Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, November 19, 2012

Family Trip@Genting Highland 2012| Day 2~All Park~Outdoor Theme Park~Seronok Anak2 Berfamily Rides Bersama Atok & Nenek!

As Salam,

Wah..wah seronok betul anak²/cucu² Atok n Nenek dapat main mainan yg ada di Outdoor Theme Park ye, yg pasti byk mainan family rides mereka main bersama Atok n Nenek especially Ziqry la mmg sentiasa bersama Atok.

Semasa Mama n Papa berboating, mereka dah main 3 permainan family rides ni..4 keping  pic dibawah Mama CnP dari N3 Cute MuM. Cute MuM dah lama selesai N3 Holiday Family Trip ni, Mama jerk masih terhegeh² up story..ini pun masih lg story Day 2..Hope Mama sempat abiskannya minggu ini.

1st mainan yg mereka main..Flying Jumbo..Zaquan naik bersama Acik Eiya dia..(2 round Zaquan main mainan ni)


Ziqry pulak naik dengan Atok..


Wah Adik naik Solero/Spaceshoot utk kanak2..
Ciannye dia..takut ye..


Zaquan n Ziqry naik bersama Atok main mainan ni pulak
(x igt nama mainan ni)


Selesai diorg main mainan ni, kami pun sampai..ikutkan masa untuk main Thrill Rides sbb Atok n Nenek boleh je jaga cucu²/temankan cucu² main mainan yg bersesuaian...ermm tapi Zaquan nak ikut Papa..so mmg kami la yg temankan Zaquan main n disebabkan itu jgk mmg Papa n Mama x main satu pun Thrill Rides w/pun ikutkan ada hati nak main Roller Coaster sbnrnya.

Time ni kita berpecah ye..Masa untuk Acik2 pulak main Thrill Rides


Ziqry & Dania Ikut Atok..
Time ni diorang dok menunggu giliran nak main Matahari@Merry Go Around


Matahari@Merry Go Around


Zaquan kami bawa dia main ke tempat feberetnya..


Apa lagi kalau bukan main Junior Bumper Car


Tak Berpeluang kami nak main Corkscrew@Roller Coaster
Time ni tgk Acik Eiya n Acik Tasha Zaquan n Ziqry naik Roller Coaster ni


Lepas tu kebetulan kami nampak Atok n Nenek pun dah selesai main 'Matahari' kami pun ajak Atok n Nenek terjah ke sini pulak..Dinosaurland. (Nanti Mama wat N3 lain ttg Dinosaurland ni ..)


Lama jgk sbnrnya kami di Dinosaurland....biasalah sbbnya mstilah faktor beratur yg panjang..

Memang menggunakan betul annual pass yg atok n nenek dah belanja cucu2nya, selagi ada mainan utk kanak2 pasti kami terjah, Masa OTW nak ke tempat permainan seterusnya kami nak naik Pirate Ship, tp bila ukur ketinggian Zaquan x lepas, ermm x dpt nak main lg sbb Zaquan jeles kalau Mama n Papa jerk yg naik nnti...huk2.

So misi diteruskan dengan main Antik Car..Ziqry naik bersama Atok n Nenek


Zaquan & Dania naik bersama kami, mcm biasa Zaquan suka mainan ni sbb dia yg jd driver nye..


Papa & Mama penumpangnya..


Laju betul Zaquan menekan minyak..Jauh dah Adik ditinggalnya..
Wah adik siap lambai2 lagi..Adik pun nak jd driver, tp atok la yg tekan minyaknya..


Last but not least kami naik Mini Train..


Tapi OTW nak ke tempat train ni  Adik Ziqry dah tertido..kepenatan la tu..
Atok siap cakap..apa la Adik ni Atok bersungguh nak abwa Adik naik Train, dia tido pulak..
Walaupun Adik dah tertido, Atok tetap bawa, lgpun masa ni Zaquan n Dania masih excited nak main lagi..

Selesai sudah aktiviti kami semua bermain di Outdoor Theme Park, yang penting anak² happy w/pun Papa n Mama cuma dpt main boating dan naik bot di Dinosaurland.

Perut pun sudah lapau..masa untuk makan tengahari..kami makan di Restoran Mamak dalam bangunan First World ni jerk..mmg mahal amik seekor ikan jerk dah dikira RM7 + sayur n nasi hari tu lucnh untuk sepinggan RM11 blom campur air lagi..Tgh tu Mama kongsi makan dengan Papa, Anak² sudah ketiduran semuanya..

See..Zaquan tertido di pangkuan Papa.


Ziqry di pangkuan Atok dan Dania kami letak atas meja berbantalkan Beg, Gilir2 makan time ni, Mama makan Atok dukong Ziqry, time Atok makan Mama dukong Ziqry.


memang ketiga2nya lena betul tido tp bila sampai kebilik jerk terus terjaga masing2..huhu..

Ini baru selesai All Park untuk Outdoor Theme Park, petang n malamnya sambung lagi All park untuk Indoor Theme Park..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. anak2 akak mmg syok lerr ke sini..rasanya kalau pegi ramai2 dgn family besar camni lagi best kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kalau g ramai2 mmg lg besh, at least ada gak yg boleh tolong tgk2kan anak kita time kita nak main n yg penting kalau main ramai2 tu sbnrnya lg fun..

      Delete
  2. ya Allah beraninya di ziqry ni naik roller coaster ngan solero..!!!!
    saya sendrik tak berani kak!!!
    saya pulak yg seriau tgk ziqry, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad Ziqry naik solero yg kanak2 pnyer..x tinggi sgt pun..
      msti terslh phm baca n3 k.eija, Ziqry x naik pun roller coaster, k.eija maksudkan time tu kami tgk acik2 zaquan n ziqry yg naik, bkn zaquan n ziqry yg naik roller coaster, kalau diorg boleh naik mesti kami yg naik dgn anak2..ehhe..

      Delete
  3. camnie rupanya Dania masa kat sana.. sampai tertido.. tapi kat bilik tengok macam tak penat jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..diorg pun pandai..kat bilik xmo tido takut kena tinggal la tu..

      Delete
  4. lahai seronok jer main mcm2 mainan kat GH kan..teringat lak mse bwk anak2 jln2 gi sne..tak byk mainan pun diorang dpt main sbb ramai org....insyaALLAH tahun dpn nak plan bawak diorang jenjalan..main smp lebam..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah insyaallah..mesti seronok diorg nnti dpt main sampai lebam..hehe..

      Delete
  5. HIHIHIHI.. SAMPAI MCM TU SEKALI TDO BUDAK² KEPENATAN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah masing2 tido sampai x sedar dah w/pun letak atas meja pun x sedar..

      Delete
  6. comel nmpak muka adik menangis.. nmpk dia betoi2 takut.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..mesti lah dia betoi² takot sbb permainan selero ni drpd bawah dia bawa kita naik ke atas pastu stop sekjp kat atas terus laju turunkan kita ke bawah, tp utk kanak2 ketinggian dia sbnrnya xdelah tinggi sgt mcm spaceshot utk dewasa...turn pun xde lah kencang sgt..agaknye dia gayat bila tgk semua org pandang dia dr bawah..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails