Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, November 20, 2012

Family Trip@Genting Highland 2012| Day 2~ All Park~ Outdoor Theme Park~ Dinosaurland!

As Salam,


Dinosaurland....xdelah besar sgt pun sbnrnya tp boleh la buat anak² teruja tgk Dino.., Panjang sungguh barisan untuk bertur menaiki bot keliling Dinosaurland ni, So Papa suruh kami jalan2 keliling dulu tgk Dino sementara Papa beratur..

See..teruja jerk anak² tgk Dino..


Dino kecik pun teruja
Lagi pulak Dino ni semuanya mengeluarkan bunyi Dino..
bunyi yg camner ek..bunyi 'Auummmmmmmmmmmmmm....mcm nak terkam gitew..'
Mulut Dino pun dah ternganga dah tu..


Itu yg bila ajak bergambar time dah berhenti bunyi pun adik takut rasa mcm Dino nak terkam dia..hehe


Yang ini Dino yang paling besar kat Dinosaurland ni..
See tinggi betul..



Jom kita teruskan perjalanan..adventure gak sbnrnya..
naik bukit turun bukit


Ini satu lagi Dino..
Atok beriye ajak bergambar (mmg sporting untk bergambar) tp cucu²nya sibuk nak pegang Dino, time ni berani sbb Dino yg ni xde gerak2 n keluarkan bunyi mcm 2 Dino yg diatas tu..


Atok dan Nenek bersama Cucu² Kesayangan..


Jom kita jalan² lagi..lalu titi gantung pulak..
amboi berani bdk² ni siap loncat² tau diorg..


View dari atas titi gantung
Nampak kan Dino yg paling besar..



Selesai pusing satu Dinosaurland, tgk masih panjang gak lg barisan ..iyelah 20 minit gak nak tunggu satu bot, bot yg ada cuma 2, budak² pun dah bosan menunggu, pagar pun boleh jd mainan dia


Sampai sudah giliran kami naik bot..

Abg duduk bersama Papa


Abg explain kat Papa tu Dino yg dah tgk tadi..


Adik & Dania bersama Atok n Nenek


Santai jerk dia...

Mama terpisah tapi masih satu bot..


Bot ni akan kelililing dinosaurland dan masuk dalam gua. dkt situ nnti bot akan stop untuk tayangan cerita pendek ttg Dinosaur ni. Mulanya gua ni terang gak masa pintu gua terbuka, tiba2 pintu ditutup dan audio dipasang kedengaran suara orang menerangkan ttg salah silah Dinosaur ni diselang seli dgn bunyi Dino..yg lawaknye time ni Zaquan tiba menjerit takut cari Acik2..haa..baru teringat Acik ye..


Begitulah perjalanan kami di Dinosaurland ..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. tak berkesempatan nak smpi kat sini lg..insyaALLAH coming soon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..Moga tercapai nak ke Genting lg ye..:)
      Insyaallah kalau ada rezeki x kemana..:))

      Delete
  2. wahh fahim tgh minat dono skrg ni klu bw die mesti besh kan .... ideas bernas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh..iye ke kalau dia minat mstilah dia suka kalau bawa kesini
      tp Dinosaurland kat Genting ni xdelah besar sgt tau, ada 3 Dino tu jerk la n adalah tayangan sikit ttg Dino ni masa kita msuk gua tu..

      Delete
  3. wah, dino tu siap ada bunyi lagi yer.. msk dlm tu mesti bising dgn suara dino kan.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..ada suara dino,
      itulah mula2 tenang jerk sekali bila dgr suara dino dlm keadaan gelap,itu yg wat zaquan pun sama meraung..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails