Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, March 18, 2011

Hari2 Lalu Depan Kedai Jerk..Akhirnya Merasa Jugak..Makan2 @Restoran Sekinchan Ikan Bakar

As Salam,

Panjangnye tajuk..
padahal nak citer pasal makan jerk..

Al-kasihnya ..
Sweetmama selalu lalu depan Restoran Sekinchan Ikan Bakar ni
yang terletak di Reko Sentral..
mmg laluan pegi dan balik keje
sweetmama pun dok kat Bandar Baru Bangi jerk..org kata bersebelahan jerk..

setiap kali lalu..msti ckp ngan papa zaquan..
ramainya org makan kat restoran ikan bakar tu kan..
nnti suatu hari kita cuba nak..
lebih2 lagi restoran ni baru  kat situ..

sekali..hari rabu terbaca kat blog Ibu hadif/Mrs K
dia citer sedap n murah makan kat situ..

apalagi tgh tu jgk sweetmama sms papa
"igt malam ni nak makan kat Restoran Sekinchan Ikan Bakar la"
papa balas
"ok"
So..tgh mmg kosongkan perut xmakan..
sbb malamnya nak makan ikan bakar..hehehe
dan petang tu kami balik keje awal..
sbbnya dh la nak makan kat luar..
pastu mlmnya Papa Zaquan ada training futsal.

jom layan pic makanan kami:-
Pilih2 menu dulu..
sweetmama nya compom la nak makan ikan bakar

ini menu sweetmama
Nasi Putih - RM1.00
Ikan Pari Bakar  - RM6.30
Kerang Bakar - RM 8.00
Ulam2 dan smbal belacan - RM2.00
Air Barli Suam - RM1.20

Tapi xde la sweetmama makan sorang2 ye..
sbbnya ikan pari bakar & kerang bakar tu papa zaquan curi2 jgk dr sweetmama..
makan ngan nasi lemak dia..

Menu Papa Zaquan : Nasi Lemak Ikan Bilis - RM2.50
Zaquan mcm biasa dgn Milo Ais dia tu - RM 2.00

mmg sedap..kena dgn tekak sweetmama
see..licin..

Cumanya kat sini ..dia cuma wat bakar jerk..
kita pilih la jenis ikan/sotong/kerang/lala yg kita nak..
pastu nnti dia akan timbang dan masak bakar jerk la..
lepas tu tabur kuah asam dia la..
kuah asam dia mmg sedap.
x dapek la nak suruh dia wat ikan siakap tiga rasa ke, masak pedas ke..ye

p/s : ok la..nak g cuci mata kat fiesta Hot Air Ballon lagi..semalam dh g, ari ni g lagi..


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.. 
 

10 comments:

  1. licin sume tu :) nampak sedap, harus terjah nnti bile2 turun bangi :)

    ReplyDelete
  2. ohoiii mak buyong, memang terliur la kita tengok ikan bakaQ tu, meletposs-topsss-topsss la. air zaQuan tu, omg ni rasa nak pergi mamak cari ni. cih! padahal baru lepas makan nasik ni. nafsu-nafsu.

    ReplyDelete
  3. best eh restoran sekinchan nih??
    selalu dgr org citer..xpenah jengah pon...huhu

    ReplyDelete
  4. tengok pun macam sedap eija.......sekarang nie nama sekinchan ikar bakar dah famous plak ....byk blog dok citer pasal nie kan....t bila2 leh g mkn...

    ReplyDelete
  5. @Huda: mmg sedap..kena ngan tekak eija..
    kalau x silap..sekinchan ikan bakar ni pun byk outlet dh skrg ni..kat KL pun ada

    @Nad : hehe..itu la bila eija tgk pic kat blog Mrs. K tu yg terus nak terjah..mmg sedap tau

    @Cha :hehe..ibu menagndung mmg camtu kot..tgk gmbr pun mmg akan wat kita terliur kan..

    @eT : akceli eija pun baru tau rupenya popular gak restoran sekinchan ikan bakar ni..kebetulan dkt dgn area rumah..pastu terbaca kat blog org lain ckp sedap..terus terjah

    @MummyEcha: itu la..rasanya pun okey..asben eija ckp semlam dia baca kat paper metro..ada keluar citer pasal restoran sekinchan ni..mmg tgh famous la skrg ni..cuma staff dia kat cawangan reko sentral ni byk org asing..x berapa nak paham kita ckp..huhu

    ReplyDelete
  6. @Puan Capa: apa lagi bole la terjah..weekend ni ke.., mmg sedap tau pada tekak kak ct la..x tau la kalau tekak org lain.

    ReplyDelete
  7. wah..
    semalam baru rancang nak makan ikan bakar dengan mertua..
    kalo nak pergi pantai jauh.. yang sorang lagi tengh mabuk..
    pasnie leh cadangkan tempat nie..

    ReplyDelete
  8. @Cute MuM: bole jerk..kalau nak cuba..Ikan Bakar dia mmg sedap tau..tp abg cakap kalau nak makan ramai2 lagi puas makan kat Bagan Lalang..sbbnya iye la kat sini lebih kpd Ikan Bakar jerk..x bole nak suruh dia masak menu lain..mcm masak 3 rasa ke, stim ke..pedas ke..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails