Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, March 10, 2011

Result Blood Sugar Profile (BSP)

As Salam 

seperti yg sweetmama pernah inform before this..
minggu ni minggu busy
busy  ulang alik g klinik n ada keje sikit kat opis ni.

ini pun baru selasai satu keje..
Semalam sweetmama ada test BSP (Blood Sugar Profile)
itu yg seharian x mengupdate blog

patutnya appointment 8.3.2011
tp misi yg jaga kaunter pendaftaran tu x pesan pun x perlu scan kad
sweetmama g scan kad
jdknya kol 9.30 pagi baru giliran tiba
sekali misi kata knape awk scan kalau kes BSP ketuk pintu bg buku jerk
so ni x bole nak wat BSP dh sbb dh lari timing
rugi jerk masa sweetmama suku hari..huhu

ermm..lupe kan jerk la..
yg penting sib baik semalam xde pape hal ..
bole terus set appointment

Tapi resultnya x berapa ok:-
8.00 am - 5.25
11 a.m - 6.9
3.00 p.m - 6.4
9.00 p.m - 4.9

Kantoi time 11.a.m - sepatutnya bacaan darah x boleh lebih dari 6.7 

yang kantoi tu sbbnya sweetmama mmg x bole nak skip sarapan pagi
jdnya lepas last puasa kol 10mlm sebelumnya dan amik darah kol 8 pagi
misi bgtau bole makan..tp last makan kol 9 pagi tau/ 2 jam sebelum x leh makan
sweetmama pun bedal la bihun goreng lauk paru 
amik ko bacaan terus naik..


compom la ni next month kena repeat BSP 

result malam tu paling rendah sbbnya memang kontrol makan mlm
hehe..ye2 jerk kontrol..:P
lagpun tgh sweetmama dh makan nasi..
so balik dari amik darah kol 3 ptg tu mmg x sentuh makanan pun
teguk air jerk.. balik keje pun dh  kol 7 malam 
dh tentu2 2 jam sebelum amik darah x leh makan
jdnya tgk jerkla Papa Zaquan makan Kuey Tiaw Kungfu ni

Lepak kat Food Court Presint 9..depan Klinik Kesihatan Presint 9
Lepak sampai pukul 9 tu
sib baik gak Zaquan my mil jaga
kalau antar anak kat org lain
susah gak bila tetiba ada masalah camni kan

P/S: cian kat Zaquan semalam time atok n nenek anta balik rumah..dia muntah..salah makan kot..
sib baik gak dia x demam dan x meragam malam semalam..lepas salin baju tido..papa tepuk2 skjap..tau2 zaquan dh terlena smpai la ke pagi.


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

10 comments:

  1. oooh payahnya kena control makan, kita taktau la cemana yg kedua ni. hope senang mcm yg pertama.

    ReplyDelete
  2. Cha preggy ke..camne eija bole terlepas x tau ni..
    tahniah ye..:)

    ReplyDelete
  3. aduh x sangka plak bacaan tu naik mendadak yer...next month kena control mkn lagi la yer...aper pun take care yer eija..

    ReplyDelete
  4. thanks MummyEcha ..:)
    itu la..nak kena kontrol makan tu yg susah..hehehe...

    ReplyDelete
  5. ujian tu utk kencing manis ke kak siti??

    ReplyDelete
  6. yup capa..
    tp bacaan utk smpai ke tahap kena suntik insulin..tak pasti pulak kak ct.

    setakat ni alhamdullillah la..mmg masa preggy kena kecing manis tp xde la smpai tahap kena cucuk insulin..agak nya kalau bacaan dia belas2 kot kena insulin.

    ReplyDelete
  7. tu yg malas bila terkantoi kan.. nak buat semuala tu yg leceh.. tak suka kan..

    ReplyDelete
  8. @e_da: mmg x suka.. x larat nak tunggu smpai malam tu..
    pastu ulang-alik ..mmg la nak cucuk nye skjp jerk dlm 10 minit..tp bila dicampur waktu pegi dan balik ulang alik tu yg wat makan masa kita..

    ReplyDelete
  9. memamg kesian tgk zaquan malam tue.. tapi suka tgk zaquan layan echa.. macam-mcam ragam.. zaquan semakin petah bercakap..

    ReplyDelete
  10. @Cute MuM: itu la..mmg sgt petah bercakap skrg ni..masalahnya dia suka ajuk ckp kita balik..so mmg kena kontrol ckp depan dia..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails