Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, November 26, 2012

Celebrate 1st Solid Food Twins

As Salam,

Hari Sabtu lepas 24hb November 2012 genap usia anak buah Mama twins Aisyah & Sarah 6 bulan. Bonda dia saje suka² wat makan² utk kami semua yg ada pada hari tu..kebetulan jatuh pada hari cuti kan..apa slhnya nak raikan anak dia yg boleh mamam dah..

Mama ada tanya pada Adik Mama mcm mane dia boleh terfikir nak celeb 1st solid food wiwin, dia pun kata ntah la mmg saje suka²..ye lah teruja anak pertama agaknye mengikuti setiap tumbesaran dia dari sehari ke sehari..kalau boleh setiap apa yg anak kita perolehi/pelajari kita nak simpan sbg memori utk dia kenang suatu hari nnti kan..

Wiwin Aisyah & Sarah sudah 6 bulan..
makin comeyy n bambam..
susah nak dpt gambar dua² pandang camera sbb diorg skrg ni suka nak meniarap sbnrnya, bila baringkan cepat je badan tu nak dibalikkan..
Cer teka mana satu Kakak n mana satu Adik..? 
hehe..tp peneka tepat x dapat hadiah pun tau..

Mama perasan anak² Mama skrg sgt sukakan baby..kalau boleh asik la nak dicium dan dipeluknya wiwin ni..Tapi Ziqry kena perhatikan dia selalu sbb dia ikut suka dia jer terkam, Zaquan dah paham dah skrg ni, kalau dgn sepupu² kecik dia ni bkn main baik lagi dia layan baik, adik dia sendiri pun dia x layan mcm tu tau..

Gelagat Zaquan & Ziqry melayan Wiwin Sarah & Aisyah..

Zaquan melayan Wiwin..
Terserlah sikap penyanyang Abg Zaquan..
dan Adik Sarah pun sgt suka bergurau dgn Zaquan..
sampai kan ada masa Zaquan berlari2 depan Sarah, Sarah punye la suka sampai gelak kuat sukahati sgt..
Zaquan pun ckp Adik Sarah suka main ngan Abg..

Ohh sudah sampai masa untuk kita raikan Kakak Aisyah & Adik Sarah..
Siap ada kek lagi tu..

Antara menu pada hari tersebut :-
KFC, Dominos Pizza, Bubur Durian, Buah²an dan Cekodok Pisang. 
My Mum kata Cekodok pisang special utk Zaquan n Ziqry, ye kalau kwn2 nak tau Zaquan n Ziqry sgt suka mkn cekodok pisang setiap kali dtg umah Wan Ummi mesti tanya n cari cekodok pisang Wan Ummi, pastu siap bungkus kan lagi..mmg feberet Zaquan la..esoknya dia akan tanya mana Cekodok Pisang Abg yg Wan Ummi bagi..dan nnti dia akan makan la smbil tgk TV mcm ngunyah jajan gitew..


Kami adik beradik perempuan jerk yg ada, Adik2 lelaki kan semuanya keje jauh, x balik pun minggu ni, lgpun janji ada Zaquan n Ziqry meriah la sikit tang nak tiup² lilin tu..hehhe
kalau perasan anak² Mama yg over, see Ziqry nak nangis dah bila x bg dia cekau kek tu..dia x sabar dh nak mamam kek tu, yg kami adik beradik ni sibuk nak bergambar² dulu..

Yeay ..Wiwin dah boleh  mamam..moga terus membesar dengan sihat..amin.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

18 comments:

  1. comelnya wiwin gegirl ni.. bambam

    ReplyDelete
  2. seronoknye tgk baby kembar nih...teringin gak nak de ank kembar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kan eija pun teringin nak beranak kembar, x dpt anak kembar sendiri, dpt anak buah kembar pun ok gak..:)

      Delete
  3. wahhh, dah besar twins.. comelnye...!! dua2 bam bam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup 6 bulan sudah, sekjp je masa berlalu skrg ni kan..
      itulah masa lahir hari tu memasing berat 2.1kg je now dh bambam..

      Delete
  4. syoknya...siap celebrate ek...moga twins makan dengan selera la yer lepas nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..terima kasih..skrg pun kuat minum susu, agaknya dah mula makan ni msti selera je dia makan..

      Delete
  5. comelnyer baby kembar...

    owhh.. ade celebrate utk ni ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..:), itulah kan baby kembar ni selalu jd perhatian..

      hehe..Bonda dia saje buat untuk suka2..srnok tgk anak dia dh boleh makan dah..lg pun dia betul2 ikut 6 bulan pertama x bg langsung anak dia makan..100% susu saje,

      Eija dula masa Zaquan 4 bulan eija dah masukkan growell sikit dalam susu dia..

      Delete
  6. wahh..sonok tgk wiwin...bila la nk ada wiwin ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la srnok tgk baby kembar ni, sekali beranak dpt 2 boleh la berehat lama kan, tp hakikatnya penat nak menjaga sekali dua yg sama2 naik..huhu

      Delete
  7. alahaiiii comel sesangat nih!! geranya tgk :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih, mak long dia ni pun geram tgk diorang..

      Delete
  8. meriah sambut solid food wiwin yg petama yer....
    saya rasa kak yg hisap puting sebalah kiri tu huhuhuhuhu...
    apepun moga kembar membesar bagaikan juara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bonda dia sanggup nak kuar duit utk sambut..hehe,
      Pandai la yana teka..betul la tu yg isap puting tu kakak, akceli dua2 pun isap puting skrg ni..
      nak tau beza dia kakak mata sepet byk nak dibandingkan dgn si adik..
      n plg jelas slh seorang ada tanda lahir sbnrnya, tp xkan setiap kali nak tau mana kakak n mana satu adik kena selak pakaian utk tgk tanda lahirkan..
      ayah dan bonda dia mmg cam la anak2 dia, tp kami ni kadang2 tersasul gak nak cam mana satu kakak dan mana satu adik..

      Delete
  9. oooh, ada juga celebrate for solid food. baru tau nih. hahaaa...
    smg kalian smua mmbesar bagai juara. insyaALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..eija pun baru tau cha, ala Bonda dia yg suka2 buat, eija pun x pasti mmg ade ke sambutan untuk 1st solid food ni org lain buat..

      terima kasih aunty cha...AMIN..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails