Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, February 28, 2012

Jalan2@Karnival WOW 2012 Putrajaya!

As Salam,


ini citer jumaat lepas ttg Mama bawa Zaquan g jalan2@Karnival WOW Putrajaya. Alang2 Karnival Wow ni berlangsung depan opis mama jerk &kebetulan Zaquan berada seharian di opis mama, so bawa la Zaquan terjah tapak karnival ni di waktu lunch hour yg panjang.


Pergi waktu tengahari dengan cuaca yg sangat terik, nasib baik la zaquan x meragam sangat, dah nak balik masa nak cari makanan baru zaquan meragam sbb x tahan panas. Mama offer nak belikan ayam KFC pun dia xnk ajak balik cepat sbb x thn panas..huhu..

Pose Zaquan dgn kereta antik ni

Terus ke Booth Upin Ipin lagi..
Adeiii waktu ni Upin Ipin Rehat la..
x kesampaian nak bawa Zaquan jumpe Upin & Ipin


Bergambar dengan Background Upin Ipin jerk la nmpknye..



time ni Zaquan sporting jerk nak bergmbar sbb nmpk x plastik kat tgn dia tu..
dia dapat paw mama beli Buku Upin Ipin..

ini la dia buku Upin Ipin nye
bkn main happy lagi dia dapat buku

Sebelum tu ada sweetmama citer di n3 sebelum ni ttg mama nak tukar baju pyjamas Angry Bird pink tu kan, boleh pulak mama lupe nak bawa, ermmm..sudahnya papa ckp bg jerk la Ziqry pakai.., kawan mama pun x jd nak beli, dia dh beli yg lain utk anak dia..


yg ini terbeli untuk Mama..:P
Baju kurung Moden PolkaDot Warna Warni gitew..& Brooch


Xde la jalan2 sangat sebanarnya, just bawa Zaquan jalan2 kat booth Upin Ipin dan Zaquan teman mama jalan2 kat kedai jualan, byk aktiviti menarik yg ada, tp waktu tgh tu byk yg rest..Belon panas pun start petang. Jadi la daripada Zaquan terperap jerk dok opis...dapat gak dia jalan2 kat luar..


sampai2 opis semula Zaquan dh x sabar nak main Ping Pong dgn Karom,  tp papehal pun mama tetap kena isi perut dulu, makan mee udang yg beli di tapak karnival, Zaquan cuma nak makan Udang nye jerk (Zaquan mmg hantu udang). Lepas makan kena la mama layan Zaquan main..dah pukul 3.00 ptg org lain tgh bermesyuarat kat belakang, mama layan Zaquan main karom..hehe..sib baik bos baik2 belaka.., yg x thn tu pukul 5 tepat Zaquan dh terpacak kat meja pingpong, smpai x nk balik nak main pingpong..terpaksa tipu ckp papa dh tunggu br dia nak berhenti main..


p/s: semalam seharian berkursus, kursus yg sangat menarik tentang SOLAT, hari ni kalau sempat nak kongsi info ttg ilmu yg telah diperolehi.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. High five Zaquan. Me pun tak tahan panas :) hehehe

    ReplyDelete
  2. kite duk putrajaya pun malas nak pegi..hehe

    ReplyDelete
  3. nak gi haritu tp hubby plak ada kelas..terbantut plan

    ReplyDelete
  4. Kalau eija nak tahu kakak sekeluarga suka upin-ipin tak usah kata Zaquan... watak-watak dlm katun tu semua kami tahu. Majalah dia pun anak kakak langgan tak pernah miss...

    ReplyDelete
  5. syok nyer jalan2 ke karnival2 mcm nih kan...

    ReplyDelete
  6. kita pun pergi juga....farisyah sakan bergambar...hahahaha

    ReplyDelete
  7. @ADEEYA: hehehe, kita x thn panas jugak tp masih boleh bertahan, kalau budak2 ni x tahan panas smpai ngamuk2..huhu

    @Nad@MamaZakwan: yup mmg semakin kurus tp makan tetap nak nasi jugak, cuma kalau dia dh start leka dgn games n kartun mmg x mkn pun x pe..itu yg susah kot badan dia nak naik..

    @ummiaqeef: msti malas nak g sbb malas nak berjalan n bersesak2 ngan org ramai kan, eija pergi ni pun sbb depan opis eija jerk, kalau ajak asben eija g saje2 hujung minggu bawa kami compem dia x kan bawa sbb dia mmg x suka g tempat2 sesak camni..

    @sue zainun: ohh iye ke, xpe la xde rezeki nak pegi thn ni, thn depan ada lg sbb karnival ni mmg diadakan setiap tahun di putrajaya..bulan depan ada Hot Air Ballon pulak.. :)

    @KakZakie: btol, btol, btol (nada upin ipin) hehe, itula kak, Upin Ipin ni antara karektor kartun malaysia yg digemari ramai orang kan..mmg ramai peminatnya..

    @Papa Mifz: Srnok jgk lebih2 lagi depan opis jerk, mstila wajib terjah...hehe

    @Cik Jue Aka Ibu Farisyah: oh iye ke, beshnye, eija pegi just jalan2 kat karnival jualannya aje, aktiviti2 lain eija x joint pun..

    ReplyDelete
  8. hihihihi.. sukati jer zaquan nak main² kat opis mam yer.. nsb baiklah boss ok.. klu jenis lorat payah jugakkan...

    ReplyDelete
  9. syoknya zaquan dpt buku upin ipin tu. kalau dpt jumpa lagi dia excited agaknya ye.

    ReplyDelete
  10. wah bestnya... kalu dkt mesti dh bwk alisha.. mesti best kan.. :-)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails