Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, March 13, 2012

Family Trip Cuti2 PD 2012 | Pagi2 Lagi Dah Terjah Swimming Pool - Tanpa Mr. Papa

As Salam

Seminggu dah berlalu percutian kami di PD pada 2-4 Mac 2012. Hari ni baru berkesempatan nak update n3 holidays. Sebelum ni mama ada story yang kebetulan tarikh Atok Zaquan & Ziqry ajak bercuti, clash pulak dgn tarikh Papa pnyer tournament Futsal & Bowling, tp demi x menghampakan anak2 yg teruja nak g mandi manda, kami joint jugak family trip ke PD ni.

kami bertolak lewat, tgh malam baru sampai (dah dekat kol 12 mlm rasanye baru kami smpai). Zaquan & Ziqry dah sampai petang jumaat tu pergi bersama Atok, Nenek & Family Kak Su (Anak Jagaan MIL). Hari Jumaat 2 Mac tu kami g keje mcm biasa, balik keje isi perut dulu baru bertolak, sempat lagi kami dating berdua makan di Kopitiam Bangi...^_^..

Sampai2 di tempat penginapan kami di Apartment Tanjung Biru, walaupun dah lewat anak2 x tido lagi, Zaquan paling lewat sekali tido, sempat lagi gaduh dengan sepupu dia Dania (Anak Cute MuM) berebut kan Tab nak main games (w/pun masing2 dah ada Tab tetap nak gaduh jugak..Zaquan la selalunya xnak mengalah..adeiii..). Dah kena marah dengan Papa at lastnye masuk bilik cari mama jugak..Malam tu akhirnya Zaquan tido dalam bilik ngan Mama & Ziqry. Papa pulak tertido atas Sofa depan TV, TV yg nengok dia..huhu..

Awal2 pagi Sabtu seawal jam 5.30 pagi Papa dah bangun, bersiap untuk bertolak dari PD ke Putrajaya untuk handle tournament Futsal opis dia. Papa kena sampai Putrajaya awal jam 8.00 pagi. Papa keluar rumah jam 6.30 pagi tu anak2 masih tido lagi. Jadinya aktiviti kami pada pagi Sabtu tanpa Papa, tp Papa dah pesan dah dengan Zaquan, nnti mandi ngan Atok, Mama & Adik..Papa ada keje..petang baru Papa ada kita mandi sama2..,Ala tapi anak2 kan bila dah jumpe air nmpk pool nmpk laut mmg dia lupe Papa Mama dia skjp..

Pagi tu Zaquan mmg bangun lambat pun, kena berkejut baru bangun. Atok dah siap turun dengan Ziqry, Dania & anak2 k.Su baru Zaquan bangun. Awal2 pagi Atok dah kejut bdk2 ajak mandi pool, lepas sarapan seawal jam 8.30 pagi Atok dah siap bawa all the kids turun mandi kecuali Zaquan la kena tinggal sbb bangun lambat..tp xde la lewat sangat 20 minit lepas tu Mama menyusul bawa Zaquan joint mandi sama.

swimming pool dari pandangan atas apartment kami menginap
mengintai Atok melayan cucu2nya mandi


Abg dah sampai..nak joint mandi sama dengan muka baru bangun tido..


bukan main seronok adik dapat mandi pool ye ngan atok & kakak2.



Mama jom la joint Adik & Atok...


Erks Adik nmpk muka mama terus nangis..nape ni..?


Kalau nak tau adik nangis sbb tersedut air ..see..


Ala cian dia..Meh Atok tolong picit2kan hidung..bg air kuar..


Ok2 mama pun nak joint mandi sama gak la..
Kami bersama Atok..


Mama bersama Hero2 mama yang hantu air
kita enjoy dulu pagi ni bersama
petang nnti repeat ngan papa pulak..


Mama wif all the kids
terasa mcm ada anak 5 orang pulak


 Peace!


yezza..syoknye mandi pool ni mama


Pose gedix Zaquan


Atok bersungguh ajar cucu2 nya berenang
ikut giliran ye..hehe
time ni atok suruh Zaquan lompat & atok akan smbut kalau jatuh
tp sbnrnya kalau nak tau Zaquan penakut nak terjun..
berkali2 atok ckp jgn takut atok ada nak sambut..
dia msti nak duduk dulu baru lompat..teknik melompat yg salah betol..


Sementara atok layan Zaquan & Dania,
Mama layan si kecik ni..main pelampung


Ziqry kan dah pandai berdiri..
cool jerk dia berdiri dalam kolam renang kanak2 ni..

Byk tau mama amik gambar Ziqry main pelampung ni..nnti mama tepek pic jerk di lain n3..

Lama gak kami mandi mandi kat Pool pagi tu..
dah pukul 10.30 pagi (hampir 3 jam jugak kami mandi di pool)
Jom kita ke laut pulak
nnti kalau matahari dah tegak x best pulak nak mandi laut.


bergerak untuk ke laut...Story ttg Mandi manda di laut next n3..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

20 comments:

  1. blue lagoon.. tmpt faveret kami kalau ke sini.. baru pegi bln lepas..

    ReplyDelete
  2. Seronoknye mandi berjemaah mcm ni haaaa, :-) anak2 lg la, sure happy sesangat kan?:-)

    ReplyDelete
  3. huhuu.. seronok betul diorang kan..
    wah dania pon ikut giliran nak melompat ker? bukan main lagi si kecik nie..

    ReplyDelete
  4. anak2 lah paling gembira bila dapat mandi kolam..

    ReplyDelete
  5. ziqry cam muke kak eija
    zaquan muke papa die
    bestnye holiday ramai2 1 famili
    klakar la zaquan ni..takut ek?
    sama cam zakwan saya jugak, hehe

    ReplyDelete
  6. bestnya mandi-manda...seronok betul atok melayan cucu..hihihi

    ReplyDelete
  7. @ADEEYA: hehee..itula mmg srnok..:)

    @~Ayu~: kami kalau holiday ke PD mmg ini la tempat nye(blue lagoon) sbb ayah mertua booked rumah penginapan under DBKL RM20 jerk semalam.

    @YaYaNsMuM aka YM: yup btol tu anak2 la yg happy sesangat..:D

    @Cute MuM: itula diorang mandi smpai x hengat nak makan, sib baik la ada atok yg rajin melayan..
    Haah dania pun tgh tunggu giliran nak lompat time ni..

    @sue zainun: mmg best :D

    @Zie: yup btol tu anak2 yg paling gembira
    sblm atok sampai PD lg anak2 dah excited, Zaquan siap tgk youtube cara2 nak berenang seminggu sblm bercuti..huhu.., Atok pulak rajin melayan cucu2nya mandi..

    @Nad@Mama Zakwan: mmg ramai yg cakap begitu - Zaquan tu mmg salin betol muka papa dia, Ziqry papa dia sndiri akui mmg byk ikut muka mama dia..hehe
    mmg best, oh zakwan pun sama mcm zaquan jugak ek.., blom berani lagi, setahun dua lagi msti terlebih berani agaknye kan..

    @fieda: mmg srnok kak :)

    ReplyDelete
  8. @Cik Rose Cute: mmg best, itula atoknye rajin melayan cucu, cucu happy atok pun happy..:D

    ReplyDelete
  9. alala,mmg la heroes berdua tu nampak sangat suka main air..
    air kalau waktu pagi tu sejuk tak eija?nampak ok je anak2 eija mandi lama2..

    ReplyDelete
  10. @Kamalia: hehe, ye lia diorang x takut pun dgn air..kalau dah dapat air, nak suruh naik balik bkn main susah..
    ok jerk xde la sejuk sgt, tp kalau air laut tu kalau mandi pagi sejuk..

    ReplyDelete
  11. bile saya tgk muka zaquan ni.. macam muka anak akak sepupu sylah.. yg mak sy jaga, nak kata sebijik sgt tak.. tp air muka ade sikit².. seronok btl dia main air yer...

    ReplyDelete
  12. @Masya: hehe..oh iye ke..pelanduk 2 serupa la ni, kebetulan sama..boleh jadi kembar zaquan la kalau camtu...ehehehe

    mmg srnok ..^_^..

    ReplyDelete
  13. nanti bile ade kesempatan saya tunujk gambar dia dengan amir.. muka eija pun mcm muke kwn kit mase sekolah menegah dulu.. sekarang pun msh berhubung jugak dgn kwn tu kat fb jer hihihihihihi....

    ReplyDelete
  14. alahaiii siannya adik.. sampai tersedut air... saya pun teringin nak bawak alisha main air macam ni... tapi tu la, saya sendiri tak reti berenang.. so, tak berapa nk confident bawak alisha main..hihii

    ReplyDelete
  15. @Masya: heheh..ok, nnti boleh la eija tgk kembar zaquan tu btol ke sama ke x ngan zaquan..

    oh iye ke..hehehe..selalu gak org ckp ngan eija, muka eija ni mcm biasa nmpk & selalunya sama mcm muka kawan diorang..., igt lagi dulu masa kursus BTN jumpe gak sorang kembar smpai kan fasilatator pun perasan gelar kami kembar.., masa g kursus BTN tu kami bujang lagi n lain jabatan tau, alhamdullillah skrg ni masing2 dh kawin baru2 ni terjumpe kat Mc'D Bangi masing2 dh ada anak 2 & kami pun masih tegur kalau terjumpe, yg bagusnya dia ni jawatan tinggi Pegawai Undang Undang (PUU) tp x sombong pun..

    @IntaNBerliaN: ala eija pun x pandai berenang ina, kalau mandi pool tu ada tempat kanak2, kita g la kat tempat yg rendah..hehhe
    kalau mandi laut pun mandi kat tempat cetek jerk..
    Tp atok Zaquan & Ziqry mmg pandai berenang..itu yg dia suka bawa cucu2 g jln2 PD.. :)

    ReplyDelete
  16. budak2 mmg seronok la kalo dapek main air kan..:)

    ReplyDelete
  17. @Papa Mifz: botui tu..bdk2 la yg paling srnok..smpai susah kalau nak dipanggil naik..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails