Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, March 18, 2011

N3 Makan Lagi..Papa Zaquan Pulak Yg Mengidam..Makan2@ Austin Steak House

As Salam,

N3 makan lagi...
Adess..camner berat badan x naik kan..
nafsu makan tinggi sgt..huk3..

ini menu dinner sehari sebelum kami makan kat Restoran Sekinchan Ikan Bakar..
Kalau n3 sebelum ni sweetmama yg teringin sgt nak makan Ikan Bakar
n3 makan kali ni Papa Zaquan yg mengidam nak makan 'Lamb Chop'

before this, sweetmama ada bgtau kan..
sejak sweetmama preggy kali kedua ni
Papa Zaquan yg over mengidam..
nak makan itu ini
yg sweetmama pulak..
jenis x boleh tgk org makan

tp papa Zaquan tu pun lebih kurang sweetmama jgk
bila dgr org citer pasal makanan..
mula la kata mengidam..

puncanya..Ahad lepas kami ikut Atok n Nenek Zaquan g kenduri kawin kat Shah Alam
kami naik satu kereta
Dalam kereta Atok Zaquan citer kat Zaquan
"Semalam Atok makan 'Lamb Chop' sedap..
Atok nak bawa Zaquan..tp Zaquan dh tido
Atok makan ngan  Nenek ngan Atok Haji  kat Seksyen 7"
Zaquan dok layan jgk la Atok dia bercerita..
Sweetmama pun dgr jerk la diorg bercerita..tp xde la smpai teringin nak makan..
x sangka balik dr hntar Atok n Nenek balik rumah
Papa Zaquan bgtau Mama n Zaquan
"Atok ni citer wat Papa nak makan 'lamp chop' jerk "
ohh iye ke..sweetmama diam jerk la..
sbbnya sweetmama ari jumaat lepas dh puas makan 'Dominos Pizza'
kat opis..:p
pastu sweetmama pun bgtau la Papa Zaquan..
sebenarnya mama baru makan dominos pizza hari Jumaat, 
Hari Sabtu kan kita baru makan KFC masa g Sogo.
mcm ni berat badan mama makin berlemak la..
asik makan fast food jerk..

Lepas tu ari Isnin dia citer lagi rasa mcm nak makan 'Lamb Chop'
ari Isnin tu sweetmama puasa
sekali bila my mil tau sweetmama puasa
dia terus suruh buka puasa kat umah jerk
kami pun makan jerk la kat umah mak

akhirnya hari Selasa Papa Zaquan mmg x bole tahan dh..
tau2 dia terus bawa kitaorg  g makan kat 
Austin Steak House, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

hahaha..baru perasan..pjgnye mukadimah nak story ngidam pnyer pasal

okey...layan kan pic pulak ye..
 Akceli ni kali kedua kami makan kat sini
 Amboi..nmpk kan kalau dia yg nak sgt makan..
muka senyum jerk..
kalau mama nak amik gmbr pun dia x kisah..
Akceli..Papa sebenarnya x suka sweetmama suka snap2 gmbr
kalau suruh dia yg amikkan lagi la..
sebab tu kalau kwn2 perasan..
selalunya bila keluar makan2..jarang ada muka sweetmama enterprame..
yg byknya muka dua beranak ni la
sbb sweetmama yg tukang snap2 pic..

 Our Menu..
Lamb Chop - RM 10.90 -  Papa Zaquan pnyer..
Chic Golden Blue - RM 10.90 - Sweetmama pnyer
Air Carrot Susu - RM 3.00 - kongsi berdua ngan Papa

Macam biasa , Zaquan pnyer air kegemaran skrg ni Milo Ais..
Makanan - kongsi ngan mama la...

Keseluruhannya mmg okey rasa makanan kat sini
org pun ramai tau yg makan kat sini
harganya pun standart harga makanan western la kan..
puas la Papa Zaquan dpt makan lamb chop tu
tp sweetmama nye Golden Chic Blue tu x berapa kena ngan tekak sweetmama 
sbb dia letak sos tomoto atasnya..
igtkan black paper 

Wahtever pun x boleh lawan HR Steak House Kg. Baru 
Sedap sgt n Murah Giler

tp x kan nak g kg. baru pulak lepas balik keje..semata2 nak mkn western kan..
tp kalau kebetulan kami keluar KL
harus terjah kg. baru ni..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

8 comments:

  1. yummy :) nampak sedap sgtla..lama x makan steak or chicken chop :)

    ReplyDelete
  2. aah la..dia letak sos...rasa macam apa je.bkn selalu dia letak Blackpapper ke

    ReplyDelete
  3. wow.. terkejut gak abg nak posing amiuk gambar.. selalu bising.. makan jerlah.. hahah..

    rabu ahri tue uyun pon terigin nak makan chicken chop.. kitorang g makan kat RJ jer...

    ReplyDelete
  4. @Huda: hehe..rasanya kalau makan western or fast food ni mmg sedap jerk..

    @Puan Capa: itu la..yg wat x kena dgn tekak k.ct
    rasanya mcm sos tomato puri..masam2 sikit..bole lagi makan..cuma k.ct mmg x berapa suka sos tomato pun..
    k.ct pun masa order lupa nak tanya kuahnya ape..masa makan dkt HR kg baru ari tu order Chic Golden Blue gak..kuah dia black paper..

    ReplyDelete
  5. @Cute MuM: hahaha..itu la..selalunya mmg dia akan bising pnyer..nak makan ke nak bergmbar..
    tp iye la..hajat dia dh tertunai..itu yg x kisah jerk nak suruh dia berposing2.

    ohh iye ke..kami makan kat sini..sbb mmg dh pernah makan kat sini + sini ok sikit dr D'one Steak.
    Kalu dulu ada F1 kat serdang..mmg situ jerk la destinasinya kalau teringin nak makan western food..

    ReplyDelete
  6. sedapnyerrr nak g jugakkk lahhh tapi aiii kan diet tettt

    ReplyDelete
  7. tetap terliur dengan air yg zaQuan minum, 'zaQuan, boleh share air dgn aunty?' hahaaa.

    ReplyDelete
  8. @Mama Tun Nur Safiya: hehe...x pe la shima..awk rajin wat sndiri..nnti kalau teringin awk msti masak sndiri pnyer..sy malas...makan kat kedai jerk..huhu.

    @Cha: hahaha..milo ais yg kaw mmg layan sbnrnya..tp eija tetap suka ngan teh tarik.
    hhehe..dia tu ikut mood gak nak share air ngan dia ..selalu dia share air ngan papa, jd bila mama minta nak sikit..dia x bagi..kena papa dia pulak yg ckp..abg bg mama rasa sikit air ye..heheh

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails