Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, March 22, 2011

"Kepala Abang Pusing Ni "

As Salam

adeii..bosonnya hari ni...
kena ulang-alik g klinik test BSP for 2nd time..

ermmm..nak update n3..pun malas sbnrnya..
smbil2 tu sweetmama berblogwalking jerk ari ni.

nak story sikit ttg weekend lepas..
hari jumaat lepas balik dr keje..
amik zaquan mcm biasa kat umah my mil..
smpai jerk depan pintu umah my mil,
Zaquan terus cakap..
"Kepala Abang Pusing"
dengan muka nya yang toyo jerk..

cian pulak tgk muka x bermaya zaquan time tu..
bila dia dh ngadu camtu dan my mil pun bgtau..
'hari ni zaquan mmg x berapa sihat..kepala pusing..siap suruh nenek tolong urutkan kepala"
"bila nenek urutkan kepala zaquan..nenek pun rasa mcm pusing gak"

Zaquan pun merengek nak balik cepat
Kebetulan adik sweetmama/Mak Ngah Cbah sibuk nak jupe zaquan
dia baru abis class kat UKM
so terus dia lepak kat kedai mamak Impian Maju
tunggu kami dtg
kami datang..tp zaquan xde mood..nak melekap jerk ngan Papa
mcm tu peel  zaquan bila sakit..terus lemah..
at lastnya Mak Ngah Cbah pun lepas minum terus balik la..
Zaquan mmg x layan langsung..

kami pun lepas minum terus balik..
smpai umah malam tu mulanya zaquan mmg pening jerk..
blom demam lagi
sibuk suruh papa urut kepala dia
mama tanya..kepala abg pusing..? Pusing tu camner?
dia terus wat gaya..terhuyung hayang..hahaha..
gelak skjp..

sbbnya perkataan pusing tu dia belajar dr pengaruh citer
Hantu Kak Limah balik Rumah
dia selalu dok ajuk ngan tangan2 sekali "Pusing, Pusing, Pusing"

haaaa..kan kepala dh pusing skrg..
kol 2 pagi baru perasan yg zaquan ni nak demam ni
suhu badan panas
terus basahkan kain lampin lekap kat kepala ngan badan dia..
mmg meragam jerk la..2-3 kali terjaga

skjp tido ngan mama, skjp tido ngan papa
esoknya hari Sabtu..pagi2 lagi dia dh bangun ajak g klinik
kebetulan ubat mmg xde kat umah
kol 8 pagi kami dh kuar g klinik,
mulanya igt nak g pakar kanak2 kat Sg. Chua
sbbnya papa nak cuci kereta sekali..kat tempat biasa dia cuci tu
adeii..klinik tutup pulak..
at lastnya g cuci kereta dulu
lepas tu terus g klinik Lita Alis kat Bangi

Planning nak berjalan2 hujung minggu terus cancel..
baru jerk cadang nak ajak papa bw zaquan g tgk hot air ballon
kalau papa x nak g sane pun..
ingat nak jalan2 Mid Valley ada Expo Motherhood
rasanya kalau zaquan x demam ..compom papa bw jalan2 g Mid Valley
tau dh hot air ballon tu saje jerk try tanye..papa mmg x berminat pnye kesana
mane tau tetiba dia nak bw kan..hehe
tp sudahnya mmg x kemana
xpe la yg penting Zaquan sihat..

Alhamdullillah..esoknya demam zaquan dh kebah
dan dh aktif balik..
w/pun zaquan dh sihat..tp cuaca pulak x ok ..hujan jerk..
jdknya hari ahad tu sesi melipat baju & mengemas jerk la.
petang baru kuar..itu pun g umah atok n nenek zaquan
zaquan sibuk nak main ngan sepupu dia..Echa..
bila acik zaquan call..Echa ada kat umah atok
on the sport dlm phone dia bgtau acik..ok abg nak g umah atok la ni..hahaha
tp memandang kan sweetmama tgh mood rajin nak melipat dan mengemas baju
Zaquan kena la tunggu mama dia selesai kan keje rumah dulu..huhu..

P/s: selesai sudah..baju2 for new baby yg baru beli dibasuh, lipat dan simpan dlm beg..,tp bila kuar kan balik baju2 lama zaquan utk dibasuh..adess..1 bakul penuh rupanya..next trip la gamaknya.


♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

11 comments:

  1. bila mak cerita kepala zaquan pusing.. rasa nak gelak pon ada.. pandai zaquan bercakap sekarang..
    yang echa tue suka mengajuk apa orang buat sekarang..

    ReplyDelete
  2. zai baca n3 mamapun turut pening...lagipun kena hujan pagi tadik...

    ReplyDelete
  3. @Cute MuM: hehe..itula mmg dh semakin petah bercakap..
    kami masa dgr dia ngadu kepala pusing..mcm x caye dia dh faham erti kepala pusing tu..

    @Zaidah:huk3..mmg pening sikit n3 eija ni..
    sbb eija suka citer benda tu berkait2 w/pun x penting..pendek kata sekali nak story..abis sume kuar..
    heheh..cuaca ari ni mmg sejuk jerk..dr pagi smpai ke petang hujan jerk..

    @Puan Capa: selagi bole guna ..haruss guna dr 1 generasi ke 1 genarasi..hik2..
    tp mane getah suar yg dh longgar tu mmg k.ct dh siap2 buang dh..

    ReplyDelete
  4. Zaquan memang pandai cakap...eiii mcm nak cubit jerr pipi tu....n bila buat mata kuyu tu lak memang mengancam habis...auww tergoda i...

    ReplyDelete
  5. bijak zakuan......
    budak zaman sekarang nie mmg bijak..

    eija...nampaknya eija dah bt persiapan....jaga diri baik yer..moga baby dalam tu girl

    ReplyDelete
  6. @Mama Tun Nur Safiya: auww..u tergoda ke..boleh la kita berbesan..hehe.

    @Citarasa Rinduan: thanks ayu..
    tp setakat ni dh 2 kali scan..kebarangkalian nya tinggi utk dpt Baby BOY..tp eija terima jerk..

    ReplyDelete
  7. amboi..cakap mcm org besar je..hehe

    ReplyDelete
  8. @lydzar: hehe..bulan jun dh 3 tahun..mmg dh besar sbnrnya..tp eija selau jerk anggap dia mcm baby jerk lagi..huk3..

    ReplyDelete
  9. pandai abang zaQuan berasa pusing ye. cerdik sungguh la dia eija. esok adik dia pun ikut jejak dia, mak dia pula yg pusing dgn perangai anak-anak. hahaaa.

    ReplyDelete
  10. @Cha: hahahaa..itu sudah pasti msti mama dia lagi pusing bila dh ada anak dua nnti..nak2 pulak dua2 hero..
    hopefully anak2 kita sume nya jd anak yg cerdik pandai kan..AMIN

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails