Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, April 19, 2011

Menikmati Ice Cream@Ice Room | TQ Mak Yang Zaquan

As Salam,
Jom makan ice cream


update story Sabtu lepas,
Kalau ikutkan mmg xde planning kemane2 pun
Papa planning nak dok umah tolong mama kemas rumah. 
(misi utama Vacum umah dr atas smpai ke bawah)
minggu lepas my mum pesan x payah balik umah dia
sbb xde org pun kat rumah
ummi sibuk nak uruskan perkahwinan wawa (Mak Yang Zaquan) .


dissebabkan insiden, CL bole tercicir dgn xde xde back-up speckmata
akhirnya lepas sarapan, kami singgah kedai optimetris dkt area seksyen 4 tamb ni jugak
nak x nak kena gak wat speck mata baru, igt nak beli bingkai jerk, bingkai speck sweetmama patah..tahan sweetmama pakai w/pun patah..tp dlm umah jerk..sbb pk baru setahun pakai dh patah..dh la tu itu speck paling mahal pernah sweetmama wat..tp patah jugak.
tp beli bingkai ngan ganti 1 set package speck..beza RM20 jerk..
so keputusan dicapai wat jerk speck mata baru
tapi kali ni cari package paling murah jerk..huk2..


masa bz memilih speck mata baru, kawan lama papa zaquan call
ajak jupe..katanya nak jupe skjp jerk..
So, xpe la..mama pun rilex jerk la ngan Zaquan kat umah smbil tunggu Papa Zaquan balik dr jupe kawan.
sekali ummi n Mak Yang Zaquan call nak dtg umah n ajak sekali kuar..
rupanya Mak Yang Zaquan ajak g survey butik andaman pengantin
apalagi dr dok umah better kuar kan..p (x padan ngan perut dh sarat)
tp sblm kuar umah call dulu Papa Zaquan bgtau Mama nak kuar ngan Ummi n Wawa..
dan papa benarkan
boleh dikatakan seharian gak menemani Mak Yang Zaquankuar rumah kol 2.30 ptg, balik umah dh nak hampir 6.40 ptg

 balik2 tgk Papa Zaquan dh kotakan jnji dia utk mengvacum rumah
Thanks Papa..^_^..

Memandangkan dh seharian kuar kan
Mak Yang Zaquan sudi belanja makan ice cream kat Ice Room Bangi
ini menu ice-cream kami
yummy2..sedap..
 Sweetmama nye: Yam Snow Ice
kongsi ngan Zaquan
tp at lastnya mama makan sorang
zaquan x suka pun ice cream perisa Yam ni
kalau tau sweetmama order Mango Pamelo Snow ICe

 Wan Ummi kongsi ngan Mak Yang Zaquan : Tropical Mixed Fruits Snow Ice
yang ini mmg sedap rasanye..sbb ada rasa masam strawberry

Zaquan dh x heran sgt ngan ice cream
sbb dia sibuk nak kongsi makan ngan Mak Yang Zaquan
Chicken Chop


anyway thanks Mak Yang belanja Zaquan n mama makan dkt ice room ye, nnti bole la belanja kami lagi..heheh..:)

*n3 auto publish* - minggu ni bz ngan audit dan hari ni (19.4.2011) kena wat BSP utk kali keempat..huk2..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

10 comments:

  1. dari ari tu nak try, tak tak terjejak kali lagik sampai sini,kalo balqis ni mesti suka banget denagn eskrem

    ReplyDelete
  2. alahai sedapnye..bile la nak smpi ice room ni :)

    ReplyDelete
  3. wah bestnya..
    untung ibu mengandung niekan..
    dapat makan macam2..
    lagi2 free..
    zaquan pon mesti suka kan..

    ReplyDelete
  4. pernah mkn sekali tu pun dah lama kat ice room nilai...macam2 perasa...yang tahan tang hiasan tu...semua nampak sedap..

    ReplyDelete
  5. wah..bestnye..aritu ade gak nmpk ice room ni,tp mcm xteringin pun nak mkn..cis,menyesal la pulak skang ni xpi singgah kat situ..arini buat BSP, mst penatkan..gud luck:D

    ReplyDelete
  6. aqeef adalah ice cream addicted.. ice cream dgn dia xleh pisahkan, haha.. g kedai mesti nak beli..

    ReplyDelete
  7. eija post gambar tu, jadi semua hijau blog kita. hahaaa. sedapnya ais-krim, meleleh air liur. kena cari balik nanti. ajak oni p kedailah. hahaaa.

    ReplyDelete
  8. @Anja a.k.a Mama Balqis: hehe..harus budak2 suka makan ice cream..
    akceli zaquan suka gak cuma dia lebih teruja kalau dpt makan ice cream coklat/milo jerk.

    Huda: kalau smpai bangi bole la singgah..

    @Cute MuM: itula mmg ibu mengandung ni selalunye dpt jerk ape yg dia teringin/nak makan..tp masalahnye lepas tu nak menurunkan berat badan la pulak..
    zaquan mmg suka tp dia mcm biasala ikut mood dia..time dia suka..suka sgt..kalau dia x nak..x nak la..

    @MummyEcha: hehe..itu la bila tgk gmbr nmpk mcm sedap jerk sume..

    @Kamilia: hehe..ala..sbnrnya biasa jerk rasanye..sama jerk rasa mcm ice cream biasa..cuma dia ada la tmbahan topping ice cream tu..tp kalau sape peminat ice cream mmg sedap jerk sumenya..
    itu la mmg penat..dh la tgh td kantoi pulak bacaannya..tinggi gitew..anyway thanks ye..:)

    ummiaqeef: ohh iye ke..zaquan xde la mcm tu sekali..tp masa mula2 dia kenal dgn ice-cream mmg asal g kedai jerk nak beli ice cream..tp ice cream milo/coklat jerk yg dia suka.

    @cha: adeii..sudah buat ibu mengandung terliur la plak..sib baik ice cream ni senang nak dpt..x dpt yg ice room pun xpe..cornetto pun dh sedap..

    ReplyDelete
  9. tropical mix fruit tu mmg sedap :)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails