Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, February 24, 2012

Zaquan ke Opis Mama Lagi

As Salam

Hari ni Nenek Zaquan & Ziqry ada check-up bulanan, selalunya if nenek Zaquan  & Ziqry ada check-up Zaquan & Ziqry kami pos ke Cheras minta tolong my mom yg jaga, tp lately ni my mom dh x larat nak jg budak2, awal2 dia bgtau kalau nak hantar boleh, tapi hantar Ziqry jerk, dia x sanggup nak jaga dua2 sekali sbb Zaquan suka kaco adik dia..

ermmm, nasib baik mama blom mula kuar audit lagi, so boleh la mama bawa Zaquan g opis, Hari ni Zaquan seharian bersama mama di opis mama..

Sepanjang perjalanan pagi td dr rumah ke opis Zaquan tido smpai dia x sedar yg adiknya kami hantar kat rumah Wan Ummi sbbnya bila my friend tanya " Zaquan, Adik mana?, jawapan Zaquan, ' Adik ada dekat Papa'. Tergelak mama dgr, eh mana ada adik dekat Papa, Adik kat umah Wan Ummi la. Lepastu terus dia teringat nak call Papa, call2 Papa terus tanya "Papa , Adik Mane"? . Terharu tau bila dengar Zaquan cakap camtu..itu tandanye Dia Sangat Sayangkan Adik Dia, lebih2 lagi semalam Papa ada cakap, mesti esok dia tanye adik dia, btol rupanye gerak hati Papa..

Akceli pagi ni Zaquan mcm x berapa sihat, badannye dedar2..mlm td tetiba mcm panas badan dia, puncanya malam semalam dia terjatuh masa kat kedai makan, terjatuh smpai luka kaki, masa dia jatuh terus nangis & bgtau sakit serta bgtau sbbnya 'seluarnya kecik itu sbb abg jatuh'...dalam pada masa yg sama dia malu sbnrnya tgh lari2 tetiba jatuh tersungkur.. disebabkan dia terbawa2 yg dia jatuh & maybe dia terkejut jgk..terus suhu badan dia naik..sblm kejadian jatuh tu dia mmg sihat walafiat..

Alhamdullillah pagi ni w/pun badan dedar2, Zaquan ceria jerk, x nangis & x susahkan mama. Siap pagi td masa nak belikan sarapan , dia x kisah tinggal di opis sorang, katanya 'Mama beli jerk la sarapan..Abg nak buat keje sekolah.." hehehe..dia main komputer sbnrnya.., kalau dh bertapa di opis mama ni main komputer layan you tube jerkla Zaquan..


Layan You tube..Kartun Mr. Bean..



Peace !


Kejap lagi kita pegi karnival Wow ye..^_^..Lebih2 lagi Zaquan sgt behave hari ni. Ini kali ketiga ler Zaquan lepak opis Mama, Mama pernah story ttg Zaquan@Opis Mama Disini & Disini.

Zaquan bukan main suka lagi Hadiah botol air upin ipin yg mama dapat bila register ahli kelab upin ipin di karnival wow semalam


p/s: sedey tinggal kan adik hari ni w/pun sbnrnya setiap hari tinggalkan adik sbb kena g keje, tp pagi tadi adik wat muka cembeng & nangis, dh pandai nak ikut mama & papa g keje.., maybe adik pun ada perasaan yg abgnya xde bersama hari ni.. :(

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. alolo. mmg prihatin betul abang kat adiknya ni..

    ReplyDelete
  2. Alahai...gini la kita ni kan...Ibu-ibuan yg berkerjaya...kene be strong!:)

    ReplyDelete
  3. jangan nakal2 ye zaquan..sian mama nanti..

    ReplyDelete
  4. sayangnya zaquan dekat adik yer.. mmg abang yg bertanggungjawab ni....

    budak² klu x sihat mesti bua kt risau kann.. oklah tu.. masuk opis mama.. mesti seronok tgk suasana mam keje kan..

    ReplyDelete
  5. klu tak notti leh ikut lagiler... harap2 kasih sayang dua beradikni berkekalan...

    ReplyDelete
  6. wah syoknya apan pergi ofis mama..
    siap jalan2 kat karnival lagi..
    :)

    ReplyDelete
  7. pernah dulo, taska anak ttp coz cuti sekolah.. terpaksalah bawak anak ke opis... sedih yg amat sangat...kerana ttp taska tak bagitau...

    ReplyDelete
  8. amboi abang..
    tolong mama wat keje erk.. ;)
    TC & Happy Weekend!! ;)

    ReplyDelete
  9. good boy lah zaquan ni.. mcm ni lah bagus.. mama pun xsusah hati kan.. xpening kepala byk karenah.!! zaquan bdk baik :-)

    ReplyDelete
  10. mcm tak demam je tu. hah mnm milo tu byk2, kasi sht dan kuat lagi ye zaquan. i love ur smile. jatuh hati...

    ReplyDelete
  11. @~aYu~ : mmg prihatin tp dlm masa yg sama cukup suka ngaco adik dia, x bole tgk adik dia senang@jeles..

    @YaYaNsMuM: yup btol, ini pun eija kira bertuah family dekat senang nk minta tolong & masih boleh bw anak ke opis kalau terdesak.

    @sue zainun: ehehe..nakal tetap nakal tp nasib baik masih under control lagi, kenala eija layan dia main sama

    @masya: x dinafikn zaquan suka usik ada dia, tp dia tetap sygkn adiknya cuma cara dia tu jerk yg kasar sikit
    zaquan dh pernah dtg opis mama dia so mmg dia tahu persekitaran kerja mama

    @cho zila: hehe kak x bole bawa selalu klau terdesak br bole ikut mama or papa g opis
    begitu la hendaknya..amin.

    @Cute MuM: alang2 ada karnival wow ni depan opis bw la dia g jln2, klau x bosan pulak dia seharian dok opis jerk

    @Zie : klau x inform susahla kita mcmtu, mcm eija ni masih ok sbb anak2 mak mertua yg jaga, klau mak mertua ada Hal minta tolong mak eija yg jaga alhamdulillah duduk dkt dgn family papehal senang tp iyelah klau dua2 dh x bole nk jaga kenala eija amik cuti

    @salina@ibuaqil: heheh bkn tolong mama wat keje tolong temankan mama jerk n main conteng2 whiteboard n kertas mama.

    @fieda: nasib baik w/pun demam dedar2 gituw mood dia masih baik x meragam sgt

    @IntaNBerliaN: mood dia tgh baik, sib baik x buat Hal peningkn kepala mama

    @cha : hehe cha semangat dia nk dtg opis mama tu yg buat dia jd kuat & sihat, klau rasa dahi dia time ni mmg panas. hari tu mmg 3
    kotak air milo abis dia minum
    hehe.terima kasih.:-D

    ReplyDelete
  12. senang kalau anak leh tumpang kt opis kan .. kalau opis aku dulu , aci je.. opis now je x berani ler psl sini ramai cine.. cine2 mana suke sgt dgn budk2 (walau x sume cmtuh)..

    ReplyDelete
  13. alahai... terharu plak bila zaquan tanya adik mana. sayang betul dia kat adiknya ye.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails