Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, January 22, 2013

Family Trip: Morib Gold Cost 20 - 21 Jan 2013 | Pakej RM150 StreetDeal

As Salam,

Mood baru balik bercuti n bz.., asik bz je kan. Kami baru balik bercuti di Morib Gold Cost pada 20 - 21 Jan 2013 bersama family mertua. Percutian kali ni bersempena dengan Bday Mil yang jatuh pada 19 Jan n dirancang oleh Adik Ipar@Cute Mum pada asalnya, kami follow je, kebetulan pulak dapat tahu StreetDeal jual voucher murah RM150 utk Pakej 2D1N di Morib Gold Cost ni, so bila difikir2kan balik better kami pun beli satu voucher dah confirm dapat 2 tiket dewasa ke water themepark..:)

Ini merupakan kali kedua kami bercuti di Morib Gold Cost.  1st time bercuti ke Morib Gold Cost beli pakej thru Groupon, kali kedua ni pergi booking thru StreetDeal pulak.


Voucher Street Deal



Alhamdullillah, percutian berjalan dgn lancar n pakej RM150 ni ok je sama je seperti voucher yang kami beli thru Groupon dulu, bezanya kali ni ATV Ride x masuk pakej tp masih berbaloi2..2D1N in Studio Suite,  Tiket Water Themepark, Dinner dan Breakfast utk 2 orang.


Beza antara Groupon dan StreetDeal:-

  • Groupon kita beli Voucher percutian, beli dulu baru deal tarikh percutian 
  • StreetDeal, beli voucher dengan deal tarikh percutian terus.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

31 comments:

  1. Replies
    1. family kami ni mmg minat tempat2 mcm ni, especially anak2 la suka dapat mandi kolam...mmg syokk la..:)

      Delete
  2. Kami p 24/1 ni kak...harap.takde mslh lagi, huhu

    ReplyDelete
  3. wahhh...seronoknye...sambik bercuti sambil berjimat.mmg terbaek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..itulah pasal..mmg jimat tau kalau kita beli thru groupon or streetdeal ni..

      Delete
  4. kita pi 2 feb, tukar date form 27 jan...bestnya tak sabo nak pi...weekend ni pi Melaka dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh iye ke..bulan ni n bulan depan byk cuti bersambung2 kan..
      kalau anak jenis suka mandi..mmg best bercuti ke morib gold cost ni

      Delete
  5. Waah..bestnya. Liza tak de pengalaman lagi redeem pakai groupon ni. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best..
      senang je beli thru groupon, streetdeal or yg seangkatan dgnnya ni liza..

      sign up/register dulu, pastu nnti mcm2 offer ada, daripada pakej percutian sampai la segala jenis barang ada offer, beli jgn x beli, tp setakat ni eija pernah try beli pakej cuti je, brg x pernah lg beli...

      Delete
  6. wahhhhh... dah pg yer..... tak sabar rasanya na pg jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali kedua dah kami pergi ni yana..:)

      pergi jgn x pergi, x semestinya beli thru groupon or streetdeal, nak walk in shj pun boleh..tp tu lah kalau ikut harga sbrnya RM664 tu..,sbb tu k.eija suka beli thru pakej groupon/streetdeal yg ada offer menarik mcm ni..

      Delete
    2. beli kupon ni jugak.. dah selamat pg 23-24/01/2013 .. tp x sempat lg nak buat entry.. hihihihihi

      Delete
    3. ohh ye ke..ramai kawan2 yg pergi tarikh cuti maulidur rasul dan thaipusam tu sbnrnya kan..kami pergi awal sikit..kalau x boleh jumpa yana kat sana..hehe..

      k.eija pun n3 cuti2 morib gold cost x sempat berupdate pun lagi ni...huhu..

      Delete
  7. salam pagi Rabu..:) wah bestnya..syok kan dapat kupun..x penah gak ag g cuti2 guna kupon..terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. As Salam k.intan,
      mmg best n senang je deal thru groupon/streetdeal ni..semuanya dihujung jari je skrg ni kan, masa check in bawa voucher/kupon ni aje..

      Delete
  8. nk try la jugak ngan streetdeal ni...xpenah smpai sini..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la, kalau ada offer tu grab je..hehe
      kalau x silap groupon ada offer ke morib gold cost RM168 sekarang ni..

      Delete
  9. pegi lagi yer eija.. ayu cukupla skali kot gi sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kami kesini lg, rasa mcm baru je kesini dah pergi lagikan, kami ni mmg suka tempat2 camni ayu..

      Delete
  10. hmm murah berbaloi gak tu kan .... aku tak penah lagu guna online2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang berbaloi, online lg senang eima lg pulak bila dpt offer murah mcm ni..

      Delete
  11. tak pernah lagi gi hotel gune groupon n etc...xbese lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la buat pulak lepas ni, setakat ni dah 2 kali beli pakej percutian thru online groupon/streetdeal..alhamdullillah ok n selamat, hari tu booked hotel ke HCM pun online thru Agoda je, online lg senang n cepat..hehe

      Delete
  12. sis...nk tny la...lepas dh print voucher 2 kte nk wt ape yer?? erm nk kne email hotel untuk booking tarikh ker?? pless help me...:-(

    ReplyDelete
  13. sis..boleh bg step utk sterus nye x selepas kte print voucher pas 2 nak buat pe lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau groupon - lepas dah beli tu terus email/call pihak groupon utk set tarikh yg kita nak pergi mengikut tempoh valid dia la, nanti pihak groupon akan bg confirmation no. time call tu kalau nak request terus bilik pun boleh. Cetak voucher dan catat no confirmtaion tu nanti utk tujuan check in pada hari yg berkenaan.

      kalau streetdeal - masa kita nak booking/beli voucher ni kita mmg dah siap2 pilih tarikh kita nak pergi, so just print voucher n bawa masa check in nanti.

      Delete
  14. sis...nk tny la...lepas dh print voucher 2 kte nk wt ape yer?? erm nk kne email hotel untuk booking tarikh ker?? pless help me...:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau beli voucher under groupon, mmg kena email or call je set tarikh yg kita nak pergi, tp kalau beli under streetdeal masa nak beli voucher tu mmg dah siap pilih tarikh baru confirm booking. better call lagi senang n jgn lupa bawa voucher yg dh dicetak ni masa nak check in nanti.

      Delete
  15. Dik, offer sekarang untuk 2 org. akak cari yg family package tak de plak...kalau beli package 2 org ni lps tu gi sana dgn 7 org kena charge mahal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum2 ni pun rasanya offer dia mmg utk 2 person je, ermmmm..x pasti plk kak, tp rasanya bilik tu bkn per person, kita byr mmg per room, so kalau akak nak bawa 1 family katalah 7 org dlm 1 bilik dia x check pun bilik, boleh ja bawa je toto.., tp tiket waterpark akak dpt 2 je, selebihnya akak kena beli, sbb tiket waterpark dia ni mmg open je utk public kalau x menginap pun, cuma kalau menginap yg untungnya tiket waterpark tu boleh pakai 2 hari..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails