Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, February 21, 2012

Family Trip Holiday 2012 - Cuti2 Freser Hills 5-7 Feb 2012 | Family Pic | Allan's Water & The Paddock, Fraser Hill's.

As Salam,

Sambung story Holiday Fraser Hill's kami yg dh basi rasanye ni..huhu. Yo la dah 2 minggu berlalu, Sila la jgn jemu membaca ye kawan2 bloggersku..♥

Kali ni Full Aktiviti kami pada hari Kedua. 

pembuka gambar..tuan blog..^_^..


pic depan pagar umah..(resort)

ini hari kedua kami, sebelum keluar jalan beramai2, wajib amik gmbar kenangan satu trip family kami..berlatarbelakangkan pokok pine yg cantik..berhadapan jerk dgn resort yg kami duduk..(The Pines Resort )


nmpk x bkn main manje lagi anak bujang mama dgn anak dara k.sue..huhu

Family Trip kami ni kira ada 4 family:-

Ketua Rombangan - Keluarga Mertua (Mak, Ayah & 2 Adik Ipar Sweetmama + BF Adik yg bongsu pun joint sekali)
Keluarga Sweetmama ( Papa, Mama, Zaquan & Ziqry)
Keluarga Cute MuM ( Adik ipar sweetmama 1 family - Daddy Dania, Mummy Dania & Dania)
Keluarga Kak Sue ( K. Sue & Suami serta 3 org anak dara K.Sue [Anak2 K.Sue MIL yang jaga] )





Allan's Water Fraser Hills


selesai bergambar..kami terus ke aktiviti pertama..ke Allan's Water Fraser Hills


Di Allan's Water ni terdapat aktiviti Paddle Bot & memberi ikan makan..n boleh la kalau nak cuci2 mata melihat keindahan alam...


Untuk Aktiviti Paddle Bot - Bayaran yang dikenakan RM6 untuk 15 Minit.
Syaratnye mstilah melepasi ukuran ketinggian 107 cm dan ke atas..

Bagi mereka yang ingin memberi ikan makan, makanan ikan dijual..RM1 jerk 1 bungkus.

Sesampai jerk kami disini..
Gelagat bdk 2 orang ni awal2 dh usha paddle bot tu dari luar sbnrnya..


 masuk dalam kawasan Allan's Water ni layan dulu ikan2 kat sini..
beso2 sumenya..ye la org ramai dok bg ikan makan..


  Time ni Mood Zaquan Ok lagi, teruja tgk ikan..


Adik pulak memang tido dengan lenanya


Time ni Zaquan dh mula Bad Mood,
Masa ni kami terjah kaunter Paddle Bot
Nmpknye Zaquan x melepasi ukuran ketinggian yg ditetapkan 107cm, 
Tinggi Zaquan baru 100cm


Yang berjaya melepasi ketinggian & akan memaiki Paddle Bot
Termasuk ler girlfriend Zaquan Kak Moon..itu yg wat Zaquan lagi angin time ni..nmpk monyok jerk muka hero mama tu..


Nenek Ziqry menawarkan diri menjaga Ziqry yg tido,
Nenek suruh Papa & Mama Layan Zaquan yg dh mula nak merengek
nenek tunjuk..tu haaaa..g jalan2 kat hujung situ...:D


Kami pun meneruskan perjalanan
dengan berbekalkan sepeket makanan ikan..huhu






Hati dia ada sejuk sikit laa, tp alamak ikan x byk ler kat sini
yg ado pun halus2,
yang byknye kat kawasan depan tu jerk 


Acara Kemuncaknya...hati dia x thn dah bila tgk Acik Aima dia beraksi ngan Paddle Bot
Masam jerk muka Zaquan, dh ada salakan ajak Papa balik..


Kami pun patah balik ke depan
Nampak pulak Kak Moon dengan Acik Eiya dia tgh dok melambai2 
Adeii time ni Zaquan mmg spoilkan mood Papa & Mama
Menyalak satu Allan's Water boleh dengar..
Pastu Atok Janji nak bawa g Naik Kuda, Tapi kenala tunggu acik2 & kakak2 abis main dulu...
Tapi biasala my son dia jenis x paham, dia nak , dia nak ler juga..selagi x dapat selagi tu dia salak..


Dalam pada Zaquan ngamuk, sempat lagi kami posing bertiga dgn adik yg sporting ni..


Selesai sume mereka2 yg menaiki Paddle Bot, Agenda diteruskan ke tempat yg Atok jnji ngan Zaquan nk g naik kuda, tp On the way nak ke The Paddock, lalu Taman Awam Fraser Hills dulu, So atok pun berhenti kat Taman Awam dulu, lgpun semalam Atok x sampai Taman Awam ni, kami adik beradik jerk yg lepak minum & bw anak2 main. Nasib baik ler Zaquan ok bile dia dh nmpk mainan.

The Paddock, Fraser Hill's

Family Kami
tetap nak amik w/pun Zaquan bkn seorang yg sporting utk bergambar


Kanak2 Ceria :D


Adik dah pandai melambai tau..


Motif : nak tunjuk harga tiket sbnrnya:-

Harga Tiket menunggang kuda:- 
Kanak2 Sahaja - RM4.00
Dewasa Sahaja - RM5.00
Dewasa bersama Kanak2 - RM8.00


Bukan main  manis lagi Zaquan bila hajat dihati dipenuhi
time ni baru keluar mood sporting bergambar dia..
Peace Yo!



Adik Ziqry pun x melepaskan peluang beraksi atas kuda
Aksi posing jerk ye..
Adik kecik lg x leh naik..
Ni atok yg excited bg peluang cucu kecik dia merasa naik kuda..



Lepas ni kami kemana pulak?
balik umah ler dh kuar dr pagi ke petang, waktu ni dh menghampiri Jam 3 petang
Mama ada request kat Papa nak g bergambar di menara jam Fraser Hills, Zaquan dulu ada kenangan bergmbar disini, Nak juga bg kenangan utk Adik pulak.
Papa kata petang sikit baru kita pegi..
Ok Mama pegang pada jnji Papa ^_^

p/s: kelakar la bila igtkan zaquan skrg ni, bila makan jerk msti cakap, abg kena mkn byk, abg nak tinggi mcm cik ma baru boleh naik bot kan? setiap kali nak makan msti ayat tu jerk kuar dr mulut dia skrg..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

15 comments:

  1. haha..kelakarla zaquan ni ye..sampaikan bila nak makan bersungguh nak makan banyak asalkan next time boleh naik paddle bot..sian dia tak dapat naik..

    ReplyDelete
  2. hahah.. lawak pulak ayat zaquan nak tinggi cam cik ma.. rasanya zaquan kejap jer tinggi tue..

    ReplyDelete
  3. Kakak percaya Zaquan ada genetik tinggi tak sampai 4 bulan lagi dia dah capai ketinggian yg dia nak. Budak cepat tinggi tau eija...

    ReplyDelete
  4. Tak pernah sampai lagi ke sana, cantik jugak rupanya :)

    ReplyDelete
  5. wah seronoknya dapat naik kuda..

    zaquan oklah tu nak makan banyak nak tinggi.. budak² ade jer akalnya.. kadang² kite pun tak terpikir macam tu...

    ReplyDelete
  6. alaa zaquan xleh naik ke?syian dia..haha bukan makan banyak2 tp kena gayut banyak2 hihi..auntie gurau jer..
    like last pic :)

    ReplyDelete
  7. patut le mc kenal, cutemum rupanya..hehe. seronoknye g jenjalan..nak plan gak ni...dah lama tak makan angin..:)

    ReplyDelete
  8. hahahha sweet lah zaquan ni.. nak mkn byk yer..hihii.. sian pulak zaquan.. sampai ngamuk2 xdpt naik.. tp nasiblah dia tergoda gak dgn kuda tu yer.. :-)

    ReplyDelete
  9. @Kamalia: hehe, itula semangat kanak2..

    @Cute MuM: k.ct masa mula2 dgr pun tergelak, pastu br teringat ohh iye la sbb cik ma dpt naik bot, itu yg dia sebut nak tinggi cam cik ma nnti boleh naik bot, kalau dia x igt pasal bot baru dia ckp nak tinggi mcm papa..

    @KakZakie: hehe, kalau ikut genetik papa dia mmg tinggi, tp kalau ikut genetik mama dia, rendah la gamaknye, btol tu kak cepat jerk sbnrnya bdk ni tinggi ..nnti bila dh remaja silap2 boleh lebih tinggi dr papanye kan

    @Nia: boleh la cantik juga
    mmg tempat untuk merilexkan diri, xde shopping2..

    @Masya: hehe, satu pusingan jerk pun, tp jd ler dapat puaskan hati dia, ini pengalaman kali kedua ler zaquan dpt naik kuda, pengalaman pertama dulu masa holiday di PD :))
    itu la ada jerk akal diaorg ni..itu yg buat kami tergelak sbb x terpikir dia nye kesungguhan nak tinggi tu..

    @sue zainun: thanks sue.. :))

    @YaYaNsMuM: plan jgn x plan, Bonus dah dapat, boleh sgt nak g holiday...^_^..

    @IntaNBerliaN: ye itu yg buat kami x larat kalau dia dh mula ngamuk, zaquan tu mmg peminat tegar kuda..hehhe

    ReplyDelete
  10. cantik2 gambo.. sonoknya g ramai2.. penah ke sini tapi tak sampai tmpat yg eija pegi ni.. sebab g ikut masa hubby ada race kat sana

    ReplyDelete
  11. @e_da: terima kasih.:))
    oh iye ke, wah srnok pe dapat join aktiviti hubby..:)

    ReplyDelete
  12. suka semua gambarni sebab mengambarkan family yang sangat ceria.. ala nak gi gak fraser hill ... wish list 2012 gak ni...

    ReplyDelete
  13. dah lama xke sana..ija lawa ler gbr! blue gitu

    ReplyDelete
  14. @Cho Zila: terima kasih kak..:)

    moga tercapai wishlist akak nanti..amin..

    ReplyDelete
  15. @noor: terima kasih..^_^..
    eija pun kalau ikutkan last pegi thn 2009, 2 thn lebih baru dapat holiday sini semula..:))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails