Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, March 25, 2011

opss..terlebey suda...kunun tak nak shopping sakan

As Salam,

ini n3 bukan utk menunjuk2...
saje utk simpanan memori diri sndiri

pada mulanya hari tu sweetmama cakap pada diri sndiri
if scan baby anak lelaki..xde la mood nak shopping baju baby sakan sgt
sbb my 1st baby..boy..
jdknya baju2 baby boy yg lama still bole guna
kalau 2nd baby dpt girl..compom dh set kat minda nak shopping baju baby gegirl byk2.
iye la baju gegirl lagi rmabang mata dibuatnya..

tp ialah bila dh ada budget khas utk baby
dan dh namanya pun shopping kan..
ape de kira boy ke girl..
tgk barang2 baby rasa nak rembat semua..huk3..

ini antara yg telah dirembat

ni sweetmama beli masa baby fair kat JJ Cheras Selatan,
iye2 la dpt mssg kata ada baby fair..sekali pegi x best lgsung baby fair dia..
ada la ciput brg2 baby
pastu xde la murah sgt..
tp tu lah ntah camner sbb dh g kan..terembat jugak 5 pasang baju baby..huk3..
w/pun beg zaquan ada 2 ..masih elok utk dipakai
tp sweetmama jenis pantang tgk beg..beli lagi
sama gak ngan selimut/bedung baby..mmg gila beli bedung baby

yang ini pulak rembat masa g Sogo Sales 2 minggu lepas (12.3.11)
Kalau dh g Sogo time sales lagi rambang mata..
benda yg x sepatutnya beli pun beli..
hahaha..camner ntah bole terembat cap tu..
padahalnya cap ni pun msti baby dh umur 6 bulan kot baru bole pakai
pastu gila beli sarung tangan dan sarung kaki baby..
balik rumah kira..mcm terlebih jerk beli sarung kaki ngan tgn  ni..
serius rambang mata..lebih2 lagi sales byk utk baju jalan baby..itu yg terus rembat baju jalan baby sekali..w/pun tau 3 bulan bkn kuar g jalan2 mane pun..
terus beli baju raya la kiranya ni..lagipun abis pantang..dh nak puasa..

 alang2 dh shopping kat sogo kan..
rembat sekali baju utk abg nya
mulanya nak beli baju basahan zaquan jerk..
sbb sweetmama mmg dh lama sgt x shopping baju utk zaquan
last hari raya thn lepas..
sweetmama ni jenis suka shopping baju baby masa mereka umur setahun ke bawah
mmg gila time tu..
bila dia dh besar kurang sikit gila shopping baju baby
cian kat zaquan kan..tp bila zaquan selalu jerk tanya sejak akhir2 ni bila sweetmama beli baju bakal adik dia..dia msti ckp ni baju abg ke..
untungla zaquan skrg ni..kalau beli baju adik..kena beli baju zaquan sekali..hehehe


ini baju zaquan pnyer..
bole jd baju raya thn ni..hehehe
 pastu skrg ni zaquan dlm proses nak ajar dia x pakai pempers..
acik n nenek sibuk suruh belikan zaquan spender..
zaquan pun hari2 minta mama beli spender dia..
sekali beli 10 helai terus..huk3..

sedar tak sedar abis RM400 shopping kat Sogo jerk..huk3..


Lepas tu shopping online plak..
mulanya kwn2 ajak kongsi sikit2 jerk..
nak cukupkan RM100 dpt beli harga wholesale..


tapi bila cuci mata kat Kings of Baby Wear ni
opss..terlebey sudah..
diri sndiri pnyer barang pun dh nak dekat RM100
sume tgk cantik..


bila beli online..sweetmama giler beli baju romper plak..
sweetmama suka tgk baby pakai romper
especially kalau baby gebu kan..hehe


 mcm biasa..utk abg zaquan..kalau online..sweetmama suka beli pjyamas
terselit sekali stokin ben10 tu ..beli sbb cute jerk..

 okey..mcm biasa bila dia tgk jerk brg2 yg sweetmama beli..
dia msti nak try
paling kesian tgk dia sgt excited nak pakai stokin ben10 tu..
kesian..sbb kasut nike dia dh ketat..
iye la zaquan dh nak masuk 3 tahun..
x bergnti pun lagi dia pnyer kasut..
last beli kasut sempena umur dia 2 thn..
papa kata nnti papa beli kan zaquan kasut raya 
sbbnya pruntukan utk kasut raya mmg dr papa zaquan


last..romper lagi ngan legging..
yg ini rembat kat pasar tani depan opis.. heheh


Serius..bila dah basuh n lipat sume pakaian2 ni..
rupanya mmg terlebey sudah sweetmama membeli baju2 utk baby
lebih2 lagi bila sweetmama keluarkan sume baju2 masa zaquan baby dulu utk dibasuh..
penuh 1 bakul..minggu ni baru nak mulakan operasi membasuh baju2 lama zaquan.


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^
..

19 comments:

  1. memang banyak..
    kalah baju Dania dulu..
    untung baby & zaquan mama banyak duit..
    hihi..

    ReplyDelete
  2. ckp le cemane pun, sure nak shopping gak, hhehehe...kalu dh ade peruntukan..ape salhanya beli baju baru utk baby ye tak?ksian plak kalu sume pakai 2nd hand punye :)

    baju hijau tigger tu sejibik cam zakwan punye!!! :))

    pasni kalu adik zaquan baby boy, bleh la beli ngan saya pulak, haha! =p

    ReplyDelete
  3. Huhuhu banyak gilaa :O hihihi bila due?

    ReplyDelete
  4. hehe nafsu bbelanje ye..sbb 2 nfsu pmpn ade 9..mcm kite nk..tp mama punye kes ni da mcm nk bniage plak..huhu

    ReplyDelete
  5. Huhu.mmg giler byk shopping.
    Kalo terlebih leh pas kt sini sket.hehe.

    ReplyDelete
  6. hahaha nak gelak tgk satu benda... cepat terjah sini
    http://dvillahati.blogspot.com/2011/03/opss-baju-ashraf-bakal-baby-sweetmama.html

    ReplyDelete
  7. @Cute MuM : mane ada byk duit..ini pun sib baik ada dividen ASB..jdnya dividen ASB mmg dh peruntuk utk persiapan brg2 baby baru..huk3..

    @Nad@Mama Zakwan :hehe..itu la sbbnya mmg dh asingkan siap2 peruntukan utk baby..senang sekali beli jerk..
    oh iye ke sama..zaquan ni peminat tiger..heheh
    insyaallah bole jerk..eija pun baru skrg ni pandai beli online..dulu masa zaquan xde pun beli2 online ni..

    @Adeeya: opp..itu yg terlebey suda..
    insyaalllah due nya 19 Mei 2011

    @nhazhafek: ermm..itu la mmg nafsu la ni..bila balik tgk adess..mmbazir jerk mama beli terleby2..tp masa shopping x igt..

    @eT: hahaha..susah gak kan ada satu habit suka beli bayu baby masa mereka ni berumur setahun ke bawah..
    lepas ni kena belajar kurangkan shopping..
    tp masih berigt lg..belanja ikut kemampuan..huhu..

    @amiey lee: hehe..dh terjah..baju baby kiko kaler hitam putih tu sama ngan ashraf..iye la kadang2 mmg x bole nak elak dr baju yg sama..lebih2 lg eija mmg suka beli bj brand baby kiko..hehe

    ReplyDelete
  8. wah sakannye soping..syokkan kalau dpt soping. lg2 kalau sekali soping banyak terus,huhu..

    ReplyDelete
  9. bestnyer tgk persiapan nak sambut org baru, ehhhh tak sabar plak rasanyer, hehehe....

    ReplyDelete
  10. @ummiaqeef: mmg syok shopping..smpai terlebey sudah..,tp lepas ni mmg dh kena stop skjp soping bj baby...kena spare utk benda lain plak..

    @Yu'xan Lee: heheh..xpe mane tau lepas ni rezeki yu'xan plak dpt adik..msti lg meriah nnti persiapannya...hehehe

    ReplyDelete
  11. selamat malam eija--
    rindunya nak BW>>>>

    oh!! tidak...............comelnya2 baju utk new baby....zakuan dapat gak....hehehehe

    tak sabar nak dapat baby macam eija.....bila lah agaknya?

    ReplyDelete
  12. @Citarasa Rinduan: hhee..mmg geram bila tgk baju2 baby yg comel2 kan..yup..skrg ni kalau belikan utk adik..kena belikan utk abgnye sekali..

    eija doakan ayu agar dpt rezeki baby jugak..AMIN.

    ReplyDelete
  13. wah banyaknya nyoping sampai dah terlebey sudah, kalo nyoping baju budak2 ni memang leh lupa dirikan selalu je lari bajet...

    ReplyDelete
  14. wahhh shantek.. shantek.. eija bestnya.. teruja kan.. ala tak g la sogo sales tu..

    ReplyDelete
  15. hahaaa ini la dia penangan mak pergi shopping, tak cukup-cukup. kita pun esok-esok sama juga macam eija. tak fair la adik dpt baju kakak, padahal nak pakai sekejap je. takpe janji hati puas. betul tak eija?

    ReplyDelete
  16. beshhhnyerrr bila shopping rasa puas hati bila tgk brg yg dibeli cantik2

    ReplyDelete
  17. @Anje a.k.a Mama Balqis: hehe..btol tu anje..rasa mcm satu kepuasan dpt shopping baju utk anak ni kan..

    @_da:hehe..mmg teruja menanti kehadiran org baru..,eija ni pun sbb nak shopping baju baby..sanggup terjah sogo..kalau saje2 nak terjah w/pun sales x kot..selalu g sogo utk shopping raya jerk.

    @Cha: yup btol tu cha..mmg satu kepuasan shoping moping ni..at least mmg kena ada gak yg baru utk sambut kedatangan org baru kan..
    x sabar nak tunggu turn cha pulak shopping baju utk adik oni..

    @Mama Tun Nur Safiya: btol2..puas hati bila tgk baju cantik2 utk anak kita..:)

    ReplyDelete
  18. byknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!kalo anak ke berapa pun..mesti rasa nak beli..kan?

    ReplyDelete
  19. @Puan Capa: hehee..itu la pasal..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails