Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, February 14, 2012

Dialog Papa & Anak Tentang Nama

As Salam,

Ni Dialog antara Papa & Anak, Kebetulan Mama ada masa mereka borak2 bersama, dialog ni berlaku dh 2 minggu lepas, tp sampai skrg bila teringat msti tersenyum sorang2..hehee, Papa pun kadang2 bila kami lepak2 msti dok citer balik teringat ape yg Zaquan cakapkan...

Papa : Nama Adik Siapa?
Zaquan : Nama Adik Muhammad Khair Ziqi
(Nama sbnr adik : Muhammad Khair Ziqry)
Papa : Nama Abg Siapa?
Zaquan: Nama abg Muhammad Khair Apan
(Zaquan bahasakan diri dia Abg @ Apan, pelat/sukar betul dia nak menyebut nama Zaquan )
Papa: Nama Papa Siapa ?
Zaquan: Muhammad Khair Papa
Papa: hah..mana ada muhammad khair papa la..nama papa Muhammad Khairi jerk..)
Zaquan : oh ok..Muhammad khiri
Papa: Nama Mama pulak ?
Zaquan : Nama mama Muhammad Khair Mama
Papa: gelak lagi..mama perempuan ler, mana ada muhammad, nama mama Siti Khadijah..
Zaquan : oh ok..Siti Dijah

Ntah camner ntah Zaquan boleh terpikir nama Papa & Mama mcm tu, padahal sebelum ni bila tanya apa nama Papa & Mama betul jerk dia sebut. Tp yg pasti nama adik dia mmg betul2 dia igt sgt & Papa cakap xpe la dia susah sgt nak sebut nama Zaquan yg penting nama Muhammad Khair tu lancar jerk dia sebut..

*Muhammad Khair ni dh jd 'surname' kami.



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

19 comments:

  1. pernah dengar abag cerita pasal nie..
    memang lawak..

    ReplyDelete
  2. hihihihi... selalu jugak ajar kat anak macam ni.. tanya nama ayah, ibu, atuk.. ddk mane.. supaya senang nnt dia jwp bile sepupu² atau kwn² tanya.

    ReplyDelete
  3. Hik3!!!
    Wat ina gelak sorang2 baca dialog tu..
    Pandai dia yer..
    Camna leh fikir camtu.. Hik3!!!

    ReplyDelete
  4. @Cute MuM: kami masa mula2 dgr pun tergelak..adeii lawak ler zaquan ni..

    @Masya: itula bagus supaya anak2 peka & tau nama ahli2 keluarga dia kan
    Asben eija yg selalu rajin tanya Zaquan nama2 ahli keluarga ni..

    @Salina@IbuAqil:heheh, itula kadang2 kita pun x terjangka pemikiran kanak2 skrg ni, lebih2 lg diorang skrg ni anak2 zaman teknologi..pemikiran yg advance..

    Lelaki Ini: hihi..^_^..

    ReplyDelete
  5. hahaaa.. kelakar la.. mana dia dpt idea nk wat nama baru papa n mama dia...hihii

    ReplyDelete
  6. @IntaNBerliaN: hihi..itula sekali jd Muhammad Khair Papa & Muhammad Khair Mama. kami pun x jangka sbnrnya dia boleh terpk camtu, Maybe sbb eija ngan asben pun sejak dh ada anak kami bahasakan diri masing2 dgn panggilan Mama & Papa jerk di rumah pastu dia tgk nama dia ngan adik ada muhammad khair dia pun bedalla nama papa & mama pun msti ada muhammad khair jgk agaknye, dulu masa sblm adik dia kuar, dia pandai jerk sebut nama betul mama & papa dia..w/pun agak pelat.

    ReplyDelete
  7. Hahaha lawak :D comel je Zaquan

    ReplyDelete
  8. hahaha...keletah budak2 ni memang boleh hilangkan stress... cute!!!

    ReplyDelete
  9. comel jer dgr budak2 berdialog kan?wpun salah nmpk sweet jer...hehehe

    ReplyDelete
  10. @ADEEYA: hihi :D

    @Ms Fai:itula keletah anak2 ni mcm2 kadang2 stress kita dibuatnya, kadang2 hilang stress kita..sbb tu anak2 ni penawar suka&duka kita..

    @mummy2k: hehee..itula sweet jerk kan..buat mama & papa ketawa :))

    ReplyDelete
  11. kelakar je abg zaquan ni. so sweeet...

    ReplyDelete
  12. nak gelak baca mohd khair papa.. takpun mohd khair mama.. hahahhah lawak la zaquan

    ReplyDelete
  13. @e_da: hehehe, itula kami smpai skrg dok senyum sorang2 bila teringt :D

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails