Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, February 17, 2012

Jom Holiday dgn Tambang Murah Air Asia

As Salam,

Tak jadi kerja dibuatnya disebabkan ini..hahaha

alhamdullillah akhirnya berjaya juga booked ticket flight, itupun sampai bergilir2 buat dari 15hb, hari ni baru berjaya. nak murah pnyer pasal..Air Asia kan tengah buat offer tiket penerbangan murah..serendah RM0 bermula dari 15 - 19hb Feb 2012 untuk penerbangan bulan Sept 2012 hingga Jan 2013.

Rasanye msti ramai gak kawan2 yg lain tgh sibuk nak planning holiday & booked ticket Air Asia skrg ni kan..

dua tiga hari ni sweetmama xde mood nak update blog, pening kepala byk masalah mengganggu jiwa..huhu. Bile Air Asia buat offer ni, apa salahnye grab kan, ada gak planning nak bawa family bercuti, tp papa pulak x berminat, so bila kawan2 planning nak g bercuti, kita pun sibuk2 nak jugak joint bercuti, masa untuk berseronok dgn kawan2..ini kira ladies days out..

Tahun lepas kami berjaya dapat tiket murah g Langkawi siap pegi balik hari lagi, Kali ni kami g jauh sikit..over the sea..:p

excited jerk citer kan, peginya lmbat lagi..next year..Insyaallah sweetmama & the Geng Opismate (6 org)  akan ke Vietnam (Ho Chi Minh) pada 7-8 Jan 2013. lambat lagi nak g tu..leh kumpul duit dr skrg...

Murah kan..Tambang keseluruhan setelah dicampur tax & minyak cuma RM147 pergi & balik setiap sorang..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

23 comments:

  1. kta tgk jakarta 424 tuk 4 orang pegi balik

    ReplyDelete
  2. @amiey lee: kira murah jugak ler tu kan,
    wah amiey nak g holiday jakarta 1 family ye..:))

    ReplyDelete
  3. bestnye kak eija..
    saya awal2 kirim FM, haha!

    ReplyDelete
  4. uishhhhh!!
    jalan2 lg le jawabnya.. ;)
    TC & Happy Weekend!! ;)

    ReplyDelete
  5. wahh.. jauhnya.. air asia ni kene rajin bkk web dia. sbb dia org pun rajin offer.. x pernah pg oversea.. nak pg sarawak.. sabah pun.. x terpg² lagi...

    ReplyDelete
  6. asyik klik masuk airasia. tp xtau nak ke mana.. asyik bandung je macam bosan lak.. vietnam macam menarik..

    ReplyDelete
  7. @Nad@Mama Zakwan: hehe, insyaallah mmg wajib cari FM dkt setiap tempat yg kita lawati kan..

    @Salina@IbuAqil: hehee, tp lmbat lg dear, thn depan pnyer holiday..
    tq n happy weekend to u 2..:))

    @Masya: dkt opis eija ni mmg ramai yang rajin tukang buka website air asia, masalahnya ialah bila dh offer kan mmg jammed ler sume org Q nak tiket murah, nasib ler kena rajin try & error setiap waktu perjalanan yg dia offer..akceli air asia bkn buka byk seat pun yg kosong RM..heheh
    xpe la yana, insyaallah kalau ade rezeki nnti giliran yana pulak holiday obersea..AMIN..:)
    eija pun baru nak masuk 2 kali holiday obersea..huhu...

    ReplyDelete
  8. @Ayu: try la pegi vietnam, org cakap vietnam pun slh satu tempat menarik utk shopping,especially kain cotton vietnam & kain telekung..murah2..
    itu yg kami tergoda nak g vietnam kali ni..:))

    ReplyDelete
  9. wah besh nye..
    aku truja jgk , tp pe kan daya.. thn n dgn awl thn depan kene rest le....
    2014 baru leh pi kut.. tu pun kalau pjg umur ku ..

    ** jgn lupe FM kt aku ye

    ReplyDelete
  10. Bestnyee! :D tp tp haih exam . :/

    ReplyDelete
  11. @fazilzura: heheh, xpe la zura ko mmg kena rest, holiday dgn org baru msti lg besh..aqil pun ada kawan..:)
    insyaallah..akan ada souveniar FM utk kawan2..:))

    @ADEEYA: hehe,blom pegi lagi dh rasa besh.., lepas abis exam giliran Adeeya pulak utk enjoy..:))

    ReplyDelete
  12. bestnya pergi jalan2 lagi.. kesian zaquan n ziqry kena tinggal..

    ReplyDelete
  13. Wahhhh...bestnye melancong!kalau la YM boleh melancong gak...bestnya!huhu

    ReplyDelete
  14. bestkan air asia sk buat murah2 cam gini... sy xpnh lg naik flight.. xtau camne rasa... bkn apa, nak naik tp pikir macam2.. dahla sy ni jnis gayat..hihii

    ReplyDelete
  15. bestnya depa nak makan angin... zie ni teringin nak gi jenjalan jauh dr tmpat tinggal... tp fobia jalan jau masih mengganggu diri... hehhehe....

    ReplyDelete
  16. bestnyer dia nk gi mkn angin yer..

    ReplyDelete
  17. @Cute MuM: sesekali mama dia g holiday tinggalkan anak, by that time Ziqry pun dh setahun setengah, Zaquan pulak dh school. lgpun dh puas pujuk abg g holiday sama2 grab ticket air asia ni, dia x minat pulak, lebih2 lg tempat shopping, dia lg galakkan k.ct pegi ngan kawan2 ada ler..huhu

    @YaYaNsMuM: hehee..melancong tiket murah..bkn selalu..:)

    @IntaNBerlian: itula sejak ada air asia ni yg buat semua org mampu naik flight sbnrnya kan.
    eija selalu naik flight pun sbb kerja, kerja eija ni mmg kena selalu outstation.
    oh iye ke x pernah, mula2 jerk kot rasa gayat, lama2 nnti naik x rasa ape pun..

    @Zie Fauzi: Fobia sebab ape ek..?

    @fieda: mmg best, blom pegi lg dh rasa best..hhehehe

    ReplyDelete
  18. @cik Jue Aka Ibu Farisyah: ada lebih kurang 10 bulan lg, lama lg nak peginye, tp yg pasti masa utk berjimba2 ngan kawan2..

    ReplyDelete
  19. wahh sonoknya.. eija nak g bercuti ek.... murah tu

    ReplyDelete
  20. @e_da: sbb tambang murah tu yg nak g bercuti..try byk kali tu baru kami berjaya dapat..:))

    ReplyDelete
  21. memang murah... akak tak sempat haritu sebab banyak ngat keje... memang bolehler start simpan duitkan...

    ReplyDelete
  22. @Cho Zila: hehe, yup mmg nak kena menyimpan dr skrg, kami dh sepakat gaji bulan ni dh start collect duit at least RM50 sorang untuk cover duit hotel & makan minum..hehe (mcm main duit kutu pulak..kalau simpan sndiri nnti terguna pulak kan..)

    tp sape nak shopping lebih pandai2 ler cr duit lebih nnti..heheh

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca & Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails