Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, September 8, 2011

♥♥♥ DSLR my Dream dalam Genggaman ♥♥♥

As Salam,

Akhirnya impian sweetmama nak memiliki DSLR tercapai..
2 tahun tu mengidam..hehehe
tp xdela DSLR yg canggih sgt pun sweetmama beli sbbnya budgetnya sikit kan..
nak tunggu budget nya byk..ada jerk benda lain nak guna..
lgpun sweetmama ni bkn pro pun..br nak belajar..minat tu ada..

kalau ikut dream ..sweetmama nak Nikon D90 ..
tp dh x mampu
dream sweetmama tu downgred sikit kepada Nikon D3100 yg terkini..

tp bila sampai kat kedai camera tu
ntah camner hati berbelah bagi nak Nikon ke nak Canon
sweetmama tanya salesgirl tu antara Nikon dgn Canon mana ok
Dia cakap dua2 pun ok..
pastu sweetmama minta dia amik brand Canon yg seangkatan dgn Nikon D3100
dia pun tunjuk Canon EOS 1100D
dan dia terangkan fungsinya sume sama ngan Nikon D3100
cuma Nikon D3100 body dia nmpk tough lg
sbb tu Nikon berat sikit..
harga Canon pun murah sikit dr Nikon..
akhirnya sweetmama pun grab jerk la Canon EOS 1100D

Model: EOS 1100D
Harga : RM1700
Tarikh beli : 20 Ogos 2011

p/s: tp bila balik umah..ala..rasa nyesal plak x beli Nikon D3100..tp papa kata xpela dh belipun lgpun waranty canon tu dpt 2 thn, nikon 1 thn jerk..,think positive okeyy..hehehehe..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

16 comments:

  1. wah2 chayok2... dh pakai dslr tu ... tp awat x rembat NIKON je alang2 tu .. kalau x , aci kembor ku ..

    ReplyDelete
  2. tahniah.. dapat jugak akhirnya.. aima kata kalo lens canon lagi murah berbanding nikon.. lagi untung beli canon..
    pastue kat profile tue kena update.. dah tercapai impian.. hihi..

    ReplyDelete
  3. ala...klu pakai nikon ley masuk team prince..hehe..tpi xpe janji blh shoot pic mcm2 kan..d90 tu mmg best..tapi klu dah boring dgn canon tukar la nanti..hehe

    ReplyDelete
  4. @fazilzura: hehehe..itula zura mmg masa beli tu hati mmg dh berbelah bg..tp dh beli pun..terima jerk la..hasilnya pun ok..aku puas hati..

    @Cute MuM: haah..mmg pun canon murah sikit dr nikon..itupun salah satu faktor knpe k.ct beli canon..maintenance pun murah sikit kan..
    hehehe..btol2..kena update..:))

    ReplyDelete
  5. @Prince Halilintar: wah ramai rupanya yg team nikon..xpela btol tu yg penting dpt amik gmbr cantik2 bila pakai DSLR ni..rasanya pakai smpai hancur kot br tukar..huhu..

    ReplyDelete
  6. Yehaaaaaaa!! Sorang lg geng dah trcapai hajatnya.. Tahniah mama!!! IbuAqil pun guna jenis basic je bkn yg pro.. X pe janji body dh ada nnt tuko lensa je yg cnggih skit ble dh lama nnt.. Nikon ke canon ke sama kreativiti yg pntg.. Ni pn tgh giat nk blajo lg yg pntg minat tu ado.. Pasni leh kita ber'fotogedik's sakan erk hehehehe bila nak jumpa tu bak ber'fotogedik's ni mama?! ;)

    ReplyDelete
  7. wahhh seronoknye impian dh tercapai..alhamdulillah semoga terus dimurahkan rezeki..

    ReplyDelete
  8. wah... alhamdulillah... lepas ni mesti gambo cun2 dalam blog eija ni.. smat ari taya juga buat eija sekeluarga

    ReplyDelete
  9. @salina@IbuAqil: hehee..terima kasih IbuAgil, itula kena la simpan wit lg utk tmbah aksesorinya, insyaallah kalau ada jodoh kita leh berjumpe..^_^..

    @amiey lee: alhamdullillah..amin..thanks amiey.. :))

    ReplyDelete
  10. @e_da :hehe..x jugak..sbbnya DSLR ni kan besar..so x leh la usung selalu..jdknya digi cam eija yg kecik tu still beguna..

    ReplyDelete
  11. semakin berseri blog sweetmama ni nanti, agaknya kalau kita yg beli lepas tu? kerja baca manual je tak reti nak guna. hahaaa. yg kecil tu pun kita mls nak usung. takpe2 satu hari nnt mesti ada gmbr kita dlmdslr eija, kuikuikui.

    ReplyDelete
  12. @Cha: berseri2...xdela..lgpun bkn pandai guna sgt pun lagi..yg bezanya gmbr nampak lg terang dan jelas, eija plak malas nye nak baca manual..so try n error jerk..

    oh iye ke cha malas nak usung, nmpk sgt eija ni mmg jenis giler bergmbr sbbnya kamera kecik eija tu mmg sntiasa eija usung...lgpun eija pakai hp yg dh berkurun dh outdated...kalau pakai iphone/blackberry rasanya x pyh usung camera kecik guna hp sudah...hehehe

    ahhaa..boleh2...jmputla dtg umah eija raya ni

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah.. impian saya pun baru je tercapai..

    Canon dslr 1100D red.. tu yang selalu gugel..

    ReplyDelete
  14. @farmys: hehe..alhamdullillah..eija baru jerk melawat blog Farmys tgk si red..mmg cantik, kalau ikutkan mmg amoi salesgirl tu pun ada tunjuk kaler red , ada 3 kaler kan..black, red n silver tp kami sepakat pilih kaler black jgk..standart kaler.

    ReplyDelete
  15. bestnye..sy suke d3100..tapi tak tau lagi bila boleh dapat..tengah kumpul duit...hehe

    ReplyDelete
  16. @Zakia: eija pun dulu kumpul duit baru dpt DSLR ni..moga tercapai impian Zakia memiliki DSLR juga ye..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails