Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, April 17, 2011

Tengok Wayang Bersama Lagi | RIO@TGV JJ Cheras Selatan.

 As Salam,

Yeay dapat tgk wayang bersama lagi..
maunye x happy..sbb kan sebelum ni sweetmama ada inform yg hobi tgk wayang ni dh semakin berkubur sejak kami ada anak ni..
dulu masa bujang aktiviti wajib setiap bulan..asal dating jerk..kalau ada citer best ..msti tgk wayang..
masa ni mama membebel..adeii beratnye zaquan..
papa pulak terus snap..
itu yg kelakor jerk memek muka mama..P

Memandangkan zaquan yg dh bole dibawa tgk wayang
jdknya mama dan papa x keberatan untuk bawa Zaquan tgk wayang
mmg cakap ngan Zaquan..kalau nak tgk wayang citer kartun lagi..abg kena elok2 perangai..jgn nangis tau2..
so..Zaquan pun excited..mmg betol dia dh pandai minta nak tgk wayang lagi..hehe

kalau ikutkan selang seminggu jerk kami dh tgk wayang lagi..
2.4.2011 - tgk wayang citer HOP@GSC Mid Valley
kali ni 10.4.2011 - tgk wayang citer RIO @ TGV JJ Cheras Selatan
berangan mcm org kaya jerk...kalau selang seminggu g tgk wayang mau bankrap..
bukan ape sweetmama x nak lepaskan peluang sementara papa ada mood nak bw kami tgk wayang ni dan sebelum sweetmama berpantang..harus la enjoy dulu..
lepas ni terperap jerk kat umah..
time ni ada ke patut papa cakap ngan zaquan..
nnti kita tgk berdua jerk bila mama berpantang..

akceli..sweetmama sbnrnya yg last minute nak g tgk wayang ni..
x plan pun mulanya..
cuma ada la bermain dlm minda sweetmama sndiri..
bila sweetmama terbaca ttg info ini 
Beli Set Happymeal dapat Free Tiket Wayang RIO utk kanak2 di blog  Wanteddy Tales

So, bila my friend ajak jupe kat Mc'd terus la beli set happymeal utk Zaquan dgn harapan minta2 masih berlangsung promosi dr mc'd ni..

oh..yeay..dapat 2 ticket free utk tiket kanak2
ini la trick yg sweetmama guna untuk pancing Papa Zaquan bw kami g tgk wayang
Papa Zaquan x tau pun ttg promosi ni..
hari Ahad sebelum nak balik rumah kami..sweetmama cakap ngan Papa
Jom kita tgk wayang citer Rio..sbb ada ticket free utk Zaquan
ohh iye ke..g la tgk Internet..pukul berapa wayang paling cepat yg ada..
jawapan yg baik pnyer..terus buka internet..paling awal pukul 2.15 petang kat JJ Cheras Selatan.
sbb itupun yg paling dekat dgn rumah my mum..
tp kalau nak booking dh x bole
so terus terjah jerk la..
sekali smpai JJ, x sempat nak tgk kol 2.15ptg  nye tayangan
yg ada kol 4.15 ptg..
erm..alang2 dh smpai..tgk jgk la..
w/pun mak aihh..mahalnye ticket wayang kat TGV ni..RM13 
selalu tgk kat GSC Mid Valley RM11 jerk..
nmpk sgt bukan kaki wayang tegar lagi dh..

Keseluruhannya best jerk jalan cerita RIO ni..
kisah ttg burung yang bernama 'blu' yg tak pandai terbang.
memandangkan spesis nya yg hampir pupus..blu dibawa ke Rio D'Jenairo, Brazil  untuk dibiakkan dan dikenalkan dgn 'jewel'. dalam masa yg sama terdapat manusia yg mempunyai niat jahat untuk seludup spesis burung 'blu' ni. konfliknya disini la bila pelbagai aksi mendebarkan dan melucukan berlaku sepanjang proses 'blu' n 'Jewel' menyelamatkan diri, mcm2 aksi haiwan lain yg ada..kelakar tgk aksi monyet2 yg cuba utk culik 'blu' n 'jewel'.

iye2 jerk sweetmama nak bawa zaquan tgk citer RIO ni..tp sbnrnya Zaquan sempat layan citer ni setengah jam pertama jerk..selebihnye dia tertido dlm wayang. sudahnya kami layan berdua jerk la..sib baik jalan citernya best..sweetmama dpt bayangkan kalau zaquan x tertido spjg citer ni msti dia paling suka tgk watak monkey tu. tp masa setengah jam pertama dlm wayang tu Zaquan mcm biasa sgt excited dan x berhenti bercakap.. 'eh burung tu nyanyi, brung tu pandai cakap, burung tu jatuh...' 

paling srnok bila tgk zaquan bole gelak2 mcm org besar bila dia tgk iklan sblm movie start iaitu iklan movie kungfu panda n byk pulak movie animasi yg akan dtg ..itu yg dia pndai ckp..nnti kita tgk cite ni pulak..n papa pun mengiakan..ok nnti kita tgk berdua jerk..sbb mama kena jaga adik..adesss..huhu..tidak jgn tinggalkan mama tau.

p/s: sampai skrg zaquan dok citer pasal bibit (rabbit) dlm citer HOP jerk. x thn tgk gaya zaquan ajuk bibit main drum ngan goyang2 badannye sekali.

*n3 auto publish..setelah seminggu terperam..hehe*


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..

6 comments:

  1. comelnya perut eija..larat pulak dukung zakwan tu..hehhe... boleh tgk wayang nanti ada anak kecik dah susah dah...

    ReplyDelete
  2. semalam bawak oni jalan2 kat the mines, masa naik lift ada iklan rio ni kat pintu lift, semua org dlm lift tengok jari oni tunjuk2 gambar kartun tu sambil membebel-bebel. riuh sungguh mulut dia.

    ReplyDelete
  3. alahai eija..nyeri plak saya tgk eija dukung zaquan..sarat benar saya nengoknyer.aper pun take care ieja..

    ReplyDelete
  4. heheh alahai mak buyung... takpa jalan sakan..nnti pantang dh takleh jalan sakan plak..kekekeke

    heee tula ingt hujung bulan ni nak g tgk wayang la..

    eh ada promosi lagi ke happy meal tu???

    ReplyDelete
  5. dania pon dah tgk cerita nie..
    pasnie kecian sweetmama kena tinggal rumah zaquan n papa tgk kung fu panda..

    ReplyDelete
  6. @e_da: hehe..perut eija mmbesar dgn jayanya..kalau ikutkan dh x larat..tp setakat dukung skjp utk sesi posing masih ok lg..
    btol2 tu kalau ada anak kecik compom dh x bleh nak tgk wayang bw baby..

    @Cha: rajin gak cha g jalan2 mines ye..
    eija dh lama rasanye x jln2 kat mines tu..
    kalau camtu lepas ni try la bw oni g tgk wayang..msti lagi bising mulut dia dlm wayang tu bole jd geng ngan abg zaquan

    @MummyEcha: mmg dh sarat pun sbnrnya..perut membesar dgn jayanye..anyway thanks mummyecha..

    @amiey lee: x pasti pulak promosinya smpai bile..
    sesuai sgt kalau nak bw anak2 tgk citer animasi ni..msti diorg suka..

    @Cute MuM:heheh..dania lagi advance..kecik2 dh tgk wayang..ok la sbb dania senang dibw berjalan..zaquan dr kecik smpai ke besar suka menangis..
    ini pun sbb tau dia suka..bole la dia behave..kalau tgk citer yg dia x suka..msti dia bising ajak balik agaknye..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails