Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, February 8, 2012

Family Trip Holiday 2012 - Cuti2 Freser Hills 5-7 Feb 2012 |Makan2 @Fraser Hill Food Garden| Mini Golf @Taman Awam Jalan Pine Freser Hills

As Salam,

Hari ni pc opis sweetmama x leh nk on internet, adehh bosan giler, ni pun sweetmama BW blog kawan2 thru my notes. Dah Lewat petang baru nak update n3 famiy trip holiday Fraser Hills kami, try nak update n3 thru Notes pagi tadi tp knape bila tekan nak upload Pic dia pergi ke Link..(Siapa boleh menjawab permasalahan Mama ni ek..) adeii bila my friend try buat kat Notes dia ok jerk..bertambah2 tension bila mmber ckp My Notes yg ada problem sbrnye..sedeyy..weii..beli mahal2 tp x funtion..(Hopefully masalah setting bkn masalah My Notes..)

Nak story ttg holiday tp mukadimah  luahan hati pasal Notes..Skrg tgh update blog guna pc kawan..Sabo jerk la ye..

Alhamdullillah kami selamat pergi dan balik dari Cuti2 Fraser Hills pada 5 - 7 Feb 2012. Kami selamat tiba di fraser Hills pada jam lebih kurang 3.45 ptg. Sampai2 jerk terus lepak Fraser Hill Food Garden ni...Isi perut dulu ler, masing2 dh kelaparan..bertolak lepas breakfast..masa breakfast masing2 pekena roti canai jerk..


Time ni masing2  nak cari nasi, tp nasi yg ado cuma Nasi Lemak.. Nasi Lemak pun Nasi Lemak ler jnji Nasi..Kami sume order Nasi Lemak , ada ler tambahan Lempeng 2 pinggan, Roti Arab. Pisang & Cempedak Goreng.


Fraser Hill Food Garden ni bersebelahan dengan Taman Awam Freser Hill ( Tempat permainan budak2). So lepas selesai makan kami terus terjah Taman Awam ni..Even masa kami tgh makan time ni my Son Zaquan bersama Kakak2 nya (Anak2 yg MIL jaga) dh sibuk pun bermain kat taman permainan tu..

Dekat Taman Awam Jalan Pine ni selain daripada terdapat taman permainan untuk kanak2 terdapat juga mainan mini golf, So Papa terus offer Zaquan nak main tak mainan Mr Bean..hahaha..mula2 mama pun x phm gak, tp bila tgk mini golf ni br teringat citer part Mr Bean main Mini Golf. Zaquan peminat tegar citer Mr Bean..

Suka betol dia dapat main mini golf ni..


 Tekun memerhati & mendengar cara2 bermain Golf dr Papa..


Okey kita pukul sama2..


 Serius Zaquan sgt suka main golf ni..sampaikan dia xnk kongsi main sama ngan orang lain

At Last Papa belikan 1 Games untuk Kakak2 Zaquan ni
1 games - RM6 untuk tempoh masa 30 minit.

 Zaquan & Kak Moon

Zaquan pulak cukup susah nak diajak bergambar, dia hanya akan nak bergambar bila ada kakak dia (moon), so time ni la Mama dapat menyelit amik gambar bersama Zaquan..huhu


Selebihnya Mama Posing ngan Adik & posing sorang2 (giler posing)


 Adik x leh nak main lagi, kita tgk jerk abg main ye..n teman mama posing2


Gaya jerk lebih ni, tumpang posing ...hehehe




Masa kami mmg banyak habis di Taman Awam..Anak2 yang srnok bermain..3 hari berturut2 main di Taman Awam ni..nnti mama sambung story ttg anak2 yg happy bermain di taman awam ni lagi...

puas bermain kami pun naik ke resort..Rumah Peranginan DBKL di The Pine Resort, Fraser Hill..Mak & Ayah dah setia menanti disana..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!.

17 comments:

  1. Huu seronok seronok :D dah lama tak pergi Fraser Hill. Hee

    ReplyDelete
  2. masa sampai tue semua dah kelaparankan.. kelakar..makan nasi lemak pon tak kenyang..

    ReplyDelete
  3. eh, fraser hill kat mana eh? wakakaka, failed btl la georgrafi makcik ni.

    eija ni kalau senyum, habis semua gigi dia nampak. sweet betul. ah ye la tu, ambil gmbr dgn ziqry, btl2 anak mak.

    amboi zaqwan, nk bergambar bila ada kak moon ye, hrmmmmm [garu dagu :P]

    ReplyDelete
  4. wah kecik2 dah pandai main golf..cayalah..hihi

    ReplyDelete
  5. Salam Sweetmama,

    Wah.......main golf....bestnya...

    ReplyDelete
  6. BESTNYER... xpernah smpai lagi fraser hill... kos dia camner yer?

    ReplyDelete
  7. bercuti sokmo naaa...I JELES!!!! hahaha

    ReplyDelete
  8. hamboii possing mengalahkan anak dara gitu.. samelah kt mmg suke possing² ni... last pg fraser hill tahun 2007 rasanya lamekan huhuhuhu... tringin nak pg bukit tinggi pulaklah...

    ReplyDelete
  9. @ADEEYA: hehee..mmg srnok :D

    @Cute MuM: itu la mau x kelaparan, jalan jammed smpai pun dh petang, mmg kelaparan, nasi lemaknye sikit, tp sib baik ada mknan kudap2pan.., Lempeng dia mmg sedap ..smpai Ziqry pun makan x puas..nak lagi & lagi..hehehe

    @Cha: heheh, Freser Hill dkt Pahang, bersempadan dgn negeri Selangor, keluar jerk pintu Gerbang Fraser Hills tu dh masuk kawasan Negeri Selangor.

    hahaha, jgn ler puji lebih2, anyway..TQ..:D,
    itula kalau tersenyum msti nak tunjuk sume gigi mcm iklan colgate..hehe,
    Ziqry mmg anak emak, Zaquan anak Papa..huhu

    Hahhaa, mmg susah sgt nak suruh dia bergmbar, mmg xde gmbar yg cantik kami berempat, nak bergmbar kena ada kak moon..huhu

    @sue zainun: hahaha, 1st time main, mane ada pandai, dia main pukul jerk..suka2 bila bola golf masuk lubang bukan main excited lg..

    @Ros : Salam Ros,
    hehehe..suka2 main ..:))

    @LYAfrina: boleh la mmg tempat untuk merilexkan diri..xbyk aktiviti sgt pun, tempat shopping pun xde, masa byk habis lepak kat tmn awam n dok umah..tp tetap srnok sbb masa cuti dihabiskan bersama family..:))

    Kosnye eija x pasti pulak sbbnya kami duduk rumah peranginan under DBKL di The Pine Resort Fraser Hill, utk staff DBKL kosnya cuma RM20 satu malam. Ayah mertua eija staff DBKL. Selebihnya kos kami cuma tanggung kos perjalanan & makan jerk la, Makan pun kalau bercuti dengan family mertua mmg masak2 kat umah.

    S.U.R.I.A.T.I :hehehe..dapat pulak family mertua yg mmg kaki jalan, so dalam setahun mesti ada 2-3 tempat bercuti, yg pasti percutian wajib setiap tahun PD..insyaallah next month..:))

    @amiey lee: hehehe, pokok pine tu yg buat view nya cantik mcm dkt obersea..

    @Masya: hehehe..sesekali mak budak nak posing2, samala eija teringin nak g Bukit Tinggi pulak...

    ReplyDelete
  10. org kate berantu betul ke sbb byk bagunan lama ..aku tak penah pegi lagi ....

    ReplyDelete
  11. @eima: hah berhantu, x tau pulak..
    xde kot..elok jerk kami tido..lena smpai ke pagi..hihi..

    ReplyDelete
  12. aaa terlihat jelas keseronokannya! :) wanna go there too sooner :) bercuti, jalan2 dan makan2 memang slalu menyeronokkan :)

    ReplyDelete
  13. @Rtp Farra Arisha: hehehe..btol2, slmt bercuti ke sana pulak ye..:))

    @fieda: hehehe..mmg bukan main syok lagi dia..pengalaman pertama zaquan main golf tu..:))

    ReplyDelete
  14. @IntaNBerliaN: hehe..mmg best dpt berkumpul sume anak2 & cucu2 sekali..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails