Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, March 3, 2011

MGTT @ 28 Minggu

As Salam,

Semalam (2/3/2011) setengah hari kat klinik 
sbb kena wat MGTT utk kedua kalinya..

sebelum ni MGGT@ 18 minggu
resultnya normal

kali ni kena wat jugak w/pun result masa 18 minggu ari tu normal
tapi mendukacitakan betul result MGTT semalam
resultnya abnormal
sebelum minum air gula bacaannya 5.25
selepas minum air gula bacaan naik/tinggi - 8.3

Akibatnya kena wat BSP pulak minggu depan (8/3/2011)
amik darah 4 kali iaitu jam 8 pagi, 12 tgh, 6 petang dan 9 malam

kena bebel ngan papa zaquan..
sbb dia yg nak kena hantar, jemput n off coz la yg untuk tempoh 6 ke 9 malam dia kena tunggu sekali kan..
 6- 9 (3 jam) tu ..kalau g Alamanda pun x puas..huhu
sbbnya bkn boleh2 lepak2 minum/makan pun..
kalau makan..nnti naik pulak bacaan darah tu..

next check-up - BSP (8/3/2011)
monthly check-up - 16/3/2011

Minggu ke 28:-
Matanya akan terbuka dan kepalanya akan berpaling jika cahaya diarahkan padanya. Saat ini berinteraksi dengan bayi dalam rahim sama ada membaca atau menyanyi sangat bagus.
Sumber: Pa&Ma Januari 2011


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

16 comments:

  1. bahayanyer.. harap pasnie bacaan air gula tue kembali normal..

    next checkup sama dengan Dania lah..

    ReplyDelete
  2. hopefully semuanyer will be ok...take care eija.bosan kan kalu kena macam nie...nak ulang alik ke klinik tu yang paling malas sekali...

    ReplyDelete
  3. @Cute Mum: ermm..itula..tp salah sndiri gak..makan x control kan..ikut sedap tekak jerk..huhu..anyway tq..

    @MummyEcha: tq MummyEcha, yup btol..mmg bosan nak berulang alik..dh la kena mgharapkan asben hantar n jemput..

    ReplyDelete
  4. kak eija, pecah ke? ala...takpe, esok saya poskan yg baru ye..
    sori sgt2..

    ReplyDelete
  5. eija:dulu sy pun mcm ni jugak wktu twin..penat tau berulang buat BSP tuh..mencik..harap2 sume ok ye lps ni..iA,xde pape..

    ReplyDelete
  6. Ct.. ms ngndung dua2 ank sy, sy kena wat BSP...boring giler..huhuhu...

    ReplyDelete
  7. muntah tak?dulu masa zakuan???

    ReplyDelete
  8. alahai...cian awak...
    sabar ye...kontrol mkn tu...

    ReplyDelete
  9. ''Matanya akan terbuka dan kepalanya akan berpaling jika cahaya diarahkan padanya. Saat ini berinteraksi dengan bayi dalam rahim sama ada membaca atau menyanyi sangat bagus.'' bergenang air mata kita baca ni, hopefully my sweetmama, take care ye kesihatan dan pemakanan awak tu, kita pun dah tak sabar nak tengok baby awak tu. hihiii. kalau ada rezeki nnt kita jumpa ok. mmuah!

    ReplyDelete
  10. @nad @Mama Zakwan: haah pecah..tp xpela x payah susah2 gnti..sbbnya benda tu pun mesti pecah masa OTW proses penghantaran oleh posmen..bukan slh mama zakwan pun..

    @Atie Azrul: ohh..iye ke..awk pun kena..camtu sama la kes mcm sy ni..dua2 anak kena BSP huhu..

    @Puan Capa: x muntah pun..
    masa zaquan dulu pun kena BSP gak..
    kununnya harapan kali ni x kena..tp kena gak..
    kalau ikutkan asben mmg dh warning awal2..jgn kena amik darah mcm zaquan dulu sudah..huhu..sekali kena daaa..

    @Cha: thanks Cha..,
    yup btol..bila baca setiap pembentukan janin dlm rahim kita terasa kagum sgt kan. Besar sungguh kuasa tuhan
    sedar x sedar lagi 2 bulan jerk pun, moga dipermudahkan dan sumenya berjalan dengan lancar..AMIN

    insyaallah kalau ada rezeki nak jupe x kemana..

    ReplyDelete
  11. @kamilia: huh..itula penat part nak berulang alik tu la..
    anyway thank..hopefully ok la sume..
    alhamdullillah u preggy kali ni xde pape ye..

    ReplyDelete
  12. byknyer amik darah...
    dugaan org ngandung ni kan...huhu
    moga semua ok la yer...

    ReplyDelete
  13. pas minum air gula, minum air kosong banyak2...saya aritu pas minum air gula, minum air kosong satu tupperware besar tu..settle..hehee..mesin kat spital xleh detect..tp kembung air la pastue..

    ReplyDelete
  14. @eT : itu la..mmg masalah time mengandung jerk pun..hope sgt lepas bersalin xde kencing manis..masa zaquan dulu pun camni..time preggy jerk masalah kencing manis..

    @Ibu Siti: ohh..iye ke..ini misi tu pesan..still kena puasa..nak minum air bole..tp itu pun sikit jerk..itu yg x berani nak teguk air byk2..

    ReplyDelete
  15. hehee..mmg misi pesan camtu..sy 2x kena minum air gula sbb de family history..time 5 & 7 bulan..tp sbb minum air banyak2, selamat...

    ReplyDelete
  16. @Ibu Siti: itu la..ni dh kena amik darah 4 kali sehari..adeii..busan..busan..hehee..xpe la lepas ni dh tau la mcm mane nak wat..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails