Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, September 6, 2011

Aidilfitri 2011/Syawal 1432H

As Salam,

Alhamdullillah masih berkesempatan untuk merasai kenikmatan dan kebahagian beraya bersama keluarga tersayang di hari raya aidilfitri 2011. Tahun ni persiapan raya aidilfitri mmg kureng..xde yg baru..yang baru ialah kehadiran org baru dlm family kami our Ziqry (ingatanku/kenanganku)...iye la sweetmama pun baru selesai berpantang n naik keje pada 10 Ogos 2011..naik keje dh minggu kedua ramadhan...kuih raya pun xsempat nak order kat kawan2 yg lain..sib baik mak mertua supply kuih raye..hehehe..,baju raya pun last minute beli readymade jerk..(itula x tempah awal2..nak tempah camner..tgh preggy..takut body naik lepas deliver...tp x sangka...slim rupenye :p..(ramai yg tegur dh slim..ehh2..perasan plak sweetmama - msti korang rasa nak muntah baca kan..hahaaa ).

Tahun ni hari raya pertama kat rumah sebelah family sweetmama...dekat cheras....dekat sgt kan..hehee, mlm raya baru kami balik..sbb ari Isnin (29hb) en. suami masih bekerja..dia x cuti pun.., raya kedua singgah kg en suami kat Bangi Lama n Jenderam Hilir, singgah jerk x bermalam pun (tp hampir seharian jgk..) sbb kami mmg mengamalkan sistem giliran yg adil setiap tahun...mmg setiap tahun beraya ikut giliran w/pun dekat dan selalunya raya ketiga baru kami akan bermalam dirumah family sebelah pulak. tp thn ni kami x bermalam di kg en suami/family en suami sbb raya keempat (2hb) en suami dh mula keje..jd raya ketiga kami bermalam di rumah kami sndiri..hehehe.

Macam biasa hari raya pertama  selepas selesai sesi bermaafan2..mstilah sesi bergmbr2/berposing2 1 family..thn ni family kami bertambah..beraya dgn  2 hero kesayangan kami..Zaquan & Ziqry. Tapi thn ni rasa mcm kekurangan sikit sbb 2 org adik sweetmama yg dh berkahwin beraya dgn family mertua mereka. Sorang balik Melaka dan sorang lagi balik Kelantan. Disebabkan diorg xde, xde la kami bergambar 1 family besar...sbb adik2 lelaki sweetmama bknnya suka bergmbar sgt...So..layankan la gmbr kami berempat ni...tema tahun ni Biru Turqoise...w/pun last minute..sib baik dpt gak cr yg sedondon ...w/pun baju melayu abg n adik ada lari sikit..baju melayu adik sama cam warna baju melayu papa, abg pulak sama warna ngan baju raya mama..niatnya nak bg hero2 semua sedondon ngan papa. Baju Melayu Papa pulak baju masa papa bujang lagi...mama offer nak belikan baju melayu utk papa..tp papa xnak..papa ckp..baju melayu dia dh byk sgt...tp mmg dh byk pun..mama kira ada 7 pasang...dh la papa jenis x suka pakai baju melayu waktu keje...huhu..

Tahun ni papa beraya dgn imej berjambang..mama dh suruh papa cukur ..tp papa xnak..katanya imej raya tahun 2011..ermmm...ikut kan jerk la..dh tuan pnye diri suka camtu kan..

1 hari di hari raya pertama aidilfitri 2011/syawal 1432H


pic berempat @ cheras

pic berempat @ sg kantan (kg abah)

Mama ♥ Papa


Mama wif hero2

Papa wif hero2

Mama sy ni mmg suka bergambar dan amik gmbr..abis adik jdk mangsa bergmbar...hehee..

Dikesempatan ini juga sweetmama ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri dan mohon ampun dan maaf zahir dan batin kepada semua
P/S : Alhamdullillah.. akhirnya ' DSLR my dream'  dlm genggaman...gambar kat atas sume hasil DSLR..tp sweetmama x abis explore pun lg..guna auto jerk..huk3..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

20 comments:

  1. rasenye sblm raya tu kite ade nampak sweetmama 1 family g jj cheras selatan.. g soping ek.. tp dah jauh mase tu x sempat nak tegur..

    ReplyDelete
  2. @ummiaqeef: haah mmg ada g JJ Cheras Selatan before raya ari tu..ermm xde jodoh nak jumpe la tu..eija mmg x perasan la pulak ummiaqeef time tu..xpela..lain kali kalau terjumpe..tegur la ye..

    ReplyDelete
  3. wahhh biru ... samo le tema dgn haku hihihihih...

    selamat hari raya to u dear... mmg ko dh slim shaddy dh beb ... chayok2, kembali ke asal ..

    * ko raya kt cheras ye? ado wat open house dak thn ni ? kalau ado sms yek... haku nak terjah

    ReplyDelete
  4. sweettt sgt kaler biru ni..lembutt... sukaaaa

    ReplyDelete
  5. kak eija, btul la dh kurus..heheh
    nnt kasik petua kat saya pulak ek :)

    selamat hari raya! :)
    tahniah jugak dgn kehadiran baby ziqry :)

    ReplyDelete
  6. saya pon ada gak last minit shopping kt jusco cheras selatan tu :D

    hubby sweetmama nkkan imej matang kot berjambang gitu. tp kalau saya, mesti bising2 suruh myhubby buang jugak jambang tu hihihi

    ReplyDelete
  7. @Fazilzura: slmt hari raya zura..ohh..ko biru gak ye..aku warna tema ni pun tentukan last minute..sib baik segalanya berjalan ngan lancar..hehehe

    aku skrg dh ada kat umah aku Bdr Baru Bangi..aku compom xde wat open house..tp kalau nak dtg beraya..dialu2kan..dtg jerkla tp calling2 dulu sblm nak dtg tu..

    mmg nmpkla aku dh slim sikit lps bersalinkan ziqry ni..tp cuti rayo ni..naik balik daa..adess..

    @amiey lee: hehe..thanks amiey..mmg slh satu warna faberet eija..masa kawin dulu pun kaler biru turqoise..

    @nad@mama zakwan: thanks mama zakwan..slmt hari raye..

    hehee..petuanya mmg kena kurangkan makan kot, entahla pantang kali ni kak eija mmg kurang selera nak makan n kebetulan 2nd preggy ni kak eija lahirkan ziqry normal..so dpt pakai bengkung dan bertungku..berbanding zaquan dulu operate..mmg x berbengkung langsung...

    ReplyDelete
  8. @lydzar: hehe..ramai sgt yg shopping kat JJ, agaknya berlaga2/selisih jerk kita2 ni..tp khusyuk sgt shopping mmg x perasan org dh time tu..hehehe

    huh..bkn kita jerk yg bising..ramai dh yg tegur suruh cukur..tp dia x nak..

    ReplyDelete
  9. wah wah...tema raye thn ni biru langit eh..cantek2 baju raya family sweetmama =)

    ReplyDelete
  10. cantiknya baju, cantiknya gambar.
    turqouise, kita dah buat tema ni, thn depan boleh recycle blk, pinjam baju zikri. hahahaaa.

    ReplyDelete
  11. @Prince Halilintar: hehee..biru mendamaikan..terima kasih..:))

    @Cha: hehehe..cantik ke..terima kasih cha, bole jerk nak pinjam..lgpun thn depan bkn ziqry leh pakai balik pun..huhu..ada 3 kaler baju bb...coklat, purple n turqoise kalau nak..:))

    ReplyDelete
  12. @Mama Tun Nur Safiya: hehehe..impian selama 2 tahun..skrg baru dpt..tp DSLR yg basic jerk pun..nak beli D90 x cukup2 duitnya lg..

    ReplyDelete
  13. vanteknyer turqoise.. eB suker :)

    ReplyDelete
  14. cantik...purple tahun ni dah amek. so mungkin coklat.sbb turqouis dah pernah dirai di Hulu Langat. kikiii terima kasih eija, kalau confirm nnt kita beritau eh, kita byr la.

    ReplyDelete
  15. cantik biru ni :) slmt hari raya eija :)

    ReplyDelete
  16. @Cha: hehe..ok..roger.

    @Huda: terima kasih huda..slmt hari raya.. :)

    ReplyDelete
  17. salam kenal sweetmama...family yg ceria...cantik dlm color blue...belum terlambat lg ya..SELAMAT HARI RAYA..

    ReplyDelete
  18. @noorsafone: salam kenal, terima kasih...slmt hari raya jugak dr kami..:))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails