom Penh, Cambodia. It was built in 1373, and stands 27 metres above the ground. It is the tallest religious structure in the city. The pagoda was given the name of Wat Preah Chedey Borapaut. 

Family pic berlatarbelakang kan Wat Phnom, 3 org kanak² dibelakang begitu leka menengok round clock tu ..jam ni berfungsi tau, leka anak² nengok jarum jam tu bergerak...huhu
Masa untuk mendaki anak tangga untuk ke temple berkenaan

tiket masuk 1USD , sudah termasuk dlm duit pakej yg dibayar.
rilex skjp penat naik tangga..huhu
View drpd atas
selesai sudah, turun ikut tangga sebelah sini plk.
Rasa naik turun tangga tu x jd masalah sgt, yg x tahan sbb cuaca panas..
Day 1 @ Phnom Penh - let's look at pigeons!

Jom kita tgk Burung Merpati ni di depan Royal Palace je. Memandangkan Royal Palace open utk lawatan pkl 2 ptg, jdnya tourist guide decide untuk kami look at pigeons first.

Semasa di dalam bus lagi tourist guide ada inform kpd kami semua, nanti bila sampai disini akan ada ramai bdk² yang akan menjual makanan burung untuk kita bg mkn kepada burung merpati, tp x sangka plk bdk² yg menjual ni akan paksa kita membeli, cara dia paksa ialah dgn mengejar kita dan terus je letak plastik mkanan burung tu tgn kita, letak dkt tgn kami boleh jgk inform xnak, tp bila dia bg dkt anak², diorang amik je, bila Mama kata pulang blk, anak² bkn faham x boleh, dh anak² nangis nak bg mkn pd burung, adoiyai bkn xnak beli, masalahnya kami xde duit kecik nak beli, harga yg mereka jual 1 bungkus 1USD. Masing² duit x pecah lg, nasib baik our travel ejen sudi byrkan utk kami n ada 1 bungkus mknan tu Mama byr RM1 kpd bdk tu, itupun ikutkan dia xnk terima RM, tp dia paksa jgk beli, Mama ckp RM boleh la, at last redha jgk dia terima RM..

wah byknya burung merpati, anak² teruja la n bkn main srnok lg diaorang berkejar²an dgn burung.

See..Look at the birds..terbang cantik..,
 building kuning dibelakang tu la Royal Palace.
Ala birds dah terbang ke hujung sana
apalagi berkejar kesini plk..
happy betul anak², berlari² kejar burung sampai main redah je lecak, kotor kasut dibuatnya.
Happynya Acik

Kanak² riang bermain dgn burung merpati

Ok times up, masa untuk isi perut plk (lunch) dan check in hotel..

Kesimpulannya, setengah hari day 1 sudah berlalu n pandangan secara peribadi ttg lawatan ni, ermmm..letihnya sbb cuaca sgt panas n agak x berapa menarik minat Mama maybe spt yg Mama ada maklumkan diawal n3, sbb disini kita lebih kepada lawatan ke temple/pagoda, kalau melawat kesenian Islam tu berminat jgk la, ini temple/pagoda xdela mendalam nak tau, tp Mama amik pada sudut positif utk mengenali sejarahnya dan keunikan ukiran dan pembinaan bangunan² nya . Memandangkan ini merupakan pengalaman pertama Mama ke sini, x rugi pun at least Mama berpeluang jgk melihat tempat orang dan tau la serba sedikit sejarahnya..:)

Melihat dan bg burung merpati ni makan, menarik sbnrnya kalau ianya dilakukan pada waktu petang, lg plk ini aktiviti disukai oleh anak² dan dimaklumkan oleh Mertua Mama yg pernah sampai disini, waktu petang lg ramai yg bersantai disini dan dpt dilihat ada yg bermain wau disini.

N3 Auto Publish, tuan tanah masih bz br balik Audit.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails