Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, July 20, 2011

Rutin Check Up Bulanan Ziqry | Check Up 2 Bulan

As Salam,

12 Julai 2011 genap usia Ziqry 2 bulan..sekejapnye masa berlalu...dan seperti  biasa pemeriksaan bulanan perlu dilakukan. Pada 13 Julai 2011 yg lalu adalah tarikh pemeriksaan 2 bulan Ziqry dan memandangkan kami pun dh duduk rumah sendiri di Bandar Baru Bangi..jadi pemeriksaan bulanan Ziqry kami buat di klinik Kesihatan Bandar Baru Bangi. Alhamdullillah Ziqry membesar dengan sihat..beratnya kalau dilihat naik 1 kg setiap bulan.

berikut adalah hasil pemeriksaan bulanan Ziqry:-

usia : 2 bulan 1 hari
berat: 5.33kg (naik 1.09 kg)
panjang: 62cm
ukur lilit kepala: 39

Untuk cucuk 2 bulan (lupa nak tanya cucuk untuk apa) - mcm biasa Ziqry nangis bila jarum masuk jerk...bila jarum dh kuar..dia pun diam dan x meragam..misi bgtau untuk cucuk kali ni maybe baby akan demam sikit..kalau suhu dia tinggi kena bw terus g jumpe doktor...tp alhamdullillah..Ziqry x demam pun.

ermmm..tp itula kesan ruam kat pipi dia still x hilang2.. :(

yo2..whats up-whats up...saya sudah 2 bulan la..
pic taken 16 Julai 2011 (2 bulan 4 hari)
teman papa g training bowling time ni@the mines :))

next check-up - 25 Julai 2011 - Peads Klinik, Hospital Serdang (rawatan susulan ekoran dr sakit kuning)  dan check up 3 bulan pada 10 Ogos 2011


11 comments:

  1. macm knal aja baju tu heee...tapi ashraf amik lengan panjang n sua panjang

    ReplyDelete
  2. semangat juga ziqry ni.. mara sepet sama cam abang..hehe

    ReplyDelete
  3. kak ija dok area mana? bg la alamat, bleh jumpe, dyha kat sg.merab je. dekat sgt tu

    ReplyDelete
  4. eja........

    lepas sehari.. elok tuam...
    guna air sejuk...
    rasanya bengkak/lebam cekap hilang..

    oh ya, rupanya seiras kamu, lain dari si zakuan

    ReplyDelete
  5. BEsar dah :O cepat je masa berlaluuu :D

    ReplyDelete
  6. @nanakimie: hehe..itula..sekejap jerk rasanya..:))

    @amiey lee: hehee..x lama lg ziqry x muat la baju tu...romper dia byk yg dh muat2 jerk..

    @ummiaqeef: alhamdullillah..mmg nmpk dh badan dia dh semangat..dukung pun dh terasa berat, haah sepet mata dia..lg sepet dr Zaquan..

    @Pn Dyha: k.eija duduk kat Bandar Baru Bangi Seksyen 4 Tambahan..bole aje kalau kita nak berjumpa..k.eija pun dh berani bw kereta dh skrg ni..hehehe..

    @Citarasa Rinduan: oh iye ke ayu..tq 4 the info..eija dok letak bedak berubat jerk..lg pun ruam kat pipi dia tu skjp surut skjp x..ikut cuaca jgk kot...kalau panas..lg cepat la naik ruam kat pipi dia tu..kulit sensetif..
    hehe..eija pun rasa ada rupa mama dia..tp ada gak yg ckp rupa papa dia..yg pasti mmg lain sikit dr rupa zaquan..cuma iye la dh adik beradik kan..iras tu x bleh lari...hhehe..

    @Zaidah: hehehe..tenkiu aunty dr ziqry..:))

    @Fazilzura: yup..mmg terasa akan perkembangan pembesaran dia..aku rasa masa ko dtg melawat dia aritu dia kurus lagi..sejak dh sebulan lebih ni dia dh nmpk chubby

    @Adeya: Yup..btol tu adeya...terasa cepat jerk masa berlalu..x lama lg mama dia pun dh naik keje..cepat jerk rasanya 3 bulan berlalu..

    ReplyDelete
  7. mata cepet mcm abg dia jugak. ziqri dah besar.

    ReplyDelete
  8. @Cha: yup..matanya cepet bangat dan dh semakin membesar dgn jayanya..alhamdullillah.. :))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails