Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, February 29, 2012

Koleksi Bola MU (2008 - 2012) !

As Salam,

ini salah satu hobi Papa Zaquan & Ziqry iaitu mengumpul koleksi bola saiz comel pasukan Bola Manchester United. (Peminat Pasukan MU)

Hobi & koleksi bola MU papa ni kiranya jadi koleksi Zaquan & Ziqry jugak. Selalunya setiap kali papa beli mesti papa akan cakap bertambah koleksi bola MU Zaquan, yang koleksi utk thn 2012 tu baru jerk papa beli hari Isnin, bila dah sampai rumah tgk 2 beradik ni main, papa pun cakap bertambah koleksi Bola MU Abg & Adik (Zaquan&Ziqry)..^_^..


semua bola original ni tau
RM49 sebiji

Papa mula beli tahun 2008, masa tu Zaquan baru lahir terus beli bola dengan harapan Zaquan jd pemain bola mcm Zaquan Adha..huhu. (nak tanamkan minat anak pada bola dari kecil). Masa zaquan baby baru2 nak belajar meniarap & menendang dia ada gak tunjuk minat dengan bola, tp skrg ni bila dah besar dah pandai tengok tv, Zaquan x minat pun bola, yang kami nmpk dia cukup suka kan kereta & motor, siap boleh layan F1 kat tv. jangan sesiapa cuba alih siaran tv, marah tu..(minat kalau kena pada caranya xpe ye syg, jgn jd mat rempit sudah..minta dijauhkn)

Lately ni baru nmpk minat Zaquan dh datang untuk main bola, maybe sbbnya skrg dia ada kawan bermain, Adik Ziqry..wah bukan main masing2 tunjuk skill, Ziqry buat masa ni mama perasan mmg cukup minat dengan bola, yg kelakarnya pandai pulak tu pilih bola baru.


pose 2 beradik dgn koleksi bola mereka




 Pose Comey Abg dgn Koleksi Bola2nya


Adik pun nak pose sorang dengan bola..


Ingat lagi, koleksi bola MU 2011 kami beli di butik Nike Genting Highland,
hahahaa jauh tu nak dapatkan koleksi bola MU ni
kebetulan pulak ada, terus beli..

 pose cun mama & Zaquan masa holiday di GH pada 20 -21 Jan 2011
masa ni Zaquan baru berusia 2 tahun 7 bulan,
mama pulak tgh preggy 4 bulan, 
skrg Ziqry dah pun berusia 9 bulan++ dan Zaquan 3 tahun 8 bulan
sekejap jerk rasanya masa berlalu...

alahai comey nye pose Zaquan dgn bola time ni
hehee..mama dia ni mmg suka puji anaknya comey..


Selain pengumpul tegar bola MU, Papa juga peminat HotWheels..ada la jugak kumpul koleksi HotWheels..tp xde la byk..x dapat kalahkan kawan Papa yg penuh la 2 almari kaca Ikea tu HotWheels dia..

apa ek koleksi2 yg kawan2 suka kumpul/simpan..?

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

9 comments:

  1. kalau dah minat....moga impian papa zakwan tercapai ok...
    "ramai betul peminat mu..jue jual jam dinding..jam MU antara yang paling hot"

    ReplyDelete
  2. wahh bestnyaa.. kmi pun peminat ManU..tp xde keleksi laa..lagi pun anak pompuan je ada skang ni

    ReplyDelete
  3. suami kt pun peminat MU... dia suke beli jersi jer.. klu ade yang baru cptlah² dia pg beli walaupun bukan ori... sampaikan amir pun jadi macam tu.. suka sgt pakai jersi bola sampailah skrg..

    ReplyDelete
  4. comel je bola tu.... jdi mainan ank2 lh jwapnya...

    eemmm memng pnts masa berlalu... kdg tnpa kita sedari..

    ReplyDelete
  5. ini betul2 die hard fan ni..banyaknya beli bola tu ye..
    mr K pun peminat MU tapi bab beli barang ni dia ngelat sikit..hehe

    ReplyDelete
  6. moga2 tercapai impian ayahnya nak lihat anaknya jadi pemain bola..

    ReplyDelete
  7. wah.. hubby eija mmg betoi2 minat bola yer..

    ReplyDelete
  8. @Cik Jue Aka Ibu Farisyah: itula kan kalau dah minat sanggup buat ape jerk.., tp iye la minat anak ni bukan boleh dipaksa2, kami terima jerk minat anak selagi ianya ke arah jalan yg baik..
    oh paling hot ye..itu la nnti la nak tunjuk ngan papa jam yg cik jue jual tu x tertunjuk2 pun lagi..

    @Imaan09: hehehe..peminat MU mmg ramai, xpe la kalau ada rezeki anak lelaki boleh buat koleksi bola MU ni..

    @Masya: sama la ngan asben eija, baju raya dia setiap thn mesti jersi MU, semua koleksi jersi MU dia ada, mana larat nak kumpul jersi ori sume..jersi ori hargenya RM200++, beli yg x ori pun kalau kualiti yg ok tu pun harganya dah RM60 sehelai.

    @Zie: yup mmg jadi mainan anak2 lah skrg ni, xdpt nak simpan buat display pun..

    @Kamalia: hehe..mmg asben eija die hard fans MU pun

    @fieda: hehe k.fieda, AMIN.
    tapi kalau x jd pun x pe jnji ape yg baik utk anak kita, kita terima..

    @IntaNBerlian: yup ina mmg peminat bola, sanggup tu x tido kalau nak tgk bola.

    ReplyDelete
  9. Ijin Berkunjung gan, ditunggu Kunjungan baliknya
    Also see my web site: Jersey Bola

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails