Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, March 27, 2012

Leisure Time @AEON Cheras Selatan |Yeay2 Abg Dapat Beg Silang Angry Bird :D

As Salam

Sekarang ni semua Jaya Jusco(JJ) dah tak pakai nama JJ lagi dah, guna nama AEON. So kad JJ pun dah bertukar jadi AEON MEMBER. Akceli x plan pun nak menghabiskan masa hujung minggu lepas kesini, tp Papa bgtau yg dia terima SMS minta tukar JJ Card kepada AEON Card. So lepas sarapan, Papa terus bawa kami ke sini. Boleh pulak dah sampai AEON Cheras Selatan, baru sedar yg Papa tertinggal JJ Card dalam poket seluar kerja(dengan I/C sekali tertinggal). Tapi dah sampai kan..redah jerk la mana tau boleh tukar tanpa bawa kad, suruh dia check thru no. i/c jerk..Sekali x boleh daa..dia nak suruh bawa kad lama juga. Alang2 dah beratur..Mama jerk la register jd AEON Member, selama ni dok tumpang Papa nye kad jerk..huhu

AEON MEMBER
Yuran RM12 masih sama
nama kad jerk yg berubah 

lepas selesai urusan register card member
mcm biasa dah sampai AEON, msti ke tempat pusat hiburan sekeluarga (tempat mainan)..
Kali ni Ziqry dah pandai duduk dan berdiri dia sama sibuk menjointkan diri main mainan sama2 ngan abg nya


Santai jerk adik duduk layan mainan ni


Games ni kami suka main..Baling Ball dekat skrin tu ikut  arahan dia 

Letak Adik kat tengah2
 See, Adik mmg suka ball, kita sibuk nak baling dia pun sama sibuk..

Haa..Adik suka ball sgt kan..
ni mama letak adik dalam bakul ball..

Lepas Zaquan & Ziqry dah puas main
Zaquan pun dah dapat apa yg dihajati..
kami isi perut pulak

 Sizzling Yee Mee
Kongsi berdua ngan Papa
Zaquan nye menu Nugget Mc'D

Dah kenyang balik ler, tapi kami x terus balik rumah, balik Bt 10, Cheras singgah rumah my mum dulu...melawat Wan Ummi Zaquan & Ziqry yg x sihat. Cian Wan Ummi balik dari umrah demam selsema & batuk

Troli x penuh dengan barang pun sbb mmg x berniat nak shopping..tp penuh dengan anak2 jerk..hahaha..

w/pun x berniat nak shopping tp 1 beg plastik juga membeli..
1 beg plastik tu barang anak2 jerk..

Zaquan la yg paling srnok 
Papa offer Beg silang Angry Bird (sbb Papa pun skrg ni kan asik dgn beg silang dia..x lepas sejak pakai Tab ni)
mula2 x nak pastu haa amik kaw bkn beg jerk yg dia nak sume stationery lain pun dia nak
dah la skrg dia cukup suka botol air
pantang nmpk botol air msti dia suruh beli
padahal bulan lepas mama dh belikan dia botol air Mickey Mouse Brand Tupperware
ermm sib baik sume ni Papa yg belanja..hehehe


 ni sume abg yg punye! 
(Beg Angry Bird, Puzzle Angry Bird, Botol Air Marvel & Set Stationary Marvel)


Ecehhh..bergaya dengan Beg silang Agry Bird dia
mama rasa mahal harga beg ni RM49
tp sbb Papa yg offer nak belikan..ok la..

Adik dapat gak 1 barang..Sepasang baju tido jenama Tenderly
adik x sempat nak posing2 sama ngan abg sbbnya balik dari Bt.10 dia terlelap sepanjang perjalanan.



Sekian, n3 leisure time kami pada hari Sabtu yang lepas ..^_^..


pic selingan
Botol air  Brand Tupperware yg mama beli bulan lepas..yg kaler hijau tu Mama nye, Mickey Mouse tu Zaquan nye..
Mama ni ye2 la ari tu x mo main kutu tupperware kunun xde kitchen cabinet nak letak barang2 tupperwere..tp setiap kali opismate tunjuk brg2 tupperware msti mama tergoda & terbeli jgk..huhu

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

15 comments:

  1. amboi bergayanya zaquan..
    semalam kami g JJ Cheras Selatan tue..
    Dania dah aim beg angry bird tue.. tapi kami tak belikan pon.. huh..

    ReplyDelete
  2. Gaya si adik tu duduk memang stylo, dah gaya macam tokey2 besar pun ader,hehe.Lepas ni boleh bukak pusat hiburan keluarga la pulak ye, gaya duduk dah ader dah tu.heheehe.comel!

    ReplyDelete
  3. aikkk zaquan yg shopping bukan mama?hihi..seronok zakuan dapat benda yg dia suka..

    ReplyDelete
  4. bergaya zaquan dpt beg silang ek
    bleh isi botol air, stationary...hehe

    ReplyDelete
  5. kita suka pergi jj cheras selatan tu eija. abi pun suka pergi jj sana dlm byk2 jj. oh, kita blm tukar kad jj lagi la. tunggu expired boleh tak ek? mmglah, pergi shopping harus beli, bukan barang sendiri, tapi barang anak2 selalu je mcm tu. pastu balik mulalah touching, takde barang sendiri. siapa suruh kan.

    ReplyDelete
  6. comel beg abang...JJ cheras selatan memang best berbanding jj lain kat KL ni..bagi juelah..hahahahaha

    ReplyDelete
  7. kad jj mmg dah lame expired x renew.. nampaknya kene buat kat aeon jerlah terus..

    kalau pg jj xsah x msk tempat mainan ni.. selalu pg jj bkt tinggi jer... tp ramai sgt org pening..

    ReplyDelete
  8. eija..saya terliur tengok sizzling mee itu..
    hehe..kat sini mmg jusco dikenali dgn aeon..tu sbb yg kat malaysia dia tukar kepada aeon kot..

    ReplyDelete
  9. Kakak jarang ke JJ.

    Adik dah mula ligat ikut abang main. Tanda dan semakin besar eija...

    ReplyDelete
  10. @Cute MuM: hehehe..biasala dia mmg dh pandai nak bergaya pun skrg ni..
    amboi dania nak beg silang jugak ke, dania kan dah ada beg sandang Angry Birds..

    @YaYaNsMuM aka YM: hehe, itu la pasal duduk ngalahkan org besar pulak gayanye..

    @sue zainun: hahaha..itula mcm x caye jerk..anak pulak yg shopping, mama nye x shopping lgsung, tp baju adik tu kira mamanya la shoppingkan, adik x minta pun..tp mamanya jenis pantang nmpk baju baby..
    mmg dia tersgt happy dapat brg yg dia nak..dlm kereta dah sibuk main puzzle dia tu..

    @Nad@Mama Zakwan: hehe.. Nad, mmg bergaya pun + mmg itu pun fungsinya boleh letak botol air dia dlm beg tu, bkn stationary & botol air jerk boleh letak, abis mainan dia pun dia angkut masuk dlm beg baru dia tu..

    @Cha: Kami pun sejak ada JJ Cheras Selatan ni mmg selalu kesana, lebih2 lagi dkt dgn umah family eija, kalau x dulu eija lebih suka shopping kat JJ Maluri.
    Boleh jerk sbnrnya, salesman tu bgtau nnti bulan 4 sesiapa yg x ganti automatik sumenya akan bertukar ke AEON MEMBER, masa terima mssg tu mcm suruh tukar cepat2 kpd kad yg baru seoalh2 kalau x tukar kad nnti burn, rupanya slh fahaman..hehehe..
    btol2 tu..bila dah ada anak ni kalau shopping msti utamakan barang2 anak dulu, kita x dapat pun xpe..w/pun hakikatnya sedey x dpt soping brg sndiri kan..

    @Cik Jue aka Ibu Farisyah: kami suka g sbb dekat ngan rumah kami & rumah Family Eija. Tp kalau ikutkan JJ Cheras Selatan x byk sgt pilihan brg/baju sbnrnya kalau nak dibandingkan dgn JJ Maluri. tp memikirkan malas nak meredah KL mmg terjah JJ Cheras Selatan jerk la. Kalau G KL suka g Mid Valley jerk terus.

    @Masya: xpe diorang msti simpan maklumat ahli, w/pun dh lama x renew msti ada rekod bole terus sambung n tukar kad baru.
    slh satu faktor gak la suka g JJ sbb ada pusat hiburan ni, Zaquan smpai tau mana letak tempat mainan..

    @Kamalia: hehe terliur ke, ala kalau g blog lia lagi la selalu buat org terliur tau..
    Oh ada kemungkinan jugak la sbbnya JJ ni mmg Jepun pnyer kan..Oh rupanye AEON tu pun jenama jepun ek, eija igtkan diorang dh stand sndiri dh sbb tu tukar nama..maknanya masih lagi Compony Jepun yg pegang la ye..

    @KakZakie: Ohh iye ke, kami pulak mmg suka ke JJ.
    mmg dah semakin mmbesar pun kak, sedar x sedar lg sebulan lebih jerk dh nak setahun pun dia..:)

    ReplyDelete
  11. dah lamo tak ke JJ Cheras Selatan...eh silap AEON...hehe

    ReplyDelete
  12. wah.. untung abg dapat byk brg yer... abah belanja lg..hihii..

    kak eija, sy sk lah tgk gambo adik yg tgh duduk tu.. bkn main bergaya.. tgn siap ltk nats kerusi..hihii.. mcm org besar.. comel :-)

    ReplyDelete
  13. jj cheras selatan mmg la best kan eija..

    ReplyDelete
  14. wahhh.. steadynya adik duduk diam je!

    bestnya abg zaquan dpt macam2... berkenan tgk beg angry bird tu. kalau nmpk kat si kembar ni mesti dia suruh ummi belikan camtu jugak.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails