Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, September 9, 2014

Cuti² Merdeka | Melawat Tempat Kerja Baru Mr.Papa

Assalammualaikum,

Hari ni nak abiskan n3 cuti² merdeka..^_^..

Selain daripada agenda utama percutian membawa anak² mandi manda dan Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM), rupanya Mr. Papa teruja nak tunjuk dkt kami tempat kerja baru dia, iyelah setelah 3 bulan Mr. Papa transfer ke Melaka inilah baru pertama kali kami menjenguk ke sini. Mr. Papa skrg dh jadi warga poly..hehe, mana taknya now sambung study part time dkt Poly PD, tempat keje baru plk dekat Poly Melaka.

Mr. Papa just tunjuk inilah dia Politeknik Melaka tempat keje Papa, tp xdelah sampai kami naik/masuk dalam office, sbb Mr. Papa x bawa pas masuk/kerja dia. Anak² excited je bila Papa bgtau, nak tgk opis baru papa x?, sbb sblm² ni diorang biasa jgk menyinggah opis lama papa dia..

Disebabkan xde pas, jadinya kami menyinggah/tgk dari luar je la, at least tau jgk la Mama lokasi tempat keje papa, mmg x pernah pun lg sampai Poly Melaka ni, Bangunan poly dia x mcm standart poly, sbb bangunan dia sewa bangunan kedai², untungla student xde rasa terkongkong sgt..

Ok anak² ini la tempat keje baru papa di Politeknik Melaka

Mr. Papa siap tunjuk ini pintu gate masuk utama, bilik papa yg paling kanan menghadap kedai makan, nak makan pun senang depan kedai makan je..lgpun mmg area bangunan kedai 



Ini dari sudut pintu gate blkg..
kecik je poly dia, xde la besar sgt.




Sampai² Melaka je Mr. Papa terus bawa ke sini sbnrya sblm JJCM, tp anak² kan tido dalam kereta, Papa tunjuk dekat Mama je la, esoknya Mr. Papa bawa sekali lg semata² nak tunjuk dkt Abg n Adik plk sbbnya masa otw dr Pedas ke Melaka Papanya dh bgtau nanti kita singgah opis Papa.., Abg n Adik tu dh la kuat betul memori dia kalau kita dh janji nak bawa..betul mmg diaorg igt janji papanya nak bawa g opis, dlm minda diorg mesti dok igt samala mcm opis lama papa dia, kunun boleh la berlari² dlm opis, main karom, main pingpong..hehe, sekali papa bawa tunjuk bangunan opis je..huhu..xpelah untung la papa nak tunjuk dan bawa..lps ni kalau ada rezeki boleh la kita menyinggah masuk opis papa plk kan papa...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. macam poli banting dulu gak la kak, guna bgnn kedai..skrg ni dah ada bgnn sendiri kot, tgk dah abes bersih dah depa kemas

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke, sejak dh tinggalkan zaman bljr ni lama dh x amik tau..hehe,
      tp yg pastinya skrg ni IPTA semuanya dh cantik² n lebih byk kemudahan...

      Delete
  2. Habis sekarang Eija dan anak-anak weekend ajelah jumpa Mr Papa ye.
    Kalau nak ulang-alik jauh tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak weekend husband n wife skrg ni..:'(
      itulah kalau nak ulang alik..2 jam perjalanan, penat n costing tinggi jgk..

      Delete
  3. As'salam eija...lama saly tk singgah sni..ingat plak masa happy blogging sbelom ni.. sllu j singgah blog kwn2.
    nampak cam besar dn luas je kan poli ni dlm gambar... bestkn kdg2 ketempt org,luas je pjalanan dn pngalaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam saly,
      xpe eija paham, eija pun skrg ni BW ke laut.., update blog pun mcm chipsmore..
      sbnrnya xde lah besar sgt poly melaka ni, dlm gambar nampak mcm besar..

      Delete
  4. pernah masuk sini sekali lama dah dulu.. macam besh jer..masa tu hantar sepupu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke, eija ni 1st time dtg poly melaka, poly melaka ada 2 , 1 yg ini dulu dikenali poly kota melaka, 1 lagi poly di Merlimau, Melaka.

      mcm besh sbb tempat dia open kan..

      Delete
  5. ok la utk pekerja tak rasa boring .. puas dok dlm opis pi cr makan senang ... klu kite ni haaa senang jg jln kaki je pi alamanda ... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...itu la untung je duk parcel E tu boleh berjalan kaki je ke Alamanda..

      Delete
  6. fuhhhh .. sibbaik xde gmba coconut shake ngn nasi lemak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa...Zura, ko terlepas la tu n3 aku yg sblm² ni..gambar coconut shake ngan nasi lemak dlm n3 JJCM..

      ala pic yg sama jgk aku update dlm FB n IG, cian la hai ada org ngidam.., sorry la buat ko ngidam..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails