Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, March 14, 2012

JJCM@Nasi Ayam Gemas Mustafah (Presint Diplomatik Putrajaya)

As Salam,

Menu Lunch hari ni Nasi Ayam Gemas Mustafah di Presint Diplomatik Putrajaya.  Kalau nak tau ini 1st time sweetmama rasa Nasi Ayam Gemas ni, sebelum2 ni selalu dengar orang cerita ttg kesedapan Nasi Ayam Gemas ni, dari sehari ke sehari nak rasa tp x berkesempatan. Akhirnya hari ni tertunai hasrat nak rasa & makan Nasi Ayam Gemas Mustafah ni.

Dulu ada perasan Nasi Ayam Gemas ni buka branch kat Bangi, setiap kali lalu dalam hati ckp nnti nak ajak papa try la..time nak try la pulak kedai Nasi Ayam tu dah xde, dah tukar kedai makan lain pulak skrg ni..

Kebetulan hari ni my friend ajak teman g bank kat area Presint Diplomatik ni. (mmg sblm ni peneman setia pun). Alang2 Restoran Nasi Ayam Gemas ni berhadapan jerk dgn bank yg kami pergi, malas nak fikir nak makan ape..Nasi Ayam la yg paling senang + mmg teringin nak makan pun..hehehe



Mama yg teringin tapi bukan mengidam ye..

Mama pilih set standart utk sorang makan..Nasi Ayam Gemas (Ayam Goreng)
RM6.00
Ayam dia boleh pilih nak Stim atau Goreng

Kasi Zoom Ayam dia


Rasanya mmg sedap mcm yg biasa/selalu mama makan kat tempat2 lain jugak..
mama tercari2 gak ape yg lain nye rasa Nasi Ayam Gemas Mustafah ni..tp xdapat jawapan..huhu
xpe la yg penting Sedap..:)


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. Sis!!!
    Terliur tgk ayam tuh..
    Adoiiii!!!

    ReplyDelete
  2. bila sudah lapar, semuanya sedap ja. apatah lagi ikan bilis goreng bercili dan kicap. hahaaa.

    ReplyDelete
  3. kalau sedap memang best makan..laju je kan..hihi..

    ReplyDelete
  4. harga ayam siap ader colour code lagi haaa...hehe.Nampak mcm sedapp..nyum!

    ReplyDelete
  5. wahhh boleh buat pilihan nak yg goreng atau stim.. oklah tu... janji berbaloi rasanya sedappp

    ReplyDelete
  6. nampak sedaplah pulak.. ayam dia pun byk ek..

    alhamdulillah dah dpt hadiah tu.. hope kak eija suka :-)

    ReplyDelete
  7. @Cik Rose Cute: mmg sedap..:)

    @Salina@Ibu Aqil: adeii..sian pulak dh buat org terliur..

    @Cha: ahhahaa..cha ikan bilis goreng bercili mmg sedap..mmg feberet tau bila time malas2 x tau nak masak ape, goreng ikan bilis, bawang besar ngan cili api mkn ngan kicap..adeiii terus rasa nak makan lauk yg paling senang & sedap tu..huhu

    @sue zainun: btol2..mkn sampai licin..

    @YaYaNsMuM aka YM: yup kalau rasa nak makan ayam byk boleh la order ikut kaler tu..kaler tu refer pada kaler pinggan.., mmg sedap :)

    @Masya: yup boleh buat pilihan,
    btol2 nasib sedap..tp kan eija selalu nya jarang rasa nasi ayam yg x sedap..selalu sedap jerk..heheh

    @IntaNBerliaN: mmg sedap, rasanye yg buatkan dia lain dr nasi ayam yg lain maybe sbb ayam dia byk skit drpd biasa..lgpun padan la dgn harganya RM6.00

    k.eija suka jerk sume hadiah yg diterima ..:)

    ReplyDelete
  8. wah menarik tul tengok ayam dia...

    ReplyDelete
  9. tak ponah lagi try mkn kat nasi ayam gemas nih...

    ReplyDelete
  10. mnarik je tgk ayam dia..tk pnh perasan lg nsi ayam gemas ni kt p15..

    ReplyDelete
  11. @Zie: hehhe..ala teknik gambar ni kot yg buat ayam tu nmpk menarik sgt, rasanye lebih kurang sama mcm nasi ayam yg lain..tp x dinafikan rsnye sedap..

    @Papa Mifz: lepas ni boleh la try rasa..

    @Mrs Fiza: hehe..nmpk mcm menarik jerk ye, tp mmg rasanye sedap pun cuma nak kata sedap sgt tu xde la..jnji tekak ni lalu jerk nak makan..
    ada dah depan Bank Muamalat..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails