Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, March 30, 2011

Pot Luck Pertama 2011@Office

As Salam,

semalam seharian komputer sweetmama ni x boleh on internet
jdnya semalam sweetmama mmg lgsung x jenguk my blog n BW.
ini pun kol 10.30 pagi td br balik dr klinik,
lepas balik dr klinik terus ada perbincangan pulak.
la ni br ada masa nak update n3.

ni story semalam..
saje nak bg korang terliur tgk lauk2 pot luck kami..
ini potluck pertama bg thn 2011
boleh dikatakan 3 bulan sekali kot kami akan wat pot luck..

ini antara menu utama
tema : Nasi Berlauk..
jadi masing2 bawa la lauk masing2..
ada gak yg kongsi2 duit wat 1 lauk

Mcm2 lauk ada
 Sedap sumenya..
mkn dr pagi smpai ke petang ye..


ini kari ayam air tangan Mama Tun Nur Safiya..
org utara masak kari mg sedap
dia mmg rajin masak..kalau g blog dia mmg dia selalu update n3 masakan yg dia wat

 yang ini pulak...Nasi Daging Mummy's Angel
yang ini pun sedap..
masa mula2 tgk nasi daging yg mummy's angel wat n tepek kat blog dia - KLIK SINI
tgk pun sedap..apatah lagi rasa kan..akhirnya dpt gak rasa semalam..


Lain2 Menu:-
pencuci mulut - buah2an, kuih dan kek

Sweetmama bawa ape ye..
xkan bw perut yang memboyot jerk..

ini lauk yang sweetmama bawa..
'Sambal Bilis Kentang Sweetmama'
biasala..bawa benda yg senang dimasak ye kawan2..
goreng jerk..

alang2 dh masak..
bekalkan utk papa sekali..
nasi lauk smbal bilis kentang + telur dadar..
Papa cakap okey sedap..cuma terlebey pedas...

mmg pedas pun..
mau x pedas..tgk la cili api + cili merah yg sweetmama gunakan..
setelah siap diblendar sweetmama masukkan suma sekali cili2 yg siap dikisar tu tau
utk 15 biji kentang + sikit ikan bilis..


Resipi:- 

Cili Api *
Cili Merah*
Bawang Merah *
Bawang Putih *
Ubi Kentang
Ikan Bilis
Garam
Minyak Masak

Cara-Cara Memasak:-
Kisar kesemua bahan yang bertanda * 
Goreng terlebih dahulu ubi kentang dan ikan bilis
Tumiskan Bahan2 yang dikisar tadi sehingga garing dan masak
jangan lupa masukkan garam secukup rasa.
masukkan ikan bilis dan ubi kentang yg telah digoreng kedalam bahan yang telah ditumis
gaulkan sehingga sebati 

p/s: td perbincangan ttg jadual kuar audit..ohh tidak ibu mengandung akan kuar audit sebulan direct bulan April ni..sblm cuti bersalin 3 bulan..nmpknya..lg la terhad masa utk berblog/compom bersawang blog lepas ni..huk3..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

9 comments:

  1. eija......nak kena gigit ni hihihihi....lapar terus perut nie...dah ler tadi lunch x kuar mkn...huhuhuhuu....

    menu semua nmpak sedoppppppp....

    ReplyDelete
  2. tensinya tgk makanan2 tuuuu...

    ReplyDelete
  3. yuppp semua sedapp...tapi sambal ikan bilis sweet mama nih memang buat telinga keluar asap lah...anywayy memang terangkat arrr

    ReplyDelete
  4. tq share resepi ija.. ehheh.. semua sedap2 penuhla perut mama n baby dpt mkn mcm2tu.. ehhehe

    ReplyDelete
  5. sedap gak sambal kentang + bilis ni kalau xde idea slalu masak ni buat lauk,hehe

    ReplyDelete
  6. wah.. sedapnya.. untungnya kalo dapat makan best2 macam nie..
    nak jugak..

    ReplyDelete
  7. @MummyEcha: hehe..mmg sedap pun..lebih2 lagi dpt makan masakan kawan2.

    @lydzar: hehe..ciannye dia kena berpantang.., lepas ni turn eija pulak berpantang

    @Mama Tun Nur Safiya: hahaha..mmg saje nak bg korang berasap & terangkat..
    pedas2 pun sib baik abis licin i pnyer smbal kentang ni..:)
    yg pasti u pnyer kari ayam mmg sedap, lepas ni bole la u buat lagi ngan roti jala pulak..hehe..:)

    @e_da: ala..resipi biasa jerk pun..senang sgt nak masak smbal ni..,mmg kenyang perut mama & baby time ni..:)

    @ummiaqeef: yup btol tu..

    @Cute MuM: mmg sedap..mcm2 ada..sume nak rasa..

    ReplyDelete
  8. aih....terliur2!!!!seriusssssssssss

    ReplyDelete
  9. @Puan Capa: huhu..nak wat camner org tu g honeymoon..x igt opis dh..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails