Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, September 3, 2014

Cuti² Merdeka | Check In di Wet World Pedas Dulu Sebelum Bercuti ke Melaka

Assalammualaikum,

Alhamdullillah, yeay..dapat menghabiskan quality time bersama family time cuti hujung minggu hingga ke cuti umum hari kemerdekaan Malaysia yg ke 57thn (30 Ogos - 1 Sept. 2014). Terima kasih Mr. Papa bawa kami jalan² sempena cuti² merdeka ni, holidays kali ni semuanya diuruskan dan ditanggung oleh Mr. Papa..(elaun memangku dh masukk..^_^..), Mr. papa yg mmg dh plan awal² nak bawa anak² bercuti time cuti hari merdeka, nak bawa kami ke Melaka katanya dan nak bawa anak² mandi kolam yg utamanya. Melaka merupakan antara tempat percutian feberet kami tau.., sibuk duk google n mencari hotel yg ada pool nak bawa anak² mandi kolam tp time peak seosons cuti umum rate hotel sume mahal bebenor, Mr. Papa pesan pd mama siapkan je beg pakaian dulu, nanti kita terjah je la. At lastnya hari jumaat Mr. Papa blk bgtau kami "jadi tau kita bercuti ke Melaka, kita tido umah Ami je "(Sepupu Mr. Papa n mmg Mr. Papa duk menumpang di rumah sepupu dia buat sementara waktu ni sblm dpt rumah sewa).  Kalau ikut planning asal nak ke Melaka dulu, hari last cuti otw balik baru bak singgah PD, bawa anak² mandi laut..

Tapi sebaliknya plk, rupanya semasa meredahi jem dan dalam memberi tumpuan kepada pemanduan,  dalam kepala mr. papa ligat dok memikir kemana tempat yg boleh bawa anak² mandi manda dgn budget/kos yg ada.., anak² dh demand nak mandi kolam yg ada mainan, tetiba pulak dia terpikir nak ke Wet World Pedas n terus google rates entrance ke Wet World Pedas, tgk rates online mampu sgt nak pergi, ekceli dah pernah pergi kesini sblm ni, sekali dgn family mertua dan sekali family day opis mama. Jadinya perjalanan kami terus menghala ke exit Pedas sebelum bercuti ke Melaka. 

Adikkkk..., manisnya senyuman kamu bila diberitahu nak bawa g mandi, 
Mr. Papa siyes, tension jln jemmed ek..


Hakikatnya our heroes ni x reti dok diam pun dalam kereta, ada je benda diorang nak gaduh 2 beradik, sekejap ke depan, sekejap ke belakang, sabau je la...


ehhh..sampai dah Wet World Pedas, N.Sembilan.
Ini Rates Entrance, sama la seperti di Website
 tp bila beli di kaunter lain plk harganya, itupun pd mulanya (masa beli) , cashier dkt kaunter x inform harga berbeza dgn yg tertulis di board, bila tanye knape duit baki berkurang baru la dan² cashier kat kaunter tu bgtau harga tiket masuk naik dari RM12 ke RM15 bg dewasa dan RM10 ke RM12 bg kanak², terus terang plk tu harga tiket utk 3 hari cuti merdeka..amboi boleh plk nak cekik darah time cuti² merdeka ni, sib baik rates mampu byr...huhu


Abg kena bayau, adik free..

baju renang abg dah ketat, membesar dgn jayanya abg Khair Zaquan skrg ni, yg kelakornya masa dah siap sarungkan baju renang di badan masing², Abg boleh kata, 'adik pakai baju renang abg', sbb baju renang yg dia pakai ketat, kunun bj renang yg dia pakai adik punye..., adoiii..abg, bkn slh adik, bdn abg tu yg dh mengembang n sampaikan baju renang abg pun dh sempit, terpaksa pujuk nanti mama belikan baju renang yg baru utk abg...hahaha..


2 beradik x sabau nak mandi dh sbnrnya..
tunggu jap, Papa settlekan tiket dulu br leh masuk...


Ok jom..dh ada wrisband..


Mama nak bergambar dgn Abg n Adik dulu sblm abg n adik terjun kolam ek..
Cian Mama syok sendiri je posing pandang kamera, mata dan hati anak² dh dalam kolam tu...


tp dapat jgk sekeping pic sporting drpd anak²..


Mamaaa... cepat la masuk kolammm....


Lets go baby...


yezzza...abg n adik x sabar nak main gelonsor dlm air ni..


1,2,3....terjun....


wah beshnya..srnoknya..dia...


Happy faces..


mandi n main la sepuasnya anak²..
Mama n Papa happy tgk abg n adik happy.., puashati dpt tunaikan permintaan anak² yg mmg sukakan aktiviti swimming..


Alright, selesai sudah janji dgn anak², rasanya ada 2 jam jgk anak² bermandi manda.., ikutkan xmo balik, nak mandi lagi.., tp kita kena cepat, kita nak g jalan² lagi ni.., papanya memujuk..'nak pergi opis papa tak, kita nak tgk opis baru papa ni', apa lagi si anak terus teruja nak tgk opis baru papanya....

Heheh..so sweet, insyaallah anak², ada rezeki kita dtg sini lg ye..


betul² letih, baru 5 minit perjalanan dh lelap..


Dua² sekali terus lelap, adik siap landing atas badan abg lagi, bdn abg lagi empuk drpd bantal ye adik..


Eloklah 2 hero ni dah lena, tenang sikit perjalanan kami, perjalanan diteruskan menuju ke Kota Melaka..Yeay Melaka aku dtg lagi dan lagi...♥

p/s: tuan blog berseminar seharian hari ni "Seminar Perniagaan Secara Online Pilihan Masa Kini" anjuran Puspanita. Ermmm..tgh pk nak ceburi bisnez online ape ni..:p

*n3 auto publish

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. mai join shaklee boleh jual online jugak .. hihi
    inshaaAllah masyuk ...klu nak berusaha ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi,,tq offer :) , tp shaklee dh ramai sgt yg join, lebih untung kalau kita ada kemahiran, wat bisness online berdasarkan kemahiran dan minat kita.., dlm pikiran k.eija skrg ni nak bljr menjahit balik.., k.eija dh ada basic cuma x praktis kan je
      yup betul mmg masyukk kalau kita berusaha n nak berjaya mmg kena usaha lebih..
      srnok dgr pengalaman mereka yg dh berjaya dgn bizness online skrg, ada yg bermula dgn modal kecil tp caming soon nak buka cawangan sampai ke Paris..

      Delete
  2. wahhhh bestnya jenjalan mandi manda. ayu jugak takde kemana pun.. sian lak kat anak-anak. kena plan awal cuti sekolah nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala selalunya cuti kami x kemana sgt pun sbb skrg ni waktu cuti hujung minggu dh terhad sbb papanya ada kelas, kebetulan plk cuti umum ni mr. papanya free, br dpt bercuti, mestilah srnok n puashati dpt bw anak² berjalan :)

      Hehhe..ayu kan jenis suka travel jgk, xpe² jgn sedey² xdpt berjln skrg, oklah tu dh ada planning nak g berjlan cuti sekolah nanti..

      Delete
  3. Masa mandi masing-masing tak ingat dah tapi bila dah masuk kereta lenalah sebab dah kepenatan. Biasa budak memang macam tu Eija..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..itulah kan kak, bdk2 mmg mcm tu time dpt main x igt penat, ni dh puas main la tu, masuk kereta terus tido.

      Delete
  4. Emmm bestnya anak2 mandi. Kolam...lepas mandi penat tak hingat ye... kita cuti sek ni baru ras nak gi melaka... lama tak jengah melaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah srnok betul dioarang lps gian dpt mandi ..

      owh ye ke, ok la tu plan awal².., melaka best byk tempat melawat n tempat makan..

      Delete
  5. Salam Eija..wah!Happynya anak2 dpt main kolam yer...mmg tak puas2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam k.atie,

      mmg happy betul anak² bila papanya bgtau nak bawa mandi kolam, mmg x puas², tangan dah kecut pun susah nak keluar dr kolam, bertahan betul diaorang ni mandi mmg x kenal erti penat dan sejuk..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails