Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, July 8, 2011

HP Pavillion... Artist Edition Sudah Kembali!

As Salam,

Mood Happy : sebabnya my lappy yg dah rosak hampir setahun lebih..akhirnya sudah sihat..berjaya diperbaiki..sib baik sweetmama x campak lagi lappy sweetmama ni.

sweetmama pernah story ttg my lappy yg rosak Di N3 Ini
(n3 diawal2 nak berjinak dgn blog)

Iye la hmpir frust mulanya bila dh la usia lappy baru 1 tahun 1 bulan..dh rosak, pastu bila refer kedai HP diorg cakap kalau nak betulkan lappy ni kosnya lebih kurang RM1000 ke atas..giless mahal kan..lebih baik beli lappy baru jerk..itupun sampai skrg x terbeli2 pun lappy baru..huhu

tetiba adik lelaki bongsu sweetmama tanya :-

Adik : Ko xnak repair ko nye laptop ke?
Sweetmama: bkn x nak tp kos repairnya tinggi sama mcm beli laptop baru jerk
Adik: aku ada kawan..dia suplier laptop/komp..boleh dpt harga kawan2, kalau kau nak try aku bole tanyekan ape masalah laptop ko tu..
Sweetmama: ok..ok, nak jerk..tp akunya budget nak repair laptop tu RM500 jerk..huhu
Adik: aku dh bw n tanya mslh laptop ko tu ..kos repairnya RM370..warranty 3 bulan, nak ke xnak buat..
Sweetmama: RM370..murahnye..ok la..nak la..

Alhamdullillah..akhirnya elok juga lappy ni...
pada 5.7.2011 selamat lappy ni smpai ditgn sweetmama
sib baik bkn hard disk yg rosak..jdnya semua gmbr2 dlm lappy ni dpt diselamatkan..
perkara pertama sekali bila dpt lappy ni gmbr2 la yg sweetmama dok belek..
penuh ngan gmbr zaquan masa kecik2..masa dia bambam..:))

Now..lappy dh ada..tp mood berblogging ke laut..huhu..

p/s: now sweetmama dh balik duk umah sndiri..dh xde bantuan my mum..jd byk keje perlu diuruskan..mmg xde masa la nak menghadap lappy jerk ye..itu yg x berupdate n3 kat sini.

***byk sgt masalah yg mengganggu jiwa kebelakangan ni..:(


 

5 comments:

  1. oh..sabar ye..ada hikmah sume tu :) lappy huda dah lama rosak..ni pakai lappy hubby je..

    ReplyDelete
  2. @Huda: yup btol tu...thanks huda :)
    eija selama ni kadang2 pinjam lappy adik dan adik ipar..huhu

    ReplyDelete
  3. hamboi, sonok ye lapy dh sihat kembali..


    wat nye? ado masalah pe tu ?

    ReplyDelete
  4. @fazilzura: huhu..yo2 la aku publish akunye lappy ni dh sihat..sekali seminggu jerk sihatnya..pastu rosak balik..x bole nak on..sib baik ada warranty 3 bulan..

    biasala masalah yg menyesakkan kepala dan jiwa nak ckp pun x terluah..tp now dh ok sikit..

    @AyuArjuna Bigoshh: huhu..mmg sedang menahan sabo la ni..anyway tq..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails