Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, March 23, 2012

Dua2 Tak Sihat Demam Selsema

As Salam,

Hari ni lewat Mama & Papa ke opis sebab Zaquan & Ziqry tak sihat. Akceli semalam lagi kedua2nya demam dedar2, Zaquan pulak selsema. (nenek bg ubat yg sedia ada dlm simpanan). Pagi ni rasa mcm panas badan Ziqry tinggi, air liur dia pun rasa panas sgt, itu yg OTW nak g keje, Papa wat keputusan terus ke klinik..Nasib baik klinik Zalfah berdekatan area rumah ni buka 24/7. 

Bila anak2 sakit mmg kita sbg IbuBapa x senang duduk/ x senang hati kan. Hasil pemeriksaan sbnrnya Zaquan & Ziqry demam biasa jerk (suhu 37), check tekak pun xde bengkak/ulser.(Ziqry 2-3 hari ni air liur meleleh jerk - gigi x tumbuh2 jgk). Tadi Doktor bagi Ubat Demam & Selsema untuk setiap sorang.

Pagi jam 7.30 a.m @Klinik Zalfah, BBB
muka anak2 yg x sihat
muka Zaquan monyok jerk sbb tidonya diganggu 


fresh pic mama & anak2 pagi td
Zaquan dh dapat Tab papa terus segar..huhu 

Moga anak2 Mama Cepat Sembuh ye..Jgn Nakal2. Anak2 mama bila demam jenis meragam, nenek ngadu Adik asik meragam jerk 2-3 hari ni, asik nak ngadap dia jerk. Mmg mama perasan anak2 mama kalau demam mmg manja sume..time ni kalau boleh dia nak kita dakap dia jerk.., Iye la kita yg dah dewasa ni pun kalau sakit inginkan perhatian & belaian..heheheee..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

7 comments:

  1. Abang still ok lagi mungkin sebab dah besar, adik nampak memang tak sihat bibir pun merah macam pakai lipstik - panas tu eija...

    Moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  2. kesiannya diorang..
    semoga cepat sembuh yer..
    dania balik bercuti cuma penat..
    uyun jer yang selsema..

    ReplyDelete
  3. mmg kalau anak xsihat kte as parents pun mmg risau.. dr aktif terus jd mebil xbermaya..moga dorg cpt sembuh dan sihat spt biasa..

    ReplyDelete
  4. samelah dengan amir pun semalam demam panas sgt.. hari ni dah ok sikit... harap sgt tak berlarutan.. klu anak² tak sihat ni hati kt pun risau nak kerjakan..

    ReplyDelete
  5. @Kak Zakie: terima kasih kak, mmg Adik nye suhu bdn lg rasa panas bandingkan abgnye, sbb tu kami risau terus bw ke klinik, Alhamdullillah dh hampir sihat tinggal selsema jerk yg x ilang lagi..

    @Cute MuM: terima kasih acik uyun,
    itula mmg cian smpai nenek pun x larat nak jaga, nasib baik zaquan x meragam sgt(cukup suka mkn ubat). Ziqry jerk la yg meragam lebih..
    Dua2 dh hampir sihat dh ni, tinggal selsema jerk yg x ilang lagi..

    @~Ayu~: terima kasih, btol tu risau sgt bezanya eija & asben lega sikit bila yg menjaganya keluarga sndiri (Zaquan & Ziqry dijaga oleh mak mertua eija)

    @Masya: alahai cian Amir pun demam juga ye..eija x berkesempatan lg nak BW blog kawan2..
    itu la mmg risau, nasibla mak mertua eija yg jagakan anak2, kalau hntar ke pengasuh lain/taska, kalau anak sakit msti kami sanggup cuti, susah hati nak tinggalkan dkt org lain jaga anak kita yg sakit, ini family yg jaga dh tentu2 tau mmg jaga dgn baik punyer..

    @Cik Jue aka Ibu Farisyah: terima kasih Cik Jue,
    Itu la kan tgk muka anak2 x sihat pun kesian, apatah lg memikirkan diorg kena tanggung sakit
    Alhamdullillah..diorang dah semakin sihat, cuma selsema jerk yg masih blom hilang..

    ReplyDelete
  6. si adik siap berair mata.. si abg nmpk sgt xlarat... siannya dorg... so, skrg ni dh sihat sepenuhnya ke k.eija?

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails