Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, March 1, 2011

Banana Boat, Main Pasir dan Mandi Laut @ Holiday PD

As Salam

Story percutian di PD minggu lepas baru nak kuar..huhu
okey..mulanya nak citer..yang kami smpai kondo tanjung biru dh malam...
kol 11 mlm baru smpai..
kunun lepas magrib nak terus bertolak..
tapi lepas isyak baru bertolak..
pastu wajib singgah minum pekena teh tarik dulu..
baru la bertolak..

ikut jalan lama..rasa mcm lama jerk perjalanan..ahaha

So..sampai jerk tempat penginapan bila tgk my son dh tido..
jdknya sweetmama pun masuk bilik tido..
Papa jerk layan tgk tv 

hehehe..panjang la pulak intro..
Terus kepada aktiviti esoknya
Pagi lepas b/fast..mcm biasa Zaquan paling excited sekali..


Zaquan : Atok Jom mandi laut
Atok: Nanti la dulu Atok nak makan
Zaquan: Ok..pastu mandi laut tau..
(selang beberapa minit lepas atok dh makan)
Atok jom la...mandi laut
Atok: kejap Atok Isap Rokok..Zaquan g amik baju mandi dulu
Zaquan: (dah siap pakai baju mandi..) Atok Jom ..Jom mandi laut
Atok: Kejap atok tukar baju..


Zaquan dh x senang duduk..
heheh..atok pulak saje sakat cucu dia yg mmg jenis x sabar sikit ni..


Akhirnya lepas sarapan..Aktiviti pertama hari kedua@PD


Apalagi Mandi Laut la..
khabarnya petang hari Jumaat..diaorang sampai dh petang sgt..sempat terjah pool jerk..


Asik membebel panjang jerk sweetmama ni..
okey biarla gmbar pulak bercerita


Zaquan x melepaskan peluang naik banana boat..
bkn naik utk tawaf satu lautan
tp naik utk puaskan hati dpt duduk atas banana boat tu jerk
smbil paksa rela berposing atas kehendak mama dia..hehee

atok jugak yg kena layan kerenah cucu dia ni
Amacam posing..encem tak..
sgt susah okey nak suruh zaquan pandang camera

awww..posing terhangat..dr sudut sisi..;p

abg zaquan naik banana boat ngan atok..
xpe la Dania main pasir ngan mainan korek pasir abg zaquan ye..
cute sungguh anak buah ku sorang ni..like doter like mummy..Cute MuM


ohh..tidak..abg zaquan dh dtg..
 mana boleh ..abg zaquan pun nak main pasir
Seronok dapat main pasir camni

 kami seronok tgk diorg main pasir sama2
Aksi 2 sepupu bermain pasir..sgt comel kan


jom mandi laut pulak..
nnti dh tengahari panas..nak mandi pool pulak


 seronok mandi laut dengan cuaca yg tak berapa panas masa ni
kebetulan kali ni air laut pun nmpk bersih dan jernih
Ibu mengandung pun turut sama joint aktiviti mandi manda ni tau..
tapi saje x enterframe dlm ni
sbb byk sgt pic zaquan n dania yg comel2
so letak gmbr budak berdua ni jerkla..

okey..kami sgt seronok tau..
sat lagi nak mandi pool pulak..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

14 comments:

  1. banyaknya gambar Dania.. comel cuma muka tarak senyum.. huhuh...

    suka tengok aksi mereka berdua nie..

    ReplyDelete
  2. wahhh beshhnya memain air, memain pasir

    ReplyDelete
  3. sukanya zaQuan dapat air, air laut ke tu eija? jernih? abg zaQuan nak pinjam pelampung.

    anak cute mum tu, sebijik muka mama dia. tak boleh nak culek. hahaaa.

    ReplyDelete
  4. wah besh nye...


    haku dh cm fobia nak g cuti2 huhuhuh takut kene banjir lg .. seksa, tu pun payroll potong gaji .. bengong betui .. lantak le, maleh nak pk ..

    ReplyDelete
  5. amboii aksi zaquan..hehehhe..ada style.. kelakarla atok..pandai nyakat cucu.......

    ReplyDelete
  6. seronoknya....lama tak gi pd..last gi PD time honeymoon.hehehe

    ReplyDelete
  7. bestnyerrr dah lama tak mandi2 laut nih, tak sabar plak rasanya..

    BTW si abg zaquan nih makin besar makin encem la auntie tgk, hehehe..

    ReplyDelete
  8. wah beshnye dapat mandi pantai huhu

    ReplyDelete
  9. @Huda: kalau dh namanya holiday..mmg seronok..hehe

    @Cute MuM: mmg byk..x senyum sbb sumenya candid..hehe
    btol2..mmg suka tgk diorg ni saling syg menyayangi

    @Lelord: yup..anak beranak sume suka dapat memain pasir n memain air..:)

    @Cha : yup..air laut kat blue lagoon.., mmg jernih cha w/pun air lautnya x biru.., kalau x thn lepas g..kotor sikit air laut dia..kali ni bersih jerk..
    hahhaa..mmg x bole nak culek..

    @Fazilzura:mmg seksa kalau banjir ni..seksa nak mengemas barang.., barang rosak lagi..
    ermm..sian nye kat ko..cuti smpai kena tolak gaji ke..?

    @e_da: hehe..ada style ek..thanks aunty @e_da, itu la atok dia nyakat sbb dia sorang jerk excited sgt nak mandi laut..

    @Puan Capa: bole la lepas smbut anniversary pulak kat PD..:)

    @Yu'xan Lee: bb yu'xan dh setahun..bole la bw dia g mandi laut pulak..
    hehe..senyum lebar abg zaquan kalau dgr aunty puji ..mama zaquan pun tumpang senyum lebar..hehe..

    @Hezesuze: of coz best ..especially si kecik..mandi sepuasnya

    ReplyDelete
  10. eija nak tanya eija stay kt mana??? sbb hubby suh cari nk g holiday kt pd tepi laut bulan 3 ni beramai2 ngan family hubby..kalau blh yg blh buat barbeque...

    ReplyDelete
  11. @amiey lee: kami stay kat kondo tanjung biru area blue lagoon tp ni under DBKL pnyer..ayah mertua eija keje DBKL..so dia la yg booking..sbb rumah DBKL mmg murah sgt la RM20 jerk

    tak tau pulak eija nak suggest kat mane area PD yg murah n best..sbb kalau bercuti PD mmg kat tanjung biru ni jerk la kami stay.

    ReplyDelete
  12. muka zakuan same ngan atokla.. hehe dania pun ada yea..

    ReplyDelete
  13. @ibu qaleesya: hehe..mmg ada 2-3 org yg cakap muka zaquan mcm muka atok dia..
    iye la..cucu atok..msti ada iras sikit kan..

    yup..dania pun ada..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails